PDA

Prikaži potpunu verziju : Ne možete da se setite imena igre? (C64, Amiga, DOS, Arcades...)

Strane : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9]

filpan
11.8.2013, 14:36
Ne znam koja je ,ali mi se igra po tvom opisu igre! Imam spremljen NES emulator, samo da nam jave koja je :D

Stef
21.8.2013, 15:53
Ima 2 muskarca i neke 2 zene i izlaze na pocetku iz nekog helisa,ima 10 misija ja mislim. To je ono odprilike sto se secam. Ako neko zna kako se zove nek kaze. :D

Dobri_isak
25.9.2013, 22:46
Zdravo ljudi! Ne mogu de se setim kako se zove jedna stara igrica koju sam igrao na DOSu na 286, neke '95. Radi se o side-scrolleru sa devojkom koja ide kroz dzunglu, mozda ime ima veze sa Dzejn (mozda sam je ja samo tako zvao:) ). Secam se samo nekih plavih blokova na koje se skace a oni nestaju. Ako neko moze da se seti bil bi super jer bi bas voleo da je igram.
Pozdrav!

Nergal
26.9.2013, 9:21
Radi se o side-scrolleru sa devojkom koja ide kroz dzunglu, mozda ime ima veze sa Dzejn (mozda sam je ja samo tako zvao:) ).

Da nije Jill of the Jungle Trilogy? http://www.abandonia.com/en/games/26426/Jill+of+the+Jungle.html

47353

Dobri_isak
27.9.2013, 14:10
Jeste, hvala puno!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

AcMilan91
20.11.2013, 22:37
kako se zove igra stara za pc,hranis nekog ljubicastog dinosaurusa i on raste,ili je zmaj al msm da je dinosaurus bio

doctor
30.11.2013, 2:44
Meni to deluje kao neka dobra vutra iz devedesetih... :D
/offtopic
morao sam

VladikaJ
7.12.2013, 23:00
igra sa cetkom,u kojoj je cilj da otkrijes sliku a ometa te neki pauk ili tako nesto?

Mitkoni
4.2.2014, 21:00
Rekoh da ne otvaram novu temu vidoh ovu, zanima me jedna igra a ne znam joj ime...

Rec je o nekom 'liku' koji se mora spustiti sa sprata ili spratova ne znam kako bese tacno, i da dodje do vrata ako se ne varam pa da predje na sledeci nivo.
Po sredini se nalazio i lift na pojedinim levelima, mogucnost prelaska sa jednog na drugi sprat je bila kao neka trambolina koja se nalazila sa kraja.

Ako ne budem dovoljno jasan probacu sa jos jednim postom.

Cini mi se kada bi taj lik nalik cica-glisi ( :D ) prelazio sa sprata na sprat preko te tramboline radio je to u stilu zvezdice :)

A vreme je postojavalo da se dodje do tog prolaa do tih vrati ili neke RUPE da se predje na sledeci level.

AUU! Nadam se da nisam uprskao objasnjavajuci :opanachke

kako se zove igra stara za pc,hranis nekog ljubicastog dinosaurusa i on raste,ili je zmaj al msm da je dinosaurus bio

Jesi siguran ti da je to za PC? Ja sam kao dete imao tog dina 'ljubimca' ali igrao sam ga na nekom cudu kao tetris. Moram sam da ga hranim, uspavljujem, budim.... kada bi mi 'umro' moram sam sve iz pocetka. :D

Garavi
5.2.2014, 18:00
Jel se neko seca igrice za commodore 64, na disketi mi je dolazila uz sah i fudbal, mi smo je zvali vestice. Svaki igrac ima svoju boju kojom farba polja na koja stane i cilj je da ofarbas polja celom duzinom i da blokiras protivnika da ti ne stane na liniju tj da ne stigne. Kad ofarbas liniju krece da treperi i ukljuci se kao neki alarm, jos se secam te dreke :) Ne uspeh da izguglam.

Oggy
9.2.2014, 15:31
To je dolazilo na onom kertridzu sa te tri igre, moda je bilo i na disketama ne znam. Nisam mogao da se setim imena ali nije bilo tesko da nadjem: Silicon Syborgs.

Garavi
10.2.2014, 1:08
Bas ta, e hvala puno. Ih sad kad odigram partiju :)

Mitkoni
1.3.2014, 0:42
Kako se zvase ona igrica sto se onim makazama sece slika i otkriva zenska :D
I je li ima to na PC da se igra? :ciao:

pedjosav
15.3.2014, 20:28
Ne sećam se same igre ali verovatno je na commodore 64 bila- kad zagineš skroz na kraju kaže digitalizovanim glasom : "Game o-ver, your score is zero, zero, zero".
Dakle seća li se neko kako se zove ta igra ?

Nergal
15.3.2014, 20:47
Ne sećam se same igre ali verovatno je na commodore 64 bila- kad zagineš skroz na kraju kaže digitalizovanim glasom : "Game o-ver, your score is zero, zero, zero".

Da nije Suicide Express (http://www.lemon64.com/?mainurl=http%3A//www.lemon64.com/games/details.php%3FID%3D2527)?

mare037
15.3.2014, 20:47

ljZzZlASclU

fingerprint
20.3.2014, 22:05
Sećam se jedne igre (za DOS čini mi se) u kojoj igrate kao kriminalac. Igra je poteznog tipa, multiplayer je hotseat (jedan igrač igra dok ne istroši AP, onda igra drugi). Glavni deo igre je bio kretanje po mapi grada (kolima koja se kupuju ili kradu, ili pešice). Bilo je moguće podmititi policajce, pljačkati radnje, banke i slično, i kidnapovati ljude.

Pljačke su obično bile poseban minigame (jedna od tih mini igara je bila slična sokobanu - samo što gurate elektroniku koju hoćete da ukradete). Borbe su takođe bile potezne i prilično zeznute.

Da li se neko seća igre?

Nergal
21.3.2014, 10:43
Da li se neko seća igre?

Meni zvuči kao The Clue! (http://www.abandonia.com/en/games/429/Clue!%2C+The.html)

4861648615

fingerprint
21.3.2014, 15:42
Meni zvuči kao The Clue! (http://www.abandonia.com/en/games/429/Clue!%2C+The.html)

4861648615

Nije, ali hvala u svakom slucaju :)

Uspeo sam na kraju da nadjem, u pitanju je Crime Fighter (ime mi uopste nema smisla, ali to je to):

Overworld:
http://www.pssoft.de/images/screenshot-directx3.jpg
Borba:
http://www.pssoft.de/images/screenshot-directx2.jpg
Bezanje od policije:
http://www.pssoft.de/images/screenshot-directx8.jpg

Link za igru:
http://www.pssoft.de/english/

Crusader88
5.7.2014, 10:38
Igra je bila na onim racunarim gde se ubacuje 5.25 inca flopi. Da li je to 886, ili 386 ne secam se.
Znam da se na pocetku igre spavnujes kao neki pecinski covek imas motku onu i igra se na desno kao side scroller. Mislim da je prvi nivo bio u nekoj prasumi.

mvasic
5.7.2014, 11:46
Igra je bila na onim racunarim gde se ubacuje 5.25 inca flopi. Da li je to 886, ili 386 ne secam se.
Znam da se na pocetku igre spavnujes kao neki pecinski covek imas motku onu i igra se na desno kao side scroller. Mislim da je prvi nivo bio u nekoj prasumi.

BC Quest for Tires?

Shumsko_drvece
5.7.2014, 11:49
Prehistorik, Chuck Rock...

CTOJAH
6.7.2014, 10:01
^
Ili Prehistorik 2 (http://en.wikipedia.org/wiki/Prehistorik_2) ?!

Crusader88
6.7.2014, 17:20
Prehistorik kec , hvala puno :) .

KOLOS
22.9.2014, 18:30
Igru sam igrao davne '94-te na A500. U glavnoj ulozi je muški polni organ koji "puca" telesne izlučevine :D, a u centru ekrana je ženski polni organ(ili raširene noge, ne sećam se) i cilj je, naravno, stići do tamo. :to_care:

Oggy
23.9.2014, 17:09
@Kolos: Bomb-X

KOLOS
23.9.2014, 18:37
Haa jeste! Hvala puno! :D

Upravo gledam gameplay na YouTube-u...dobra stara vremena... :)

CaptainCrash
14.12.2014, 13:36
Ljudi treba mi ime par igara sa aFtomata long time ago :-))
1) tuca pucacina gde vodis lika i izmedju osralog ides po vozu na krovovima vagona i tuces se sa likovima pa te gadjaju ugljem itd...
2)stari vaterpolo bilo je na c64 3 na 3 ali VRH igra :-)
da li je samo vaterpolo ili nekako drugqvije se zove?
3) neki box...secam se samo da je bio neki boxer koji se zvao Gomez i mislim da je bio neki da li Apolo ili tako nesto....?
4) Moze li neka imena igara ali sa olimpijade nesto tipa Track and Field ali da nije to ako postoji?

Elvir
14.12.2014, 14:30
Ova prva : WESTERN EXPRESS ?

Ovaj box za c64 , Frank Bruno's Boxing ili TKO ?

CaptainCrash
14.12.2014, 15:02
Ovaj box nije a western express moguce je ali me buni sto pise i nesto raider wxpress a iste slike....
A znas li mozda i neke.igre u restoranu da li je za dvoje ne znam ali kao ides izmedju stolova a neki te gadjaju da li picama ili slicno a ti kupis nesto.Jbga bas nicega ne mogu da se setim ali 100% je radnja u testoranu.Trovao sam se tom igrom :-)
A za vaterpolo nista?
:-(

Nije box bio za c64 vec na automatu za igranje kontam da je grafika bolja e sad sa koje platforme su koristili to nemam pojma...kao oni automati sto je nekad bio Street Fighter 2.Pecurka i 3-6 dugmadi a on bio veci od mene...

CaptainCrash
14.12.2014, 15:54
Ova prva : WESTERN EXPRESS ?

Ovaj box za c64 , Frank Bruno's Boxing ili TKO ?

Prva je EXPRESS RAIDER...vrh upravo sam je igrAO :-)

Nadjoh i boxxxx

http://www.mamedb.com/game/finalbj

Ako pogledas sliku videces Gomeza sa brkovima....hihihi

CTOJAH
14.12.2014, 16:06
Da nije box mozda Punch-Out!! ?!

