PDA

Prikaži potpunu verziju : Najbolji SF film

drde
6.2.2006, 4:42
Koji je po vama najbolji SF film, po meni je Matriks (1. deo), mada ga bas i ne svrstavam u tu kategoriju, sta inace mislite o Matriksu (1. deo)? Po meni je on cisto realan film (cak i ne razmisljam o njemu kao o SF)

Jaguar
6.2.2006, 4:49
Uh, teško pitanje... toliko mnogo SF filmova,
toliko njih je dobro, pa opet ne ispune svoje potencijale. Nažalost.

SF knjige su neuporedivo bolje, jer se SF filmovi prečesto oslanjaju
samo na specijalne efekte, akciju i scenografiju/kostime, a zaborave
na priču i razvoj likova.

Na mojoj listi bi bili
Ruski Solaris
Stalker,
The Thing,
Alien,
Aliens,
2001: A space Odyssey

Raider28
6.2.2006, 7:33
Ja bih na gornju listu dodao i:

Blade Runner
Terminator 2
1984
Soylent Green

Sto se tice filma The Matrix,on je odlican,ali ja vise ne mogu da ga posmatram odvojeno od njegovih nastavaka.Matriks jeste SF i tu nema dileme.Da ima puno skrivenih poruka koje se odnose na realnost,ima.Ali opet to je SF.

Corwin
7.2.2006, 15:49
Odiseja 2001

Patton
7.2.2006, 16:37
Star Wars

bobi
7.2.2006, 16:46
Dune mi je najomiljeniji, bas mi se svidja sto su obradili samo prve tri knjige...

Matrix, mada me nervira kraj tog filma, mnogo bespotrebnog pucanja i kung fu-a.
Star wars takodje nije los, ali me oduvek nervirao lik koji glumi Luk Skywalker-a.

[Imzadi]
7.2.2006, 20:31
Ja ipak mislim da je Star Wars legenda što se tiče SF filmova. To je prvi kvalitetan SF film ikada napravljen, u njemu su se koristili prvi specijalni efekti (koji su nešto vredeli tada). Glumačka ekipa... ne treba je ni komentarisati...;)
Sada... verovatno Matrix. Ali moram priznati da me smara već toliko kvalitetno odrađenih specijalnih efekata. Mislim, na kraju ispada da se svi lože na ono " Wow, kako li su ovo uradili..." dok je gluma (možda) malo zanemarena. Sama ideja o Matrixu mi je savršena, ali isto tako i odvratna.
Najveći promašaj po meni u SF svetu je Animatrix. Zbog priče.:rolleyes:

Carl Jonson CJ
7.2.2006, 23:11
Star Wars,Ridik,Osmi putnik,Izgubljeni u smeviru...

Kum Ruzvelt
8.2.2006, 1:18
Uf...jako kompleksna tema. Najbolja ideja, najbolja realizacija, najjaci uticaj...
Postoji gomila stvari koja se moze (mora) ocenjivati kod jednog SF dela bilo koje vrste. Al' ajd' da ne trunim mnogo...
Morao sam na net da bi se prisetio svih naslova koje sam gledao, a bilo ih je mnogo jer sam bio apsolutno manijakalan kad je SF u pitanju. Pa evo:

War of the worlds
- crno beli film iz praistorije, divio sam se odlomku koji je isao u spici neke
emisije u decijem programu TV Beograda daleke sedamdeset i neke, a onda
sam video i film koji me je, onako malog i neukog, uvukao u SF. Mislim da
jos uvek cuvam na nekoj kaseti numeru iz filma koja traje nekih 40 min.
Star wars serijal
- mada licno mislim da je koliko-toliko dobra ideja pretvorena u space opera
djubre, ne moze se poreci uticaj na filmsku industriju i samu publiku.
Escape from New York
- iskreno, nemam pojma zasto sam ovo stavio na listu, ali mi se zbog
necega urezao. Valjda sam bio u pravim godinama za (na)urezivanje.
2001: A space odyssey
- naravno, bio mi je uzasno dosadan, a onda sam procitao knjigu (scenario),
pa ponovo gledao film. I onda shvatio razliku izmedju pravog SF i sarenog
djubreta koje preovladava u Holivudu.
A clockwork orange
- jos sam mali da bi komentarisao ovako nesto.
Close encouters of the third kind
- savrsen primer kako se od plitke ideje pravi fantastican film.
BLADE RUNNER
- svakako moj omiljeni. Potraga za definicijom ljudskosti, dva ipo specijalna
efekta, al' gadja u dusu.
p.s. moram da pomenem i Highlander-a, cisto zbog poruke: "Who wants to
live forever, when love must die."
p.s.2: Zao mi je sto AI nije rezirao Kubrick, to bi bila filmcina.
p.s.3: Nisam gledao The day the earth stood still, a vidim da je svuda na
listama najboljih. My mistake.
p.s.4: Izvinjavam se svima koje sam smorio, al' sta cu kad SF obozavam.
Mogao bi ja ovako do sutra, al se plasim dobicu crveni karton.

