PDA

Prikaži potpunu verziju : Virtual Dub problem

Ronin
12.2.2006, 15:02
Dakle, jasno mi je u čemu je problem, ali ne znam kako da ga rešim, a čim nešto ne znam, ja pitam...

Dakle, spajam dva avi fajla u Virtual Dub-u. Međutim, progamčić mi lepo kaže:
"Cannot append segment "...". The audio streams have different sampling rates (15168.00000 vs. 15281.00000)".
Dakle, audio nije isti na oba fajla, kako ja to kapiram.
E, nagradno pitanje za vas: šta ja sad da radim?
Hvala unapred na detaljnom rešenju:)

NenadN
12.2.2006, 17:52
Prvo otvoris jedan fajl i vidis koliki mu je sample rate i otvoris drugi i pogledas to isto. E sad se odlucis koj ces da konvertujes u drugi tj da mu povecas odnosno smanjis samplerate. Normalno stavis Video->DirectStreamCopy jer neces da diras video zapis a pod Audio u coversion odaberes isti samplerate i recompresujes zvuk. Ne zaboravi da stavis izsti audio kodec.

Ronin
12.2.2006, 18:50
@NenadN
Tvoje rešenje mi nije pomoglo, pošto je semplerate u oba fajla bio isti, ali sam stream nije. Hvala ti u svakom slučaju.

Evo i rešenja ukoliko neko ima isti problem,koje sam našao na nezvaničnom forumu VirtualDub-a.

"open you first file, select direct stream copy under video and full prcessing mode under audio and save (this will inflate your filesize considerably so make sure you have enough diskspace)
do the same for the second file

append the new files, again select full processing mode for audio a
nd afterwards a compression, select DSC for video and save

that should do it."

NenadN
12.2.2006, 19:04
Pa to sam ti ja u principu i odgovorio medjutim ti nisi objasnio sta se sve ne poklapa tj moraju biti isti audio kodeci to sto su ti oni objasnili da prvo svaki audio prebacis u uncopressed ili wav pa da spojis te iste fajlove u jedan pa da ih ponovo kompresujes.

Ronin
12.2.2006, 19:46
Da, da, moja greska. Problem je sto sam malo laik za virtual dub, tako da nisam mozda mogao precizno da definisem problem.

U svakom slucaju, tebi se zahvaljujem na pomoci, i sto je najvaznije, problem je resen