PDA

Prikaži potpunu verziju : TV: Plazma ili LCD?


Strane : [1] 2 3

director
28.2.2008, 17:56
Zamoljen sam od jedne osobe za mišljenje i posle upoznavanja sa temom guglujući sad sam još više zbunjen . Evo mojih nedomica :

TV ce se koristiti samo za kablovsku (KDS NS) i gledanje filmova sa DVD-a . Cena do 1000 eura .

1. Strani sajtovi koji se bave ovom tematikom trenutno preporucuju plazmu ali na našim forumima većina ljudi tvrdi da je lcd bolji .

2. Koliko su osetljivi na kvarove karakteristične za njih ? mislim na konkretne odgovore tipa kada počinje sa lošijom slikom a kada se može očekivati neki kvar koji totalno onemogućuje gledanja odnosno čak i sam rad TV-a .

PS . Pretražio sam forum i nisam našao temu gde su ove dve tehnologije sučeljene . Ako postoji izvinjavam se .

voodoo_
28.2.2008, 18:02
Plazma ima mekšu i lepšu sliku, prirodnije boje i veći ugao gledanja, ali je teža, troši više struje i kraće traje.
LCD ima ispranije boje i manji ugao gledanja, ali manje troši i duže će ti trajati.
Pa ti prelomi. Što se tiče kupovine, obiđi što više radnji i upoređuj cene, pošto su razlike drastične. I naravno upoređuj sliku kad su televizori jedan do drugog, tu se najbolje vidi.
Inače obični DVD-ovi su prilično ružni na HD ekranu, tako da bi možda bilo bolje da nauštrb televizora uzmeš neki plejer sa hardverskom interpolacijom slike na HD rezoluciju. Gledao sam na PlayStationu 3 i Sony HD TV-u kako izgleda DVD sa i bez upsale-a, i razlika je vidna.

tomas
28.2.2008, 18:43
Sve jedno ti je koji ćeš da uzmeš,vek trajanja je isti za obe tehnologije po 60000 sati i kada bi gledao dnevno po recimo 8 sati to ti dođe negde oko 7 godina. Jedino sto je plazma malo jeftinija od lcd-a i ima u ponudi veće dijagonale od lcd-a. Moj savet je da odes u neki salon gde su izloženi televizori i gledas,još bolje ako možeš da poneseš neki laptop pa da pustiš neki hd materijal. E sad "experti" preporučuju plasmu za sport i filmove a lcd za igre što je po meni totalna glupost. Moš bre lepo na obe tehnologije sve da radiš,zato lepo idi pogledaj više modela pa šta ti više odgovara...

director
28.2.2008, 19:24
@tomas
Cek pa ljudima kojima je LCD bolji je glavni razlog vek trajanja . Jesi siguran da oba imaju isti vek ?

1. LCD : Da li je tačno da se na ovim tv-ovima vrlo slabo vide brzi pokreti (teniska loptica na primer) i brze promene kadrova (ostaje slika starog) ?
2. LCD : Koliki su sada uglovi gledanja ? Čini mi se da sam načuo da je taj problem kod novijih modela rešen .
3. Plazma : U vezi problema da ostaju tragovi na ekranu od staticne slike koja se dugo emituje . Koliko dugo ostaje taj trag ?

Toce
28.2.2008, 19:33
http://www.flattvpeople.com/tutorials/lcd-vs-plasma.asp
:ciao:

tomas
28.2.2008, 19:34
1. Tu se najvise gleda odziv ako je u pitanju LCD.
2. Naravno da je resen cak,bez problema 180c
3. Takozvani "burn in" problem se pojavljuje duze od 2 sata staticne slike ali ima procedura koja resava i taj problem. Malo se poigras za kontrastom i brajtnesom ,problem resen.

oluja
28.2.2008, 20:54
....E sad "experti" preporučuju plasmu za sport i filmove a lcd za igre što je po meni totalna glupost. Moš bre lepo na obe tehnologije sve da radiš,...
Ne mogu da se slozim sa ovim sto si napisao. Pa dovoljno je otici do neke prodavnice i videti razlike ako znas sta da gledas. LCD ima problem sa uglovima gledanja i dalje su mali (pod razlicitim uglovima se vidi slika ali boje su drugacije, menjaju se u zavisnosti od ugla - dakle ne valja).

BTW. Ima glasina da ce neki domaci kablovski operateri poceti sa testiranjem DVB-C-a, prvo sa digitalnim prenosom standardnih kanala a onda i sa HDTV kanalima... mmmm

sasha vukelic
28.2.2008, 21:00
ako je ispod 40" uzmi LCD, ako je vise uzmi plazmu.

takodje, posto ces tv koristiti za domace programe, ganjao bih plazmu ako ikako moze, jer je na LCD-ovima ugl. losija slika, ako je slika losija :)
ako je slika bolja (npr. kada bi gledao neki high-definition materijal), bolje bi ti bilo uzeti LCD.

LebronMVP
28.2.2008, 21:13
Imam Samsungov 32S81 i nema ni d od duhova. Posto sam estetista bas zagledam uvek. Gledao sam basket, tenis, fudbal. Ne vidi se trag lopte nigde.
A sto se tice uglova gledanja upravo sad gledam TV dok kucam ovo skoro iskosa i vidi se savrseno slika.
Jos samo da puste HD signal i bice ultra :)

@ TOmas 60 000 sati kad bi gledao svaki dan 24 sata a ne 8 sati bez gasenja trajao bi 7 godina.
Kad bi gledao 8 sati trajao bi 21 godinu

YBear
28.2.2008, 21:36
Imamo LCD godinu dana, i zadovoljni smo (za sada). U normalnoj upotrebi uglovi gledanja nemaju uticaj na kvalitet prikaza, osim ako se ne posmatra iz "mrtvog ugla" al onda nemoj ni da gledas. Osnovni parametar kod shopinga je bio broj pixela, a posto su plazme prikazivale 1024x728, dobijemo LCD.
Kod reprodukcije DVD-a, sa popaljenim opcijama u playeru, originalni filmovi izgledaju vrlo lepo i nema mrljanja slike u akcionim scenama (Matrix, Kill Bill...). Kad sa lap-a bacim sliku na tv, igre izgledaju... ma fenomenalno, slika je pixel za pixel, odziv na nivou monitora, pa prsti krv po ekranu(Gears of War na pr.).
Kod ortaka, na plazmi, boje su za nijansu intenzivnije, ali je slika "zrnastija", jer je 52" a 1024x728, pa se valja izmaci. Kako god da izaberes, nece ti biti lose, uzivaj!

Dario.G
5.7.2008, 19:53
Pozdrav,
Za par dana bi trebao kupovati tv. Stekao sam dojam da lcd ima vise prednosti od plazme tako da sam odabrao dva modela:
PANASONIC tx32lx70p
SONY kdl32s3000
Vase misljenje, ili bolji predlog u toj cijeni...

Takođe me zanima, koji "izvor" signala daje bolju sliku, kablovska ili satelitska antena sa digitalnim resiverom? Nepoznajem bas najbolje ovo podrucje pa mi nemojte zamjerit, ako glupost pitam.

Hvala...

YBear
7.7.2008, 21:46
Nisam u toku sto se tice modela tv-a ali za signal, khm... kablovska mi daje mesane domace i strane kanale i primecujem razliku u kvalitetu malobrojnih domacih digitalnih i non-digitalnih kanala, tako da se digitalni satelitski risiver cini kao bolji izbor, makar zbog puke kolicine kanala:)

Mr.Eco
8.7.2008, 0:27
uzmi u obzir i toshiba regza za male pare full hd a veoma dobrog kvaliteta :cool:

http://www.our-picks.com/wp-content/uploads/2007/07/toshiba_regza_h3300.jpg

][V][ A T R I X™
8.7.2008, 0:45
Mnogo su Plazme rovite... stavis na promaju a ona se 'prehladi'... :dedica:
Te isporuka, te instalacija... :icon_scra
A gde je vek trajanja... koji je ogranicen. :a_whistli

Ja bih uvek izabrao LCD... a te price o bojama na LCD... pa svi furaju LCD na kompjuterima i kad su prelazili sa CRT-ova niko se nije zalio na boje.... :Freddy:

NjegovaWisost
8.7.2008, 1:51
@tomas
Cek pa ljudima kojima je LCD bolji je glavni razlog vek trajanja . Jesi siguran da oba imaju isti vek ?

1. LCD : Da li je tačno da se na ovim tv-ovima vrlo slabo vide brzi pokreti (teniska loptica na primer) i brze promene kadrova (ostaje slika starog) ?
2. LCD : Koliki su sada uglovi gledanja ? Čini mi se da sam načuo da je taj problem kod novijih modela rešen .
3. Plazma : U vezi problema da ostaju tragovi na ekranu od staticne slike koja se dugo emituje . Koliko dugo ostaje taj trag ?

Ima li iko od vas LCD TV ovde?
Kupljen prije desetak dana, 32 inča Phillips, oznaka u 1000 brojeva, made in Poland :) Za oko 500 eura u PV (šatro neka akcija, mada nisam upoznat sa njihovim cijenama, vjerovatno i van akcije nije skuplji negdje drugo).

Dakle? Slika savršena!!! Imam kablovsku na Montenegro Kabl i mogu da primjetim da je slika jedino shit na TVCG2 i onu seljačku TV Duga, a ostalo je haos. Da ne pričam sa orginalnim DVD filmovima (ne ripovima).
Ugao gledanja? Ne znam na koliko je deklarisan, al sigurno ima preko 120 stepeni jer mi je položen na kraj sobe i opkoljen namještajem, i niko se do sada nije žalio. I za razliku od mog LCD Acera za komp, ne izgleda drugačije ako se gleda iz bilo kog većeg ugla...
Duhova ni traga, u uputstvu piše 5ms, i sigurno ima toliko.
Slika je izuzetno čista i blaga, naročito ako se na brzo podešavanje na daljinski namjesti "multimedia" umjesto "osobno" (jbg, tel je na hrvatskom...)
Ima sjajne stereo zvučnike, koje nema potrebe pojačavati preko trećine, a zvuk je izuzetno čist i kvalitetan!!! Uz dva bass zvučnika, ili kako se to već zove :)
Ima dva HDMI priključka, dva Scart, za zvučnike ima 6 priključaka, nisam uspio da skonam zašto i kako toliko njih, zatim sa strane ima S video priključak kao i 3 priključka za npr kameru ili fotoaparat i jedan izlaz za slušalice. Strašno je kad pritisnete dugme AV i izbaci vam masu izvora :)
Jedina manja mana (po meni) je veoma uglačana crna površina po obodima (kao na PSP) koja strašno privlači prašinu, ali je srećom došla fina krpa za čišćenje uz njega.
Daljinski je sjajan od veoma fine plastike, kakvu odavno gledao nisam.
Prosto nisam mogao da vjerujem šta je došlo za 500e.
Zaboravih, rezolucija 1366x720.
Tako, uzimaj LCD i uživaj, ali prije toga pogledaj u radnji ili kod nekoga ili uzimaj Holanđanina, sigurno se nećeš pokajati, a batali priču "ja čuo da ovo vako, a ovo vako"

Snipe
10.7.2008, 11:22
Imam LCD TV 32" koji je HD Ready 1080p, da li neko moze da mi objasni razliku izmedju HD Ready i Full HD modela LCD televizora?

Takodje bih voleo da saznam vise o DVB tunerima i sta to u stvari znaci, posto sam nacuo da ce mozda RTS prenositi olimpijadu u HD formatu ali kao neki zahtev ce trebati taj DVB.

Meni je to totalna nepoznanica pa bih voleo da procitam nesto vise o tome.

Nergal
10.7.2008, 11:38
HD Ready 720p (ili samo "HD Ready") znači da je televizor osposobljen za prikazivanje sadržaja u manjoj HD rezoluciji (1280x720). HD Ready 1080p (kao tvoj) podržava rezoluciju od 1920x1080 kao i još neke karakteristike (vidi tabelu). Sad, ako se nešto u međuvremenu nije promenilo "Full HD Ready" nije zvanična oznaka, već nešto što razni proizvođači stavljaju na svoje televizore a nema uvek isto značenje. Niko ti ne garantuje da "Full HD Ready" proizvod podržava HD Ready 1080p delimično ili u potpunosti, naročito ako ništa drugo ne piše (ako je to sva oznaka).

22778

Za detalje vidi Wiki članak: http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready.

genius
10.7.2008, 21:23
Samo da potvrdim za Regzu. Toshiba odvaljuje a cena je ok (ne moras da propljujes krv kad pocnes da brojis crvendace).

Ugao gledanja je stvarno odlican. Nemam cime da ga izmerim ali i kad stanem skroz sa strane normalne su boje samo sto iz takvog ugla nista ne moze da se gleda naravno. Osvezavanje je odlicno (nema sanse da vidis ikakve duhove ili bilo sta). Boje su iste kao i na bilo kom monitoru (kad ide preko HDMI).

E sad... SD TV izgleda lose ali nista losije nego na obicnom CRT TV-u... barem me ne bole oci od njega. Uzeo sam 42" model i osim TV koristim za gledanje 1080p filmova (znaci izgledaju bolesno dobro) i za igranje (xbox360 koji ima svega par igara za 1080p ali i ove 720p su mnogo udobnije na toj dijagonali nego na kompu).

schei
27.7.2008, 10:40
xbox nema ni jednu 1080p igru jer je hardverski nemoguće, sve igre su 720p. jedino ps3 ima dve-tri 1080p igre.
ali nema veze, ja imam toshibu 32AV500PG (42-43000din) lcd naravno. ima kontrast 20000:1, ne znam koliko je osvetljenje( sigurno 550 kandela, standardno). slika je savršena sa svih izvora. imam total tv, i tu nema zamerki, naravno naši kanali su krivi jer nisu 16/9 ali postoji opcija da ljudi ne budu debeli i izvitopereni. neki nemački emituju u 16/9 formatu i na njima slika izgleda skoro kao HD. dvd plejer mi je samsung, najjeftiniji model za 2500din. spojio sam preko skarta i kad gledam dvd (ne rip) slika je kao na HDMI upscaleu, a dvd ripovi nisu nešto puno lošiji. kupio sam tv u metrou i to nisam baš njega gledao, gledao sam i plazme i veće lcd tv-ove, ali ovaj je definitivno imao najbolju sliku. za**** je i lg koliko je slika dobra. a zanimljiva stvar na plazmama je da je HD slika puno lošija nego na lcd-u. zbog većih pixela. 1024x768 je rezolucija na svim plazmama do 1500 evra.

a što se tiče uglova, to ko je izmislio treba mu dati medalju. prvo tv se gleda frontalno, a ne iz ugla od 180 stepeni, drugo u metrou imaju malu policu pa da bi natrpali dosta televizora moju malo da ih zakrive. e baš tako sam video da je na svakom lcd-u bio veći ugao vidljivosti nego na bilo kojoj plazmi.
kad staneš 180 stepeni, na plazmama je slika bela a na lcdu se bar nešto i nazire. plazme su samsungove od 42" i 50", uglavnom oko 1000e modeli. a lcdovi su sony 32u3000, toshiba, lg lc41, samsung s81, r82.

totalna preporuka za toshibu, i full hd i hd ready.

N_E_R_O_N
29.7.2008, 14:38
Da ne otvaram novu temu interesuje me sledeće:
Planiram da kupim LCD TV marke samsung (neki od modela LE-26R8x sa rezolucijom 1366x768) koji poseduju PC ulaz. Na grafičkoj kartici imam dva DVI izlaza, na jedan mi je priključen Samsung monitor a na drugi bi povezao LCD TV. Koja je maksimalana rezolucija za tv kada je spojen na PC?

donator99
29.7.2008, 15:21
Maksimalna rezolucija je jednaka native rezoluciji tog TV-a (dakle, 1366x768).

@schei
Ukoliko Xbox 360 ima HDMI izlaz, moguce je prikazati igre u 1080p, konkretno, postoje neki naslovi sa Xbox Live Arcadea koji su u native 1080p rezoluciji (Tetris npr. :D).

genius
29.7.2008, 20:26
He... nativne 1080p su samo 3 igre (i mozda jos neka sa xbla) i to su:

Boogie Bunnies [Xbox Live Arcade]
Street Home Court
Virtual Tennis 3

A ima igara koje nisu native ali rade u upscale rezoluciji:

All Pro Football 2K8
Armored Core 4
Battlefield 2 (Platinum Hits)
The Bigs
Bioshock
Bullet Witch
Call of Duty 3
Call of Juarez
Command & Conquer 3
Dead or Alive 4 (Platinum Hits)
Dance Dance Revolution Universe
Fantastic Four Rise of the Silver Surfer
Fight Night Round 3
Ghost Recon Advanced Warfighter
Harry Potter
Halo 3
Hour of Victory
Icon
Meet The Robinsons
Monster Madness Battle for Suburbia
NCAA 08 Football
NCAA 07 March Madness
Overlord
Pirates of the Carribean
Ratatouilio
Rayman Raving Rabbit
Saints Row
Shadowrun
Spiderman 3
Superman Returns
Surf’s Up
Tetris Evolution
Two Worlds
UEFA Championship Soccer
Vampire Rain



i mozda jos neka...

tomas
26.8.2008, 16:04
da ne otvaram novu temu,koji od ova dva uzeti...
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09028456
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09034646

samo sto ova toshiba ima u metrou na akciji za 50000...

sasha vukelic
26.8.2008, 16:07
ja bi uzeo lcd, jer ona plazma se nekako cini stara... a kontrast 10000:1 i nije neki sad vecina normalnih sto idu za 500-600e (ovdje kod nas u bl) imaju 20000:1 a moze se naci i 30000:1... tako da glasam za lcd ;) cini se noviji a i na plazmi ti je nezgodna rezolucija 4:3

La.Prestige
26.8.2008, 16:45
Jeste,lcd je bolji...;)

genius
26.8.2008, 16:55
Pogotovu Toshiba...

Crusader88
2.9.2008, 8:57
Da ne otvaram novu temu interesuje me sledeće:
Planiram da kupim LCD TV marke samsung (neki od modela LE-26R8x sa rezolucijom 1366x768) koji poseduju PC ulaz. Na grafičkoj kartici imam dva DVI izlaza, na jedan mi je priključen Samsung monitor a na drugi bi povezao LCD TV. Koja je maksimalana rezolucija za tv kada je spojen na PC?

pa napisao si je , to je 1366x768
i nije to losa rez. igrao sam kog sestre crysis 42" lcd na tu rez , uradio hack za very high na xp i dok nisam obrnuo igru za 2-3 dana nisam izlazio iz njene kuce.:to_care:

oluja
2.9.2008, 13:09
ja bi uzeo lcd, jer ona plazma se nekako cini stara... a kontrast 10000:1 i nije neki sad vecina normalnih sto idu za 500-600e (ovdje kod nas u bl) imaju 20000:1 a moze se naci i 30000:1... tako da glasam za lcd ;) cini se noviji a i na plazmi ti je nezgodna rezolucija 4:3

Plazma ima veci kontrast nego LCD, kod nekih modela proizvodjaci tvrde da je nemerljiv...
Gde si nasao 4:3 plazmu?

:icon_stud

sasha vukelic
2.9.2008, 13:56
Plazma ima veci kontrast nego LCD, kod nekih modela proizvodjaci tvrde da je nemerljiv...moze biti da mi je falilo zamjenica u post-u, dakle, navedeni tv http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09028456 ima relativno slab kontrast od 10000:1, vecina jeftinih modela drzi 20000 ili 30000:1, a neki se reklamiraju po 100000 i 1000000:1 ili ono sto ti kazes "nemjerljivo"
Gde si nasao 4:3 plazmu?opet, navedeni model ima rezoluciju 1024x768 sto je 4:3, a tv je 16:9, sto zna biti malo cudno, pogotovo pri koristenju tv-a kao monitor...

...tako da je moj glas isao lcd-u

oluja
2.9.2008, 14:46
...opet, navedeni model ima rezoluciju 1024x768 sto je 4:3, a tv je 16:9, sto zna biti malo cudno, pogotovo pri koristenju tv-a kao monitor...