Elvir
14.12.2014, 16:13
A znas li mozda i neke.igre u restoranu da li je za dvoje ne znam ali kao ides izmedju stolova a neki te gadjaju da li picama ili slicno a ti kupis nesto.Jbga bas nicega ne mogu da se setim ali 100% je radnja u testoranu.Trovao sam se tom igrom :-)

Tapper ?

CTOJAH
14.12.2014, 16:13
Igra tipa olimpijada :
Hyper Sports - mozda najbolja na arkadnim aparatima !

CaptainCrash
14.12.2014, 16:57
Da nije box mozda Punch-Out!! ?!

Final Blow :-))

CaptainCrash
14.12.2014, 17:00
Nije Tapper...ovde he bolja grafika bila ali da me ubijes ne mogu se setiti...

Zna li neeko ime igre tuce kao Final Fight ali kad biras igrace imas nekog 1-2 koji imaju stap neki...tuca avantura..

DeCoy
14.12.2014, 17:15
Vaterpolo ti je Waterpolo - najbolja simulacija ovog sporta do sada na računarima :)

hRx13hVCOgE

CaptainCrash
14.12.2014, 19:25
A zna li neko kako se zove voznja motora sto je bilo po slavama po selima a umesto dzojstika je bio bas volan pa preskaces prepreke i moras da povuces.nazad da.uclovis...a imas oko 60 sek da stignes do sledeceg kruga?

DeCoy
14.12.2014, 19:29
Enduro Racer.

CaptainCrash
14.12.2014, 19:46
Enduro Racer.

Hvala care NIKAD JE NE BI NASAO i upravo je igram...ali je tesko do zla Boga :-)

wario
16.12.2014, 16:07
Kako se zovu dve igrice sa Sege. Jedna je o kojotu i ptici trkacici, a druga o brzom gonzalesu.

CTOJAH
16.12.2014, 18:53
@wario
- Desert Demolition
- Cheese Cat-Astrophe Starring Speedy Gonzales
Have a nice day :)

wario
17.12.2014, 12:29
A kako se zove ona igra sa Amige o dzinovskim mravima? I jel ima ta igra i na Segi?

DeCoy
17.12.2014, 14:41
It Came From the Desert (http://www.mobygames.com/game/it-came-from-the-desert)? Ako na to misliš, nema na Segi.

wario
17.12.2014, 14:44
To je ta, hvala!

Sad sam nasao ima na Segi ali nije to ta verziju koju sam ja igro kao mali na Amigi.

proweeder
18.12.2014, 2:30
Hmm ovo je malo nezgodno:

C64 igra (verovatno portovana na vise tadasnjih masina);
vi ste neki zeleni "blob" (kao glava sa ocima i ustima);
platforma ali ne straight-forward scroller, mislim da je bilo back-tracking-a;
secam se nivoa u piramidi nekoj i u nekom zamku;
postojao je neki "long jump" kada drzite joystick na dole (blob se kompresuje) i onda na gore ili u gore-levo/desno.

To je jedino cega se secam :( a bas bih zeleo ponovo da je oprobam, znam da je bila poprilicno teska za moj tadasnji uzrast.

Oggy
18.12.2014, 2:59
^ Zelena lopta sa facom podseca na Wizball. Nisam igrao, ali ne secam se shotova u nivoima kakve pominjes :/

proweeder
18.12.2014, 19:40
Nije ta. :(
Znaci nije pravolinijski scroller vec nesto on foru Turrican-a samo sa troduplo manje akcije. Mislim da je akcenat vise bio na resavanje nekakvih zagonetki i pronalazenje pravog puta ali bilo je i protivnika.
Igra je imala dosta dobru grafiku za c64 i poprilicno smooth scroll.

Elvir
18.12.2014, 19:47
Bod Squad.

QWeuH0AIDhg

Oggy
19.12.2014, 1:08
^ ovo nikad nisam video izgleda jako lepo.

proweeder
19.12.2014, 2:51
Bod Squad.

God Damn!!! to je. Hvala! :tapsh:

(ok, nema scroll-a uopste malo sam se zaj****)

LoneWolf
15.1.2015, 23:17
Ljudi pomozite mi tražim već dugo igru sa C64/ZX Spectruma, ne znam naziv a volio bih poigrati, od detalja znam samo da je cilj da se nekoj babi skine veš sa užeta (štrika) i onda vas ganja oklagijom pa bježite :D takođe, volio bih da mi neko da link za staru igru Vera Cruz za Spectrum, i Ninja Saboteur. Tražio sam pa ne nađoh, može i na PM :ciao:

CTOJAH
16.1.2015, 18:17
@LoneWolf
Postavio si pitanje u pogresnu temu :dedica:
...Ali kad sam vec tu, da ti odgovorim :
Igra je Benny Hill's Madcap Chase!
A Vera Cruz i Ninja Saboteur ima BUKVALNO svuda po netu. Mozda trazis link ka on-line verziju ? (emulator u WEB browseru)

P.S. Saboteur je pravo ime igre ! (A ninja je u glavnoj ulozi)

Elvir
16.1.2015, 20:28
Stojane,priznaj da sada postoji vremenska masina,da bi rado uskocio u nju i vratio se nazad... :D

UU_9PT2uft4

CTOJAH
16.1.2015, 20:54
Eto priznajem... :o :ciao:

Oggy
16.1.2015, 21:50
Kako kul, u verziji za Spektrum se vidi i kako camac pristaje..

Renner
15.2.2015, 1:37
Evo da raspalim i ja jedno pitanjce, pošto nikako nisam mogao pronaći sam. Platforma je NES, najkraći opis bi bio Nindža Mario, tako smo je zvali kad sam je igrao u drevna vremena osnovne škole. I lik zaista izgleda kao Mario u crnom (sa bjelom kapom), malo veći od klasičnog Marija, naoružan štapinom iz koje može da ispaljuje one klasične vatrene lopte. Sa štapom možete da skakućete (i ubijate protivnike na taj način), takođe i da ga koristite da uspori vaš pad kada držite taster za napad i na taj način štap malo nakrivljen se kliže niz zidove, a kada pustite taster onda se odbacite od zida radeći salto. Muzika je ekstra u poslednjem nivou, a finalni boss je nekakva bijela letelica koja ispaljuje one crne projektile sa očima i kezom od oštrih zuba, morate da skakućete s jedne na drugu (ispod su šiljci) i da istovremeno raspaljujete po pilotu od te letelice. Nadam se da je opis dovoljan ako iko može da se sjeti.
Napokon, my precious...

Tja, malo je potrajalo (raspitivao sam se negdje u 2013-oj), al evo nađoh koja je igra bila u pitanju... Super Mario 14, pa ako nekog i dalje zanima pored mene može da se odigra online ovdje, ako nećete da skidate emulator: http://www.letsplaysnes.com/play-super-mario-14-online-nes/

Bez obzira na talas nostalgije, interesantno kako kad god emuliram igre sa NES platformi muzika mnogo brže ide nego što je to bio sluičaj sa originalom.

DeCoy
15.2.2015, 12:23
Ustvari ovo je bootleg kertridž za pijačarsku Segu :)

Ovo je original sa NES-a

GGqp-KFC9Jo

Renner
15.2.2015, 13:44
Lol, bejah slijep čitav život... No, dobro, volio sam i Solbrain da igram, čak i kad sam saznao da se originalno zove Shatter-fist, i da potpuno drugačijeg lika koristi (bilo je i Kontri ovakvih, gdje umjesto originalnih likova upravljaš nekakvim žutokljuncima, pa su im naljepili naziv Duck Tales...).

CTOJAH
15.2.2015, 14:04
Pogledajte na 7:15 WAT DA FAK moment :eek:

Oggy
15.2.2015, 16:37
hahah

aca0808
7.5.2015, 10:33
Stojane,priznaj da sada postoji vremenska masina,da bi rado uskocio u nju i vratio se nazad... :D

UU_9PT2uft4

Ja bi isto otišao tom mašinom direktno u 1985. godinu!
Eh kad bi se ti dani vratili... Bezbrižno detinjstvo i otkrivanje čari ZX Spectrum-a... Bezbroj sati provedenih uz Match Day,Saboteur,Jet Set Willy i nekoliko strujnih ispravljača sprženih...

Helldiver
7.5.2015, 17:49
Mene interesuje naziv igre sa snes-a, odnosno po srpski "terminatora". Kao klinci smo je zvali pinokio, iako níje. U pitanju je neki klinac sa čini mi se plavim kačketićem, prva misija, ako ne i ostale, su bile u nekom cirkusu.. i valjda treba da oslobodim neku devojku...ako se setim još nečega dodaću. Inače nije ona igra gde jašem lava i skačem kroz vatrene krugove, da napomenem odmah :)

Oggy
7.5.2015, 18:05
Znaci igra nije circus Charlie :)

DeCoy
7.5.2015, 18:21
"Terminator" nije SNES, nego NES ;)

Helldiver
7.5.2015, 19:02
Da, nes, nisam bio siguran.
@oggy nije circus charlie :)

CTOJAH
7.5.2015, 20:02
Just a lucky guess :

1QewqhP_9P8

Pinstripe
8.5.2015, 0:40
Mene interesuje naziv igre sa snes-a, odnosno po srpski "terminatora". Kao klinci smo je zvali pinokio, iako níje. U pitanju je neki klinac sa čini mi se plavim kačketićem, prva misija, ako ne i ostale, su bile u nekom cirkusu.. i valjda treba da oslobodim neku devojku...ako se setim još nečega dodaću. Inače nije ona igra gde jašem lava i skačem kroz vatrene krugove, da napomenem odmah :)

Vec vise od decenije se i ja pitam koja je ta igrica. Ispaljuje kao neke lopte jel tako? Ima i neki nivo gde je kao na palubi broda.

Helldiver
8.5.2015, 0:47
Vec vise od decenije se i ja pitam koja je ta igrica. Ispaljuje kao neke lopte jel tako? Ima i neki nivo gde je kao na palubi broda.
Bravo, to je ta!

Pinstripe
8.5.2015, 0:58
Dzabe kad ne znam kako se zove a bas bih je opet igrao kao sumanut.

Sent from Tapatalk using my Nokia 3210

Helldiver
8.5.2015, 15:54
Dzabe kad ne znam kako se zove a bas bih je opet igrao kao sumanut.