Covenant
8.2.2006, 2:21
To je prvi kvalitetan SF film ikada napravljen, u njemu su se koristili prvi specijalni efekti (koji su nešto vredeli tada).
Gresis:)
Legendarni Star Trek The Movie(prvi film iz Star Trek sage) je nastao nekoliko godina pre....
Tek da se zna ko je bio prvi...
Uh teko pitanje-ajd da izaberem
Trilogija Alien(novi cetvrti deo je new-age djubre)
Terminator 1&2
Odiseja 2001 i 2010
Od novijih-Lost In Space i Even Horizont....
I ne mogu da verujem da niko nije pomenuo serijal filmova Star Trek koji sam gore naveo....
Svaki,ali bas svaki je odlican.....
Legenda.....

Oggy
8.2.2006, 2:28
Ja volim Star Trek ;)

Niko nije pomenuo Kocku, the Cube... to mu dodje kao neki SF. Znam, svi ce da kazu da nista nije objasnjeno itd. i sam imam dosta zamerki, ali i dalje mi se dosta svidja. 3 deo nisam gledao jos... koliko sam cuo postoji

[Imzadi]
8.2.2006, 2:37
Ja volim Star Trek ;)

I ja volim Star Trek;)

A kocka mi nekako ne ide uz naučnu fantastiku... previše je to "jak" naziv za takav film... Ovih dana se spremam da gledam Odiseju 2001 2010 - nisam gledala, sramota, znam, znam...:a_whistli

Mrmot
8.2.2006, 3:58
Ja pak volim Star Wars. Zamalo pa sam fan ;)

Sto ce reci- KotOR 1 i 2 i jedi knightovi i star wars gangsta rap su mi obavezno stivo ;)

Medjutim, od matrixa 1 nema bolji SF. To je jedini film koji mi je, kad sam ga odgledao, dao utisak tipa 'ima li smisla da gledam bilo koji film posle ovoga' :P

Glup utisak (nego sta da ima smisla, LotR konza) al sta da se radi...

DorianGrey
8.2.2006, 4:09
Matrix je stvarno vrh, Star Wars takodje, zatim fenomenalni The X Files, i film i serija

101st Airborne
8.2.2006, 12:45
Terminator 1&2, Star Wars, Odiseja...Blade Runner je skroz ok...i meni se svideo Starship Troopers, mada ga ljudi ne pominju...

Shlaymara
8.2.2006, 13:11
Vecin dobrih sf-ova je vec spomenuta ali ja bih jos dodao Gataku

phoenix[illusion]
8.2.2006, 13:16
Star Wars forever!

Carl Jonson CJ
8.2.2006, 18:45
A Sfera?Jeste da je po knjizi,al je dobra,pre svega zahvaljujući Hofmanu...

[Imzadi]
9.2.2006, 2:05
']Star Wars forever!

Podrazumeva se:n_klanja:

The Finest Serbian Since '82
9.2.2006, 2:13
najvise volim Star Wars

Marko_L
10.2.2006, 2:35
1. Star Trek serijal
2. Star Wars serijal
3. 2001: A Space Odyssey
4. Starship Troopers
5. Alien serijal (ne uključujući 4. deo)
6. Predator
7. Terminator serijal (ne uključujući 3. deo)
8. Robocop serijal
9. Class of 1999
10. Escape From New York
11. Screamers
12. The Butterfly Effect
13. Sphere
14. Robot Jox
15. The Last Starfighter
...
Verovatno sam zaboravio dosta toga :)

Nicolas
10.2.2006, 2:48
Dune mi je najomiljeniji, bas mi se svidja sto su obradili samo prve tri knjige...

Ti si moj covek:)
Nego kako ja da nadjem te delove???
Ne znam tacne nazive a bas bi ih gledao, gledao sam samo jedan i bas mi se svideo i to onaj Dune 2000 valjda!

aRTi
10.2.2006, 2:50
1. Matrix 1
2. Terminator 2

VGagi
13.2.2006, 0:22
Zavisi kako neko definise SF.

Za mene, to su sledeci filmovi:

01. Blade Runner
02. Andromeda Strain
03. The Day Of The Dolphin
04. Phenomenon
05. Contact
06. Alien
07. Aliens
08. Close Encounters Of The Third Kind
09. Stargate
10. Deep Impact

Jack Sparrow
13.2.2006, 0:29
X-files ujedno najbolja serija ikada takodje i Film !

zorz
13.2.2006, 1:39
11. Screamers
12. The Butterfly Effect

Screamers svakako! Ne najboli, ali odlican film koji tera na razmisljanje o ljudskoj prirodi.
A sto se tice The Butterfly Effect-a, to i ne mora da bude SF! Sve zavisi kako se shvati kraj - mozda je lik zaista lud, a u tom slucaju i scena na kraju je njegov trip :confused: !

Che_
13.2.2006, 3:28
1. Matrix 1
2. Terminator 2

Pravi izbor;)

Carl Jonson CJ
13.2.2006, 22:46
A Ridik?Odličan film.