Zaista cudno u danasnje vreme...

donator99
2.9.2008, 15:27
Te plazme su stare generacije TV-ova, cim imaju 2 HDMI-a (a jedna od njih nije ni sposobna da prikaze sliku u 720p). :)
Ja ti iskreno preporucujem da trazis sto noviji TV, jer je razlika od godinu dana kod plazmi (a POGOTOVO kod LCD-ova) ogromna.

director
15.9.2008, 21:16
Opredelih se za LCD a ova tri su ušla u najuži izbor:

1. Philips 32 pfl 3312
2. Philips 32 pfl 5322
3. Panasonic TX-32LE7P

Koji biste vi izabrali i zašto ?

nasilje
18.9.2008, 16:32
Zdravo svima planiram da kupim LCD TV. Dao bi nekih 70.000-75.000 dinara. TV mora da ima FULL HD, dijagonale ne vece od 82cm. Koristio bih ga za gledanje filmova i tv programa. KOji model je best buy za ovu cenu.
Bio bih vam zahvalan da preporucite neke podele.
Sta mislite o modelu TOSHIBA 32XV505DG?
Koji proizvodjaci su dobri?
Pozz

donator99
18.9.2008, 16:41
@nasilje
Samsungova A550 serija je resenje za tebe.
Gledaj svakako da nabavis i neki pristojan DVD Player sa 1080p upscaleom, DVD-ovi ce ti izgledati znacajno bolje.

@director
Samsung 32A330 ili Samsung 32A450, na ta 3 zaboravi.

genius
18.9.2008, 17:06
Zdravo svima planiram da kupim LCD TV. Dao bi nekih 70.000-75.000 dinara. TV mora da ima FULL HD, dijagonale ne vece od 82cm. Koristio bih ga za gledanje filmova i tv programa. KOji model je best buy za ovu cenu.
Bio bih vam zahvalan da preporucite neke podele.
Sta mislite o modelu TOSHIBA 32XV505DG?
Koji proizvodjaci su dobri?
Pozz

Vlasnici Samsunga hvale Samsung :) dok vlasnici Toshibe... Toshibu naravno...

Ono sto sam ja uporedjivao Samsung i Toshiba ne treba uopste da razmisljas... dakle Toshiba je jednostavno bolja... ako ti odgovara cena, ne treba da mnogo mozgas... a obzirom da sam ja za taj novac kupio 42" full hd toshibu, siguran sam da ces naci 32" negde i za manje para...

nikola87
18.9.2008, 17:08
mene zanima(posto se ne razumem) koje marke su najbolje(ako ih ima) i kako stoji sony bravia u odnosu na ostale?

donator99
18.9.2008, 17:15
@genius
Ja imam Samsungov CRT TV iz 2003. ako ti to nesto znaci.
Prica da je Toshibin 32" bolji TV od Samsungovog 32" TV-a iz A serije jednostavno nije tacna.
Dakle, na SVIM testovima, Samsungova A serija (posebno jaci modeli, >550) siju sve redom (osim ultra skupih Bravia, koje kostaju mnogo vise od normalnih TV-ova).
Drugo, to sto si video u prodavnici NIJE onako kako slika na tim TV-ovima izgleda (posebno sto ni prvi ni drugi nije kalibrisan).
Da ne pominjem cinjenicu da 32A550 kosta 58k RSD, dok je Toshiba 32XV505DG 68k. :)
Ako vec lik hoce da da tih 70k, najbolji izbor je Samsung 32A650.

Bravia ne stoji dobro, iz prostog razloga sto Sony razbija cenama, koje su na nivou TV-ova iz drugih dimenzijonalnih kategorija.
Niko ne osporava cinjenicu da Sony Bravie imaju odlicnu sliku, ali ta slika se papreno placa (Samsung i Sony TV-ovi koriste panele iz iste fabrike btw).
Dakle, u ovom trenutku u kategoriji LCD TV-ova od 26" pa nadalje Samsung suvereno vlada (bilo da hoces jeftine TV-ova tipa A330/A450 ili skupe A950).

@nikola87
Najbolji brend TV-ova je Pioneer i oko toga nema nikakve diskusije.
Jednostavno, Kuro je kategorija za sebe, i jedino mu se neke Panasonicove serije donekle priblizavaju po kvalitetu slike.
Nazalost (ili na srecu, ako pogledamo koliko kostaju : P), kod nas se ne mogu kupiti 9G Kuro TV-ovi, vec iskljucivo zastareli 8G.

DobroslaV
18.9.2008, 18:13
Izvinite što "kradem" temu,samo mi odgovorite koji je dobar plasma/lcd TV dijagonale ≥100cm za svakodnevnu upotrebu(gledanje DVD-ja,serija,filmova,utakmica i sl.)?

I koji je bolji za svakodnevnu upotrebu(plasma vs. lcd)?

donator99
18.9.2008, 18:27
Reci budzet, pa tek onda mogu da ti kazem koji je TV pristojan za te pare. :)
Sto se tice LCD vs. Plasma, to vise zavisi od samog TV-a, nego od tehnologije.
Mada, koliko ja vidim, ljudi preporucuju plazme za SD TV.

DobroslaV
18.9.2008, 18:54
Budžet do 1000€.

donator99
18.9.2008, 18:57
Sto se tice plazmi, to ce ti bolje genius objasniti, posto je on vlasnik modela koji je slicno kostao, a sto se tice LCD-ova, moj izbor bi definititvno bio Samsung 40A615 (76k RSD).
Upscaling DVD player se, naravno, podrazumeva. :)

genius
18.9.2008, 20:28
Genius mu ne moze objasniti jer je on toliko platio full HD LCD :D hvala na pitanju :)

Ja ipak ne bih investirao u plazmu ali to je zato sto sam ja u startu planirao da na LCD-u gleda HD filmove i igram xBox360 a standardna televizija me malo interesuje.

Naravno, plazma (koja je cesto jeftinija) u kombinaciji sa nasom kablovskom obicno izgleda bolje nego LCD ali to sad mnogo zavisi od modela do modela, itd itd... Prvo znaci razmisli sta planiras da gledas i koliko dugo planiras da koristis taj uredjaj... Niko to ne moze da garantuje, ali ima sansi da od sledece godine krene i kod nas digitilizovana IPTV sa cak nekim HD kanalima u kom slucaju mislim da je bolje spucati pare na LCD... pogotovu ako budes pustao i jos nesto sem televizije... A ako hoces samo televiziju, bolje kupi kvalitetan CRT televizor sad a cuvaj pare za kasnije. Widescreen televizori bilo plazme ili LCD kod nas su jos uvek neisplativi u odnosu na CRT jer nam je televizij uzas u tehnickom smislu...

director
18.9.2008, 20:56
Samsung 32A330 ili Samsung 32A450, na ta 3 zaboravi.

Nije mi jasno na osnovu čega je 330 bolji od bilo kog od ona dva philipsa ?

450 je odličan ali ne mogu nigde da nađem cenu kod nas . Jel neko zna ?

tomas
18.9.2008, 20:57
Pa još nisam kupio tv lcd/plazma ali sam sa gomulu stranih i domaćih sajtova,foruma itd. saznao da svi imaju jedno zajedničko podeđenje upotrebe tv-a koji bi ste kupili za vaš dom. Imao sam prilike kod par prijatelja da konačno vidim razliku između lcd vs plazma televizora,znači ako vam tv služi za gledanje filmova,sporta,sd i hd tv,tu definitivno plazma jer ima mnogo topliju sliku i boje su nekako življe,naravno crna boja će biti isto kao kod crt televizora dok kod lcd crna za sad nije prava crna već neka jako tamno plava ili siva i uvek će kod lcd biti pozadinskog probijanja. Takođe plazma ima mnogo veći odziv nego lcd i kada gledate neke brze filmske scene ili sport može goći do ghostovanja na lcd televizorima. Dok kod lcd prikaza sam uočio da ima jako čistiju sliku i nekako je sve digitalizovano,veća rezolucija,igre barem po meni izgledaju bolje na lcd nego na plazmi. Ima tu još faktora kao što su potrošnja struje lcd je tu i prednosti ali svaki lcd najviše troši struje kad je u pitanju crna boja.
Jo uvek se dvoumim šta da kupim ali pošto već imam kolekciju od 500gb filmova što u 720p i 1080p kao i skystar hd karticu,prelamam se polako na plazmu.

nasilje
18.9.2008, 21:24
za Direktora.
Gde da nadjem ovaj model, tj. gde u BG-u, Samsung 40A615 (76k RSD). ili A550??

donator99
18.9.2008, 21:32
Samsung 40A615 imas za te pare u TM-u (tamo je sve, uglavnom, najjeftinije, ostale prodavnice imaju i po 20% vise cene na neke TV-ove !).
A550 je 57k RSD u istoj prodavnici.

Samsung A330 je vrlo slican A450 i to su odlicni televizori.
Generalno, A330 je Samsungov pokusaj pravljenja jeftinog TV-a za gaming, koji je uglavnom uspeo, jer je TV tek nesto losiji od A450, a prilicno jeftiniji.

Takodje, nijedan TV nece prikazati optimalnu sliku dok se ne kalibrise, a taj problem je mnogo izrazeniji kod LCD-a, nego kod plazmi (vecina ljudi ostavi TV-ove na defaultu, sto je katastrofalne za neke modele, posebno Sony Bravie, koje imaju losa out of the box podesavanja).

@tomas
Ne znam koje si LCD TV-ove gledao, ali situacija je, generalno, vrlo bliska onoj koju si ti opisao.
Medjutim, LCD-ovi vrlo brzo nadoknadjuju probleme sa crnom, pa tako Samsungova A950 serija jako dobro prikazuje crnu, a ni ovi "obicni" nisu toliko losi kao nekad (kada crna nije bila crna, vec siva).

genius
18.9.2008, 22:00
A ako vec imas gomilu HD materijala onda tim pre treba da uzmes LCD a ne plazmu... Plazma izgleda jadno u odnosu na LCD kada se prikazuje HD materijal... jedini razlog sto SD izgleda bolje na njoj je sto je toliko bangava pa ne vidis nista a zbog tehnologije moze da prikaze crnu bolje pa nekad zbog toga boje ti deluju bolje...

U sustini plazma je prevazidjena tehnologija... Sto se tice noih LCD-a i ghostovanja to je smesno jer toga nema, a sto se cini crne to stoji... mada Toshiba na primer ima foru kada je slika pretezno crna ubije pozadinsko osvetlenje i iako to deluje glupo u praksi crna stvarno postane crna jer iskljuci osvetljenje dinamicki... uzivo izgleda skroz ok...

nasilje
19.9.2008, 15:15
Zamolio bih nekog ako moze da mi objasni sta ovo znaci i cemu sluzi, i zasto je bitno da ove opcije ima TV?
DVB-C
DVB-S
DVB-T

Unapred hvala

nikola87
19.9.2008, 15:19
@99 i @ svi ostali koji znaju

to znam i ja za pioneer, mislio sam na ove(dostupne obicnim smrtnicima) do recimo 75000(ono 30-40") sta je najbolje da se uzme od LCD televizora, koje marke ako ima moze i tacni modeli...itd..itd

oluja
19.9.2008, 15:33
Zamolio bih nekog ako moze da mi objasni sta ovo znaci i cemu sluzi, i zasto je bitno da ove opcije ima TV?
DVB-C
DVB-S
DVB-T

DVB-C = Digital Video Broadcasting - Cable (TV moze da se poveze na kablovske operatere koji nude digitalni signal - kod nas zasada samo SBB ali sa ogranicenjima upotrebe njihovog risivera)
DVB-S = Digital Video Broadcasting - Satelite (TV poseduje satelitski tjuner koji moze da zameni digitalni risiver)
DVB-T = Digital Video Broadcasting - Terrestrial (Sluzi za prijem digitalnih zemaljskih kanala - kod nas nekoliko kanala emituje sa Avale, bio je i txt u SK http://www.sk.rs/2005/09/sktd16.html)

Bitno je zato sto ce za par godina ovi sistemi emitovanja kompletno zameniti analogno emitovanje.

genius
19.9.2008, 16:06
U USA na primer od sledece godine to ce biti jedini standardni... dok ce i u Evropi biti slicna situacija...

nasilje
19.9.2008, 17:35
Predpostavljam da to dalje znaci da bi trebalo kupiti LCD TV koji ima sve ovo DVB-C, DVB-S, DVB-T?
Poruka za direktora : ovi modeli sto si mi preporucio Samsung 40A615 i A550 su dijagonale od 40 inca. Meni bi vise odgovaralo 32 (82cm).
Ima li neki LCD TV koji je full HD,1080p, 24p (ovo ne znam sta znaci), da ima DVB-C, DVB-S, DVB-T, da je spakovan u 32" i sve to za 75000din.
Da li trazim mnogo?

zdravkelja
19.9.2008, 17:43
Toshiba Regza. Neki od modela koji imaju 32 (logicno, jel) :Du oznaci... :)
Mislim da je ima kod nas.
Verovatno postoji i neki Samsungov model.

genius
19.9.2008, 17:45
Tako je... I ja imam Regzu i stvarno je super... Neces pogresiti...

donator99
19.9.2008, 19:19
Predpostavljam da to dalje znaci da bi trebalo kupiti LCD TV koji ima sve ovo DVB-C, DVB-S, DVB-T?
Poruka za direktora : ovi modeli sto si mi preporucio Samsung 40A615 i A550 su dijagonale od 40 inca. Meni bi vise odgovaralo 32 (82cm).
Ima li neki LCD TV koji je full HD,1080p, 24p (ovo ne znam sta znaci), da ima DVB-C, DVB-S, DVB-T, da je spakovan u 32" i sve to za 75000din.
Da li trazim mnogo?


Ima, Samsungova A550 ili A650 serija ili ova Toshiba Regza.
Znaci, trazis modele Samsung 32A550 ili Samsung 32A650. Bar bih ja to uradio da sam na tvom mestu.
Bear in mind da razliku izmedju 1080p i 720p na 32" neces videti na dalje od 1,2 metra.
Also, ja sam donator, a ne direktor. :)
Sto se tice DVB-a, uglavnom svi Sony TV-ovi imaju ugradjene tunere, dok kod drugih proizvodjaca to zavisi od modela do modela.

@Nikola
Sony i Samsung.
Ista fabrika, isti paneli, jedina razlika je u elektronici tj. u procesiranju slike.
Samsungova A serija se masovno kupuje, jer daje strasnu sliku za male pare.
Konkretno, za 75k (76k tacnije) ima Samsung 40A615, 40" Samsungov TV iz 6 serije koji razvaljuje kakvu sliku ima (kad se kalibrise ofc, NEMOJTE procenjivati TV-ove na osnovu onoga sto vidite u prodavnici).
Bravia je nesto skuplja, ali daje isto odlicnu sliku.

nikola87
19.9.2008, 19:24
kad kazete a550 i a650 to se sve odnosi na LE serije i moguce je da je poslednja crifra promenljiva. Sta nam ona govori npr:
le-32551( sta nam govvori ovo 1)?

A ako se gleda sony na koje modele da se obrati paznja?

donator99
19.9.2008, 19:30
Gledas samo prvu i drugu cifru kod Samsunga, ova zadnja cifra obicno govori o kojoj se boji radi (A450-crna boja, A454-bela boja).
Sto se tice Bravie, izbegavaj T, U i P serije, ovo ostalo su odlicni televizori.
Npr. imas za 830 eura 32" V4500 sa kojim ne mozes da pogresis. :)
Ima odlicnu sliku i digitalni tuner, tako da ne moras da se smaras sa eksternim resenjima za hvatanje zemaljskog digitalnog programa.

nikola87
19.9.2008, 19:35
A kod bravie kakve su D i S serije u odnosu na ove krs serije kako ti kazes(u,p,t)?

Ako moze na PM neko da mi kaze gde najjeftinije mogu da se nadju moniotri, ja sam video u onoj prodavnici u delta sitiju veliki izbro ali nisam mogao da porcenim cene posto nisam bas upoznat sa situacijom.

E da, video sam nekoliko modela firme crypton i delovali su mi sasvim fino mada je na njima bio pusten hd signal( a onda svi deluju fino) a ovaj jos jedan sto sam video je bio prikljucen na ps3( gt 5 u deltasitiju)?

donator99
19.9.2008, 19:46
D serija je odlicna, S serija je, koliko sam ja shvatio, neka mainstream varijanta, koja daje suppr sliku.
Ako se odlucis za Braviu, 32" model, juri S4000, 950 eura kosta, a to im je jedan od najnovijih (S3000 serija je vrlo dobra, ali iz prosle godine).

Crypton je ogranak ComTradea, koliko ja znam, i koristi LG-eve panele, koji su, generalno, vrlo dobri, ali posto ti TV-ovi nisu previse rasprostranjni u svetu nema sanse da nadjes settings za kalibraciju na netu, pa ces morati sam da se smaras sa tim.

director
19.9.2008, 19:46
Poruka za direktora : ovi modeli sto si mi preporucio ....

Pomešao si me sa donator99-om. Ja , kao i ti, tražim odgovore na gomilu nedoumica a donator ti je preporučio te modele.

DobroslaV
19.9.2008, 21:35
Evo još dopuna za moj zahtev:

-Da traje bar 7 godina
-Što se tiče toga šta gledam,gledam obične srpske kanale,možda uvedem "kablovsku preko satelita",a gledaću (tj. kada bude dostupno) digitalizovanu televiziju
-Imam Echostarov receiver i gledam pomalo strane kanale.

nasilje
21.9.2008, 20:09
Molim za misljenje. Dvoumim se izmedju Samsunga 32A656 i Sony V4500, koji je bolji po vasem misljenju (ako moze malo detaljniji odgovor, jer se slabo razumem)?
Malo me buni to sto sony ima rezoluciju ekrana 1366 x 768 (3.1 Mega Pixels), a navodno u specifikaciji navode da moze da prikaze 1080p24 (YES HDMI™/Component), kako to?

donator99
21.9.2008, 20:26
Na 32" neces videti razliku izmedju 1080p i 720p, ako ne budes gledao TV sa razdaljine manje od 1,2 metra.
Takodje, 720p nije 3,1 mpx, vec 1,3 mpx, dok je 1080p oko 2 mpx.
Bravie iz V4500 serije ne mogu da prikazu 1080p signal, vec iskljucivo 720p (sto, ponavljam, ti nista ne znaci, osim ako ne gledas TV sa manje od 1,2m, sto je po meni suludo), dok taj Samsung iz A650 serije moze.
Also, ta Bravia je, po meni, best buy od Sonyevih TV-ova iz te klase, a ima i MPEG-4 tuner (nisam siguran da li Samsung ovo ima).

genius
21.9.2008, 21:12
Ovo sto pise da moze da prikaze 1080p to znaci u stvari da ako mu pustis signal (iz konzole ili kompa) koji je 1080p on nece da poludi vec ce da ga smanji na 720p (koliko ima tackica) i time ti omoguci da pogledas taj video feed u manjoj rezoluciji, ali bar ces moci da ga vidis....