Sent from Tapatalk using my Nokia 3210
Baš tako :D

pedjosav
14.5.2015, 16:48
Braćo i sestre RetroGameri,

Kako se bre zove ona prastara igra:

Ti sa tla raketama gadjaš projetile koji dolaze odozgo i uništavaš ih presrećući im putanje ?? Tvoja raketa stvara kružnu detonaciju pa i nije mnogo teško pogoditi nepirjateljski projektil.
Ako gledate seriju ‚‚The Americans" ta igra se na sekund pojavljuje u uvodnoj špici.

Pinstripe
14.5.2015, 16:57
Galaxian?

CTOJAH
14.5.2015, 17:12
Pedjosave, igru koju trazis je klasika :
Missile Command

HKpEh02eO3c

pedjosav
14.5.2015, 17:32
Da, Stojane, to je ta igra. Klasika, naravno :)
Hvala.

Pinstripe
21.6.2015, 0:41
Stvarno, jel neko zna naziv igre opisane pre par postova? NES je u pitanju, valjda je avantura i glavni lik je kao neki decak sa plavom kapom i izbacuje kao neke vatrene lopte. Ima nivoa gde je kao u cirkusu pa onda kao na brodu i secam se jedne od kraljica gde je kao neki gusar. Bas mi se mnogo igra.

Nadam se jako da neko zna koja je igrica u pitanju, hvala!

darth tab
28.7.2015, 12:11
Bese to pre priblizno 20 godina, igrica na automatu za jednog igraca cini mi se.

Pogled od gore na coveculjka kog vodite i pucate i ubijate razne spodobe. Bile su 2 vrste pucanja, "obicno" i nesto sto smo ja i drugari tada zvali "puca" :D. Ovo drugo je bilo jace i sluzilo je da razvaljuju neki objekti po mapi (recimo nesto sto je licilo na lavlju glavu i pucalo na vas) i za bossove.

Secam se jos da je prvi nivo imao za boss-a nekog kiklopa koga morate da naterate 5 puta da se prodere (5 puta ga pogodite pucom otprilike) i onda umre.

Drugi nivo je bio iznad vode, tu vam izrastu krilca pa se leti i ubija svasta po nivou. Ako se dobro secam nije bilo boss-a ovde.

Treci nivo je opet bio po zemlji, ne secam se koji je bio boss ovde, al cini mi se da su se pojavljivale "vestice" (coveculjak u mantiji sa kapuljacom koji je mogao da nestaje i pojavljuje se i gadjao je igraca nekim solidno velikim krugom).

I dreaded 4i nivo. Opet iznad vode. Boss je bio neki zmaj koji zauzme pola ekrana i zaseje bombice/metke po celom ekranu - ovo nikad nismo presli.

Zna li ko o kojoj igri pricam :)?

DeCoy
28.7.2015, 14:32
Ghosts 'n Goblins

Oggy
28.7.2015, 15:08
DeCoy, ne verujem. Al me zanima sta je.

Jel moze jos malo detalja u vezi pitanja?

darth tab
28.7.2015, 15:52
Igrao sam ranije Ghosts 'n Goblins nije to definitivno. Pogled je od gore i vertical scroller je bila igra.

@Oggy: za jos detalja, tesko. Ako se setim jos necega dodacu.

4everzero
4.11.2015, 17:16
Treba mi pomoc. Stara potezna igrica, izasla pre 2000 godine za pc. Prva misija: Glavni lik sa plavom kosom upravlja robota i brani neko selo. Da li neko kojim slucajem zna kako se zove ta igrica. Slika omota na igrice je neka devojka koja sedi ispred sume.

Oggy
4.11.2015, 19:39
Battle of youstrass.
Daj jos neki info za jos pokusaja.i

4everzero
5.11.2015, 2:16
Battle of youstrass.
Daj jos neki info za jos pokusaja.i

Hvala puno. To je to. Trazio sam je 100 puta. Hvala

Oggy
5.11.2015, 13:01
Drago mi je da je jos neko igrao tu igru, meni se mnogo svidela tada.

zmija1
28.11.2015, 15:45
Igru sam igrao 2001, 2002 na PC, bila sankanje po snega, imalo je tri karaktera ,prvi polarnu mecku na gumu, vtori pingvina na stomaku trti ne mogu se sjetiti,bila je na cd sa harry potter philosopher stone znaci iz tog perioda. kao snowboarding samo sa zivotinje.

DeCoy
28.11.2015, 15:52
Tux Racer, taj pingvin je inače maskota Linux OS-a.

time
14.12.2015, 16:44
evo da pitam za jednu igru ali se ne secam bas mnogo jer sam bio jako mali kada sam je gledao.
igrala se na aparatu sa zetonima.sve sto mi je ostalo u secanju je to da si u ulozi nekog coveculjka(neki vanzemaljac) i na pocetku biras planetu.tada mi je jos bilo cudno da igru mozes igrati redom kojim ti hoces.
bila je vodena planeta(pod vodom se kreces), vatrena itd.
igra je bila side scrolling.usput su se sakupljala razna oruzija...

nije mnogo ali ako neko ima ideju neka kaze:)

DeCoy
14.12.2015, 16:53
Xain'd Sleena

time
14.12.2015, 18:17
joooj to je to izgleda :) hvala ti puno.jbt sad imam 33 godine a ovo sam gledao kad ni u skolu nisam posao :) sad kad vidim ime nista mi ne znaci.

ima jos jedna.verovatno je laksa :) isto je sa automata sa zetonima.
moze da se igra "u 2 igraca".u potanju su dva vojnika.igra se uglavnom skroluje na gore.sve se nekako zeleni.mislim da imaju i neki vozici okolo.moze se uci ja mislim i u tenk.mozes bacati i bombe koje su kao veliki dinar.mislim tog oblika i zute boje.
lose objasnjeno ali verujem da nece biti problem za iskusne :)

DeCoy
14.12.2015, 18:28
Ne sećaš se imena jer smo većinu igara sa automata zvali nekim "domaćim" imenom :)

To što si opisao može da bude Guerrilla War.

CTOJAH
14.12.2015, 18:45
...ima jos jedna.verovatno je laksa :) isto je sa automata sa zetonima.
moze da se igra "u 2 igraca".u potanju su dva vojnika.igra se uglavnom skroluje na gore.sve se nekako zeleni.mislim da imaju i neki vozici okolo.moze se uci ja mislim i u tenk.mozes bacati i bombe koje su kao veliki dinar.mislim tog oblika i zute boje.
lose objasnjeno ali verujem da nece biti problem za iskusne :)

Mozda ova ?!

8ECiZUWoz8c

time
14.12.2015, 18:48
na tu je foru ali mislim da nije ta.bombu kada baci izgledala je kao veliko dugme ili dinar.jako je slicna. mozda me je secanje izdalo ali mislim da nije ta.

joj sad tek vidim.izgleda da jeste Guerrilla War.
samo mi se nekako cini da je ekran bio razvucen a ne duzi nego siri ili se varam?
gledam https://www.youtube.com/watch?v=jCYKNKPXv1w

kad sam vec kod mog detinjstva da dodam jos jednu ali joj znam ime :)
u pitanju je shinobi.https://www.youtube.com/watch?v=lqScgMHVe3c
fora je bila preci nivo, mislim da se to zvalo "na specijal" odnosno bez bacanja surikena nego prici protivniku i ubiti ga macem :) bila je u istoj prostoriji sa Xain'd Sleena.
e kad je to bilo:(

Pit0
5.6.2016, 6:41
Cao drugari. Nekidan sam pricao sa burazerom i setili smo se stare igrice sto smo zajedno igrali ali nemozemo da se setimo tacno imena.. u igrici imas zadatak da uz pomoc gravitacije,fizike i inercije pokrenes lopticu i ona lacano obara ili pokrece neke stvari jbg nzm kako da obj.. ja milisim da sam igrao na win 95 ili mozda cak i dos. ako neko zna kako se zove igrica i dali moze da se igra na win 7 bio bih mu zahvalan :) Pozz

Elvir
5.6.2016, 10:17
Cao drugari. Nekidan sam pricao sa burazerom i setili smo se stare igrice sto smo zajedno igrali ali nemozemo da se setimo tacno imena.. u igrici imas zadatak da uz pomoc gravitacije,fizike i inercije pokrenes lopticu i ona lacano obara ili pokrece neke stvari jbg nzm kako da obj.. ja milisim da sam igrao na win 95 ili mozda cak i dos. ako neko zna kako se zove igrica i dali moze da se igra na win 7 bio bih mu zahvalan :) Pozz

http://www.emuglx.org/opisi-igara/pc-the-incredible-machine-1992/

doctor
8.6.2016, 12:56
Top down scrolling shooter, tipa iz ere Duke Nukema II možda malo kasnije, igrao sam kao klinac (baš kao klinac, možda sam 10 godina imao) na PII mašini, nisam siguran da li je bila u pitanju DOS ili rana Windows igra. Pre će biti da je DOS.
Ne sećam se puno toga ali mislim da je ta letelica kojom se upravljalo bila plave boje a pozadina koja je skrolovala je bila siva i uglavnom tileovana. Pored rokanja bilo je nekih energetskih prepreka koje moraš da zaobiđeš itd. Takođe mislim da je postojao neki način nadograditi letelicu kroz power-upove ili tako nešto ali to već nisam siguran. Relativno jednostavna igra. Znam da je opis štur ali stvarno ne mogu ničeg više da se setim.
Neka ideja?

CTOJAH
8.6.2016, 18:06
Doktore, na bazi tvog "opisa" igre uspeo sam da isfiltriram iz svih top-down shootera koji postoje oko 1.232 !
Daj bre nesto preciznije - U to vreme majka svih shootera je bio Raptor: Call of the Shadows - Jeli bila ta tvoja igra bar slicna njemu ?

player1
8.6.2016, 21:11
Mislis Raptor i Tyrian. :D

doctor
8.6.2016, 23:50
Doktore, na bazi tvog "opisa" igre uspeo sam da isfiltriram iz svih top-down shootera koji postoje oko 1.232 !
Daj bre nesto preciznije - U to vreme majka svih shootera je bio Raptor: Call of the Shadows - Jeli bila ta tvoja igra bar slicna njemu ?

