Prikaži potpunu verziju : PTT ADSL - Modem Vs. Router
Treba da potpisem ugovor kod Ptt pa me zanima da li da se opredelim za Adsl Modem ili za Router. Nude neki Asus-ov modem, a router je neki Sagem model.
Ovo pitam iz razloga sto mi je drugar rekao da mi sa router-om nece raditi torrent-i onako kako bi mi radili sa obicnim adsl modemom. To tvrdi zbog zaobilazenja nekog firewall-a u router-u ili tako nekako.
Odmah da kazem da se ne razumem u tematiku,pa ako sam nesto "lupio" -> nema ljutnje.
Router sam hteo da uzmem zato sto imam 2 racunara koja bi povezao na internet, ali ako cu stvarno imati problema sa torrenti nije mi problem i da uzmem modem.
Jel ima neko ko je skoro uzimao internet u PTT pa zna kakva je oprema koju nude?
pozdrav
Ja mislim da ti je najbolje da uzmes ruter sa dva dva porta (posto imas dva kompa) a sto se tice firewall-a to moze da se iskljuci, mada ja skidam sve sa torenta sa ukljucenim firewall-om i uopste nema usporenja niti nekakvih ogranicavanja!
Ruter sigurno moze da se podesi da propusta torrente, ili sta god drugo hoces (isto kao sto moze da se podesi da blokira neke stvari). Drugo, tebi treba ruter da bi povezao dva kompa, jeste da to moze da se odradi i sa modemom, ali je mnogo komplikovanije i potrebno je da jedan komp bude stalno ukljucen). Trece - ruter se povezuje na ethernet port sto znaci da ne moras da instaliras drajvere za usb, a to znaci da ce sve raditi pouzdanije i malo manje ce opterecivati sistem (mada je ta razlika zanemarljiva). Ne vidim ni jednu prednost modema u tvom slucaju, osim ako se radi o ceni.
A i mnoogo je lakshe uspostaviti net na linuxu sa ruterom nego sa modemom. Govorim ti iz lichnog iskustva :)
Mene zanima da li moze da se zameni adsl modem za ruter, da li je to neko odradio kod ovog provajdera?!
Meni su dali Asus-ov usb modem, ali potrebno mi je da na net povezem dva kompjutra sad, pa me zanima sta traba od porvajdera da trazim da mi daju ili zamene od opreme?
Mene zanima kako stoji ruter sa promenom IP-a, zbog Rapidshare-a :a_whistli :Freddy:
shut_down
24.3.2008, 17:01
Mene zanima kako stoji ruter sa promenom IP-a, zbog Rapidshare-a :a_whistli :Freddy:
Nobody? :boxing:
Adresa se dodeljuje isto modemu i ruteru - koliko se često menja, to zavisi od provajdera.
A na moje?! :D
Da li moze da se dobije zamene opreme, ili cu morati nesto sam da kupujem posto hocu dva kompjutera da povezem na ADSL?!
Mene zanima da li moze da se zameni adsl modem za ruter, da li je to neko odradio kod ovog provajdera?!
Meni su dali Asus-ov usb modem, ali potrebno mi je da na net povezem dva kompjutra sad, pa me zanima sta traba od porvajdera da trazim da mi daju ili zamene od opreme?
Moj provajder nudi tu opciju, ali bih morao da doplatim 1000 dinara (valjda, ne secam se tachno cene).
A mogao bi da umrezish ta dva kompjutera sa UTP kablom (ukrshtenim) i da sherujesh konekciju, tako da ti ruter ne treba.
KiB0rG3000xII
25.3.2008, 15:41
skini program Stealther on ti je dobar za skrivanje ip adresse
ma bre,samo iskljucis i ukljucis ponovo ruter i trebalo bi da ti promeni IP adresu.nekad se desi da nece naprimer 2,3,4 puta zaredom da promeni IP ali samo ti njega pali i gasi i promenice kad tad,posto se nekad desi da vrati na prethodnu IP adresu,dakle provereno iz prve ruke;)
shut_down
25.3.2008, 19:56
ma bre,samo iskljucis i ukljucis ponovo ruter i trebalo bi da ti promeni IP adresu.nekad se desi da nece naprimer 2,3,4 puta zaredom da promeni IP ali samo ti njega pali i gasi i promenice kad tad,posto se nekad desi da vrati na prethodnu IP adresu,dakle provereno iz prve ruke;)
Fala. Ja pitam posto je drug kupio neki ruter (TP Link cini mi se) i bagovao ga je kada je pokusao tako da promeni IP. :dedica:
Ne moraš da ga isključuješ, možeš da ga resetuješ (iz browsera)
Samo ti pali i gasi 2,3,4 puta i ostaćeš bez rutera vrlo brzo. http://bachi.users.sbb.co.yu/kezovi/rotflmao.gif
Ne moraš da ga isključuješ, možeš da ga resetuješ (iz browsera)
pa jel mi mozes reci kako da ga resetujem iz browsera i da ga vise ne moram njakati paleci i gaseci na dugmence?
browser je opera 9.25.
hvala unapred:)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.