Ali kao sto rece donator, na 32" nema potrebe da lupas glavu oko toga jer neces moci da vidis razliku izmedju 1080p i 720p tim pre sto DVD filmovi rade i na jos manjoj a i igre na konzolama rade na 720p... Dakle to je sasvim dovoljna rezolucija za tu dijagonalu, nemoj da brines o tome.

ninjah
1.10.2008, 0:36
Pitanje za donatora(i ostale koji se razumeju)..
Da li se isplati dodati otprilike 100e i umesto Samsunga 32A450 uzeti model 32A550..koja je ta glavna razlika vredna tih 100e, i naravno da li se to bas primecuje..
Hvala unapred na odgovorima

donator99
1.10.2008, 15:31
Ne, ne isplati se dati taj novac za 1ms manji response time pikslela (ja koliko god se trudio na mom 32A450 ne vidim nikakav ghosting), a 1080p je potpuno beskorisno na 32", osim ako ne planiras da gledas TV sa udaljenosti od 1 metra. :)

mcdoc
11.11.2008, 19:33
Pozdrav. Interesuje me, za normlane pare, neki dobar 42"-46" LCD TV u Full HD. Gledao bih filmove DVD i DivX (imam Pioneer DVD 410 sa upscaling) i gledao TV. Satelitsku i kablvosku KDS, eventulano prikjucio ga na PC

BrutaLiS
15.11.2008, 21:36
Aj i ovde da pitam, mozda vise vas odgovori :D Da li je preblizu gledati 37'' lcd sa 2m udaljenosti?

donator99
15.11.2008, 22:15
Pozdrav. Interesuje me, za normlane pare, neki dobar 42"-46" LCD TV u Full HD. Gledao bih filmove DVD i DivX (imam Pioneer DVD 410 sa upscaling) i gledao TV. Satelitsku i kablvosku KDS, eventulano prikjucio ga na PC

Samsung A5xx ili A6xx serija, Pioneer Kuro (Sharp paneli) ili Toshiba Regza. Ako hoces Sony Braviu, ciljaj na W, D ili V seriju (V4500 je odlican model).
Ako se odlucis za plazmu, onda Panasonic TH-42PY80 (ako hoces najbolje, onda Y85, mada je on u cenovnog rangu od >1500 eura).

mcdoc
18.11.2008, 19:24
Ne znam da li sam se prevario, na oko mi je delovao najlepse Sharp aquos 42", njega sam i uzeo. Konkretno model SHARP LC-42X20E. Na njemu pise "made in Japan" sto je jedan od razloga kupovine.

ivoludilo
23.11.2008, 13:12
Sony i Samsung.
Ista fabrika, isti paneli, jedina razlika je u elektronici tj. u procesiranju slike.
Samsungova A serija se masovno kupuje, jer daje strasnu sliku za male pare.
Konkretno, za 75k (76k tacnije) ima Samsung 40A615, 40" Samsungov TV iz 6 serije koji razvaljuje kakvu sliku ima (kad se kalibrise ofc, NEMOJTE procenjivati TV-ove na osnovu onoga sto vidite u prodavnici).
Bravia je nesto skuplja, ali daje isto odlicnu sliku.
Ovde ispada da sve televizore proizvodi jedan proizvođač samo lepe druge etikete.A usput to što imaju iste panele a drugu elktroniku (vezano za Samsung)je isto kao da imaš školjku od poršea a motor i elektroniku od juga ,pa šta bi pre kupio.Sve u svemu sve je vezano za klasu (cenovni rang) gde samsung u nižoj klasi već dugi niz godina ima loše televizore (upravo elektronika i procesor) a i paneli nisu bog zna šta.

mitica
28.11.2008, 0:47
1. Da li bi neko hteo da da prekporuku za LCD 20-27" ?
2. Zasto SONY LCD televizori imaju mnogo manji kontrast od Samsung-a?
3. Sta mislite o Crypton LCD TV 26"? (http://www.comtradeshop.com/Pages/Products.aspx?c=Mjg=&sc=LCD+PLAZMA&pid=TENEQ1JZUDI2NzAx) (http://www.comtradeshop.com/Pages/Products.aspx?c=Mjg=&sc=LCD+PLAZMA&pid=TENEQ1JZUDI2NzAx)

brutal1s
24.12.2008, 18:33
Imam problem sobzirom da mi se blizi 18 rodjendan trebao bi da dobijem lcd televizor ali je na meni da odaberem koji. Drzao bi ga na zidu i uglavnom bi ga gledao sa nekih 3m iz kreveta a 2m od kopjutera. Koristio bi ga malo za obican tv ali vishe za kompijuter(iz javnog profila) i to pretezno za igranje igrica(FIFA,GRID,POP,....) i za gledanje filmova koji su mi uglavnom dvdripovi i hdtv snimci serija(300mb za 45 minuta). Malo sam guglao ali nema bash puno informacija o celoj ideji HDTV i kopjuter, koliko sam video ako bih uzeo 32" onda mi i nema neke potrebe da uzimam FullHD jer se razlika vidi tek blize od 1,2 metara ali ako bih isao na 37" onda neznam kakvo je stanje. Jos jedam problem je i kako sve to funkcionise za kompjuterom jer bi sem tv-a koristio i stari VGA17", neznam dali bi igrice mogle da prikazuju tacnu rezoluciju tv-a?
Svakako zelim da prodjem sto jeftinije ali ne i da uzimam losu stvar, a cena pa oko 800jevreja:)

jeste da idem malo offtopic ali vidim da je tema vec skrenula pre mene:D

oluja
24.12.2008, 21:31
Svet kompjutera 12/2008 (http://www.sk.rs/2008/12/sktd05.html)

brutal1s
26.12.2008, 0:37
Odluka je pala na fullHD 32" ili HDready 37" u cenovnom rangu oko 65000 dinara, pa dali bi mogli da mi pomognete koju od te dve vrste,koliko je slika losija na hdready 37" televizorima, nisam imao prilike ni u jednoj radnji da uporedim.

Neke od kojih sam video su sharp lc32x20e, samsung 32a550 ili 551(nisam bash primetio neku razliku) i samsung 37a450.

Sa televizorom sam planirao i neki zidni nosac pa ako bi mogla neka preporuka u nekom rangu do 5-6 hiljada da moze da ponese novokupljeni tv:), video sam da ima dosta vrsta planirao ali bi ostao na nekom obicnom samo sa tilt funkcijom.

hvala oluja jako mi je pomogao teks iz casopisa, zahvalan sam ti:ciao:

donator99
26.12.2008, 0:40
Uzmi veci TV.
Neces videti razliku izmedju 720p i 1080p na vise od 1.5m na 32"/37" TV-u.

brutal1s
26.12.2008, 16:34
Jel moze neka preporuka koji? :) neke koje sam ja video su :

Toshiba 37AV500PG 55000 dinara
LG RZ-37LC25R 64000
SAMSUNG LE-37M86BD 60000
Samsung LE-37A450 64000 ili 37A451 razlika je jedino u plastici

ili mozda jos neki...:D

donator99
27.12.2008, 18:12
Samsung ili Toshiba.

schei
5.1.2009, 19:49
Jel moze neka preporuka koji? :) neke koje sam ja video su :

Toshiba 37AV500PG 55000 dinara
LG RZ-37LC25R 64000
SAMSUNG LE-37M86BD 60000
Samsung LE-37A450 64000 ili 37A451 razlika je jedino u plastici

ili mozda jos neki...:D


Toshiba!

imam je i odlična je + kome god sam je preporučio svima se svidela i niko još nije imao nikakvu zamerku na tv.

La.Prestige
5.1.2009, 20:00
Toshiba je super marka i kvalitet,ali opet Samsung dominira jer je poznatiji,a i veoma lako se nalazi.Ne postoji prodavnica televizora koja nema Samsunga.

donatelo
13.1.2009, 15:44
da li neko moze da mi preporuci lcd do 45000

Tornado
13.1.2009, 16:40
uzimam 32" LCD... koji da uzmem?

znaci digitalni tuner/risiver mi je bitan a full/hdready mi nije toliko bitan al od viska ne boli glava :D

i da... racunam na cenu ne vecu od 60 000 dinara xD

razmisljao sam o ovom:

Toshiba REGZA 32XV500?


moze neko da mi pomogne ne razumem se bas u lcd-ove?:n_klanja:

La.Prestige
13.1.2009, 17:32
Uzimaj, toshiba je dobra marka, a i taj model. :)

TypeR
13.1.2009, 18:41
TV Sony KDL-32W4000, 82 cm, FULL HD, 1920x1080p, HDMI , DVB-T

http://ekran-avc.hr/shop/images/televizori/kdl-32w4000.jpg

svaki dan radim sa TV i nema sta da ti kazem osim SONY

ovaj model je mozda skuplji 50-100 eur (bar kod mene u BL) ali isplati se vjeruj mi

Model TV Sony KDL-32W4000
Tip LCD
Dijagonala 82 cm
Omjer slike16:9
Rezolucija 1920x1080p
Svjetlina-Vidljivi kutH: 178 / V: 178
Kontrast 33.000:1 (dinamički kontrast)
HD ili HD ready FULL HD
Zvuk10 W + 10 W
Steady Sound (pouzdana kvaliteta zvuka)
Dolby Digital Plus
Virtual Dolby
BBE ViVATunerDVB-T MPEG4Picture-in-picture (PIP) Da
Konektori Digitalni audio izlaz (optički)
HDMI 1
HDMI 2
HDMI 3
PC ulaz (15-pinski D-Sub) + audio ulaz
Komponenta 1
Kompozitni video ulaz
USB 2.0
Mini utikač 3,5 mm (slušalice)
Otvor za PCMCIA karticu
RCA audio izlaz
RF ulaz
Scart 1 (RGB)
Scart 2 (RGB)
BRAVIA SyncDimenzije79,4 x 57,7 x 24,2
Masa15 kg
Ostale karakteristike CCFL Pozadinsko svjetlo
BRAVIA ENGINE 2 - Pojačivač kontrasta Advanced Contrast Enhancer (ACE)
Funkcija za brzi odabir ulaza
Svjetlosni senzor
24p True Cinema
USB Photo Viewer
Picture Frame Mode
Ušteda energije + isključivanje slike
14:9 Mode
Način rada 4:3
Način rada Smart
Wide Mode
Način rada Zoom
AFD (Automatska detekcija formata)
Automatsko smanjenje buke
Digitalni kombinirani filter

ako ti je ovo skupo, uzmi Sony KDL-32S3000 LCD (oko 500-550 eur) ili TV Sony KDL-32S4000K (do 600 eur)

za ostale marke mogu ti reci sl:
SHARP - ODLICAN neces se pokajati ako uzmes
Panasonic - Isto odlican (pogotovo plazme)
Samsung i LG - Bjezi ko djavo od krsta!!! smece zivo
Pioneer - Dobar

Prije nekoliko dana moj prijatelj je kupio Philips 42" Full HD. tv razbija. platio ga je nesto smjesno. ja nisam mogao vjerovati kakvu dobru sliku ima.

Sto se tice Toshiba-e, ne znam jer nisam imao priliku da vidim niti jedan model s toga necu nista da pricam.

Ako hoces da kupis tv i da uzivas dugo godina, SONY no.1 !!!

pozdrav :ciao:

donator99
13.1.2009, 19:03
Pioneer dobar, a Sharp odlican?
Hmm....

oluja
14.1.2009, 10:49
Pioneer dobar, a Sharp odlican?
Hmm....

Slazem se, hmmm....
Pioneer plazme daju najbolju sliku, neozbiljno je tvrditi bilo sta drugo, cena je vec druga prica...

Ne zaboravite koliko proizvodjaca koristi iste panele u svojim modelima:
Sony = Samsung
LG = Philips
...

NSadian
14.1.2009, 11:29
Kupio sam Samsung LE 37A551, za 50.400,00 dinara, u ovoj (http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09039687) prodavnici, za vreme trajanja akcije. Oko 550 € za 37" Full HD TV mi je delovalo kao super ponuda.

Specifikacije su sledeće:

Samsung LE37A551 Main specs

Manufacturer: Samsung
Contrast Ratio (X:1): 35000
DVB-C: No
DVB-S: No
DVB-T: without Digital Tuner (da li je nedostatak digitalnog tjunera velika mana?)
DVD Player / Recorder: No
DVI Interface: No (nema DVI, samo VGA, problem?)
Electronic Program Guide (EPG): No
Frequency: 50 Hertz (Suviše mala vrednost osvežavanja?)
Full HD: with Full HD (1080p)
HD ready: HD Ready
HDMI: Yes
HDTV: No (Ovo me buni, piše na ambalaži i specifikacijama Full HD, a na TV-u piše: HD Ready 1080p)
Horizontal Resolution in Pixel: 1920
LED Backlight: No
Loudspeakers: with Loudspeakers
Number of HDMI Inputs: 3
Number of Scart Interfaces: 2
PC Interface: Yes
Power Consumption in Watts: 190
Reflection Angle: 178 degree(s)
Power Consumption Standby in Watts: 0.9
Screen Format: 16:9
Screen Size in cm: 94 cm
Screen Size in Inches: 37 in
Type of Monitor: LCD
USB: Yes
Vertical Resolution in Pixel: 1080

E sad, deluje OK, ali me buni par stvari i imam par pitanja, odnosno ako bi neko bio voljan da mi rastumači par stvari markiranih u tekstu crvenom bojom.

Unapred hvala svima voljnim da pomognu!

donator99
14.1.2009, 13:45
DVB-T: without Digital Tuner
Nebitno, kupis eksterni tuner.

DVI Interface: No
DVI+zvuk = HDMI.
DVI ti ne treba. Ako hoces da spojis TV na PC bez HDMI, kupis HDMI to DVI adapter.

Frequency: 50 Hertz
Prema PAL specifikaciji, osvezavanje je uvek 50Hz.
Medjutim, kod LCD monitora/TV-ova osvezavanje je nebitno i nece uticati na kvalitet slike.

HDTV: No
Ignorisi ovo, TV ti Full HD (1080p).

TypeR
14.1.2009, 14:12
Pioneer dobar, a Sharp odlican?
Hmm....

sharp sam koristio jedan period (u preduzecu mi je bio na testu) i pokazao se odlican + brat mi ima sharp aquos 32" i prezadovoljan je

pioneer je odlcan (kao sto oluja kaze jedan od najboljih plazma tv)

(moja greska u pisanju) :dedica:

ja sam sebi narucio sony 40Z4500 (1500 eur na nekoj akciji) pa ako nekog iteresuju utisci nek posalje pm za 4-5 dana kad ga dobijem

pozdrav

NSadian
14.1.2009, 14:22
Nebitno, kupis eksterni tuner...

Hvala mnogo na pomoći, nadam se da sam pazario OK spravu.

Pozdrav i hvala još jednom. :ciao:

M.C.
12.3.2009, 16:36
Video sam na akciji Philips LCD 32PFL3403/12 za 43000, pa rekoh da vas pitam za mišljenje. Ne bih uzimao FullHD zbog ograničenog budžeta, a ovaj za razliku od ostalih slične cene u istoj radnji ima mnogo bolji kontract (24000:1).

EDIT: Na akciji je do večeras...

director
12.3.2009, 18:46
Ja se sa Philipsom nikad nisam zeznuo. Proverena kompanija i jedini razlog što ne uzimam uvek njihove proizvode je što mislim da ime kompanije previše učestvuje u ceni njihovog prozvoda. Model izgleda ok po karakteristikama jedino neka ga priključe pa pogledaj kakva je slika na običnim TV kanalima. Ako si zadovoljan sa slikom nema šta da razmišljaš.

NjegovaWisost
12.3.2009, 19:26
Video sam na akciji Philips LCD 32PFL3403/12 za 43000, pa rekoh da vas pitam za mišljenje. Ne bih uzimao FullHD zbog ograničenog budžeta, a ovaj za razliku od ostalih slične cene u istoj radnji ima mnogo bolji kontract (24000:1).

EDIT: Na akciji je do večeras...

Ja imam dosta sličan tome, apsolutna preporuka :)

sasa123sa
20.4.2009, 15:08
Imam za komp Samsung LCD 32" sa Digitalnim tunerom...svaka preporuka...

Imam Plazmu 50" isto samsungovu full HD serja 6 i mogu da kazem da Plazma jede LCD za dorucak sto se tice kvaliteta slike....

LCD umara oci dok kod plazme to nije slucaj....

Marti Misterija
20.4.2009, 18:32
SHARP - ODLICAN neces se pokajati ako uzmes
Panasonic - Isto odlican (pogotovo plazme)
Samsung i LG - Bjezi ko djavo od krsta!!! smece zivo
Pioneer - Dobar


O kako gresis, nisi ni svestan toga!
Za Sharp i Panasonic bi se i slozio sa tobom jer stvarno imaju odlicne proizvode ali ono sto si napisao za Samsung i narocito Pioneer nema veze sa zivotom.
O Pioneer plazma televizorima je bespredmetno trositi reci, jer je to apsolutni vrh kod Plazmi i bilo koji model iz njihove KURO serije je prosto receno fantastican. Jedini problem im je cena, ali koliko para toliko muzike - uvek je bilo i ostalo!
Samsung?
Jedan od pionira u proizvodnji LCD TV-a i trenutno mozda i najveci inovator na tom polju. Dovoljno je uporediti ono sto su oni prikazali na sajmu u Barceloni i koje su reakcije na prikazano, ne samo posetilaca i strucnjaka vec i reakcije i dalji potezi konkurencije i videti koliko ta tvoja izjava da je Samsung smece ne pije vodu.
Kad se jos doda koliko ima brendova koji koriste Samsungove panele, racunajuci tu i one najvece, a da toga nisi ni svestan...
Ne znam na osnovu cega baziras tvoje tvrdnje, da li na osnovu licnog iskustva ili neceg drugog, ali ja na osnovu licnog iskustva sa LE40A656 mogu da potvrdim da se radi o odlicnom televizoru, koji je definitivno Best Buy sto se tice LCD TV-a.

BrutaLiS
20.4.2009, 20:39
Ja imam 37A451 i definitivno nije smece, a serija 6 mogu da zamislim kakva je.

zomg
21.4.2009, 2:01
Sharp -AQUOS - LC32D44E
I vise nego zadovoljava moje potrebe.
Jedina zamerka je sto se sporije menjaju kanali ;)

Kraljevic
5.5.2009, 0:34
Koji model mi preporucujete?

Sony 32L4000k
Samsung LE 32A436
Philips 32PFL7403

Samsung 37A330 (ovo je neki stariji model izgleda, prilicno je jeftin)

Kostaju oko 500 evra.
Koristio bih ga za obicne programe, dvd filmove i mozda ponekad kao monitor.

BrutaLiS
5.5.2009, 10:51
Uf, mozda 37A330. Jes' stariji malo, al ogromna je razlika izmedju 32 i 37 i bas znaci.

nikola87
5.5.2009, 10:55
ma gde ces na 37" rezoluciju 13x7, malo je to, pogotovo nije za koriscenje umesto kompjuterskog monitora

galebns
5.5.2009, 13:05
E pa mene muci jedan problem oko tih "hercaza". Neko rece gore da nije bitna frekvencija osvezavanja a opet sam u vise navrata citao u raznim testovima da je to vrlo bitno prilikom gledanja HD filmova (za TV program valjda nije bitno, nisam siguran).
Naime, svi filmovi se rade sa 24 slicice u sekundi sto znaci da ako je osvezavanje 60Hz onda TV mora da "stavi" tih 24 slika u 60 slika. 24 u 60 ide 2.5 puta. E sad tih 2 puta nije problem vec ovih .5 jer nastaje "kocenje" i ostale pojave. To se kompenzuje raznim blurovanjima il kojim vec tehnologijama (sto vec zavisi od proizvodjaca), a koje nisu bas najbolje resene u jeftinijim TV-ima. Ni u onim skupljim se ne garantuje da nema problema. U principu treba gledati hercazu koja daje najmanje ostatka kad se podeli sa 24. Na primer 100 (hz) podeljeno sa 24 daje 4 i ostane mesta za jos 2 slicice sto je za TV mnogo lakse (od onih 12 kod 60hz) da "ublazi" pa nema "kocenja" ili je jeeeedva primetno. Sad se vec pojavljuju i TV-i sa 120Hz osvezavanja gde je ovaj problem potpuno eliminisan (120/24=5).

E sad sve ovo sam proucavao po netu zbog toga sto me ceka kupovina LCD televizora a ne bih zeleo da kupim nesto sto mi za godinu-dve nece prikazivati BR filmove kako valja. Model koji sam "naciljao" je

Samsung LE-32A656A
# Samsung televizor LCD LE-32A656A
# Dijagonala ekrana: 32"/80 cm
# Format slike: 16:9
# Rezolucija: 1920x1080
# Osvetljenost: 550 cd/m²
# Dinamički kontrast: 15.000:1
# Vreme odziva: 4 ms
# Ugao gledanja: 178°/178°
# Panel: Full HD/Ultra Clear Panel
# HDMI konekcija: 4 HDMI-CEC
# Mega teletekst: TXT Level 2.5
# Slika u slici: 1 tuner
# Konekcija: USB 2.0
# Zvučnici: Stereo-skriveni 2x10 W
# Dodatne karakteristike:
# LED smart Lighting
# Movie Plus
# Digitalni tuner iDTV tip
# 100 Hz Motion plus
# Wide Color Enhancer
# DNle Pro (Digital Natural Image Engine)
# DNR (digitalno redukovanje šuma)
# 3D Digital Comb Filter
# SRS TruSurround sistem
# Zamrzavanje slike
# Sleep timer
# Clock On/Off timer
# Game mode
# Obrtno postolje (levo 20°/desno 20°)
# Konekcije:
# PC ulaz (D-sub)
# Komponentni (Y/Pb/Pr)
# S-Video
# 2xScart
# Kompozitni L/D
# WISELINK (JPEG)

Dakle, jesam li to dobro shvatio i u opste kakvo je vase misljenje i iskustva sa HD materijalom sto se tice hercaze itd? Naravno moze i neka preporuka za cenu od ~70k dinara.