Deluje mi kao da je ovo što sam ja igrao mooožda malo novije od ovoga što si predložio ili je tu negde iz te ere.
I od tih 1232 igara ti baš nađeš onu gde letelica kojom se upravlja nit je plava nit je pozadina koja skroluje siva tileovana :D Ovo je bilo nešto generičnije od ovoga što si mi ti pokazao, nivoi su po dizajnu bili donekle repetitivni i sećam se da sam imao utisak da se sve odvija indoor i/ili na površini neke svemirske stanice. Sećam se da je HUD sa statistikom (score, životi) bio sa desne strane ekrana, ali tu već sećanje može da me vara.

A šta da radim, baš sam bio klinac. :(

hitmanneverdead
9.6.2016, 2:05
Ne znam da li je prava tema za "Segine igrice" al' ajde da probam:
Dakle u pitanju je stara Sega, nemam blage kako se to zvalo, ja sam je kupio na Buvljaku i bilo je sa onim kertridzima zutim.

Prva igra je bila basket, cini mi se 3 na 3 stim sto se secam da je bilo tri kosa jedan iznad drugog sa obe strane, secam se da si mogao da odvalis obruc sa kosa i onda moras da ga namestis opet da bi kos bio u funkciji, bila je cini mi se malo nasilnija igra, ako se ne varam mogao si da udaras protivnika kako bi mu uzeo loptu; 3 na 3 basket, 3 kosa jedan iznad drugog sa obe strane znaci 6 ukupno i malo nasilnije kradje lopti

Druga igra je bila kao voznja iz pticije perspektive, secam se da si mogao da pucas iz automobila, cini mi se da je bila malo popularnija igra, prva misija ides po autoputu (ili po nekom mostu), u glavi mi je siva boja puta i plava boja mora/okeana, mogao si da pucas iz automobila na protivnike, ostalo mi je sve kroz maglu, mada prioritet mi je da nadjem onaj basket koji smo igrali ja i cale i vristali od smeha.

Hvala puno

BobaL
13.6.2016, 21:43
U pitanju je igra sa Sony Playstation 1 konzole, u pitanju je igra koja je bila kao film. Posto je nenormalno mnogo seckala nije se igrala mnogo u igraonici gde sam je video, a dodatno niko nije bas ni ukapirao sta treba da se radi.
Uglavnom prva scena je u nekoj sobi i u njoj su stvari razbacane na sve strane, a onda vi trazite i skupljate razne stvari po sobi. Uglavnom igra je bila kao film i vi dajete kontrole gde da lik pogleda i sta da uzme. Druga scena je bila cini mi se u nekoj celiji/zatvoru toga se samo secam. Da li neko zna koja je igra u pitanju?

DeCoy
13.6.2016, 22:46
Ne znam da li je prava tema za "Segine igrice" al' ajde da probam:
Dakle u pitanju je stara Sega, nemam blage kako se to zvalo, ja sam je kupio na Buvljaku i bilo je sa onim kertridzima zutim.

Prva igra je bila basket, cini mi se 3 na 3 stim sto se secam da je bilo tri kosa jedan iznad drugog sa obe strane, secam se da si mogao da odvalis obruc sa kosa i onda moras da ga namestis opet da bi kos bio u funkciji, bila je cini mi se malo nasilnija igra, ako se ne varam mogao si da udaras protivnika kako bi mu uzeo loptu; 3 na 3 basket, 3 kosa jedan iznad drugog sa obe strane znaci 6 ukupno i malo nasilnije kradje lopti

Hvala puno

Nije to SEGA, to je prepakovani NES u kućistu od Genesisa, a basket je...

xaV4m_URcZY

Za ovo drugo opis mi je suviše generički, ali da probam sa Spy Hunter?

lweW_pfV6Pg

hitmanneverdead
14.6.2016, 2:46
To je to, basket je taj :D hvala!
Ne znam, mi smo svi to kao klinci zvali Sega Mega :D pojma nemam ni da l' je to bio NES ili nesto trece.

Nema potrebe za ovom drugom igrom, ovaj basket sam trazio godinama

CTOJAH
14.6.2016, 17:04
U pitanju je igra sa Sony Playstation 1 konzole, u pitanju je igra koja je bila kao film. Posto je nenormalno mnogo seckala nije se igrala mnogo u igraonici gde sam je video, a dodatno niko nije bas ni ukapirao sta treba da se radi.
Uglavnom prva scena je u nekoj sobi i u njoj su stvari razbacane na sve strane, a onda vi trazite i skupljate razne stvari po sobi. Uglavnom igra je bila kao film i vi dajete kontrole gde da lik pogleda i sta da uzme. Druga scena je bila cini mi se u nekoj celiji/zatvoru toga se samo secam. Da li neko zna koja je igra u pitanju?

Verovatno mislis na FMV (interactive movie) igre, koje su tada bile popularne, ali nikad nisu zazivele medju igrackom publikom.
FMV igre su (uglavnom) bile tehnicki vrh tadasnjeg hardvera (otuda i pomenuto seckanje), ali patile su od slabe igrivosti (playability).
Secam se kad je izasla Night Trap za Segu MD 32X, igra je bila pravo malo cudo; dzaba sve to kad nije ispunila osnovni element svake video igre - entertainment !
U slucaju tvoje igre, evo da pokusam :

yizzA0L-ftY

LoneWolf
14.6.2016, 18:43
Davno sam pitao i nisam dobio odgovor, igrao sam na ZX Spectrumu nekad davno jednu igru u kojoj skidate nekakvoj babi veš sa "štrika" i ako vas vidi počne da vas ganja pa uslijedi game over, znam da je bilo zarazno i zabavno a imena nikako da se sjetim

CTOJAH
14.6.2016, 18:58
Davno sam pitao i nisam dobio odgovor, igrao sam na ZX Spectrumu nekad davno jednu igru u kojoj skidate nekakvoj babi veš sa "štrika" i ako vas vidi počne da vas ganja pa uslijedi game over, znam da je bilo zarazno i zabavno a imena nikako da se sjetim

Here we go :

v-J4HAv7xW4

BobaL
16.6.2016, 13:08
Verovatno mislis na FMV (interactive movie) igre, koje su tada bile popularne, ali nikad nisu zazivele medju igrackom publikom.
FMV igre su (uglavnom) bile tehnicki vrh tadasnjeg hardvera (otuda i pomenuto seckanje), ali patile su od slabe igrivosti (playability).
Secam se kad je izasla Night Trap za Segu MD 32X, igra je bila pravo malo cudo; dzaba sve to kad nije ispunila osnovni element svake video igre - entertainment !
U slucaju tvoje igre, evo da pokusam :

Ne, ovde je prva scena bila u nekoj sobi (nesto kao studentska soba) i stvari su bile razbacane svuda. I secam se da si kao mogao da zadajes gde da pogleda i da uradi neku akciju i koliko se secam mogao si da podignes jastuk pa je ispod bila neka zvaka ili tako nesto. Toga se secam.

mmike
16.6.2016, 13:30
Here we go :
v-J4HAv7xW4
svaka čast, nikad je se ne bih setio :)

Nikola16789
1.8.2016, 20:49
Da li neko zna za igru koja lici na pacmana i moguce je poneti razne vrste naoruzanja tipa puske/mitraljezi..., i ima razlicite rasporede zidova po levelima? Igrao sam je recimo u nekom trenutku 2000-2005.

Mica
2.10.2016, 0:01
Zdravo,

Skinuo sam emulator za SEGA igrice,ima milion igrica. Jurio sam na youtubu da vidim kako se zovu dve igrice koje sam igrao na "terminator" segi,ne mogu da se setim naziva igrica.

1.Igrica pocinje kao voznja. Vozis kola iz pticije perspektive,na kraju je bos,kao neka zmija.Sledeca mapa i svaka sledeca vi ste covek,mozes da bijes i pucas.Treci bos je neki sto vrti neki stap,a 11 ili 12 bos je tvoj klon.

2.Glavni lik kroz celu igricu vozi rolere.Secam se da se na MODE na dzojstiku moglo da se dopunjava zivot.Ima jedna sema u kanalizaciji i jedan bos je helihopter.

Te dve igrice su mi se mnogo svidjale,cak se i na prvoj igrici dok sam igrao par puta crkao adapter(bila mi preteska igra),pa je morala da radi lemilica.:kreza:

Eni
2.10.2016, 0:07
Terminator = NES (Nintendo Entertainment System), 8-bitna konzola iz osamdesetih. Skinuo si pogrešan emulator i romove.

Ta sa rolerima, da li je bilo 3 lika od kojih je jedan devojka a jedan na skejtu? I preskačeš rupe u mostovima?

Za prvu nemam pojma jer može biti gotovo bilo šta, od Ikari 3 do neke Kontre.

Mica
2.10.2016, 0:16
Terminator je bila kopija originala,zuti kertridzi.Nebitno.
Nije kontra,tj.nijedna kontra.Nije ni ikari 3, ne secam se tri lika i prerskakanje rupa na mostu.Kako je naziv te igre ?

DeCoy
2.10.2016, 0:56
Terminator koji se kod nas prodavao po pijacama nije bila nikakva SEGA već običan 8-bitni NES upakovan u kućište od 16-bitnog SEGA Genesisa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Terminator_2_(console)

player1
2.10.2016, 9:18
Bas tako, nema veze sa segom. Takozvana "klopka za roditelje", jel je SEGA bila u to vreme popularna ali i skupa.

Smrtonosna Šorka
2.10.2016, 13:55
Ja imam kući na tavanu u kutiji moguće da još radi neku pijačarsku naziva: ''Galaxy ranger V'' Nikita. Ultimate 8bit challenge. Jel to to što kažete prepakovani NES?

Btw. Bila je neka odlična košarka za ovu konzolu, NBA u pitanju, rosteri početak 90ih. Dakle Pippen, Dumars, Bird, Jordan, Rodman, sve je pisalo tako originalno, bila je poprilično dobro odradjena košarka, gore je lepo pisalo rezultat tačno vreme, dole ko vodi loptu. Faulovi su bili pošteni sudija se pokaže kako svira faul itd.

DeCoy
2.10.2016, 15:17
Tecmo NBA

Smrtonosna Šorka
2.10.2016, 16:43
Da, to je taj, vrv najbolji basket sto sam igrao tada.

