PDA

Prikaži potpunu verziju : Hardverzije... novost u Test Driveu

Nergal
4.3.2008, 22:43
Videli smo/čitali na str. 32 poslednjeg SK-a tekst koji daje pregled osnovne hardverske ponude kod nas krajem februara. Koliko sam shvatio autora (Saša Uzelac) ovakvi informativni tekstovi bi trebali da postanu deo svakog narednog broja.

Pošto se niko još nije odazvao na "poziv" iz završnice teksta da prokomentariše svrsishodnost novog pristupa, ja ću za početak da kažem šta mislim i možda otvorim neku raspravu.

Iskreno, mislim da je ovako nešto trebalo odavno uvesti. Hard/soft scena donosi najsvežije (i nužno vrlo kratke) vesti a u Test Drive-u se opisuje samo ono što redakcije dobije na testiranje. Između te dve krajnosti stoji velika praznina u izveštavanju o stanju na domaćem tržištu koje je poslednjih godina, uprkos svemu, postalo dosta raznovrsno. Ima tu svega i svačega ali ponuda i cene variraju pa "best buy" na svetskom tržištu često nije to i u Srbiji ili ga prosto nema u dovoljnoj količini (na pr. 8800GS ili GT do pre neki mesec). I uopšte, proteklih godina se i SK i drugi časopisi sve više pomeraju ka hardveru što je po meni logična posledica izuzetno brzog razvoja hardvera naspram znatnom manjem pomaku u softverskim tehnologijama (mnogo novih verzija, malo suštinskih poboljšanja). A nije loše u istom dati i neki generalni savet o tome šta treba u datom trenutku uzeti ili zaobići, sačekati nešto drugo.

Elem, što se mene tiče, "Hardverzije" mogu da idu i na dve strane... :D

nikola87
4.3.2008, 22:53
BAs sam danas hteo da otvorim nesto na ovu temu.

Inace ova rubrika je odlicna i ima moju punu podrsku, lepo je opisano ukratko na sta da se obrati paznja sta je izaslo.....ma super, pravo osvezenje :tapsh:

Partybreaker
4.3.2008, 23:16
Sjajna rubrika, neka tako i ostane, daje neki opsti, a ujedno i konkretan uvid u "hardware scenu" trenutno i ono sto je bavi se i konkretnim modelima hardware-a (lupam: HIS-ova graficka oc edition) koji u sk-u nisu nalazili mesto do ovog martovskog broja... Samo tako nastavi Sasa! :)

Oggy
5.3.2008, 2:08
Sve pozitivno o toj rubrici.

2CRAZY
5.3.2008, 3:20
dobra ideja...treba da ostane...

LoneWolf
5.3.2008, 16:16
Hardver,kao i softver,"svakim danom u svakom pogledu sve vise napreduje" i to je vrlo tesko pratiti.
Pogledajte BUG ili VIDI iz Hrvatske,casopise na gotovo duplom broju strana,koji uprkos velikom broju strana ne mogu da idu u korak sa razvojem hardvera.

Stoga podrzavam ovakvu inicijativu.

culer
6.3.2008, 10:31
Dobra rubrika,samo kad bi je pisali na malo vise strana :S (jes da opet ne bi bilo dovoljno da se sve opise al bar malo vise o onom najbitnijem)

zdravkelja
6.3.2008, 10:49
Odlicna rubrika :aplauz:

Ja sam bas hteo da vam dam predlog za nesto slicno :)

Sale013
7.3.2008, 13:22
Ja sam nažalost tek sad stigao da pročitam SK i ovu rubriku.. Moje mišljenje je da rubrika MORA DA OSTANE
Možda bih je i proširio za jednu stranicu ili nešto... U svakom slučaju svidja mi se :)

Toce
8.3.2008, 2:31
Hardverzije... Definitivno - Must Have!!! Sto bi rekli: Mnogo se kaze, sa malo reci!:tapsh:Procitao sam ovaj text sa velikim uzivanjem i nadam se da ce ovo stvarno da postane sastavni deo svakog sledeceg broja!
SK Rules:alealeee:!
:ciao:

VojaM
8.3.2008, 17:27
Naravno da smo pokrenuli rubriku da bismo je i zadržali ;)

Denis
17.3.2008, 2:26
Svaka čast i predlog.
Hardverzije bi trebalo proširiti na dve strane:
1. domaće tržište
2. strano tržište

:alealeee:

NjegovaWisost
17.3.2008, 11:55
A dobra je, fala Bogu nešto novo...