Marti Misterija
5.5.2009, 19:49
60 Hz i 120 Hz su na televizorima za Americko trziste zbog NTSC signala dok se na televizorima koji se prodaju u Evropi to 50 Hz i 100 Hz zbog PAL-a.
Sto se tice samih 50 Hz i 100 Hz to u najkracem izgleda ovako:
Slika se na ekranu iscrtava 50 puta u sekundi, a posle svakog prikaza sledi "brisanje" sadržaja ekrana, tj. ekran postaje crn. Zahvaljujući perzistenciji fosfornog sloja na katodnoj cevi (zadržavanju slike u nekom periodu po nestanku signala), ove promene su dovoljno brze da zavaraju oko, tako da izgleda kao da se slika iscrtava kontinuirano, ali je efekat treperenja slike ipak postojao i mogao je pri dužem gledanju dovesti do zamora. Televizori sa oznakom 100 Hz su svaku sliku iscrtavali po dva puta, dakle ukupno 100 puta u sekundi, što je eleminisalo treperenje.

N_i_k_o_l_a
5.5.2009, 19:59
nabavih pre nekolko dana plazmu, i oduševljen sam istom, a evo i manjeg opisa ako nekog zanima :D http://www.sk.co.rs/forum/showthread.php?t=43850

galebns
5.5.2009, 22:55
@Marti Misterija - jasno je meni sve to sto si objasnio jos od ranije. Ovde pricam o problemu prikazivanja filmova koji su snimani sa 24 frejma u sekundi. Problem je slican (ako ne i isti) onom kod igrica gde u zavisnosti od broja FPS i osvezavanja monitora dolazi do "cepanja" slike ili tekstura.

Marti Misterija
5.5.2009, 23:14
Nema tu nikakvih problema, jer ne treba mesati fps i Hz pa ih tako ne treba ni deliti na taj nacin.
Bez obzira na to sto se filmovi snimaju filmskom kamerom sa 24 slike u sekundi a PAL televizija prikazuje sa 25 slike u sekundi sve se to u savremenim televizorima resava putem odgovarajucih algoritama kojima se stvara tzv. medjuslika tako da se razlika u tom jednom frejmu ne primeti i nema ni govora o bilo kakvom cepanju slike tj. nema pojava trzanja koji se javlja zbog pokusaja da se slika prikaze po PAL ili NTSC standardu.
Inace navedeni algoritmi su napravljeni zbog američkog standarda NTSC koji kao sto je receno koristi 30 slika u sekundi (tacnije 29,98 fps).

galebns
6.5.2009, 0:23
Slazem se, ali izgleda nisi pazljivo citao moj prvi post :) Tamo sam i rekao da postoje nacini da se ti nezeljeni efekti ublaze ali nisu 100% resenje pogotovo na jeftinijim televizorima. Mene zanima koliko je to zaista smetnja kod gledanja HD filmova (ili BR diskova il sta vec)?

Marti Misterija
6.5.2009, 10:28
Ni ti bas nisi procitao moj post(;)) jer sam tamo naveo da se na savremenim TV, putem algoritama prevazilazi taj problem, kada govorimo o "obicnim" filmovima u PAL i NTSC i ako ne gledas BR opcija 24p ti bas nece biti od koristi.
E sad filmovi koji se smestaju na BR medije se tu smestaju onako kako su snimljeni, tj. u 24 fps i naravno da TV koji nema true 24p (ili kako ga vec zovu kod raznih proizvodjaca) nece moci da se izbori sa tim, da kazem problemom, kao TV koji imaju tu mogucnost sto ce kod TV-a bez te opcije biti vidljivo, ali ne bas toliko koliko mislis.
Znaci ako planiras da gledas filmove sa BR diskova, da bi ugodjaj bio kako treba 24p je pozeljna opcija na TV-u, ali to opet malo dize i cenu i tako redom.

Sto se tice LE32A656 za koji pitas mogu ti reci da se radi o odlicnom TV, sudeci po LE40A656 koji posedujem i za koji imam samo reci hvale. Ipak predlozio bih ti da razmislis o kupovini 37" jer, videces kad budes kupio, da je 32" ipak manji nego sto si mislio. Drugo 32" za razliku od vecih modela, bar koliko sam ja upoznat, ne poseduje 100 Hz, koji nije tako veliki nedostatak koliko se mozda misli, ali neka ga ipak tu. U tvom spojleru pise da ima 100 Hz, tako da sam mozda i pogresio u prethodnoj recenici, ali ne uzimaj za zlo posto nisam bas siguran oko toga.:)
Za neke druge razlike trenutno ne mogu da se setima, ali ako zatreba naci cu i to.
Pozdrav.

lazos
8.7.2009, 17:47
evo da nebi otvarao novu temu kada me zanima isto:
http://www.seljacionline-forum.com/images/icons/icon22.gif HITNO!!! pomoć Palzma/LCD
Ljudi, ocajnicki trebam pomoc!!! Skupio sam oko 1200km (ajd sad ono 100-150km gore dole) da kupim lcd-plazmu. Nakon dva mjeseca "pregledavanja" foruma, medija i raznih za*****cija o tome sta je bolje lcd ili plazma, shvatio sam da i jedni i drugi imaju i prednosti i mane. S obzirom da Vas pitam za savjet i pomoc kao dosta kompetentnije od mene, mogu ponuditi par nazovi olaksica pri odabiru marke, velicine i kvalitete iste:

1. Vec spomenuta Cijena koju sam spreman platiti dakle 1200km
2. Zivim u stanu pa mi je udaljenost gledanja oko 2 - 2,5m
3 Najvise bih se bazirao na Satelitsku TV i eventualno bih skopcao PC na ovo cudo kako zbog koje igrice tako zbog kojeg Divx-a http://www.sarajevo-x.com/forum/images/smilies/biggrin.gif
htio bih cuti i vase misljenje( ako vas puno ne zamaram, valjda vam se nece biti mrsko nakaniti da mi otipkate sta mislite o ovom) http://www.sarajevo-x.com/forum/images/smilies/biggrin.gif


Uglavnom, ako moze iskreni savjet uz pomenute indikatore i odnos kvalitet - cijena, sta je dakle najbolje da uzmem...koju marku.
Unaprijed Hvala!!!

STrider90
1.9.2009, 0:02
Zanima me sta mislite o ovom tv-u: TOSHIBA 42X3000PG
Video sam ga na ovom linku http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09037571 i ozbiljno razmisljam o kupovini istog

http://www.technomarket.bg/product_images/i_09037571.jpg

50000din za Full HD lcd od 42 inca mi deluje izuzetno povoljno, a rec je o poznatom brendu

director
1.9.2009, 7:19
Pre pola godine kada sam imao priliku da upoređujem sliku na 32'' LCD-ovima najbolju sliku je imao toshibin model. Paralelno sam gledao LG, Sony, Philips i jos nekog kineza i svi su bili na B92, nisu bili dvd-ovi na "programu". No ovo je laička ocena jel nisam baš veliki poznavaoc.

Marti Misterija
1.9.2009, 12:19
Jeste ali zavisi i o kom se modelu Toshibe radi, ne mozes da uporedjujes neku bolju Toshibu sa nekim entry-level Philipsom ili Sony-jem.
Inace ta toshiba je jaaaako stari model, a obzirom da su se kod gotovo svih proizvodjaca pa i kod Toshibe pojavili novi modeli normalno je da cena bude tolika kolika je, mada je generalno gledano opet pristojna obzirom da je jos samo pre 3 meseca isti model bio 25k skuplji.
Ono sto mi se ne svidja na prvi pogled je jako nizak dinamicki kontrast koji je samo 6.000:1 i samo 2 HDMI...
Zakljucak - za te pare je OK, ali bih ja radije skupio jos nesto para pa isao na neki model iz 2009. godine.

leka
3.10.2009, 18:47
A koje je vase misljenje vezano za izbor rezolucije, znaci kupiti HD ready ili Full HD? Planiram da nabavim tv od 42", pa se jos malo dvoumim izmedju toga. Tv planiram da povezem na komp, za gledanje hd ripova, igre i internet, gledanje televizije me ne zanima. Sad, smatram da mi 1920x1080 nije mozda prezahtevno za igre, filmove sam skidao sve 720p, pa se pitam kako bi izgledali kad se puste na FullHD? Naginjem ka 720p televizoru, ali opet se brinem da se ne zeznem. Hvala.

oluja
3.10.2009, 19:11
A koje je vase misljenje vezano za izbor rezolucije, znaci kupiti HD ready ili Full HD? Planiram da nabavim tv od 42", pa se jos malo dvoumim izmedju toga. Tv planiram da povezem na komp, za gledanje hd ripova, igre i internet, gledanje televizije me ne zanima. Sad, smatram da mi 1920x1080 nije mozda prezahtevno za igre, filmove sam skidao sve 720p, pa se pitam kako bi izgledali kad se puste na FullHD? Naginjem ka 720p televizoru, ali opet se brinem da se ne zeznem. Hvala.

IMHO: 42" je neka "granica" imedju full-HD i "HD-ready". Ako ides na manju dijagonalu onda HD-ready ako ides na vecu onda "full". Za povezivanje na komp LCD je definitivno bolji izbor.

tomas
3.10.2009, 20:30
ali realno da bi uocio razliku u filmovima 720p 1080p minimm 50" proverio ja licno :)

oluja
3.10.2009, 21:17
ali realno da bi uocio razliku u filmovima 720p 1080p minimm 50" proverio ja licno :)

Zavisi... ako ga gledas sa udaljenosti sa koje bi gledao CRT TV... onda si u pravu.

leka
3.10.2009, 21:25
A da vas pitam: koja je poenta uopste imati fullHD, bar kod nas? Ja ne znam za vas, ali ja ne planiram da kupujem originalne bluray diskove, dovoljni su mi ripovi sto imaju na netu, zahtevno je za igre, domaci kanali jos, verujem, deluju losiji na toj rezoluciji. Kupovati tv sa 1920x1080 rezolucijom i na njemu gledati divx koji je npr. 650x350 rezolucije, to mi je nekako glupo, tu tesko da moze da bude dobra slika. To je bar moje misljenje, i zato sam se ipak odlucio za 720p. :ciao:

oluja
3.10.2009, 21:44
A da vas pitam: koja je poenta uopste imati fullHD, bar kod nas? Ja ne znam za vas, ali ja ne planiram da kupujem originalne bluray diskove, dovoljni su mi ripovi sto imaju na netu, zahtevno je za igre, domaci kanali jos, verujem, deluju losiji na toj rezoluciji. Kupovati tv sa 1920x1080 rezolucijom i na njemu gledati divx koji je npr. 650x350 rezolucije, to mi je nekako glupo, tu tesko da moze da bude dobra slika. To je bar moje misljenje, i zato sam se ipak odlucio za 720p. :ciao:

U mom slucaju razlog broj 1. je satelitska televizija, pa Blue-ray...

Marko93
3.10.2009, 21:47
Al sad ce valjda SBB da uvede HD televiziju od novembra? Tako je pisalo u SK a i vidi se na njihovom sajtu:D.

player1
3.10.2009, 21:50
Oce mozda, ali sumljam da ce iko emtovai full 1080p, jer realno vuce mnogo veci bandwith nego 720p.

I RTS HD kanal je na 720p.

Marko93
3.10.2009, 21:51
^Pa cak i 720 bi bio OK. Al zar se ne emituju one stvari tipa Discovery HD u 1080p/i, to onda samo treba da puste, ako moze da im izdrzi infrastruktura sto kazes..?

player1
3.10.2009, 22:03
Kako god da se emitoje, uvek ovi to mogu da downscaluju na 720p pre prenosa.

oluja
3.10.2009, 23:23
^Pa cak i 720 bi bio OK. Al zar se ne emituju one stvari tipa Discovery HD u 1080p/i, to onda samo treba da puste, ako moze da im izdrzi infrastruktura sto kazes..?

95% satelitskih kanala emituje u 1080i. SBB, takodje, najavljuje emitovanje u 1080i rezoluciji, kad pokrene taj "paket kanala" za nekoliko meseci.

player1
3.10.2009, 23:43
Hmm... Ne razumum se najbole, al koliko je realno 1080 interlaced bolje od 720p.

oluja
4.10.2009, 19:38
Hmm... Ne razumum se najbole, al koliko je realno 1080 interlaced bolje od 720p.

Ja primecujem razliku... ne znam kako drugacije da ti odgovorim a da ne krene prepirka na tu temu...

player1
4.10.2009, 19:46
Nesto mislim, interlaced prikazuje pola linija po frejmu (540), pa onda drugih pola linija. Bez iskustva u gledanju istog cenim da bi slika licila na efektivnih (540+1080)/2=765 linija. Tj izmedju pola i pune rezolucije. Tim rezonom, efekat tokom gledanja bi bio veoma slican izmedjju 720 i 1080i.

Naravno, ovo je sve laicki. :D

oluja
6.10.2009, 9:55
Imam utisak da se HD televizori bolje "snalaze" sa 1080i rezolucijom. Predpostavljam da su inzenjeri vodili vise racuna kako ce se uredjaj odnositi prema signalu iz satelitskog prijemnika (1080i) nego nekog nestandardnog iz HTPC-a...

Chemist
9.10.2009, 22:26
Zdravo, u nedoumici sam...da li je bolje kupiti skuplji Lcd televizor Lg LF2510 (oko 48000) koji ima full-hd i veci kontrast ili jeftiniji Lg 32LG2100 (oko 39000) koji ima hd-ready i manji kontrast? Pitam jer bih tv koristio uglavnom za gledanje kablovske...a i da li bi uopste sa skupljim bila lepsa slika?

Freško
9.10.2009, 22:33
Zdravo, u nedoumici sam...da li je bolje kupiti skuplji Lcd televizor Lg LF2510 (oko 48000) koji ima full-hd i veci kontrast ili jeftiniji Lg 32LG2100 (oko 39000) koji ima hd-ready i manji kontrast? Pitam jer bih tv koristio uglavnom za gledanje kablovske...a i da li bi uopste sa skupljim bila lepsa slika?


Moj burazer je pre dva dana uzeo LG LF2510 (Model od 37''), imamo SBB kablovsku i mogu ti reći da je slika blago rečeno neupotrebljiva za gljedanje :o (moj subjektivni utisak)... Nemam reči koliko je to loše. Za koji dan treba da uvede Telekom IPTV, pa ću onda napraviti poređenje...

Chemist
9.10.2009, 22:42
Ja sam preko jotela...ispada da je najbolje uzeti neki od "dubokih, poludubokih" iz starije generacije:confused:, a oni mi se bas nesto ne kupuju. Zagrejao sam se Lg LF2510 (32"), ali se ispostavlja da sa postojecom kablovskom necu dobiti nista.

Marti Misterija
9.10.2009, 22:50
Zdravo, u nedoumici sam...da li je bolje kupiti skuplji Lcd televizor Lg LF2510 (oko 48000) koji ima full-hd i veci kontrast ili jeftiniji Lg 32LG2100 (oko 39000) koji ima hd-ready i manji kontrast? Pitam jer bih tv koristio uglavnom za gledanje kablovske...a i da li bi uopste sa skupljim bila lepsa slika?

Za gledanje uglavnom SD preko kablovske ti uopste nije potreban Full HD jer slika nece da ti bude primetno bolja (ako uopste bude bolja) nego sto je na HD ready TV-u. Full HD je za preporuku jedino ako ces u znatnijoj meri da gledas HD sadrzaj, recimo MKV filmove (naravno i BD) vece rezolucije, tipa 1920x960 ili slicne posto ima mnogo MKV filmova rezolucija koji nisu full HD ali su blizu a opet u razlicitim rezolucijama.
Btw. i za to kad govorimo o Full HD koji ce pruziti ugodjaj prilikom gledanja takvih filmova treba razmatrati stvarno neki kvalitetan full HD a ne neki krs kao sto je taj LG. Hocu reci da nije bas sve sto nosi oznaku full HD kvalitetno, nekad i HD ready ima daleko bolju sliku od pojedinih TV sa oznakom full HD. Znam da zvuci neverovatno ali tako je, a na to koliko je koji TV kvalitetan utice mnogo faktora, tako da se cak i isti modeli TV-a znaju porilicno razlikovati u kvalitetu slike samo u zavisnosti koji je panel ugradjen u njih.

Chemist
9.10.2009, 23:02
Koji je model ok, a da je u cenovnom rangu od 450-500 eura?

optimusprime
10.10.2009, 13:09
imam samsung lcd 32 serija 4 vec godinu dana i koristim ga kao i lcd za komp preko hdmi sa kartice 9600gt 1gb ddr3. slika ekstra,nema nikakvih duhova u igricama ,dok o tv signalu tu i tamo. zivim u bih i koristim kablovsku,neke televizije dobar signal neke uzasan. i da hd readi je,skinuo sam transformerse u 720p i fenomenalan zvuk i slika,kad pauziram film,izgleda kao screensaver,dok obican dvd ima malo zamucenosti o divx da i ne pricamo.
Konkretan slucaj,film transformersi prvi dio,sve ista scena ,divx od 700mb nesto se desava, dvdrip vidim kako tece transformacija robota u auto, dvd 4,7gb vidim pokoji detalj i desavanja iza, u hd rip 0d 8,7gb vidim milion transformacija svakog pojedinacnoh detalja i u pozadini mogu da citam reklame sa znakova,zgrada itd. pa sami odlucite. nadam se da sam bio konkretan.

Dr.Phlox
18.10.2009, 13:02
Mislim se da kupim neki LCD od 94cm :) da se menja ovaj CRT krš od 54cm, kome uzgred i probija zvučnik.

Treba da je fullHD i da ima odličnu sliku za gledanje mkv filmića u HD rezoluciji, povezivanje sa kompom i tako to. Ponajmanje će biti korišćen za gledanje obične televizije.

Gledam ova dva i dvoumim se šta bi bilo bolje

Samsung LE-37A686
SONY KDL-37V5500K

Otprilike vidite tu i cenovni rang i performanse koje me zanimaju, pa ako imate i neki drugi predlog, samo napred.

djuras
18.10.2009, 16:40
kupio bi LCD, hd ready, 32-40 dijagonala, do 50000din, preporuke?

leka
20.10.2009, 14:29
I ja bih isto to pitao, mada vidim da nema odgovora. Koji tv preporucujete, do 70000, HD Ready, 42" LCD? Imao sam na umu LG 42LH2000, ali sad se otvorio i kod nas u Va Tehnomarket, pa sam video brdo televizora, pa vise ne znam sta da mislim:icon_scra

richa
20.10.2009, 18:54
Za sta bi ti sluzio TV? Najbolje je da izbor svedes na par modela pa da ih onda ti sam uporedis i da vidis na kojem ti je slika najbolja i koja tebi i tvom oku najvise odgovara.
Znaci ostaje pitanje za sta bi ga koristio. Ako ces ga najvise koristiti za kledanje kablovske i SD signala onda je tvoj izbor definitivno Plasma, ako ces ga kaciti na racunar i ako ce mu to biti primarna uloga onda je tvoj izbor LCD.
Neka me ispravi neko ako grijesim.

leka
21.10.2009, 14:29
Koristio bih ga za gledanje .mkv sadrzaja, igre pomalo i surf po netu, gledanje kablovske i televizije uopste me ne zanima. Pa eto, ja sam naveo taj LG-ov model, mislim da nije los, ali ako neko ima slican tv, te dijagonale recimo, cisto me interesuju utisci i iskustva.:ciao:

richa
21.10.2009, 16:53
U tom slucaju tebi odgovara LCD u svakom pogledu.
Ja bih ti preporucio SAMSUNG LE-40B530.

leka
23.10.2009, 19:59
Hvala, ali juce se pojavio pomenuti LG, narucio sam ga odma', i stize mi u ponedeljak:nov_explo:nov_explo:nov_explo
A primetio sam da Samsung nema LCD TV od 42"?:icon_scra

Dejan Simic
26.10.2009, 22:59
Drugari ako mogu da vas posavetujem iz iskustva izbegavajte LG televizore u sirokom luku imao sam mnogo losih iskustava sa tom markom inace imam LG LCD 32incha evo vec druga godina nosio sam ga 3 puta u servis a da vam ne pricam o neprijatnostima sa bezobraznim osobljem koje radi u tom servisu gledajte da ako kupujete vec neki LCD ili PLASMA nek bude Samsungov iskustva ljudi koji ga imaju govore da je najbolje odradjen za nase trziste da ne bude da vas palim na vama je opet da odlucite mozda sam ja naleteo na neki baksuzan aparat al pricao sam sa jos nekim ljudima koji imaju LG da su se pokazali lose kod nas.:dedica:

tomas
27.10.2009, 0:46
Vec mesec dana posedujem plazmu LG 42PQ3000 nista mu ne fali,radi
svarseno i slika je fantasticna. Ja bi najradije zaobisao sve osim Panasonica i Pioneer Kuro ali skupo,dobro panasonic i moze se nadje za 70-atk hiljada ali svi bolji i noviji modeli su preko 100k a pioneer cak i 200k. Predpostavljam da su starije serije lg plazma televizora bile lose ali ove nove su dobre,pa kada gomila korisnika hvali LG na avforumu zasto ne uzeti. Znaci vecinom su pozitivna iskustva i rec je o modelma 42pq3000,42pq6000 i 50pq6000.