MasterChief2
10.10.2016, 20:48
Trazim jednu igru, bilo je to davno, ima oko 12 godina sigurno. Igrao sam je na Segi, mislim da je bila Sega Genesis 2, ali nisam 100% siguran. Ono sto znam sigurno je da je Sega bila original, a ne kopija koju su vecina dece imala. Ubacivale su se neke crne kasete. Jeste da je bila original ali je nikada nisam voleo jer za pare koje sam ja davao za jednu igru moglo se kupiti 5 onih zutih kasetica.. :D

Ono sto znam sa sigurnoscu jeste da je bila Sonic igrica. Mogao sam da biram da li cu da vodim macku ili onog plavog. Poslednji boss je bio neki veliki robot.
Kada sam hteo da je igram znam da sam tu igricu zvao "Mama igracemo onu sa vozicem." Secam se da je jedan deo igrice bio sa nekim vozicem sa kojim sam se vozio, a ispod mene se nalazila lavina. Pregledao sam neke Sonic igre i nikako ne mogu da nadjem taj deo sa vozicem..

Ako neko zna koja je to igra molio bi za pomoc... :)

srksi
13.11.2016, 1:37
[QUOTE=MasterChief2;210114Igrao sam je na Segi, mislim da je bila Sega Genesis 2, ali nisam 100% siguran
Ono sto znam sa sigurnoscu jeste da je bila Sonic igrica
[/QUOTE]
Hmmm, znaci igrao si na segi i znas da je to sonic... Tesko, veoma tesko...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Sonic_the_Hedgehog_video_games
Posto nisam ljubitelj sonic igara, prelistaj za cas to i potrazi youtube gameplay snimke i za cas ce je nadjes.

Aj da vidimo ovo: Igra za C64 u stilu starih lcd video igrica 4-5 pozicija , pomeras lika levo i desno, tako nesto, dal bese neki brod in ne, skoro se nista ne secam

Oggy
13.11.2016, 3:51
Aj da vidimo ovo: Igra za C64 u stilu starih lcd video igrica 4-5 pozicija , pomeras lika levo i desno, tako nesto, dal bese neki brod in ne, skoro se nista ne secam

Ajde seti se jos necega da nam olaksas.

npr: Supa'catcha'troopa? (http://www.lemon64.com/games/details.php?ID=2536)

pedjosav
13.11.2016, 4:10

E, to je dobra igra, nisam se setio nje preko 2o god...

Oggy
13.11.2016, 4:34
Ja sam ko klinac to zvao supa keč.
Mislim da je tako nekako bila i snimljena na kaseti :)
Bas me podseca na handheld igru, sa malo slozenijom mehanikom jer je ipak igra za komp..

DeCoy
13.11.2016, 13:41
Supakečatrupa :)

Hvataš padobrance u brodiću inače ih ajkula proždere, ali mislim da je brodić kontinuirano išao levo desno, a ne samo po fiksnim pozicijama...

http://www.gamebase64.com/game.php?id=7558&d=18&h=0

srksi
13.11.2016, 14:35

lol, nisam znao da ima vise igara tog tipa! :) Ovo cu igram posle, nazalost, nije to, problem sa veoma starim igrama je da ako pocnem da se prisecam, mogu da slazem. Grafika je bila bolja, dobio sam to na kasnijim kastama, sad ili bese nisto padalo odozgo, ili je nesto islo odozdo pa si to trebao da hvatas. Stvarno je bilo davno

pedjosav
13.11.2016, 15:54
lol, nisam znao da ima vise igara tog tipa! :) Ovo cu igram posle, nazalost, nije to, problem sa veoma starim igrama je da ako pocnem da se prisecam, mogu da slazem. Grafika je bila bolja, dobio sam to na kasnijim kastama, sad ili bese nisto padalo odozgo, ili je nesto islo odozdo pa si to trebao da hvatas. Stvarno je bilo davno

Ja sam takvu igrao na Handheld konzoli, to se zove game&watch a ova se konkretno zove life boat. Mislim da je bila Nintendo i imala je 2 ekrana kad se konzolica otvori. Moglo je da se igra sa 2 čamca, svaki na svom ekranu ili 1 čamac da ide sa ekrana na ekran po potrebi.
Na oba ekrana se protezao veliki brod (koji tone ili je u plamenu to nisam siguran) i sa koga ljudi skaču u more a naš čamac treba da ih spasi pre nego što padnu u vodu ili eventualno iz vode- pre nego što ih uhvati ajkula.
Ovu konzolu imali su moji drugari, a konzolama smo se svi menjali u krug na po par dana. Eh, kako je to vreme bilo, mislili smo da nam više ništa u životu ne treba (bar sam ja tako moje roditelje nagovorio da mi kupe :) )

Oggy
13.11.2016, 16:13
@Decoy: znam, ali rek'o covek u stilu tih konzolnih igrica, mozda se ipak krece kontinuirano.

I ja sam obozavao one handheld igrice, imao sam samo jednu (kasnije sam dobio jos jednu malo glomazniju) ali ih je bilo po kraju.

srksi
13.11.2016, 21:31
@Decoy: znam, ali rek'o covek u stilu tih konzolnih igrica, mozda se ipak krece kontinuirano.
.
Ne, C64 igra u lcd stilu, nije supa catch tupa, nesto drugo bese, ili nesto pada pa ga hvatas, ili ti bese na vrhu a nesto se penje, za one koji se tek ukljucuju.
@pedjoslav i ostale dinosauruse ovde, pokusajte ovo http://pica-pic.com/ ^^

Virus
22.11.2016, 16:39
'Bar dan svima! :)

Prva igra koju sam igrao na kompu... Nemam pojma kako se zove. http://www.becejonline.com/components/com_fireboard/template/default/images/serbian_lat/emoticons/sad.png U ulozi si nekog klinca koji ima pistolj kao onaj trombon, prati ga pas...
Platforma je, igra je lepo obojena (ukusno sarena), grafika (po secanju) divna (ko zna koliko bih se razocarao kad bih je sad video), pocinjes na nekoj travnatoj povrsini, imas neko drvece... Kupis jabuke i voce sa drveca... Kad ispalis metak iz pistolja, skontas da je u pistolju u stvari djule, koje skakuce do kraja ekrana i gazi sve pred sobom... Nemate ljudi pojma koliko mi je zao sto nikad nisam zapamtio ime igre... Imao sam otprilike uuuffff, ko zna koliko godina.. 10ak, mozda koju vise... Dakle, u pitanju je side scroll platform. Decak sa pucom iz koje iskace djule.. Prati te kuca...
http://www.becejonline.com/components/com_fireboard/template/default/images/serbian_lat/emoticons/smile.png
Ako iko slucajno zna sta je ovo, ili ima komsiju koji mu je slicno ispricao, ili nadje link... Djuuuu!
Hvala unapred! (Znam da ce se naci) http://www.becejonline.com/components/com_fireboard/template/default/images/serbian_lat/emoticons/laughing.png
Bolje ikad, nego nikad. Igra se zove Doofus! :D
http://playdosgamesonline.com/doofus.html

Oggy
22.11.2016, 18:25
^ Uh, to mi nije radilo na 286 :(

Juraj
27.11.2016, 19:12
Izludi me što se ne mogu sjetiti kako se zove. Igra je platformer, igrao sam je na SNEsu. Ti si čarobnjak ili čovječuljak, imaš štapić i praviš rupe. Neprijatelji upadnu u rupu, ona se zatvori nakon nekoga vremena i ubije ih ili tebe ako upadnješ u nju i nemaš izlaz.

DeCoy
27.11.2016, 19:32
Lode Runner neka verzija?

Juraj
27.11.2016, 19:58
Lode Runner neka verzija?
http://entropymine.com/jason/lr/screenshots/nes.gif Ovaj. Hvala puno.

srksi
24.2.2017, 22:45
A zna li neko kako se ovo bese zvalo, ~2005+ god, time managment, kao uzimas bioskope pa ih popravljas, razvodis gledaoce od stola do wc-a do aparata za kokice do ulaza na film kao da su retardirani, pa sami ne mogu da odu u WC. pop cap ili reflexive arcade mislim da bese

snapshot
24.3.2017, 2:12
Drugari, da li se neko seca igrice mislim da je za dos kao neki coveculjak ide pored nekog zida i treba nesto da uradi ali zid je visok kao neki nindza da je bio koliko mi se cini?Jos jedna igra ima koje ne mogu da se setim isto za dos kao vozis neki tenkic ili neko borbeno vozilo grafika ono najprostija i kad izadjes iz osnovong hodnika od mesta sa kojeg pocinjes imas da ides kao gore ili dole?

=FI=Ghost
17.5.2017, 7:10
Pokušavam da pronađem igru koju sam igrao kod prijatelja na Amigi 1200 u multiplejeru.

Svaki igrač bi odabrao jedan svemirski brod i onda bi krenula borba 1 vs 1. Sećam se da je pogled bio odozgo i prvo su brodovi bili sitni. Kako bismo se približavali jedan drugome, tako se pogled sve više zumirao i na kraju bi imao lep pogled izbliza na brodove i tada bi počinjala borba. Pobednik je onaj koji ostane živ na kraju.

snapshot
5.6.2017, 18:30
Drugari, da li se neko seca igrice mislim da je za dos kao neki coveculjak ide pored nekog zida i treba nesto da uradi ali zid je visok kao neki nindza da je bio koliko mi se cini?Jos jedna igra ima koje ne mogu da se setim isto za dos kao vozis neki tenkic ili neko borbeno vozilo grafika ono najprostija i kad izadjes iz osnovong hodnika od mesta sa kojeg pocinjes imas da ides kao gore ili dole?

Nergal
7.6.2017, 12:37
Drugari, da li se neko seca igrice mislim da je za dos kao neki coveculjak ide pored nekog zida i treba nesto da uradi ali zid je visok kao neki nindza da je bio koliko mi se cini?

Da nije Shinobi za DOS?

55939

mvasic
7.6.2017, 13:28
Pokušavam da pronađem igru koju sam igrao kod prijatelja na Amigi 1200 u multiplejeru.

Svaki igrač bi odabrao jedan svemirski brod i onda bi krenula borba 1 vs 1. Sećam se da je pogled bio odozgo i prvo su brodovi bili sitni. Kako bismo se približavali jedan drugome, tako se pogled sve više zumirao i na kraju bi imao lep pogled izbliza na brodove i tada bi počinjala borba. Pobednik je onaj koji ostane živ na kraju.