Sasa
25.3.2008, 0:57
Skromnost mi nije vrlina pa cu reci da nisam ni sumnjao u uspeh ovog "pilot projekta" ali bih lagao kad bi rekao da pozitivne kritike ne prijaju. Hvala ;)

Probacemo nekoliko varijanti, od vas ocekujem da kazete koja vam i zasto najvise "lezi". Citamo se posle aprililija :)

Wolfy
26.3.2008, 1:05
Odlicno, slobodno i na dvije stranice!
Pa jos ubacite koju slikicu 200x200 nekog hot parčeta hardwera i VRH! :n_klanja:

P.S. Imam jedan predlog, u prethodnim brojevima ste radili rubrike za overklok Intelovih odnosno AMD-ovih procesora, mislim da bi svima značilo i da napravite(pa mozda podijelite u dva broja) nešto slično o ovekloku grafickih kartica, pomenete kulere, razne nacine za OC, ubacite i Rivu, AtiT, nTune..:icon_stud

...
nisam znao gdje drugo da ovo predlozim, izvinite ako je greška....:o

wladimir98se
29.3.2008, 2:43
bilo bi zgodno da se citav tekst rubrike podeli podnaslovima. znaci..graficke kartice: te i te..maticne ploce: te i te.. itd.
a mogli bi da ubacite i jednu bestbuy tabelu, mada je takve liste nezahvalno praviti..

VojaM
29.3.2008, 11:39
Razmišljali smo kako da jasnije organizujemo rubriku, ali sve što smo smislili samo je smanjivalo prostor. Tabela... nezgodno i nezahvalno; takođe i beznadežno neaktuelno (al' ga sročih...). Možda, ponekad, po potrebi.

Organizovanje po rubrikama i međunaslovima... troši prostor (mada se lakše čita). Drugo, ovako se tekst piše "u jednom dahu" i ima svoj šarm i formu, što bi se međunaslovima razbilo. Moguće da ćemo uvesti inicijale (velika prva slova) na počecima pasusa u kojima počinje nova tema, što bi pomoglo da se u čitalac lakše snalazi u tekstu (kad za trenutak skrene pogled, kasnije lakše nađe gde je stao); to je ekonomično i u pogledu prostora jer inicijal ne zauzima mnogo mesta.

U svakom slučaju, ovakav izgled nije konačan, ali nećemo naprečac nešto menjati već polako, promišljeno.

nikolam
30.3.2008, 23:10
I kaže se "u test drajvu" (ako baš mora na engleskom) kako se i piše na srpskom.
Slične nebuloze tipa "Officea" "Downloadovanjea" i slično treba zaobići.
:a_bleh:

Iilija64
30.3.2008, 23:14
I kaže se "u test drajvu" (ako baš mora na engleskom) kako se i piše na srpskom.
Slične nebuloze tipa "Officea" "Downloadovanjea" i slično treba zaobići.
:a_bleh:
Kako ćeš drukčije reći? Većina tako govori. Neke izraze jednostavno moraš prihvatiti.

zdravkelja
3.5.2008, 12:51
Moram ponovo da pohvalim ovu rubriku, fenomenalno :aplauz:
Ne mogu da verujem da se neko ovoga nije ranije setio.

Wolfy
8.5.2008, 0:48
pa dobro...poslednjih 2-3 godine industrija se jako pojačala i ubrzala..bar što se hardvera tiče...gotovo svakodnevno izlaze nove stvari sto nije bio slucaj ranije...
takodje, mnogo je veće i interesovanje a i javila se politika velikih kompanija da blisko i redovno informišu javnost o novim proizvodima, o kompaniji, planovima i sl..

NaraYan
4.6.2008, 16:55
Stvarno fenomenalna rubrika, koja je za kratko vreme ushla u mojih top 3. :]

Tekst je odlichan i ne verujem da ce trebati neshto bitnije da se menja. Bash ovako mi se
svidja, jedino bi mogao biti na dve strane, recimo, sa pt=1 velichinom fonta. :D