Dejan Simic
29.10.2009, 16:31
Vec mesec dana posedujem plazmu LG 42PQ3000 nista mu ne fali,radi
svarseno i slika je fantasticna. Ja bi najradije zaobisao sve osim Panasonica i Pioneer Kuro ali skupo,dobro panasonic i moze se nadje za 70-atk hiljada ali svi bolji i noviji modeli su preko 100k a pioneer cak i 200k. Predpostavljam da su starije serije lg plazma televizora bile lose ali ove nove su dobre,pa kada gomila korisnika hvali LG na avforumu zasto ne uzeti. Znaci vecinom su pozitivna iskustva i rec je o modelma 42pq3000,42pq6000 i 50pq6000.
Moguce je da je popravljena situacija sa LG modelima ne zelim da se ikom desi ono sto se desilo meni sa TV-om em sam ga u ono vreme platio papreno skupo em sam i za novu godinu ostao bez TV-a cekali su 43 dana u servisu da mi jave da je uradjen a u garantnom listu pise da mogu da zadrze 45 dana i ako onda ne poprave dobijas nov TV zar nije providno da su namerno to radili i evo opet mi se na tom LG-u pojavio isti kvar kao u i predhodna 3 slucaja kad sam ga nosio na opravku upalim ga a on se ugasi u pozadini se cuje samo ton a nema slike i kad ga ponovo ugasim iupalim onda radi normalno izvinjavam se ako se malo vise zalim znam da je ovo prica za neke druge servise a ne za ovaj forum al sam se toliko nanervirao sa ovim TV-om da bi ga najradije bacio ruku na srce dobru sliku ima prikljucivao sam i pc na njega i sony play station velika se razlika primecuje al opet ponavljam otvorite sestoro ociju kad kupujete aparate jer ima dosta djubreta koje odbiju u ozbiljnim drzavama pa ta roba zavrsi na nasem trzistu :(:ciao::nov_explo

galebns
29.10.2009, 17:16
Hvala na podeljenom iskustvu al gari stavi tacku ponegde.

leka
31.10.2009, 17:06
Meni je stigao moj LCD LG, i zasad sam prezadovoljan. Slika je odlicna, preko HDMI, uzivam u .mkv filmovima:aplauz:Probao sam i kablovsku, slika je solidna, kad se stavi 4:3 format naravno.

tamagotchi
13.11.2009, 23:35
SONY KDL-32L4000 i
SONY KDL-32S4000K
sta mislite o ovim LCD TV-ima?
treba mi 32", ako imate preporuku i neke druge proizvodjace a da su u ovoj cenovnoj grupi (do 600 evra)
unapred hvala.... :))

Marti Misterija
14.11.2009, 0:52
Sto se mene tice ja bih ti preporucio Samsung 32B651 ali posto on znatno prevazilazi sumu koju si naveo sledeci na mojoj listi preporuka je 32B530 koji je takodje dosta dobar TV a kosta oko 55k dinara.

MaliZmaj
23.11.2009, 16:53
Moguce je da je popravljena situacija sa LG modelima ne zelim da se ikom desi ono sto se desilo meni sa TV-om em sam ga u ono vreme platio papreno skupo em sam i za novu godinu ostao bez TV-a cekali su 43 dana u servisu da mi jave da je uradjen a u garantnom listu pise da mogu da zadrze 45 dana i ako onda ne poprave dobijas nov TV zar nije providno da su namerno to radili i evo opet mi se na tom LG-u pojavio isti kvar kao u i predhodna 3 slucaja kad sam ga nosio na opravku upalim ga a on se ugasi u pozadini se cuje samo ton a nema slike i kad ga ponovo ugasim iupalim onda radi normalno izvinjavam se ako se malo vise zalim znam da je ovo prica za neke druge servise a ne za ovaj forum al sam se toliko nanervirao sa ovim TV-om da bi ga najradije bacio ruku na srce dobru sliku ima prikljucivao sam i pc na njega i sony play station velika se razlika primecuje al opet ponavljam otvorite sestoro ociju kad kupujete aparate jer ima dosta djubreta koje odbiju u ozbiljnim drzavama pa ta roba zavrsi na nasem trzistu :(:ciao::nov_explo

da se nadovezem na tvoju zalbu na lg ja sam pazario i lg 22''tft i 32''lcd tv u istoj radnji i uvoznik je pin ko. nakon 10dana konstatovah problem na monitoru od 22''. imao sam zive muke da sa njima izadjem na kraj u dva navrata sam hteo fizicki da nasrnem na servisera sto me pravi budalom i na kraju sam pozvao inspekciju i dali su mi drugi monitor uz naravno negodovanje ali sam shvatio da to nema veze sa lgijem ni sa samim pinom vec nekultura servisera a ja sam jedan od srecnih koji je uspeo da istera pravdu sa inspekcijom posto ni inspekcija nije obrazovana po it pitanju pa je to sut sa rogatim:ciao:

Dejan Simic
23.11.2009, 17:33
da se nadovezem na tvoju zalbu na lg ja sam pazario i lg 22''tft i 32''lcd tv u istoj radnji i uvoznik je pin ko. nakon 10dana konstatovah problem na monitoru od 22''. imao sam zive muke da sa njima izadjem na kraj u dva navrata sam hteo fizicki da nasrnem na servisera sto me pravi budalom i na kraju sam pozvao inspekciju i dali su mi drugi monitor uz naravno negodovanje ali sam shvatio da to nema veze sa lgijem ni sa samim pinom vec nekultura servisera a ja sam jedan od srecnih koji je uspeo da istera pravdu sa inspekcijom posto ni inspekcija nije obrazovana po it pitanju pa je to sut sa rogatim:ciao:
Zmajce ko nije imao ovakvih problema on ne veruje onom drugom.Nije isto kad nesto gledas sa strane i kad si ucesnik u tome.U svakom slucaju svaka ti cast sa bezobraznima i treba bezobrazno.Mi ipak zivimo u skupoj drzavi i nije mala stvar kad neko hoce da ti uvali djubre a ti si to sa mukom zaradio.Mene je licno ovaj LG LCD 32" kostao pre skoro dve godine 63000 din. a tri puta ga nosio u servis i opet me dr.a,i jos treba da ga hvalim pozzzzz:ciao:

Bizzare Contact
20.12.2009, 20:32
Resio sam sa kupim LCD TV za ~40k...ono sto sam nasao je Samsung LE32A330,ali ne znam koliko je on zapravo kvalitetan obzirom na nisku cenu.
Takodje su mi pricali nesto o uvodjenju digitalnih programa sledece godine i kako bi zbog dodatnih troskova trebalo da sacekam:confused:...Imate li neki savet ili sugestiju?

edit:zaboravio sam da kazem da ce da se koristi samo koristi samo za gledanje tv-a,ne za igranje,pa mi jevazan kvalitet slike koju prikazuje...

Marti Misterija
21.12.2009, 1:11
Proslogodisnji model i to iz najnize serije 3. Mislim da ti ovo dovoljno govori o TV-u.
Verovatno pokusavaju da ociste ono sto im je ostalo na lageru mada mi 40k dinara za taj model i ne izgleda nimalo jeftino.

marko-bgd
25.12.2009, 18:38
Uzimam tv i dopao mi se SONY 40w5500, misljenje??

BORG
27.12.2009, 20:09
Nista od navedenog priznajem samo lcd u LED tehnologiji! E to je slika za koju vredi dat pare! Premda ih treba mnogo:kreza:

zdravkelja
27.12.2009, 20:20
Plazma je jeftinija od LEDa i ima bolju sliku...

Bizzare Contact
30.12.2009, 0:36
Kupio sam Samsung LE32B350 i imam ogroman problem...Slika je losija nego na onom zastarelom CRT-u koji sam imao pre njega :nov_mad2:...Da li neko zna gde mogu da nadjem podesavanja u vezi osvetljenja,kontrasta i ostalo?

Marti Misterija
30.12.2009, 1:04
To sto ti je slika losija gledajuci "obicne" programe putem kablovske ili zemaljske antene je sasvim normalna i ocekivana stvar.
Verovatno treba da odradis kalibraciju slike a parametre za podesavanje za tvoj model mozes naci na nekom od ovih (http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=csQ&q=LE32B350+calibration&aq=f&oq=&aqi=) sajtova.

@ BORG
Slika na LED televizorima bi zaista trebala da bude bolja nego na LCD ili Plazma televzorima ali to nije jos uvek pravilo i vise zavisi od modela do modela posto, obzirom da se radi o novoj tehnologiji, jos uvek nije sve kako bi proizvodjaci zeleli da bude, tj. jos uvek ima odrejenih decijih bolesti koje su LCD i plazme vec prelezale. Mislim da zbog toga, a imajuci u vidu i odnos kvalitet - cena jos uvek nije vreme da se toliko zalece i kupuju LED televizori, narocito jer si i sam svestan njihove cene.

Bizzare Contact
30.12.2009, 3:11
To sto ti je slika losija gledajuci "obicne" programe putem kablovske ili zemaljske antene je sasvim normalna i ocekivana stvar.
Verovatno treba da odradis kalibraciju slike a parametre za podesavanje za tvoj model mozes naci na nekom od ovih (http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=csQ&q=LE32B350+calibration&aq=f&oq=&aqi=) sajtova.

Ok,hvala ti,videcu vec sam.Sem toga,kakav je ovaj LCD tj. da li je dobar izbor ili sam pogresio?

BORG
30.12.2009, 14:49
Naravno da je cena prevelika ali definitivno je slika bolja gledao sam svojim ocima signal (slike), odnosno izvor signala je za plazmu, lcd i lcd u led tehnologiji bio isti i slika je bila neuporedivo bolja dakle jasnija ostrija bogatijih boja i boljeg kontrasta na led tv -u nego na ostala dva stim da je lcd bio bolji od plazme duplo. I jedna informacija vezna za ovo:kreza: ne nosim naocare sociva i nisam daltonista.:to_care: Tehnologija jos mora da se razvije to je definitivno ali ja bih preporucio u koliko nije neophodno da se tv menja, osim zato sto je riknuo, sto se desilo meni, sacekajte do sledece nove pasce cena i ispod 1ke.

Marti Misterija
30.12.2009, 17:29
@ Bizzare Contact
Osnovni model iz (jos jedan dan:D) ovogodisnje serije i kao takav nema nista posebno niti napredno ali sluzi svrsi + sasvim OK cena, tako da mogu da kazem da je OK kupovina za te novce.

@ BORG
Izgleda da me nisi razumeo - nisam rekao da ne valja, stavise naveo sam da jeste kvalitetniji ali na osnovu komentara ljudi sa eminentnijih AV foruma, kao i svaka nova tehnologija mnogo cesce dolazi do hardverskih problema i kvarova, kao i problema sa softverom bez obzira na update firmwarea tako da jos treba sacekati na kupovinu istih ali ne zbog toga da cena padne ispod 1k vec da se otklone svi uoceni propusti kojih kao i kod svakog novog proizvoda ima. Tek kad se to ucini moci ce da se uziva u radu onako kako treba, do tada vecina (namerno naglasavam ne svi) imace manjih ili vecih problemcica koji su i za ocekivati.

oluja
30.12.2009, 18:01
Naravno da je cena prevelika ali definitivno je slika bolja gledao sam svojim ocima signal (slike), odnosno izvor signala je za plazmu, lcd i lcd u led tehnologiji bio isti i slika je bila neuporedivo bolja dakle jasnija ostrija bogatijih boja i boljeg kontrasta na led tv -u nego na ostala dva stim da je lcd bio bolji od plazme duplo. I jedna informacija vezna za ovo:kreza: ne nosim naocare sociva i nisam daltonista.:to_care: Tehnologija jos mora da se razvije to je definitivno ali ja bih preporucio u koliko nije neophodno da se tv menja, osim zato sto je riknuo, sto se desilo meni, sacekajte do sledece nove pasce cena i ispod 1ke.

Ne znam sta si gledao, Sta je bio izvor slike na tim televizorima? Plazma televizori u svakom pogledu daju kvalitetniju sliku od LCD televizora (ukljucujuci i LED LCD televizore). Plazma televizori danas su superiorniji u skoro svakom pogledu. Kvalitet slike, uglovi gledanja, brzina odziva, gama boja, kontrast, black levels, vek trajanja (neoPDP)... Ako razmisljate da kupite tv veci od 37 inca procitajte jos jednom prethodnu recenicu. Ako kupujete TV od 37 ili manji (ili planirate da ga povezete prvanstveno na PC) onda je LCD logican izbor.

bleach
31.12.2009, 10:21
po meni je LCD jer sam cuo da se plazma kvari cesce.:icon_scra

Marti Misterija
31.12.2009, 21:03
Nema nikakvih pravila koji se cesce kvare jer to zavisi od mnogo faktora pocevsi od proizvodjaca pa nadalje.
Ono sto je ranije bio veliki problem plazmi a koji je bitno popravljen jeste tzv. "burn-in" ili pojava da se slika koja dugo stoji na ekranu takoreci utisne i da ostaje da se vidi i kada se promeni program. Zbog toga plazma nije preporucivana za one koji planiraju da ga koriste kao monitor racunara, vec se za ta lica preporucivao LCD.
Sa druge strane ono sto je bio problem LCD TV-a jeste cinjenica da crna nije bila bas crna, niti je bela bila bas bela, tj. nivo crne i bele nije nikako mogao da se poredi sa slikom na plazmi. I to je poprilicno popravljeno mada je prednost plazme po ovom pitanju jos uvek jasna. Ugao gledanja je kod plazme primetno bolji nego kod LCD-a tako da za one koji planiraju da gledaju TV pod nekim uglom plazma predstavlja bolji izbor.
Na kraju da dodam mozda cinjenicu koja cesto zna da odbije kupce - pixel je kod plazmi pravougaonog (da, pravougaonog) oblika a ne kvadratnog kao kod LCD TV-a tako da kada npr. vidite specifikaciju 1024x768 znate da to nije katastrofa slika vec da ista izgleda bolje nego sto bi i pomislili.

cveta
7.1.2010, 0:16
molim nekog ko dobro poznaje LCD televizore da mi odgovori kakav je ovaj tv samsung LCD LE-26B350.Molim hitno odgovor jer imam nameru da ga kupim

oluja
7.1.2010, 0:32
molim nekog ko dobro poznaje LCD televizore da mi odgovori kakav je ovaj tv samsung LCD LE-26B350.Molim hitno odgovor jer imam nameru da ga kupim

Za igranje (u manjoj sobi) odlican.

galebns
9.1.2010, 11:51
Pozdrav, trebalo bi uskoro da kumujem pa se razmisljam o kupovini plazma televizora. Trenutna dilema je izmedju modela

Panasonic TX-P42U10E
Panasonic TX-P42S10E

Koliko sam video U10 nema pc ulaz, a s10 ima. Da li je to jedina razlika? U opste da li su ok ovi modeli?
Inace, da li postoji i neki LCD slicnog kvaliteta a da je cena tu negde oko 70k dinara.
Tv bi se prvenstveno koristio za gledanje tv programa i filmova. Hvala!

Marti Misterija
9.1.2010, 13:51
U10 i S10 su recimo verzije Panasonic plazmi koje se svrstavaju u neku sredinu Panasonikove ponude. S10 predstavlja X10 sa full HD, U10 je nesto izmedju napred navedena dva modela dok nakon njega dolaze serije G i V koje su kvalitetnije ali i daleko skuplje.
S10 i U10 predstavljaju jedne od jeftinijih plazma TV-a, izuzetno su povoljni i predstavljaju apsolutno OK kupovinu i kao sto si i sam rekao razlika izmedju njih je samo u nedostatku PC ulaza kod U10 ali to moze biti problem samo za vlasnike starijih kartica dok za nove kartice koje imaju HDMI to ne predstavlja problem.

Da ne bi bilo zabune poredjao bih Panasonic plazma TV po oznakama i rastucem kvalitetu X -> C -> U -> S -> G -> V.

Sto se tice LCD-a preporucio bih ti neki Samsung serije 5, recimo 530, 541 ili 550 posto su serije 6 i vise prilicno skuplje od 70k dinara.

Na kraju ako je samo za filmove i TV program moja preporuka u ovoj cenovnoj kategoriji ti je plazma, a o razlozima je vec vise puta pisano.

oluja
9.1.2010, 14:41
Da ne bi bilo zabune poredjao bih Panasonic plazma TV po oznakama i rastucem kvalitetu X -> C -> U -> S -> G -> V -> Z
Z je njihova "top" klasa (i najskuplja).
Koliko sam video U10 nema pc ulaz, a s10 ima. Da li je to jedina razlika? U opste da li su ok ovi modeli?

PC ulaz (D-sub) je ogranicen na 1366x768 @60Hz. Dakle nije bitan ako racunar ima HDMI izlaz (ili DVI).

U i S modeli su "stari" paneli koji nisu pravljeni u neoPDP tehnologiji. neoPDP tehnologija trosi mnogo manje struje, manje se greje i znacajno manje je podlozna "burn-in" efektu i ghostingu generalno.

zvicko
9.1.2010, 14:42
Di ste derani.E,ovako sta mislite o LG 32LH3000?Po specifikacijama izgleda da je dobar.Koristili bi ga za obicnu televiziju i gaming.
Cene da budu do 40000din. i nebi voleo da bude Samsung(rekao sam vec u ovoj temi zasto).

Marti Misterija
9.1.2010, 15:01
Z je njihova "top" klasa (i najskuplja).

Jbg, pisao o ovim prethodnim i u tom nabrajanju ga naprosto izgubio iz vida. Mada nije ni steta jer realno gledano kad se uzme u obzir cena malo nas bi ga odabralo, prosto iz razloga zato sto za daleko manje novca moze da se nadje TV koji nije toliko losiji.

PC ulaz (D-sub) je ogranicen na 1366x768 @60Hz. Dakle nije bitan ako racunar ima HDMI izlaz (ili DVI).
U i S modeli su "stari" paneli koji nisu pravljeni u neoPDP tehnologiji. neoPDP tehnologija trosi mnogo manje struje, manje se greje i znacajno manje je podlozna "burn-in" efektu i ghostingu generalno.

U citavoj toj prici daleko najbolji i najisplativiji izbor je, upravo iz razloga koji si naveo, G10 kod kog je problem taj sto je ipak dosta skuplji od 70k koliko je galebns spreman da izdvoji, narocito sto, koliko sam razumeo, taj TV uopste i nije za njega. Jest' da je "a od kuma televizor" al' bas nisam zeleo da idem u tu krajnost da mu predlazem G10 za te potrebe.;)

...sta mislite o LG 32LH3000?Po specifikacijama izgleda da je dobar.Koristili bi ga za obicnu televiziju i gaming.
Cene da budu do 40000din. i nebi voleo da bude Samsung(rekao sam vec u ovoj temi zasto).