Star Control?

http://hol.abime.net/2090

Oggy
7.6.2017, 13:28
Da nije Shinobi za DOS?

55939

I ja sam to pomislio, ali trebalo bi da lik koji je postavio pitanje ipak malo bolje objasni kako izgledaju igre :confused:

srksi
11.7.2017, 22:13
Kako se be ovo bese zvalo, imam ga za mame, al mi ime ispalo iz glave! Horinzontalna pucacina, pcele ose i ostali insekti

DeCoy
11.7.2017, 22:19
Apidya

srksi
11.7.2017, 22:23
Apidya
jok, slicna samo za arkadne automate

DeCoy
11.7.2017, 23:10
Stalno zaboravim da Apidya samo izgleda kao da je sa automata :)

Insector X onda?

srksi
12.7.2017, 1:23
Stalno zaboravim da Apidya samo izgleda kao da je sa automata :)

Insector X onda?
Yep, Bingo!

DeCoy
12.7.2017, 3:15
Ovo sam čak igrao i na pravom automatu. Prosto mi je nekad neverovatno kad shvatim koliko je zapravo igara prodefilovalio kroz jedan gradić kao što je Loznica krajem osamdesetih/početkom devedesetih godina, a imali smo svega tri lokala koji su držali automate, od kojih su u dva poker aparati imali primat, a igre su bile u nekom ćošku...

Raynor
29.8.2017, 3:03
Poz ljudi. Treba mi pomoć oko imena dve igre koje dugo pokušavam da pronađem, jedna je sa Amige, druga sa C64.

1. Amiga igra:
horizontal pucačina je u pitanju, lik koji ide sa oružjem i ubija, može da uzima bolje oružje kad nađe. Čini mi se da kretanje u igri nije u jednoj ravni već lik može da se kreće po ulici gore-dole (tipa Punisher), mada mi se čini da su bili delovi gde se ide malo i na gore, u fazonu ideš ulicom pa skreneš u ulicu na gore da bi prešao u sledeću no nisam potpuno siguran u to.
Lik u igri se obračunava sa bandama, možda je čak svaki nivo obračun sa određenom bandom ili tako nešto jer se sećam da je ime jedne bande bilo Acid Clowns i sećam se da je bio neki nivo u parku, sećam se zelenila i klupa pored kojih se prolazi.
Grafika je inače bila ispod proseka.

2. C64 igra:
Lik u igri je nindža, može da baca šurikene, pogled je iz ptičje ili poluptičje perspektive, sprajt nindže je sitniji. Igra je akcija sa elementima avanture jer mogu da se sakupljaju neki ključevi.
EDIT - Dok sam pisao pitanje po stoti put sam proguglao po netu i sasvim slučajno uspeo da nađem šta je u pitanju, igra se zove Avenger (http://www.gamebase64.com/game.php?id=509&d=18&h=0) - https://www.youtube.com/watch?v=GaFZ23jrBIA
Nisam hteo da brišem pitanje možda nekome još zatreba.

Znači samo još ovu igru sa Amige da nađem i biće sjajno :)

CTOJAH
29.8.2017, 17:23
1. Amiga igra:
horizontal pucačina je u pitanju, lik koji ide sa oružjem i ubija, može da uzima bolje oružje kad nađe. Čini mi se da kretanje u igri nije u jednoj ravni već lik može da se kreće po ulici gore-dole (tipa Punisher), mada mi se čini da su bili delovi gde se ide malo i na gore, u fazonu ideš ulicom pa skreneš u ulicu na gore da bi prešao u sledeću no nisam potpuno siguran u to.
Lik u igri se obračunava sa bandama, možda je čak svaki nivo obračun sa određenom bandom ili tako nešto jer se sećam da je ime jedne bande bilo Acid Clowns i sećam se da je bio neki nivo u parku, sećam se zelenila i klupa pored kojih se prolazi.
Grafika je inače bila ispod proseka.

:ciao:
Da nije mozda ova :

26hUOALAAFo

Raynor
29.8.2017, 20:41
Ne ne, nije Motorhead, to znam naravno, cepao sam ga stalno, to mi je jedna od top 20 Amiga igara. Ovo je bila lošija produkcija.

mvasic
29.8.2017, 22:56
Midnight Resistance?

http://hol.abime.net/2468

CTOJAH
29.8.2017, 23:12
Daj jos podataka : posto si upoznat sa Amigom, reci na koju te igru najvise potseca; kakva oruzja imas u igri (vatrena ili hladna) ?; komercijalna ili PD...

Raynor
3.9.2017, 23:38
Našao sam je, ne mogu da verujem! :to_care: Misterija rešena posle toliko godina, igra se zove New York Warriors (http://hol.abime.net/1000) - https://www.youtube.com/watch?v=j9X6A7GSOF0

http://i66.tinypic.com/300qmtc.png

Evo onih klupa i zelenila

http://s.uvlist.net/l/y2009/11/65350.jpg

a evo i one bande, zovu se zapravo Killer Clowns a ne Acid Clowns kako sam mislio, acid im je oružje

http://i65.tinypic.com/296deae.png

srksi
9.9.2017, 3:02
Aj ovo. Jedna od prvih igara koje sam igrao na C64 , ano ne i prva. Vozis motor s leva na desno po ulici, preskaces prepreke itd, ne secam se mnogo

CTOJAH
9.9.2017, 14:03
Easy Peasy :

dpx9fpKXJZc

... ili prvi deo :

DwDIde_5lfo

srksi
9.9.2017, 16:16
Easy Peasy :

Easy Peasy njet! :P Nije stunt racing, vozis motor po ulici, izbegavas rupe, a valjda i napucavas druge motore, sve mi je nejasno, to je bilo pre vise od 30 godina na prvoj kaseti za c64 kou sam video u zivotu

CTOJAH
9.9.2017, 16:59
A da nije mozda, ali pazi mozda ovo :

HJcslLXGb5w

Raynor
11.9.2017, 13:24
Aj ovo. Jedna od prvih igara koje sam igrao na C64 , ano ne i prva. Vozis motor s leva na desno po ulici, preskaces prepreke itd, ne secam se mnogo

Mene to podseća na Danger Freak
(http://www.gamebase64.com/game.php?id=1951&d=18&h=0)

7Ps8xGv5PyM

Djurke
25.9.2017, 22:19
Radnja se desava u staroj Grckoj mozda cak i Rim,ne secam je se bas lepo,ali se secam kad igras bitke da nisi mogao da upravljas vojskom vec samo da posmatras(valjda).Secam se i jednog detalja da si mogao da ubijes svoje agente ili neprijateljske agente(ne secam se tacno)na vise nacina,tipa trovanje da ga skuvas i tako to.

M1los
25.9.2017, 22:27
Нема управљања војском... Што ми пада на памет су Centurion (баш стара, играо преко DosBox ) и Legion.

DeCoy
25.9.2017, 22:40
Ko kaže da u Centurionu nema upravljanja vojskom?

Oggy
25.9.2017, 23:05
Cohort, Carthage.. nisam igrao pa lupam sta znam. Ja bih isto rekao da u Centurionu ne kontrolises vojsku, iako mozes da je kontrolises:)

player1
25.9.2017, 23:12
Ko kaže da u Centurionu nema upravljanja vojskom?

Samo generalna taktika, koliko se secam.

DeCoy
25.9.2017, 23:28
General shoutuje naređenja legijama koje su u dometu, ograničena doduše. Zato je bilo kad ubiješ generala vojska se razbeži.

https://youtu.be/6UB8ZLrhrHI?t=2m38s

M1los
25.9.2017, 23:34
Мислио сам на одсуство конвенционалног управљања :D

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk

Oggy
26.9.2017, 2:49
Mozes da kliknes na jedinicu i usmeris je na jednu od 4 strane sveta

edit: procedura je malo teza, nije mi uvek uspevalo. Mozda je zavisilo i od morala jedinice, ne znam :D

M1los
26.9.2017, 12:01
Хахахаха, е ово је откровење. Играо сам игру као клинац, дааавно, и појма нисам имао о томе. Мораћу је наћи ових дана да је опет мало одиграм, сад кад сам открио нове ствари :D

Sent from my GT-I9060I using Tapatalk

tomejto
27.9.2017, 12:45
Neko space rokanje, C64, naravno 2D i classic pogled odgore. Ne mogu niceg specijalnog da se setim, osim da je glavna fora bila da se budze krila letelice u sirinu, a ona donose mocnije pucanje. Cini mi se je svako primljeno ostecenje skidalo po jedan upgrade.

Pokusavao sam da je nadjem listanjem igara, da se setim imena, gledao yt videa sa gomilom igrica, sve neuspesno.

Oggy
27.9.2017, 13:30
Neko space rokanje, C64, naravno 2D i classic pogled odgore. Ne mogu niceg specijalnog da se setim, osim da je glavna fora bila da se budze krila letelice u sirinu, a ona donose mocnije pucanje. Cini mi se je svako primljeno ostecenje skidalo po jedan upgrade.

Pokusavao sam da je nadjem listanjem igara, da se setim imena, gledao yt videa sa gomilom igrica, sve neuspesno.

Aj da probam sa Moon Cresta. Tu imas par nivoa letelice, svaki put kada te pogode gubis zivot i imas drugi deo letelice koji koristis. Ali to nisu aprejdi pa ne verujem da je to ta igra.

http://i4.ytimg.com/vi/wIwx1JCCW6M/mqdefault.jpg

tomejto
27.9.2017, 13:38
Nije Moon Cresta. Inace, nije cist svemir, ima nekih platformi ispod, mislim da su neki delovi visoki pa moraju da se zaobilaze. Rekao bih i da postoje nivoi, da nije konstantan let dalje. U secanju dominira crvena na letelici, ali ne bih bio siguran u to posle toliko godina. : )

Edit:
Lol, nije ni čudo da je nisam našao sa ovakvim nazivom.

Slap Fight :D

https://www.youtube.com/watch?v=xfesRpaNlsw

snapshot
10.12.2017, 15:54
Da li neko zna da mi kaze za koji operativni sistem su bile igrice koje su bile skladistena na disketama i igrale su se tako sto ubacis disketu u komp i pokrenes igru?

