Prikaži potpunu verziju : Osnovna obrada zvuka
Da ne gnjavim mnogo... dakle molim vas za preporuku, treba mi neki jednostavan mali freeware program za osnovnu obradu snimljenog zvuka... ono - seckanje, ciscenje suma, ubrzavanje/usporavanje deonica, pojacavanje/smanjivanje jacine i export u mp3... to je sve. Skinuo sam neki Goldwave ali prilicno bangavo izgleda a i trial je...
Nazalost ovo je jedna od oblast u kojima free programi daleko zaostaju za ne-free varijantama.Postoje free programi koji seckaju,normalizuju,pojacavaju audio fajl,ali da imaju kvalitetne filtere koji tebi trebaju za otklanjanje suma to neces naci,to nemaju ni programi kao sto je SoundForgre,nego se kupuju programi koji su ustvari pugin-ovi za programe a te plugino-ve podrzavaju samo nekolicina programa.
Da bi recimo otklonio neki sum treba ti ZNANJE iz te oblasti da bi programu rekao ste da smatra sumom a ste ne,takodje moras razlikovati PinkNoice i White Noice,nepostoji automatsko otklanjanje,mnogi mesaju sum sa krckanjem i pucketanjem,za to se opet koriste drugi pluginovi itd.
Audacity koji ti je preporucen ima neku opciju za sum ali ona je smesna i postoji tek da postoji.Zao mi je sto nema kvalitetnih free programa iz ove oblasti ali bice i toga nadam se...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.