Iskreno?
Losiji je od svakog Samsunga u toj cenovnoj grupi. Bez obzira sto zbog nekog loseg iskustva ne voles Samsung istina je ipak malo drugacija tako da imas dva izbora - da uzmes ono sto gotivis bez obzira sto je losije ili da predjes preko toga sto ne volis Samsung i uzmes bolji i kvalitetniji proizvod. It's up to you.
Ja vise volim LCD ali sam galebuns preporucio da uzme plazmu zato sto je, bez obzira na moje afinitete, ona ipak bolja za njegove potrebe tako da odmah razjasnimo da ne favorizujem samsung vec samo govorim ono sto svi, kada su u pitanju LCD i plazme, znaju a to je da je Samsung ispred LG-a.
Btw. specifikacije na papiru su jedno, ali what U see is what U get, zapamti to. Na papiru mogu da napisu sve i svasta (necu da pominjem onu pricu o tarabi i sta pise na njoj) ali moj savet ti je da odes do radnje i licno se uveris sta je bolje.

zvicko
9.1.2010, 15:05
Dobro, hvala sto si me ispravio,i kojeg bi mi ti Samsunga preporucio?

Marti Misterija
9.1.2010, 15:51
Preporucio bih ti Samsung 32B530 koji je istina 48k ali je bolji od navedenog LG koji je btw, koliko sam ja imao prilike da vidim takodje od 48k pa navise.
Sto se tice LG ja bih pre uzeo LF2510.

Nijedan od navedenih modela nije ispod cifre koju si naveo, stavise, ali svi su full HD (ako je to za 32'' uopste bitno) dok za 40k ti nemas mogucnost da kupis full HD te dijagonale.

Znaci moj savet ti je 32B530, zatim LF2510 ako zelis full HD a 32B450 ako ti je dovoljan HD ready koji je tu negde oko 40k dinara.

zvicko
9.1.2010, 16:00
Dobro derane.
1.Ne gledam cene u Srbiji
2.LF2510 sam i ja prvo gledao ali ga nemaju i da li bi mi mogao reci zasto bi radije njega uzeo?
3.zelim da kupim full HD
Hvala ti.

Markonije
9.1.2010, 16:16
Plazma je bolja bez dublje diskusije,po svim karakteristikama.
Jeste da u vecini slucajeva LCD ispadne 'najbolja kupovina',ali to je vise pitanje sredstava tj. novca na raspolaganju.
Dovoljno je reci da kod pravih bogatuna LCD necete naci u kuci,mozda u spajzu.

Marti Misterija
9.1.2010, 16:25
Plazma je bolja bez dublje diskusije,po svim karakteristikama.

Apsolutno netacno, ali posto nisi argumentovao necu ni ja da ulazim u objasnjavanja zasto je to tako i gde je LCD bolji.

Jeste da u vecini slucajeva LCD ispadne 'najbolja kupovina',ali to je vise pitanje sredstava tj. novca na raspolaganju.
Dovoljno je reci da kod pravih bogatuna LCD necete naci u kuci,mozda u spajzu.

I ovo je netacno, to je pre prose*avanje istih tih bogatuna koji, bez uvrede, ne znaju da razlikuju du*e od oka, vec su naculi neki slican komentar bez ikakvih argumenata, a sa druge strane imaju novca za bacanje, pa zato iskljucivo da bi bili u fazonu kupuju plazme. Drugim recima videla zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu.
Na kraju krajeva ni ja ni galebns ni vecina na ovom forumu nismo bogatuni pa me bas nesto i ne interesuje zasto oni uzimaju plazmu, samo znam da je tvoj prvi post netacan a meni je to veruj mi dovoljno.

zvicko
9.1.2010, 16:26
Plazma je bolja bez dublje diskusije,po svim karakteristikama.
Jeste da u vecini slucajeva LCD ispadne 'najbolja kupovina',ali to je vise pitanje sredstava tj. novca na raspolaganju.
Dovoljno je reci da kod pravih bogatuna LCD necete naci u kuci,mozda u spajzu.

Kakve ovo veze ima sa nekoliko prethodnih poruka.
Plazme nisu bolje od LCD-ova, a i sto se tice ''bogatuna'' kako si ti rekao ni to nije tacno oni ce najverovatnije uzeti LED televizore.

oluja
9.1.2010, 17:19
Kakve ovo veze ima sa nekoliko prethodnih poruka.
Plazme nisu bolje od LCD-ova, a i sto se tice ''bogatuna'' kako si ti rekao ni to nije tacno oni ce najverovatnije uzeti LED televizore.

Oni ce uzeti najveci, najtanji, najsjajniji, najskuplji, sa sve fancy staklenom/metalnom policom, (obicno Sony :dzavo: )... nebitno za nasu diskusiju.

Plazma daje kvalitetniju (prirodniju) sliku a LCD je bolji za PC, necemo se ponavljati.

todos
9.1.2010, 17:22
Ne znam zašto toliko favorizujete plazma televizore, kad ih EU zbog nenormalne potrošnje i drugih faktora teraju sa tržišta, tj. zabranjuju. Što se novih LCD TV modela sa pozadinskim LED osvetljenjem tiče, sve će naglo pojeftiniti, bar vani zbog predstojećeg SP u JAR-u. Šta sam hteo reči, LED televizori su sasvim obični LCD, kako sam gore naveo sa pozadinskim LED osvetljenjem, koja crnu pravi crnom i sl.Zbog te prevare koja te LCD, predstavlja kao LCD sa diodama pljušte tužbe u Americi. Sav pokretački mehanizam je sklonjen u donjem delu, tj. postolju pa izgledaju dosta tanko. To je obična prevara. Pravi prelazak na novu tehnologiju,a koja će opet imati neke odlike predhodne je: omasovljenje 3D televizije.

Marti Misterija
9.1.2010, 17:56
Ne znam ko uopste favorizuje plazme - ja da ih favorizujem sigurno ne bih kupio LCD, ali cinjenica je i to neoboriva da su kod plazmi crna bas crna a bela bas bela dok kod LCD-a to nije slucaj.
Jednostavno iako vise volim LCD tehnologiju ne mogu da lazem da situacija nije takva.

Inace kod LED tehnologije postoje dva slucaja - prvi kada su LED diode podjednako rasporedjene po citavoj povrsini iza ekrana gde se svaka grupa svetala moze lokalno potemneti (local dimming) i drugi, tzv. edge tehnologija gde su LED diode postavljene po ivcama ekrana i koja je uticala da se debljina LED TV-a tako smanji ali je uticala na kvalitet slike.

Btw LED i nije posebna tehnologija, kako to vecina misli, jer su ekrani u oba slucaja LCD, jedina razlika kod "pravih" LCD TV-a je sto koristi tzv. CCFL tehnologiju gde hladne katodne fluorescentne lampe po poleđini LCD ekrana pronose belu svetlost kojoj se zatim dodaje boja da bi se generisala slika, dok ovi drugi koriste tzv. LED tehnologiju gde diode koje emituju svetlost (Light Emitting Diodes - LED) emituju svetlost u bojama, koriste manje energije i prostora od tradicionalnih sijalica, i koje kad se koriste za pozadinsko osvetljenje LCD ekrana mogu biti u beloj boji ili u grupama crvene, zelene i plave boje (RGB LED).

oluja
9.1.2010, 18:00
Ne znam zašto toliko favorizujete plazma televizore, kad ih EU zbog nenormalne potrošnje i drugih faktora teraju sa tržišta, tj. zabranjuju.
Znam da ne znas ;) Mnogo se promenilo od kada je lansirana ta "prica" o potrosnji. Koristan link (http://hdtelevizija.com/2009/06/04/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g10-107-cm/12/) da naucis nesto novo :dedica:
Licno favorizujem plazma televizore jer jos nisam video LCD televizor da nema problema sa uglovima gleanja (glupo bi se osecao da moram striktno da pazim gde sedim da bi video dobru sliku), prikaz crne boje koja se menja u zavisnosti od ugla gledanja. Preostra slika (neprirodna ali opet odlicna za PC) i mala gama boja (u odnosu na plazma panele). Probijanje pozadinskog osvetljenja a u slucaju LED-a "glow" koji se pojavljuje oko svetlih objekta na tamnoj pozadini. Brzina odziva...
O plazmama sam vec pisao u poruci #159 (http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=940357&postcount=159).

VAZNA NAPOMENA: ono sto gledate u prodavnicama nije ono sto cete gledati u kucnim uslovima! Oni koji su vec kupili HD televizor znaju da prilikom prvih podesavanja jedna od prvih opcija je HOME - SHOP (da li je televizor postavljen u kucu ili prodavnicu). Podesavanja za prodavnicu su postavljena na povecane vrednosti osvetljenja, kontrasta, boja... zbog jakog svetla u prodavnicama. Takva slika, na prvi pogled, izgleda impresivno... sve sjaji i vristi od boja i detalja a u kucnim uslovima takva slika bi bila tesko gledljiva/neprijatna.

todos
9.1.2010, 18:11
Ko kaže da ne troši. Troši manje ali je i to dosta. Vidi se iz priloženog da pokušavaju da spasu tu tehnologiju. Ovaj model što je predstavljen ima mana. Jedino što mi se dopalo je to, da je ekran otporan na ogrebotine. :Freddy:Za to svaka čast.
I kakve veze ima ugao gledanja. Pa nećeš valjda sadržaj sa ekrana da gledaš iz kornera? Ovaj mojistari LCD Sony ne stoji na sred sobe već kraj zida, i svaki ugao dostupan njemu je skroz vidljiv.

oluja
9.1.2010, 18:24
Ko kaže da ne troši. Troši manje ali je i to dosta. Vidi se iz priloženog da pokušavaju da spasu tu tehnologiju. Ovaj model što je predstavljen ima mana. Jedino što mi se dopalo je to, da je ekran otporan na ogrebotine. :Freddy:Za to svaka čast.
I kakve veze ima ugao gledanja. Pa nećeš valjda sadržaj sa ekrana da gledaš iz kornera? Ovaj mojistari LCD Sony ne stoji na sred sobe već kraj zida, i svaki ugao dostupan njemu je skroz vidljiv.

Pa to je skoro izjednaceno sa potrosnjom LCD televizora.
Vidljiv ali kako? Zao mi je sto ne primecujes da gledas tamno sivu (ispranu crnu bez detalja) umesto onoga sto bi trebalo da vidis. Ugao gledanja ima veliku ulogu. Moras da sedis tacno ispred TV-a a ako pozelis da prilegnes videces drugaciju sliku. Ako gledas TV sa drustvom svi ce videti razlicito...
Nadam se da razumete da sada vec pricamo o detaljima koje vecina ljudi ni ne vidi/primecuje ili ni ne razmislja o tome. Ali je bitno ako zelimo da diskutujemo o kvalitetu.

zvicko
9.1.2010, 18:31
Vazno je da meni niko nije odgovorio po cemu je Samsung 32B530 ili LG 32LF2510 bolji od LG 32LH3000.

Marti Misterija
9.1.2010, 18:47
Sorry ali zaboravismo na tebe.

Gledajuci sliku u tehnomarketu gde je na oba TV-a pusten TV signal a ne neki promo-materijal vise mi se dopala slika na navedenom Samsungu.

Da ne bi mnogo trubili procitaj za review za B530 (http://hdtelevizija.com/2009/12/05/recenzija-lcd-samsung-le-32b530-82-cm/) gde ces videti sve prednosti i nedostatke, kao i ovaj uporedni test 32" LCD TV-a (http://www.benchit.rs/BenchIT-testovi/TV-uredjaji/Uporedni-test-32-incnih-LCDTV-uredjaja-Q4-2009.html) i mislim da ce ti mnoge stvari biti jasnije.

N_i_k_o_l_a
9.1.2010, 20:21
@zvicko
kao korisnik panasonicove plazme (http://www.sk.co.rs/forum/showthread.php?t=43850) mogu samo da kazem da je ista za svaku preporuku, igranje igara sa kompa, gledanje hd i sd filmova i serija sa kompa, predstavljaju pravo uzivanje, isto kao i gledanje sd kablovske televizije kds-a....ako imas love moja preporuka je da ides na bolje modele panasonicove plazme, tj. na neki full hd model G serije......takođe sam bio u dilemi da li plazma ili lcd i kada sam video kako slika izgleda na plazmi, lcd sam jednostavno zaboravio..........

Ne znam zašto toliko favorizujete plazma televizore, kad ih EU zbog nenormalne potrošnje i drugih faktora teraju sa tržišta, tj. zabranjuju. Znam da ne znas ;) Mnogo se promenilo od kada je lansirana ta "prica" o potrosnji. Koristan link (http://hdtelevizija.com/2009/06/04/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g10-107-cm/12/) da naucis nesto novo :dedica:

evo još jednog, korisnog linka (http://ec.europa.eu/unitedkingdom/press/euromyths/myth176_en.htm) ;)

zvicko
9.1.2010, 20:47
Hvala ti ali meni ne teba osvezenje od 100Hz kao ni dijagonala od 94cm zato sto ce televizor koristiti baba i deda a kad dodjem kod njih ja se igram na PS2 a kasnije i kad budem skupio novca i za komp.
Baba i deda koriste obicnu analognu televiziju tako da oni nisu zahtevni a zbog rasporeda namestaja nemogu da stave televizor veci od 37inca.

N_i_k_o_l_a
9.1.2010, 21:13
ok, najmanja plazma, dijagonale 82 cm, koju sam video u vreme kupovine tv-a bila je LG 32PG6000 (http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/10/06/LG-32PG6000-32in-Plasma-TV/p1) koja je bila smešno skupa i stoga ne bih preporučio taj model, što se tiče lcd-a od jeftinijih modela sa podrškom za full hd tu je gore pomenuti samsung 32b530, dok od modela koje ne podrzavaju full hd bi ti možda bio interesantan model panasonic TX-L32C10P ili TX-L32C10E, ili eventualno neki od toshibinih modela 32AV605PG ili 32AV635, mada bi opet samsung svakako bio favorit ;)

zdravkelja
9.1.2010, 21:46
Ja imam Panasonicovu FullHD 42'' plazmu sa NPDP panelom, imam samo reci hvale. Zakacena i za PC i za PS3, savrsena je za sve. Daleko ispred svakog LCDa

zvicko
9.1.2010, 22:08
Ja imam Panasonicovu FullHD 42'' plazmu sa NPD panelom, imam samo reci hvale. Zakacena i za PC i za PS3, savrsena je za sve. Daleko ispred svakog LCDa

Da, video sam ga na onoj slici i koliko si ga platio ako smem da pitam?

Marti Misterija
9.1.2010, 22:10
Ja imam Panasonicovu FullHD 42'' plazmu sa NPD panelom, imam samo reci hvale. Zakacena i za PC i za PS3, savrsena je za sve. Daleko ispred svakog LCDa

Nemoj da pricas i tvrdis tako nesto, jer nije ni LCD tehnologija iz srednjeg veka da bi mogao da tvrdis nesto tako subjektivno. Ja nisam pao sa Marsa i znam sta je neo PDP tehnologija ali ona nije ni priblizno tako superiorna kako ti mislis da jeste pa da bude daleko bolja od svakog LCD-a.
U stvari pitanje je koliko dobro ti poznajes prednosti i nedostatke druge strane, a ocito ne bas mnogo, kao ni vrhunske LCD modele kada mozes da tvrdis nesto tako, ponovicu jos jednom, krajnje subjektivno, narocito ono boldovano koje nema veze sa stvarnim stanjem stvari.

zdravkelja
9.1.2010, 22:22
Bio je 100.000 na popustu...



Mozda nije daleko ispred svakog LCDa, ali ne postoji LCD koji je bolji od novih Panasonicovih plazmi, kakav god da je...
Veoma sam svestan i prednosti i nedostataka obe tehnologije, i tako sam i sudio kada sam kupovao televizor.

zvicko
9.1.2010, 22:23
Ni ja se ne slazem sto se toga tice ja se samo slazem sa tim da je njegov model plazme dobar .Ali ja mislim da su mizerne razlike kod klasicnog LCD npr. odziv je izmedju 2ms i 5ms dok je kod plazme 0,02ms ko primeti ovu razliku u praksi ja cu da mu se klanjam.Sto se tice ugla gledanja(ja imam LCD i bas sam gledao slika je skroz ista iz bilo kog ugla) se ne slazem.Plazma ima i manji radni vek(i nemoj neko da kaze da nije kada smo cak i u skoli ucili da jeste).

Neznam stvarno razmislicu.Najverovatnije cu uzeti LG 32LH3000.

galebns
9.1.2010, 22:29
Hvala vam na konstruktivnim odgovorima :)
Jedino me sad malo zbunio komentar oluje da modeli S10 i U10 nisu NeoPDP dok kod specifikacija pise drugacije - "G12 Progressive Full-HD NeoPDP"
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-televizor-plazma-tx-p42u10e.html

Jel' to onda greska na njihovom sajtu?

N_i_k_o_l_a
9.1.2010, 22:37
@zvicko
po karakteristikama, tv koji si naveo je zaista ok kupovina, i biće pravo osveženje za baku i deku i za igranje sonija dvojke, bolji ti praktično i ne treba ;)
savetujem ti da pre kupovine detaljno isprobaš tv u prodavnici, dakle da ti na njemu puste različite sd i hd sadržaje, kao i kablovsku televiziju, i da se uveriš u kvalitet koji ćeš dobiti za potrošeni novac.....

zdravkelja
9.1.2010, 22:42
Samo da dodam da nove plazme nemaju vise toliko kraci radni vek, po tom pitanju su skoro izjednaceni. Pri normalnoj upotrebi ce trajati 15-20 god, verovatno i vise, a do tada ce 90% ljudi kupiti novi televizor.

Marti Misterija
9.1.2010, 22:47
Mozda nije daleko ispred svakog LCDa, ali ne postoji LCD koji je bolji od novih Panasonicovih plazmi, kakav god da je...
Veoma sam svestan i prednosti i nedostataka obe tehnologije, i tako sam i sudio kada sam kupovao televizor.

Opet jos jedno krajnje subjektivno i netacno misljenje ali neka ti bude, ostani u tom uverenju da je Panasonic plazma od 100k kvalitetnija od bilo kog LCD TV-a. Ocito ne znas nista o recimo seriji 8 Samsungovih Luxia modela B serije, npr B8000 (kojeg nema kod nas) o boljim da ne govorimo jer da znas ne bi rekao nesto tako.
Ipak pozeljno bi bilo da se povremeno pre nego sto postavis neki slican post u kom tvrdis nesto tako prosetas po netu i mozda bi primetio da se nesto desava i na polju LCD TV-a tj. da nisu ostali na nivou od pre nekoliko godina jer da si se potrudio da bar malo ispratis i razvoj tehnologije kod LCD-a (gde spadaju i LED TV - klasicni i sa OLED/AMOLED tehnologijom koji se biti skupi do neba ali zato najboljih karakteristika kada je u pitanju kvalitet prikaza slike) mozda i ne bi tvrdio nesto tako, usudicu se reci, smesno.
Procitaj malo o njima, ne moze da skodi.

N_i_k_o_l_a
9.1.2010, 22:49
Samo da dodam da nove plazme nemaju vise toliko kraci radni vek, po tom pitanju su skoro izjednaceni. Pri normalnoj upotrebi ce trajati 15-20 god, verovatno i vise, a do tada ce 90% ljudi kupiti novi televizor.

kolki je životni vek na tvom modelu? čini mi se da je na mom bila nalepnica sa 100.000 radnih sati :eek: što je zaista previše ;)

@galebns
za S10 seriju na lokalnom panasonicovom sajtu (http://www.panasonic.rs/index.php?p=products&id=2) piše da koriste ''G12 Progressive Full-HD ekranska plazma ploča''. dok za G i V seriju piše ''G12 Progressive Full-HD NeoPDP (ekranska plazma ploča)''...malo konfuzno, verovatno je greška na strani tehnomanije.....

Marti Misterija
9.1.2010, 22:56
Hvala vam na konstruktivnim odgovorima :)
Jedino me sad malo zbunio komentar oluje da modeli S10 i U10 nisu NeoPDP dok kod specifikacija pise drugacije - "G12 Progressive Full-HD NeoPDP"
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-televizor-plazma-tx-p42u10e.html

Jel' to onda greska na njihovom sajtu?

Upravo tako U10 i S10 nisu Neo PDP. Neo PDP pocinje od G serije.
U ovom (http://www.highdefforum.com/high-definition-news-informative-articles/90706-panasonic-neo-pdp-tv-tech-unveilied.html) postu obrati paznju na deo koji kaze the most basic G10 model.