CTOJAH
10.12.2017, 16:10
Da li neko zna da mi kaze za koji operativni sistem su bile igrice koje su bile skladistena na disketama i igrale su se tako sto ubacis disketu u komp i pokrenes igru?

Za SVE DISK operativne sisteme na tadasnjim kompjuterima kao sto su :
IBM PC, Amiga, Atari ST, C64, Amstrad, ZX Spectrum (veoma je redak bio kod nas), Acorn Archimedes...
Veoma cest je bio slucaj da su se igre pokretale izvan OS-a, to jest NO-DOS su bile radi zastite od piraterije.

player1
11.12.2017, 19:56
Naravno, PC je prvi pobegao od tog sistema, jel je jedini rano ubacio HDD kao deo osnovne opreme. Mada je i tada bilo originala, koji su trazili disketu u drajvu da bi radili.

Kristian_KG
23.12.2017, 3:13
Zna neko kako se zove stara igrica, mala kolca, trke, pravis staze, kolca su 3d ali se sve gleda iz pticije perspektive pa moze da se percipira i kao "2d".
Mnogo je zabavna, kad pravis stazu za trku, crtas putanju po kojoj se krecu "botovi".
Jel vam je poznato to? :D

DeCoy
23.12.2017, 3:14
Skidmarks? All Terrain Racing?

Kristian_KG
23.12.2017, 3:20
DeCoy kralju! Mislim da je all teren :D
proverio sam nije..
Tockovi na kolcima su kao male loptice, a na estetici nije radjeno uopste jer sva kolca, normalna, trkacka i terenska su obicni 3 d modeli bez ikakve teksture samo u raznim bojama.
Kad predjes kolcima preko mehanicara u box-u koji su u stvari predstavljeni u obliku valjkova sa zutim glavama u obliku lopte, oni iskrvare, ali se opet vrate u stroj. :D

DeCoy
23.12.2017, 3:21
Iskreno ja se ne sećam da je All Terrain imao editor, Skidmarks je imao 100 %, ali tu je izometrijski pogled.

Kristian_KG
23.12.2017, 3:29
Iskreno ja se ne sećam da je All Terrain imao editor, Skidmarks je imao 100 %, ali tu je izometrijski pogled.

Jeste Sidmarks samo znam da je bio jos za nijansu primitivniji, ali mozda da probam da skinem skidmarks pa da vidim mozda moze da zameni, Hvala ti do neba. Odo da trazim ovo :)

Kristian_KG
23.12.2017, 3:41
NASAO SAM Ne znam kako da ti se zahvalim, trazio sam i sam kucao asocijacije na google ali nisam uspvao da nadjem :D I sada trazeci temu za savet da li da narucujem iz kine antminer S7 posto ne placam struju, naleteo sam na ovu temu i ti si mi nasao igricu koju sam igrao u osnovnoj pre vise od 10 godina i od tada joj nema ni traga ni glasa :D Sad igram gran turismo 6, ali ova igrica mi je ostala kao lepa uspomena :rofl:
:aplauz::aplauz::aplauz:

https://fessicsfavorites.files.wordpress.com/2009/03/generally_01.png

DeCoy
23.12.2017, 14:11
I kako se na kraju zove? :)

CTOJAH
23.12.2017, 19:04
I kako se na kraju zove? :)

GeneRally.

UnV5tF0WRpI

Kristian_KG
24.12.2017, 0:52
^^ Tako xD

srksi
5.3.2018, 2:40
Aj ovo. Palo mi sad na pamet, al nikako da se setim. Za c64 vertikalno skrolujuca horror pucacina. groblja, duhovi itd, jeziva muzika (bar u to vreme :) mislim da bese imala ghost u imenu il tako nesto. Nije ghosts and goblins

pedjosav
5.3.2018, 6:19
Ghost n ghouls ?

Oggy
5.3.2018, 13:38
Mozda je Ghostbusters 2, nivo na krovu..
edit:
ovo sam mislio - real ghostbusters

http://www.lemon64.com/?game_id=2102

srksi
5.3.2018, 18:12
Nije ni jedna ni druga. I meni se u glavi vuklo da je Ghost n ghouls, ali nije. Mozda je doslo do zabune u imenu na kaseti. Suter is pticje perspektive, ides na gore i tamanis karakondzule po grobljima i tako nesto. "Spooky" muzika :)

zmija1
8.3.2018, 1:52
Igra je 2d kroz grad crtana grafika decak so noz u ruku bio je u hacker magazina 2001 2002 mala igra opisali su kao prenasinija ,malo potseca na vigelance arcade ali ,faca mu je crno bijela kao X malo ide po ulicu i kolje klude ili zombija ne mogu se setiti. ovako : )http://oi63.tinypic.com/ajy0rs.jpg

zmija1
14.3.2018, 21:24
Igra je 2d kroz grad crtana grafika decak so noz u ruku bio je u hacker magazina 2001 2002 mala igra opisali su kao prenasinija ,malo potseca na vigelance arcade ali ,faca mu je crno bijela kao X malo ide po ulicu i kolje klude ili zombija ne mogu se setiti. ovako : )http://oi63.tinypic.com/ajy0rs.jpg
igra je u hacker broja 73 ako ima neko

DeCoy
14.3.2018, 22:02
Što si onda postavljao pitanje kad igra nema veze ni sa jednom od nabrojanih platformi u naslovu teme?

zmija1
14.3.2018, 22:47
Što si onda postavljao pitanje kad igra nema veze ni sa jednom od nabrojanih platformi u naslovu teme?

u koji temi da pitam

DeCoy
14.3.2018, 22:51
Možeš ovde (https://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=10066), ali što se Hackera tiče ne verujem da je iko iz Srbije to čitao početkom 2000-ih, jedino na netu da probaš da nađeš skenirane brojeve.

zmija1
17.3.2018, 11:48

igra je nadjena

Acanen
18.8.2018, 20:54
Trka vodenih skutera iz izometrijske perspektive stara preko 20 godina.
Da li neko zna ime igre?

C64freak
18.8.2018, 22:25
Da nije Eliminator Boat?
Z41I89paCBY

CTOJAH
18.8.2018, 22:54
Trka vodenih skutera iz izometrijske perspektive stara preko 20 godina.
Da li neko zna ime igre?

Kompjuter, arkadni aparat, konzola ili nesto cetvrto ???

Da nije Eliminator Boat?

Covek pominje izometriju - znaci da nije.

Acanen
19.8.2018, 13:45
Hvala obojci na odgovorima.
Trka na koju sam mislio ima lepsu grafiku, novija je i cini mi se da je dolazila na disketi. Igru sam probao kod drugara sredinom 90ih godina proslog veka na 486ici. Cini mi se da sam i na commodore-u igrao trku skutera na vodi ali je licila na Outrun.

DeCoy
19.8.2018, 15:10
California Games 2 ima jet ski segment, a i Outrun Europa.

C64freak
19.8.2018, 19:46
@CTOJAH pa bas zato sam i mislio da jeste jer ovde je mahom izometrija lol, doduse menjaju se kamere tipa kad se dva skitera prestizu itd

DeCoy
19.8.2018, 20:06
^^
To nisu skuteri nego čamci.

CTOJAH
19.8.2018, 22:13
Ajde da probamo da nadjemo tu famoznu igru...
Da li je nesto nalik na Rock N' Roll Racing ? (znam da nije za PC, ali si je mozda igrao preko emulatora ?!)

55Pk2qNVvKk

Acanen
21.8.2018, 16:14
@DeCoy
Izgleda da je Outrun Europa trka skutera koju sam igrao na Commodore 64. Pre 27 godina si mogao da vozis motorcikl, automobil i jet ski u jednoj igri :)

@CTOJAH
Nije ni ta igra. U pc igri se vidi vozac na jet skiju slicno kao u Championship Jet Ski Simulator-u na commodore-u. Mislim na sliku sa desne strane ekrana a ne na gameplay.

CTOJAH
21.8.2018, 18:16
A ima li nesto zajednicko sa Wave Race 64 ? (To je ubedljivo najbolja Jet Ski igra ikada, zajedno sa Wave Race: Blue Storm - nastavak za Game Cube)
Ko nije odigrao da obavezno proba i jednu i drugu - rade perfektno preko Project64 i Dolphin emulatorima !
( Ovo pitam kako bi dosli sto je moguce najblize do trazene igre, posto si dao oskudan opis. )

Acanen
5.11.2018, 11:29
Nisam uspeo da pronadjem ski jet igru.
Potrebna mi je pomoc oko pronalazenja jos jedne PC igre iz 1990ih godina.
U toj igri jurite vozilom neki (hokejaski) pak po areni i pokusavate da date gol. Igra podseca na stoni hokej a pogled iz vozila kojim upravljate je iz prvog lica. Nisam 100% siguran ali mislim da je igra imala multiplayer/splitscreen.

Oggy
9.11.2018, 17:07
https://www.youtube.com/watch?v=ybli2FfpKGw

Ja mislim da sam ovo igrao nekad. Nije 100% kao sto si opsao ali mozda bas to trazis.

Љуша
10.2.2019, 1:36
Копираћу поруку од друга, тражи једну игру, па ако знате.

Tražim igricu. Igrao sam je negde oko 1995-1997. Igrica počinje tako što biraš između tri aviona f16, f18 i a6. Igra je 2d. Ideš i pucaš druge avione,. Znam da si tokom pucanja skupljao kao neke dopune koje ti neprijatelji ostavljaju narandzaste, plave i zelene boje. Mislim da je prvi veliki neprijatelj bio avion, neki boing, zatim je bio tenk, pa avaks… Imalo je i misija gde si bio u niskom letu. Znam da nekad kada pređeš stazu sletao bi na brod ili bi se tankovalo u vazduhu. Zadnja misija je bio svemir penješ se u visinu. Igrica je bila na automatima.

srksi
10.2.2019, 1:41
Carrier air wing https://www.youtube.com/watch?v=PoBVdjpjpsI ?

Љуша
10.2.2019, 14:09
Каже да јесте :)

Acanen
6.3.2019, 0:11
@Oggy

Nije to ta igra. Igra na koju sam mislio je vise licila na Slipstream 5000.

sirNemanjapro
23.6.2019, 15:33
Pozdrav,

Pokušavam već nekoliko godina da se setim naziva jedne “domaće” tj. exYu igre.

U pitanju je kviz, ali pomešan sa principima šaha.

Na tabli, recimo 5x5 se nalaze po tri pijuna (za svakog igrača) i počinju u svojim ćoškovima.
Za svako polje koje želite da pomerite pijuna odgovarate na pitanje. Sva pitanja su, zapravo cela igra je na Hrvatskom ili Srpsko-hrvatskom jeziku. Pitanja su iz oblasti geografije, istorije i nauke, a na svako pitanje su ponuđeni opcioni odgovori.

Koliko se sećam kolor šeme ona je bila 8bitna.

pedjosav
23.6.2019, 20:48
Mislim da se zvala SRAZ
mada sad ne mogu da nadjem odgovarajuci odgovor sa slikom koji bi potvrdio.

sirNemanjapro
23.6.2019, 21:23
Mislim da se zvala SRAZ
mada sad ne mogu da nadjem odgovarajuci odgovor sa slikom koji bi potvrdio.

Godinama sam tražio "Skaz"! Bravo! BRAVO! Hvala ti! :aplauz::n_klanja:

Stara verzija: https://www.mobygames.com/game/dos/sraz

Nova verzija: http://www.32bita.hr/sraz

CTOJAH
24.6.2019, 16:02
Godinama sam tražio "Skaz"! Bravo! BRAVO! Hvala ti! :aplauz::n_klanja:

Stara verzija: https://www.mobygames.com/game/dos/sraz

Nova verzija: http://www.32bita.hr/sraz

Ja se ovoga secam sa Amige, ali nisam bas 100% siguran :confused:

Nestor
12.7.2019, 21:31
Arkadna igrica iz fliperana 90ih mi u Nišu smo je zvali Mirko i Slavko ali ne mogu da se setim originalnog naziva igre, dva vojnika pucacina imas metu kokas vojnike pucas bombe koje ti bacaju nesto slicno kao Operation Wolf

real022
12.7.2019, 21:34
Cabal?

https://www.youtube.com/watch?v=DOH_D_DE9IA

Nestor
12.7.2019, 23:39
:qliranje:Cabal?

https://www.youtube.com/watch?v=DOH_D_DE9IA

Bravo to je ta :tapsh:
Ajde za jos jednu da pitam, slicna kao Shinobi samo kao neki sci fi vojnik koji moze da skoci na plafon pa tako okrenut naglavacke igras.

CTOJAH
14.7.2019, 20:13
...Ajde za jos jednu da pitam, slicna kao Shinobi samo kao neki sci fi vojnik koji moze da skoci na plafon pa tako okrenut naglavacke igras.

:opanachke :alealeee: :opanachke

Ran-BaofWCM

Gatti.Gatozza
16.2.2020, 11:38
Možda neko od Vas može da mi odgonetne o kojoj igri se radi. Igrala se nekada davno na automatima, orijentacija ekrana je bila landscape. Lik koji se vodi može biti u tri "agregatna stanja". Jedno, normalno, jedno je u obliku gomile malih varijanti normalnog lika, a jedno je ogromna varijanta. Kad a je lik velik, (sada već možda izmišljam), ima jedno veliko oko. Sam lik izgleda kao neka glava sa nogama, ne sećam se da li je imao ruke. Svaki nivo se završava tako što se stane iznad male kvadratne rupe.

Oggy
16.2.2020, 15:15
Možda neko od Vas može da mi odgonetne o kojoj igri se radi. Igrala se nekada davno na automatima, orijentacija ekrana je bila landscape. Lik koji se vodi može biti u tri "agregatna stanja". Jedno, normalno, jedno je u obliku gomile malih varijanti normalnog lika, a jedno je ogromna varijanta. Kad a je lik velik, (sada već možda izmišljam), ima jedno veliko oko. Sam lik izgleda kao neka glava sa nogama, ne sećam se da li je imao ruke. Svaki nivo se završava tako što se stane iznad male kvadratne rupe.

:confused: sta li je ovo?
Kako to mislis ekran je landscape?
Kako izgleda neki nivo, jel se skakuce kao u platformi? Jel pogled odozgo? Jel ima neprijatelja?

DeCoy
16.2.2020, 15:37
Ja tačno znam šta je ovo, igrao sam igru na automatu, ali da me ubijete ne mogu da se setim imena. Čak sam ovlaš bacio pogled na screenshotove u MAME folderu, ali bez uspeha :(

@Gatti
Ne grešiš, taj "čovečuljak" ima glavu elipsastog oblika na čijem je kraju ogromno oko, i ima nogice. U pitanju je horizontalno skrolujuća run&gun pucačina. Mislim da imaju neke plave lopte, koje taj čovečuljak ili sakuplja ili ispaljuje, ne sećam se...

CTOJAH
16.2.2020, 16:15
...Ne grešiš, taj "čovečuljak" ima glavu elipsastog oblika na čijem je kraju ogromno oko, i ima nogice...

Hahahahahaaa!
Jedino cega mogu da se setim je Boss iz Gradiusa (valjda?!) koji odgovara tom opisu !
Mora da je neka JAP only weird igra kada ima "takvog" glavnog lika :dedica:

...Kako to mislis ekran je landscape?

Valjda misli na horizontal-oriented screen :)

Oggy
19.2.2020, 22:01
aha, to je Magic Carpet?

Gatti.Gatozza
20.2.2020, 18:06
@DeCoy

Mogli bi da bude to, i ja sam pre neki dan sat vremena listao sve igre koje imam na raspberriju pod emulationstation-om u nadi da ću ja naći ali nisam uspeo.

Carnex
10.4.2020, 11:51
Ja tačno znam šta je ovo, igrao sam igru na automatu, ali da me ubijete ne mogu da se setim imena. Čak sam ovlaš bacio pogled na screenshotove u MAME folderu, ali bez uspeha :(

@Gatti
Ne grešiš, taj "čovečuljak" ima glavu elipsastog oblika na čijem je kraju ogromno oko, i ima nogice. U pitanju je horizontalno skrolujuća run&gun pucačina. Mislim da imaju neke plave lopte, koje taj čovečuljak ili sakuplja ili ispaljuje, ne sećam se...

Mutant Night. Uvek mi je bila preslatka ta igra i bacio sam gomilu žetona na nju a nikada nisam naučio da dobro igram

https://www.mobygames.com/game/mutant-night

https://www.youtube.com/watch?v=ns50vZAtp1w

CTOJAH
10.4.2020, 15:18
Overicu ovo u Mame-tu !
Ja bizarniju arkadu (osim donekle Pulirula) u zivotu mome video nisam... ...a video sam ih, 'iljade ima !
EDIT : Odnosi se na Mutant Night.

zexxxx
11.11.2022, 23:25
Pozdrav svima, uhvati me nostalgija za jednom igrom kojoj ne mogu da se setim tacnog imena ako neko moze da prepozna pa da napise bio bi jako zahvalan.
Ono sta se sigurno secam da se glavni lik zvao Ken, a kroz "maglu" se secam da je izgledao kao majstor Bob iz istoimenog crtanog filma ako me secanje dobro sluzi.
Znam da nisam dao puno informacija o igrici ali vredi pokusati, mozda se neko seti naziva igrice.
Ne mogu da se setim mislija i radnju igrice jer sam prestao koristi tu staru masinu kada sam dobio svoj prvi racunar sa windows operativnim sistemom, a to je bilo 2000 ili 2001 godine ali znam da sam stalno igrao tu igricu pa bi sad da je pokusam naci i kroz neki emulator da pokusam ponovo da je zaigram.

Porsche
11.11.2022, 23:46
https://www.playdosgames.com/online/commander-keen-4/

klima94@guild.GW
12.8.2024, 22:18
Pozdrav ljudi!
Da li se neko možda seća imena igre iz kasnih 90ih u kojoj se kreće po lavirintu - cilj je prefarbati teksturu poda (u parket). Kroz lavirint se takođe kreću čekići, cirkulari i razne druge alatke, uključujući i četke koje bojom brišu postavljen parket. U glavi mi je da se tu negde pojavljuje i neki Bosch logo.

Hvala unapred! :dedica:

CTOJAH
13.8.2024, 23:35
Pozdrav ljudi!
Da li se neko možda seća imena igre iz kasnih 90ih u kojoj se kreće po lavirintu - cilj je prefarbati teksturu poda (u parket). Kroz lavirint se takođe kreću čekići, cirkulari i razne druge alatke, uključujući i četke koje bojom brišu postavljen parket. U glavi mi je da se tu negde pojavljuje i neki Bosch logo.

Igra je za ?

pedjosav
14.8.2024, 2:02
Pozdrav ljudi!

Ukucaj u google "Poster Paster" (znam da nije ta, ali) traži slične igre.

galebns
14.8.2024, 11:20
Chat GPT izbaci da je u pitanju "Bosch: The First 100 Years" ali nigde nisam nasao na netu nesto o tome...

polarnimeda
14.8.2024, 12:02
chat gpt je lud, meni je to isto radio nekoliko puta. izbaci kao konkretan naziv igre ili filma, a oni uopste i ne postoje. :kreza:
zivece ova tema znaci jos neko vreme. :D

Malik Tintilinic
16.8.2024, 14:54
Koliko se secam, igramo kao vitez koji treba da baci koplje tako da pogodi kljucaonicu kapije zamka da bi usao. Ostalog se ne secam. Igrao na C64 80ih godina proslog veka. Zna li neko koja je igra?

doctor
18.8.2024, 18:21
Ima subreddit za ovu namenu, ljudi pogađaju sve, ako te baš svrbi postuj tamo, samo pazi na format posta koji kačiš da ne bi bio automatski obrisan, popuni sve info.

https://www.reddit.com/r/tipofmyjoystick/

DeCoy
18.8.2024, 21:34
Šta će ti reddit, ovo je baš prosto: Save Me, Brave Knight

https://www.lemon64.com/assets/images/games/screens/save_me_brave_knight/save_me_brave_knight_02.png

Igru su, inače, pravili Mađari.

klima94@guild.GW
18.8.2024, 23:29
Chat GPT izbaci da je u pitanju "Bosch: The First 100 Years" ali nigde nisam nasao na netu nesto o tome...

Da da, ishalucinirao je i meni svašta 🤣

Što se tiče Poster Pastera, ni približno ne liči (osim što se menja background negde). Igra je za DOS