Btw Neo tehnologija se deli na NeoLCD i NeoPDP tehnologiju tako da Neo tehnologija nije privilegija samo plazmi vec se koristi i za LCD TV.

richa
10.1.2010, 0:27
Ne treba stavljati jednu tehnologiju ispred druge. Svaka od njih ima svojih prednosti i mana, a to takodje zavisi i od modela do modela.

U najvisem cenovnom segmentu razlike izmedju dvije tehnologije su mizerne, primjer je dao Marti sa samy lcd-om, a sa druge strane kad pogledamo Pioner Kuro, mozemo samo da isplazimo jezik do poda.

Dakle, sve zavisi za sta ce tv da sluzi, i u skladu sa tim se moze reci da je bolji lcd za to i to, odnosno plazma za to i to.

Nisam neki strucnjak sto se tice ovoga, ali znam sve prednosti i mane i jedne i druge tehnologije, i kad budem sebi uzimao TV to ce biti plazma (90%) jer na njoj ce se 90% vremena gledati satelitska (najvise sport) i ovo ostalo otpada na HD filmove sa racunara. Mislim da je u tom slucaju plazma da sigurno bolji izbor od LCD-a....

oluja
10.1.2010, 2:41
Ali ja mislim da su mizerne razlike kod klasicnog LCD npr. odziv je izmedju 2ms i 5ms dok je kod plazme 0,02ms ko primeti ovu razliku u praksi ja cu da mu se klanjam.
Jesu male ali primeti se (ako znas sta da gledas) u brzim i dinamicnim scenama, takozvani motion blur. Vidi se i u sportskim prenosima. Obratiti paznju na kretanje lopte u teniskim mecevima ili fudbalskim utakmicama... npr.
Sto se tice ugla gledanja(ja imam LCD i bas sam gledao slika je skroz ista iz bilo kog ugla) se ne slazem.
Onda nisi video da se boje menjaju u zavisnosti od ugla. Pogledaj sledeci put neku tamniju scenu iz nekog filma, crna se znacajno menja u zavisnosti od ugla...
Plazma ima i manji radni vek(i nemoj neko da kaze da nije kada smo cak i u skoli ucili da jeste).
Panasonic neoPDP plazme imaju deklarisan "radni vek" od preko 100.000 sati sto je vise od vecine LCD modela na trzistu. Taj koji vas je ucio odavno nije proverio koliko je tehnoligija napredovala... ;)
Ne treba stavljati jednu tehnologiju ispred druge. Svaka od njih ima svojih prednosti i mana, a to takodje zavisi i od modela do modela.
U najvisem cenovnom segmentu razlike izmedju dvije tehnologije su mizerne, primjer je dao Marti sa samy lcd-om, a sa druge strane kad pogledamo Pioner Kuro, mozemo samo da isplazimo jezik do poda.
Dakle, sve zavisi za sta ce tv da sluzi, i u skladu sa tim se moze reci da je bolji lcd za to i to, odnosno plazma za to i to.
Naravno, izgleda da jos uvek nije jasno svima da diskutujemo o nijansama. Vecina ljudi ni ne obraca paznju na ovo o cemu pricamo. A sto se tice cuvene KURO serije, neoPDP paneli su skoro sasvim sustigli nivo crne koji je krasio Pioneer televizore.
Hvala vam na konstruktivnim odgovorima :)
Jedino me sad malo zbunio komentar oluje da modeli S10 i U10 nisu NeoPDP dok kod specifikacija pise drugacije - "G12 Progressive Full-HD NeoPDP"
http://www.tehnomanija.rs/katalog/panasonic-televizor-plazma-tx-p42u10e.html
Jel' to onda greska na njihovom sajtu?
Nisam pogresio, kod njih je greska. Mislim da ni oni samio ne znaju vise sta prodaju. Vaznije su im karakteristike usisivaca i miksera koje masovno prodaju nego tamo nekih detaljcica nekih televizora koje prodaju par komada mesecno... Nazalost trgovci kod nas manje znaju od kupaca sta prodaju. Svakakvih gluposti sam se naslusao od njih.
Ja imam Panasonicovu FullHD 42'' plazmu sa NPDP panelom, imam samo reci hvale. Zakacena i za PC i za PS3, savrsena je za sve. Daleko ispred svakog LCDa
Posedujem TX-P46G10E (http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/04/01/Panasonic-Viera-TX-P46G10-46in-Plasma-TV/p2) neoPDP i ne mislim da je daleko ispred svakog LCD-a. Da ne bude zabune, licno sam prezadovoljan televizorom ali LCD televizori su bolji za svetle prostorije i povezivanje na HTPC. Medjutim (milioniti put) za gledanje filmova, sporta, satelitskog programa,... plazme daju prirodniju i kvalitetniju sliku.

JcRJnHrsXdw
Ovo nije samo reklama, video sam na njihovoj prezentaciji za novinare u Beogradu ovu metalnu kuglu kako udaraju od televizor koji radi... :ciao:

sPZBiuRmT6o
Za kraj mali podsetnik na osetljivost LCD panela

zvicko
10.1.2010, 11:13
Drugi video ti je izbrisan.
Inace ja stvarno nisam primetio razliku slike u razlicitim uglovima.Legao sam na pod i slika je totalno ista kao i sedeci i stojeci,zatim sam otisao skroz desno i razlika se primecuje tek kad odem vise od nekih 175 stepeni(otprilike) isto vazi i kad odem skroz levo.
Sto se tice prvog videa pa nisam lud da tucem televizor:D

E zaboravio sam da kazem da sam pogledao na kutiji od mog LCD-a da ima 100 000 sati radnog veka.

oluja
10.1.2010, 13:58
Drugi video ti je izbrisan.
Evo zamena... http://www.youtube.com/watch?v=IJG0A3XVqWQ
Inace ja stvarno nisam primetio razliku slike u razlicitim uglovima.Legao sam na pod i slika je totalno ista kao i sedeci i stojeci,zatim sam otisao skroz desno i razlika se primecuje tek kad odem vise od nekih 175 stepeni(otprilike) isto vazi i kad odem skroz levo.
Ti si onda srecan covek :) toliko si zadovoljan svojim televizorom da mu ne vidis mane... :)
Sto se tice prvog videa pa nisam lud da tucem televizor:D
Niko nije lud da "tuce" televizor ali treba se paziti i od nesrecnih slucajeva kao iz video snimka gore...

Dr.Phlox
10.1.2010, 14:53
Pre oko 2 nedelje pazario sam Samsungov LE-40B651 i sve u svemu jako sam zadovoljan.

Imam puno filmova u mkv formatu i 1080p rezoluciji i oduševljen sam kvalitetom slike čak i u brzim scenama (mada, lagao bih kad bih rekao da se povremeno ne primeti malo blurovanje, ali meni ne smeta ni najmanje, a drugi ga izgleda i ne primećuju :D ). Kontrast je stvarno fantastičan, pozadinsko osvetljenje je prilično ravnomerno (mereno "odokativnom" metodom), nešto naglašenije uz ivice. U mraku, kad je ceo ekran crn, primeti se malo jače probijanje na delu ekrana tačno iznad diode koja svetli kad je TV ugašen, no nisam primetio da ovo ima neke reperkusije tokom gledanja tamnih scena u filmovima, npr.

Ugao gledanja je relativno mali. Znao sam da je to problem, međutim, soba mi je relativno mala i ja TV gledam praktično uvek iz idealne pozicije. S druge strane, slika nije negledljiva kad se menja ugao, tj. dolazi do gubitka kontrasta i boje postaju nekako ispranije, ali može baš da se gleda, ukoliko ima potrebe da se sedi pod uglom u odnosu na TV.

SD programi izgledaju klasično loše. Deluje mi da je skaliranje na mom TVu bolje nego na onima koje sam gledao po radnjama, ali ipak ne mogu da uporedim potpuno tačno, jer sam sve to gledao nekako na blic. Na kanalima na kojima imam zadovoljavajuć prijem signala (pošto imam SBB kablovsku nažalost to nije pravilo) slika je sasvim zadovoljavajuća, dok se na kanalima sa slabijim prijemom smetnje nekako umnožavaju u odnosu na klasičan TV.

Interni plejer odlično dekodira i 1080p signal bez seckanja i drugih problema, ali mu je mana što prikazuje titlove samo ukoliko su u istom folderu i pod identičnim imenom fajla. Podržava naša slova. Ipak, ja koristim WD HDTV plejer, a ne TV baš zbog veće fleksibilnosti u biranju titla.

Povezivanje sa laptopom preko HDMIja je proteklo bez problema, igre nisam isprobavao (ne igram ih ni na kompu, na TVu neću sigurno).

LCD sam izabrao umesto plazme iz dva razloga:
1. jako bitan, NeoPDP plazme koje su jedine dolazile u obzir nisam mogao da nađem manje od 42 inča, a i za ovih 40 koliko ima samsung sam morao dapravim radikalne izmene u rasporedu u sobi. 2 inča manje više, ali opet mi je to 42 nekako preveliko.
2. manje bitno, ja sam alergičan na mrak/polumrak i sve što gledam gledam u osvetljenoj prostoriji. U mojoj sobi redovno gori 200 "sveća" :D a pročitah negde da plazme daju bolju sliku u uslovima slabijeg osvetljenja, za razliku od LCDa koji je pametnije gledati u osvetljenoj prostoriji, pa je i to bio jedan faktor, iako ne presudan.

zvicko
10.1.2010, 16:02
A, onaj wii icident se desio zato sto taj deran nije vezao(koliko ja znam dobija se mali kais uz wii) onaj daljinski za ruku(ovu poruku se odnosi na @olujinu poruku).

N_i_k_o_l_a
10.1.2010, 17:37
^ mada je mogao da nabavi i zaštitu za ekran tv-a ili
TV Screen Protector (http://www.tvscreenprotector.com/) koji je izgleda poprilično koristan ;)

TypeR
10.1.2010, 17:51
Ne znam sta si gledao, Sta je bio izvor slike na tim televizorima? Plazma televizori u svakom pogledu daju kvalitetniju sliku od LCD televizora (ukljucujuci i LED LCD televizore). Plazma televizori danas su superiorniji u skoro svakom pogledu. Kvalitet slike, uglovi gledanja, brzina odziva, gama boja, kontrast, black levels, vek trajanja (neoPDP)... Ako razmisljate da kupite tv veci od 37 inca procitajte jos jednom prethodnu recenicu. Ako kupujete TV od 37 ili manji (ili planirate da ga povezete prvanstveno na PC) onda je LCD logican izbor.

:tapsh:
U potpunosti se slazem !!!

Ja sam sebi zacrtao panasonic g10 od 42" - 600Hz

ako kupujete LCD onda samo SONY, a ako plazma tv, onda Panasonic

todos
10.1.2010, 17:59
Ipak je Oluja (namerno velikim slovom), u pravu. Jeste Sony ima ime, ali Samsung vuče tehnologiju. Naravno mislim na LCD.

N_i_k_o_l_a
10.1.2010, 18:00
zbog čega samo Sony :confused:

zvicko
10.1.2010, 18:32
zbog čega samo Sony :confused:

Pa,pogledaj npr. Sony Bravia seriju i bice ti jasno.

oluja
10.1.2010, 19:43
Sony LCD = Samsung LCD (Sony koristi Samsung panele u svojim televizorima)
Slicna prica je i za Philips i LG

N_i_k_o_l_a
10.1.2010, 23:18
Pa,pogledaj npr. Sony Bravia seriju i bice ti jasno.

zanimljivo je pročitati brojne brošure o bravia televizorima....ali nikako nisam uspeo da primetima razliku u kvalitetu prikaza u odnosu na samsunga......barem na onim modelim televizora koja sam imao prilike da pogledam po prodavnicama.....

Marti Misterija
11.1.2010, 17:03
:tapsh:
U potpunosti se slazem !!!

Ja sam sebi zacrtao panasonic g10 od 42" - 600Hz

ako kupujete LCD onda samo SONY, a ako plazma tv, onda Panasonic

Naravno da se slazes, kad sam procitao drugi deo tvog posta nisam ni sumnjao da ces da se slozis.

Da recimo znas da Sony odavno nije na vrhu sto se tice LCD TV-a, da je Samsung vodeci inovator po pitanju LCD-a i da isti taj Sony odavno koristi Samsungove panle sto samo pokazuje trenutni odnos kvaliteta Sony - Samsung kao i jos dosta stvari o LCD i Plazma tehnologijama, njihovom principu rada, manama i nedostacima istih verovatno se ne bi slozio u potpunosti sa tim postom.
Btw. sta to Sony Bravia ima da je superiorno pa treba da pogledamo taj TV i da nam odmah na prvi pogled sve bude jasno? I dalje Sony bas kao i Panasonic kod plazmi ima razne modele oznacene slovima koje se krecu od basic modela pa do high-end modela, na koji se misli da trebamo da pogledamo jer nije isto pogledati npr. V i W klasu posto se prilicno razlikuju i po karakteristikama i po kvalitetu!? Treba dati malo jaci razlog za neku tvrdnju a ne samo - "pogledajte i bice vam jasno", narocito za one koji su novi u ovim vodama jer njima to nista ne znaci, naprotiv.

U sustini ono sa cim se slazem sa tobom jeste da je G10 best buy Panasonic ujedno i best buy plazma i tu dileme nema nimalo. Da je po nekim pitanjima superioran u odnosu na najbolji LCD - jeste ali i da u odnosu na naeka pitanja zaostaje i za jeftinijim LCD - ni to ne mozemo osporiti. Da je najbolja Pana plazma nije jer su tu i pomenuti Panasonic modeli serija V i Z ali to je vec druga kategorija i G10 za novac koliko kosta nudi daleko vise u odnosu na navedene modele.

Smatram da bi u ovoj temi trebali iznositi prednosti i mane LCD-a i plazmi i pomoci da se neko odluci za odredjenu tehnologiju u skladu sa svojim potrebama (a upravo te potrebe odredjuju odgovor na pitanje iz naslova) a ne ponasati se kao deca i favorizovati svog konja, tj. tehnologiju koju posedujemo. Zasto se to radi ne znam i ne interesuje me, ali je to krajnje bez veze i neproduktivno za svakog ko ima dilemu i trazi odgovor na svoje pitanje sta da kupi.

Na zadnjih nekoliko strana jedini kog sam primetio da realno sagledava stanje stvari, tj. mane i prednosti i ne favorizuje neku od tehnologija jeste Oluja. Ugledajte se na njega i prestanite sa iznosenjem nekih neargumentovanih cinjenica, vec argumentujte to i pomozite posetiocima ove teme.
Ja se zahvaljujem svima koji uslise moju molbu.

zvicko
12.1.2010, 17:08
zanimljivo je pročitati brojne brošure o bravia televizorima....ali nikako nisam uspeo da primetima razliku u kvalitetu prikaza u odnosu na samsunga......barem na onim modelim televizora koja sam imao prilike da pogledam po prodavnicama.....

Pa ni ne razlikuje se on puno od Samsunga, nego je on skuplji(Sony).Evo,npr. imas slicnu situaciju i kod kucista, Lian Li je kvalitetan ali je zato skplji(nisam mu nasao jeftinije kuciste od 70evra) od drugih proizvodjaca kucista koji ne zaostaju,cak mozda su i naprednija(Cooler Master,TT,Antec...).

Sad ja mislim da se Marti i Oluja nece sloziti, ali ja dok sam uporedno gledao televizore Sony je imao malo lepsu sliku(za nijansu tamniju).Mozda nisu bili u istom modu.:confused:

Marti Misterija
12.1.2010, 17:39
Sto se ne bih slozio?
Tu ulogu igraju i modeli koje si poredio, mod u kom su podeseni, kalibracija, program koji se pusta...

todos
12.1.2010, 17:39
Mi obični korisnici ne možemo da se merimo sa vama ekspertima. To i nije cilj. Većina ljudi ne vidi i ne želi da vidi pojedine mane i vrline koje ispoljavaju pojedini modeli naspram drugih. Šta mene briga što plazma ima crnu boju, a LCD tamno sivu kad je ona u mojim očima crna. Gledao sam ja sliku na plazmi i slažem se da postoji očigledna razlika u kvalitetu. Ali satelitska slika i na mom starom LCD-u izgleda fantastično. i-musik i slični kanali jednostavno su neverovatni. O zvuku da i ne pričam. Nisam ja kriv što imam i zemaljsku sliku sa svim artifekama (da li sam se dobro izrazio).
I još nešto. Zašto mislite da su Sony i Samsung LCD baš potpuno isti? Svaki Sony ima bolji zvuk od bilo kog Samsunga. O brzini i načinu skeniranja kanala da i ne govorimo.

Marti Misterija
12.1.2010, 18:07
Ako je tebi dobro, nema razloga da meni ne bude.
Mi smo samo naveli neke stvari po kojima se ove tehnologije razlikuju a to sto neko ne vidi ili ne zeli da vidi te stvari je njegova licna stvar.
Druga stvar koju bih naglasio jeste da ja uopste ne favorizujem plazmu kao sto se da zakljuciti iz tvog posta jer da to radim ne bih kupio LCD, ali isto tako nikad nisam zeleo da favorizujem isti taj LCD jer je po odredjenim pitanjima plazma jednostavno bolja.
I na kraju posto kao prednost Sony-a navodis brze skeniranje, ne vidim zasto bi to bilo bitno posto sam ja skeniranje programa odradio samo jednom, jos pre godinu i kusur dana, podesio programe i vise mi to nikad nije bilo potrebno, sto ce reci da je to jedna potpuno irelevantna stvar za poredjenje.

todos
12.1.2010, 19:49
Hteo sam da kažem, da im tehnologije nisu baš skroz iste. Hleb kupuje svako za sebe. Dao sam samo primer. I na kraju kad smo kod LCD, nisam protiv Samsunga, čak ću verovatno uskoro za svoju sobu pribaviti jedan njihov od 23" monitor TV.

zvicko
12.1.2010, 20:27
Sto se ne bih slozio?
Tu ulogu igraju i modeli koje si poredio, mod u kom su podeseni, kalibracija, program koji se pusta...

Zato sto se skoro nikad ne slozis sa mnom.:D
Ja sam poredio modele iste velicine i istog cenovnog ranka.(a kolika je bila kalibracija i mod neznam jer mi nije bio njihov daljinski pri ruci:D a sto se programa tice bili su totalno isti)

Marti Misterija
12.1.2010, 20:53
Ma jok, slozim se ja sa svakim al' samo kad je u pravu.;)

zvicko
15.1.2010, 18:47
Dobio sam LG 32LH3000(odnosno baba i deda su dobili) i savrsen je.Slika je vidljiva iz svih uglova,ima 4x HDMI,2xScarta,USB,FULL HD(ako hoces da vidis celu specifikaciju onda malo guglaj).... i mnogo je bolji od Samsunga kojeg imam kod kuce i koji je mnogo skuplji od tog LG.

Marti Misterija
15.1.2010, 19:17
Kog modela Samsunga?

zvicko
15.1.2010, 19:56
Kog modela Samsunga?

Bacio sam njegovu kutiju tako da ne znam.Al u glavnom radi se od 42 incnom modelu.

Marti Misterija
15.1.2010, 20:26
Tek sad mi nije jasno koji TV imas i sta si uopste poredio sa tim LG posto Samsung uopste i nema 42'' modele LCD televizora, vec tih dijagonala ima samo plazme.;)

Takodje da bi znao koji model posedujes nije ti potrebna kutija vec podatke o istom mozes da nadjes i na pozadini TV-a, neces valjda da cuvas kutiju za svaki proizvod koji kupis da bi znao koji je model.:D

Reci bar kad si kupio taj TV koji poredis.

zvicko
15.1.2010, 20:32
Tek sad mi nije jasno koji TV imas i sta si uopste poredio sa tim LG posto Samsung uopste i nema 42'' modele LCD televizora, vec tih dijagonala ima samo plazme.;)

Takodje da bi znao koji model posedujes nije ti potrebna kutija vec podatke o istom mozes da nadjes i na pozadini TV-a, neces valjda da cuvas kutiju za svaki proizvod koji kupis da bi znao koji je model.:D

Reci bar kad si kupio taj TV koji poredis.

Prosle godine na spensku.I nije plazma nego je LCD,onda mora da ima 40".

Marti Misterija
15.1.2010, 20:36
Pogledaj pozadi sta pise, mora da ima ona nalepnica, bas me zivo interesuje o kom se modelu radi.

Doduse Kod Samsunga postoji i odgovarajuca kombinacija tastera koje kada pritisnes na daljinskom mozes da vidis informacije o svom TV (izmedju ostalog recimo i koliko je radio), ali problem sa navedenom metodom je sto ponistis podesavanja pa vratis na fabricko.

zvicko
15.1.2010, 20:55
Pogledaj pozadi sta pise, mora da ima ona nalepnica, bas me zivo interesuje o kom se modelu radi.

Doduse Kod Samsunga postoji i odgovarajuca kombinacija tastera koje kada pritisnes na daljinskom mozes da vidis informacije o svom TV (izmedju ostalog recimo i koliko je radio), ali problem sa navedenom metodom je sto ponistis podesavanja pa vratis na fabricko.

Samsung LE40S62BXIXEH('ebem mu ime).

Marti Misterija
15.1.2010, 21:37
Crni Zvicko, pa taj model je za danasnje pojmove kada posmatramo razvoj LCD tehnologije star ko biblija, tj. model iz 2007. godine (bez obzira kad si ga ti kupio) koji je i tada spadao u neku nizu srednju kategoriju, HD ready sa rezolucijom 1366x768, bez nekih naprednijih funkcija koje sada imaju i osnovni modeli etc. i ti si nasao da ga uporedjujes sa sasvim OK mid-range modelom iz 2009. godine!:eek:

Naravno da je navedeni LG a way bolji od tog modela Samsunga jer poredjenje tih modela uopste nije realno.

A sto se toga sto si ga skuplje platio od LG-a, to je takodje sasvim normalna stvar. Cene sa godinama i napretkom tehnologije neumitno padaju dok proizvodi postaju obrnuto proporcionalno kvalitetniji i to je realnost. To je kao kad bih ja sada rekao da je racunar baziran na i5 procesoru bolji od mog pentiuma 2 a ja sam ga, kada sam ga kupovao prilicno skuplje platio nego sto ovaj sada kosta, cak 2.140 DM. Ali bas tako

zvicko
15.1.2010, 21:54
Dobro nisam znao da je bas 2007. godiste ali sam znao da je stariji(od ovog LG) i da je Hd ready ali on i danas kosta vise nego taj LG.

Marti Misterija
15.1.2010, 22:13
U sustini, tacno je da ga jos ponegde ima u prodaji i da je prilicno skup, u stvari u odnosu na ono sta nudi nerealno skup ali cena nikako ne moze i ne sme da bude merilo kvaliteta. U stvari mislim da te modele vise niko i ne kupuje jer svako zna da za taj novac moze da dobije daleko vise odnosno bolje.

Takodje kada poredis njihove cene i kazes da je skuplji od tog LG nikako ne smes da zaboravis i cinjenicu da je LG 32'' a taj Samsung 40'' sto opet ima neku svoju tezinu kada je cena u pitanju i da taj LG adekvatne dijagonale (kazem adekvatne jer LG ima 42'' a ne 40'') kosta oko 70k dinara dok 32'' kosta upola manje.

Tek kad uzmes i ove cinjenice u obzir videces da je taj LG odgovarajuce dijagonale prilicno skuplji od tog Samsunga identicne dijagonale.

Halker
2.2.2010, 17:37
Cao ljudi. Planiram da kupim plazmu, i bacio sam oko na LG 42PQ2000. Tv ce mi sluziti uglavnom za gledanje filmova. Ima li neko iskustva sa ovim modelom, i sta bi ste preporucili za nekih 50k?

Dejan Simic
2.2.2010, 19:58
Ako moze jedno brzo pitanje?Da li se LCD TV ekrani,mogu namagnetisati ako se pored njih drze zvucnici od kucnog bioskopa ili bilo koji zvucnici.To je bio problem TV-a sa katodnom cevi.A LCD da li je "imun" na magnet?

zvezdan84
3.2.2010, 1:12
mozes staviti magnet direktno na ekran i nece mu nista biti

oluja
4.2.2010, 10:59
Tekst nastao povodom sve veceg prisustva HD kanala u domacim kablovskim sistemima ali i umnogome ispirisan ovom temom :)

http://www.sk.rs/2010/02/sknt02.html

player1
4.2.2010, 11:11
Interesantno da nije pomenuto da SBB vec od kraja prosle godine ima 30-60Mbit internet pakete (iako malo kasne sa HD televizijom). Promocija Radius Vectora? :a_whistli

Dukes
4.2.2010, 14:53
Interesantno da nije pomenuto da SBB vec od kraja prosle godine ima 30-60Mbit internet pakete (iako malo kasne sa HD televizijom). Promocija Radius Vectora? :a_whistli

Ne. Nije promocija Radijus Vektora. Iako nam se Branka Katić smeši sa cipelicama od kraja prošle godine, SBB nema brzi internet, osim u ponudi. Mi smo zapravo hteli da uporedimo te ponude kod ova dva kablovska provajdera, ali SBB nije bio u mogućnosti da nam obezbedi te brzine koje reklamira, jer ih nema i očekuju start tek za koji mesec (mart najverovatnije). Dakle, em kasni sa HD (koji isto reklamira Branka Katić od kraja prošle godine) em kasni sa brzinom >=30 Gb/s. Da ne dužim, u nekom od sledećih brojeva biće i o SBB (možda već u sledećem), jer imamo njihovo obećanje da će nam obezbediti sve što je potrebno, pa zato dajemo vama naše da ćemo testirati i pomenute SBB usluge i pisati o njima (i uporediti ih sa RV uslugama).
p.s. pročitaj uvodnik u januarskom broju pažljivo...

mojdezanin
6.2.2010, 13:50
ne znam je i offtopic ali vas moram pitat.......:D....imam samsung lcd tv le46s8 ,,,ovakav http://www.ftaclan.net/clanftp/nick/misc/wiibedroom.jpg


a problem mi je to sto mi se malo pored sredine ekrana pojavila kao sjenka crna na ekran slicno mrlji ali se vidi bolje kada su na ekranu neke svjetlije boje .....stvarno ne znam sta je a garancija je istekla...........nije nikakva fleka jer smo cistili ali ponovo ...jbg....pomozite....:paranoia::paranoia:.......? ??

oluja
6.2.2010, 14:36
...a problem mi je to sto mi se malo pored sredine ekrana pojavila kao sjenka crna na ekran slicno mrlji ali se vidi bolje kada su na ekranu neke svjetlije boje .....stvarno ne znam sta je a garancija je istekla...........nije nikakva fleka jer smo cistili ali ponovo ...jbg....pomozite....

Postoji mogucnost da je "oslabilo" pozadinsko osvetljenje. LCD televizori "velikih" dijagonala imaju problema sa ravnomernim osvetljavanjem cele povrsine displeja. Ne znam da li to neko servisira kod nas...

mojdezanin
6.2.2010, 16:40
hvala......

dragan marinkovic
7.2.2010, 0:33
Dole je opis plazme koju namjeravam kupiti, cijena oko 750 Eura. Molim savjet - misljenje.

Opis proizvoda



Samsung televizor plazma PS-50B430
Dijagonala ekrana: 127 cm / 50"
Širina ekrana: 16:9
Rezolucija: 1365 x 768 px
Kontrast: 40.000:1
Dinamički kontrast: Mega kontrast (2.000.000:1)
Ugao gledanja: 175 °
Real 100Hz
DNIe
Natural Truel Color (18 bit)
Film mod
Digital 3D filter
Wide Color Enhancer: WCE 2
Timer, Sleep Timer
Teletext: 1000 strana
EPG (elektronski programator programa): 8 dana
User Interface
OSD meni
Automatsko pretraživanje kanala
Automatsko podešavanje jačine zvuka
LNA Plus
Digitalni TV: DVB-T/C
SRS TruSurround HD
Zvučnici: 20W (10W x 2)
Tip zvučnika: skriveni
Dolby Digital Plus
Priključci (sa strane):
Kompozitni (AV) x1
CI-Slot x1
Priključci (nazad):
RF ulaz x1
Komponentni ulaz (Y/Pb/Pr) x1
Euro Scart x1
HDMI x2
Audio Monitor izlaz x1
Digitalni optički audio izlaz x1
Antena x1
Servisni ulaz (RS232C) x1
DVI Audio ulaz (mini džek) x1
Potrošnja pri radu: max. 330W
Potrošnja stand-by: < 0,3 W
Rotaciono postolje
Boja: piano crna, visoki sjaj
Dimenzije sa postoljem (ŠxVxD): 123.02 x 81.47 x 31.59 cm / 37 kg
Dimenzije bez postolja (ŠxVxD): 123.02 x 76.18 x 9.5 cm / 34.1 kg
Garancija: 2 godine

Eddy
7.2.2010, 2:02
Ne. Nije promocija Radijus Vektora. Iako nam se Branka Katić smeši sa cipelicama od kraja prošle godine, SBB nema brzi internet, osim u ponudi. Mi smo zapravo hteli da uporedimo te ponude kod ova dva kablovska provajdera, ali SBB nije bio u mogućnosti da nam obezbedi te brzine koje reklamira, jer ih nema i očekuju start tek za koji mesec (mart najverovatnije). Dakle, em kasni sa HD (koji isto reklamira Branka Katić od kraja prošle godine) em kasni sa brzinom >=30 Gb/s. Da ne dužim, u nekom od sledećih brojeva biće i o SBB (možda već u sledećem), jer imamo njihovo obećanje da će nam obezbediti sve što je potrebno, pa zato dajemo vama naše da ćemo testirati i pomenute SBB usluge i pisati o njima (i uporediti ih sa RV uslugama).
p.s. pročitaj uvodnik u januarskom broju pažljivo...

Ovo sto sam boldovao nisam bas shvatio.

U firmi je uveden internet 30 Mb/s pre nekoliko meseci. Doduse jeste za poslovnog korisnika, ali ipak paket postoji. Mozda jos u BG nije rasprostranjen, ako sam dobro interpretirao vojvodin post, ali u NS radi.

Ipak, problemi postoje. Naime oprema je osetljiva na znacajne temperaturne promene, tako da je do sad barem tri puta izvrsena intervencija na pojacalu koja je na banderi u neposrednoj blizini zgrade koja se snabdeva tim paketom.


Sa druge strane, mozda neopravdano, a mozda i ne, ja bih rekao da SBB ima brzi internet pristup, jer pod istim uslovima koje nudi telekom, SBB daje 4 Mb/s umesto 1 Mb/s.
Ja imam telekomov adsl, za koji sam se prijavio sredinom decembra 2008. Port sam dobio negde u junu. Nazalost ne mogu da predjem na sbb jer mi finansijska situacija to ne dozvoljava (dao sam otkaz, ponovo sam samo student), a i poznato je da sbb-ov internet u jednoj zgradi radi odlicno dok recimo u zgradi pored radi jako lose. Istini za volju i telekomov paket koji trenutno imam, u zadnjih nekoliko meseci funkcionise uzasno.

oluja
7.2.2010, 2:04
Dole je opis plazme koju namjeravam kupiti, cijena oko 750 Eura. Molim savjet - misljenje.
Da li si citao tekst o HD televiziji u ovomesecnom broju Sveta kopjutera (strane 16-18)?
Pozeljno bi bilo i da napises za sta ces ga koristiti (kablovska, satelitska, igranje na PC-u ili konzoli...). Da li je soba u kojoj ce biti sa dosta svetla ili je mracna... i slicni detalji koji bi pomogli da clanovi foruma daju sto bolji savet.

dragan marinkovic
7.2.2010, 16:27
Da li si citao tekst o HD televiziji u ovomesecnom broju Sveta kopjutera (strane 16-18)?
Pozeljno bi bilo i da napises za sta ces ga koristiti (kablovska, satelitska, igranje na PC-u ili konzoli...). Da li je soba u kojoj ce biti sa dosta svetla ili je mracna... i slicni detalji koji bi pomogli da clanovi foruma daju sto bolji savet.

Ljubazno se zahvaljujem. Plazmu cu koristiti uglavnom za kablovsku TV na koju sam sa CRT trenutno prikljucen, manje za filmove putem dvd player-a, PC igrice NE. Soba je osrednje osvijetljena (misleci na prirodno svjetlo), no nije tamna... Daljina gledanja je preko 6 m. Ono sto me je privuklo i mozda vec opredijelilo (naravno, ukoliko me forum podrzi) jeste to, sto sam poredio Panasonica sa slabijim karakteristikama (napominjem, na drugom prodajnom mjestu, radi se o slabijem kontrastu, analogni tjuner itd.), koji se prodaje po znatno vecoj cijeni (malo manje od 1000 Eura). podsjecam da je ova varijanta sa Samsungom stvar akcijske prodaje u svim Robot marketima u BiH.

Dukes
8.2.2010, 11:55
Ovo sto sam boldovao nisam bas shvatio.

U firmi je uveden internet 30 Mb/s pre nekoliko meseci. Doduse jeste za poslovnog korisnika, ali ipak paket postoji. Mozda jos u BG nije rasprostranjen, ako sam dobro interpretirao vojvodin post, ali u NS radi.

Ipak, problemi postoje. Naime oprema je osetljiva na znacajne temperaturne promene, tako da je do sad barem tri puta izvrsena intervencija na pojacalu koja je na banderi u neposrednoj blizini zgrade koja se snabdeva tim paketom.


Sa druge strane, mozda neopravdano, a mozda i ne, ja bih rekao da SBB ima brzi internet pristup, jer pod istim uslovima koje nudi telekom, SBB daje 4 Mb/s umesto 1 Mb/s.
Ja imam telekomov adsl, za koji sam se prijavio sredinom decembra 2008. Port sam dobio negde u junu. Nazalost ne mogu da predjem na sbb jer mi finansijska situacija to ne dozvoljava (dao sam otkaz, ponovo sam samo student), a i poznato je da sbb-ov internet u jednoj zgradi radi odlicno dok recimo u zgradi pored radi jako lose. Istini za volju i telekomov paket koji trenutno imam, u zadnjih nekoliko meseci funkcionise uzasno.

Da razrešim dilemu - u ponudi imaš pakete za krajnjeg korisnika koje možeš da rezervišeš ali ne i da koristiš jer je oprema za široke narodne mase bila u test fazi. Ne pričamo o poslovnim korisnicima, jer odavno firme imaju navedene brzine kod bežičnih provajdera, kablovskih provajdera, a možeš i za dobre pare da iznajmiš liniju kod Tlekoma. Dakle, možda ja nisam jasan bio u postu, ali se on odnosio na tekst koji se bavio KUĆNIM BRZIM INTERNETOM, pa nisam naglašavao. Jel sad ok? :)
P.S. - kabl vs. adsl - zavisi koje brzine ti smatraš za brzi internet pristup, da ne kažem broadband. Ne ulazim u konkretne ponude, samo komentarišem boldovano. Ili je to bilo brži?

oluja
8.2.2010, 15:10
Ljubazno se zahvaljujem. Plazmu cu koristiti uglavnom za kablovsku TV na koju sam sa CRT trenutno prikljucen, manje za filmove putem dvd player-a, PC igrice NE. Soba je osrednje osvijetljena (misleci na prirodno svjetlo), no nije tamna... Daljina gledanja je preko 6 m. Ono sto me je privuklo i mozda vec opredijelilo (naravno, ukoliko me forum podrzi) jeste to, sto sam poredio Panasonica sa slabijim karakteristikama (napominjem, na drugom prodajnom mjestu, radi se o slabijem kontrastu, analogni tjuner itd.), koji se prodaje po znatno vecoj cijeni (malo manje od 1000 Eura). podsjecam da je ova varijanta sa Samsungom stvar akcijske prodaje u svim Robot marketima u BiH.
Samsung ce sasvim lepo posluziti tvojim potrebama. Samo me zabrinjava daljina gledanja od 6 metara... IMHO: 3 metra do max. 4 bi bila optimalna za tu dijagonalu.

Eddy
8.2.2010, 16:52
Ili je to bilo brži?

Hvala na odgovoru. Jeste, trebao sam pisati sa odgovarajucim slovima. Mislio sam na brži.

dragan marinkovic
8.2.2010, 19:08
Samsung ce sasvim lepo posluziti tvojim potrebama. Samo me zabrinjava daljina gledanja od 6 metara... IMHO: 3 metra do max. 4 bi bila optimalna za tu dijagonalu.

U pravu si, mogao bi manjom permutacijom namjestaja urediti optimalnu daljinu gledanja..., evo upravo izmjerio... 4,5 m. Mislim da ce biti dobro, u srijedu - cetvrtak pazarim. Jos jednom hvala na savjetima, srdacan pozdrav.

-ZiL-
11.2.2010, 17:18
Da li vredi dati 30 000 din za Samsung P 2470HD?

Dejan Simic
11.2.2010, 17:49
Da li vredi dati 30 000 din za Samsung P 2470HD?
Pa sad, ono sto sam video ovde (http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-24-monitor-p-2470-hd.html), vredi.E sad ako neko vec ima "ovakav"nek prenese iskustvo.Ja bi ga vala kupio al nemam "vremena":o

milvuk1980
12.2.2010, 20:53
molim za pomoc. kupio sam panasonic plazmu p42C10Y. nemam kablovsku vec total tv. povezao sam ga sa SKART kablom koji je bio povezan sa starim crt tv-om. slika nije bas sjajna, ima nekih sumova iako sam podesio da maksimalno umanji sumove, ima nekih horizontalnih smetnji koje se krecu gore dole. sa vecerazdaljine se ne vidi toliko al kad se priblizim bas se vidi. da li ima neki drugi nacin da povezem total tv pa da bude bolja slika? da li ovaj skart nije kvalitetan ali on je odlicno radio na starom tv od 70 cm ekran.

Dejan Simic
12.2.2010, 22:02
molim za pomoc. kupio sam panasonic plazmu p42C10Y. nemam kablovsku vec total tv. povezao sam ga sa SKART kablom koji je bio povezan sa starim crt tv-om. slika nije bas sjajna, ima nekih sumova iako sam podesio da maksimalno umanji sumove, ima nekih horizontalnih smetnji koje se krecu gore dole. sa vecerazdaljine se ne vidi toliko al kad se priblizim bas se vidi. da li ima neki drugi nacin da povezem total tv pa da bude bolja slika? da li ovaj skart nije kvalitetan ali on je odlicno radio na starom tv od 70 cm ekran.
Imas li na TV-u 1 ili dva skart ulaza?Ako imas dva, prebaci u drugi ulaz(posto je jedan od dva skarta(full skart)).Imas 100% Echolite risiver koji i nema neki izbor izlaza (skart je najbolji).Ako ti ne uspe sa prebacivanjem skarta probaj sledece:
-Udji u meni risivera/ikona ključ/napredna podesavanja/uneses pin/podesavanje televizora
-Imas sad 4 video standarda/PAL B/G/PAL I.........
-probaj jedan od ova 4 standarda mozda popravis sliku(ostavi uvek siroki ekran)
U principu necemo se oduseviti nekom slikom ,dok ne zavladaHD signal,ja imam total tv u kombinaciji sa lcd tv i ono trć mrć ima i dobrih i losih signala:ciao:

dragan marinkovic
14.2.2010, 16:00
U pravu si, mogao bi manjom permutacijom namjestaja urediti optimalnu daljinu gledanja..., evo upravo izmjerio... 4,5 m. Mislim da ce biti dobro, u srijedu - cetvrtak pazarim. Jos jednom hvala na savjetima, srdacan pozdrav.

Obavjestavam svoje konsultante da sam, zahvaljujuci ovo forumu i njihovoj strucnoj podrsci, juce kupio navedenu plazmu i veoma sam zadovoljan. Samo mogu reci da je, s obzirom na cesto pitanje "sta kupiti", od svega najvaznije sta vam "provider - CTV ili dr." salje, odnosno, kakve je signal kvalitete. Zaista, u nasim uslovima (misleci pri tom, da je na ex YU prostorima problematika sa signalom slicna) visok kvaltet uredjaja, nije presudan, te da zbog losijeg signala, to cak moze biti otezavajuca okolnost.

vlais92
14.2.2010, 18:19
Nameravam da kupim PHILIPS 42PFL7662D 42" lcd tv ili LG 42PG200R 42" plazma tv pa me zanima vase misljenje.
Da li da uzmem plazmu ili lcd?