ZEN-X
9.3.2006, 21:29
1) Dnevna Straza
2) Nocna Straza
3) Star Wars:n_klanja:

deus[awesome]
10.3.2006, 10:03
1. Matrix 1
2. Terminator 1 i 2
3. Alien
4. Predator
5. Ridik
6. Svemirski vojnici
7. Star Wars
itd. ima josh dosta

Electric
10.3.2006, 10:35
2001: A Space Odyssey
Blade Runner
Matrix

brainZ
10.3.2006, 20:59
Zavisi kako neko definise SF.

Za mene, to su sledeci filmovi:

01. Blade Runner
02. Andromeda Strain
03. The Day Of The Dolphin
04. Phenomenon
05. Contact
06. Alien
07. Aliens
08. Close Encounters Of The Third Kind
09. Stargate
10. Deep Impact

Prilicno dobar izbor, dodao bih jos Solaris, Sphere i nezaobilazni i meni personalno omiljeni Fahrenheit 451...

Wolverine
10.3.2006, 21:22
Ja ipak mislim da je Star Wars legenda što se tiče SF filmova. To je prvi kvalitetan SF film ikada napravljen, u njemu su se koristili prvi specijalni efekti (koji su nešto vredeli tada). Glumačka ekipa... ne treba je ni komentarisati...;)
Sada... verovatno Matrix. Ali moram priznati da me smara već toliko kvalitetno odrađenih specijalnih efekata. Mislim, na kraju ispada da se svi lože na ono " Wow, kako li su ovo uradili..." dok je gluma (možda) malo zanemarena. Sama ideja o Matrixu mi je savršena, ali isto tako i odvratna.
Najveći promašaj po meni u SF svetu je Animatrix. Zbog priče.:rolleyes:......
....Imzi u pravu si (kao i uvek)
SW konza, ali sto bre neko ne pomenu Peti Element.Film je SJAJAN!NAJBOLJI FILM BRUCEa WILISA a STO SE TICE GARYija OLDMANa ON JE UVEK CAR!!!!!!!!!!!!!!:dedica:
A Comic book SF jedini pravi COMIC BOOK SF je X-MEN (svi), za treci deo su pravili veliku maketu Golden Gate-a da bi je posle neko (valjda Magnetovi pajtosi skembali:)

eniac
10.3.2006, 22:18
Back to the future, sva tri

The Finest Serbian Since '82
10.3.2006, 22:57
a da... umalo da zaboravim STAR TREK!!!

holodoc
10.3.2006, 23:03
1. Dune (http://www.imdb.com/title/tt0087182/)
Fenomenalna obrada romana Frenka Herberta. Neponovljiva atmofera i način naracije. Takođe, fenomenalan izbor glumaca i njihova sposobnost da se utope u priču i atmosferu.

2. Event Horizon (http://www.imdb.com/title/tt0119081/)
Odlično uklopljeni elementi misterije i naučne fantastike. Sama pomisao na priču u kojoj svemirski brod naprasno nestaje u orbiti Jupitera bez ikakvog traga i pojavljuje se odjedanput sedam godina kasnije, podiže atmosferu. Još ako sa sobom donese ni manje ni više nego pakao,.... Kada uz sve to dođu glumci kalibra Lorens Fišburn i Sem Nil. Mmmm,...:aplauz:

3. Matrix (http://www.imdb.com/title/tt0133093/)
U ovom filmu po meni vizuelni efekti nisu najvažniji. Od prvog gledanja (a za film nisam ni čuo sve dok nisam otišao u bioskop što je po meni najbolji način da se u njemu uživa) oduševljen sam filozofskim pristupom priči.

4. Terminator 2 (http://www.imdb.com/title/tt0103064/)
O ovom filmu je sve već rečeno. Napomena da mislim na originalnu verziju a ne Special Edition koji ima još skoro sat vremena materijala i koji jednostavno zbog dužine ubija atmosferu i kompaktnost koju je imao originalan T2.

5. Abbys (http://www.imdb.com/title/tt0096754/)
Odličan pristup tezi "da možda nismo sami". Veoma dobra gluma Eda Harisa i naravno fenomenalna muzička tema.:qliranje:

6. Alien 3 (http://www.imdb.com/title/tt0103644/)
Po meni vrh triologije. Uspeo je da sastavi sve ono što Alien treba da bude. Usput, za četvrti deo ne bih rekao da je baš toliko loš (kada se odgleda kako treba).

7. Star Wars Episode III (http://www.imdb.com/title/tt0121766/)
Kao dugogodišnji fan Star Wars-a teško je izabrati koji deo je najbolji. Izabrao sam "Osvetu Sitha" iz jednostavnog razloga što nekako imam osećaj da je tek ovim filmom tehnički moguće lepo vizualizovati "Daleku Galaksiju". Inače ovaj deo dobija plus i zbog toga što zaokružuje celinu koja traje trideset godina. Apsolutno se slažem da je jedini veliki nedostatak stvarno užasna gluma Hajdena Kristijansena (Anakin) koji će nažalost posle ovog filma postati nezamenjljiva vizuelna identifikacija za lik Anakina.:boodala:

8. Star Trek Generations (http://www.imdb.com/title/tt0111280/)
Pošto sam Star Trek pratio od svoje sedme godine opet mi je teško da izaberem najbolji film serijala. Po mom mišljenju ovo je najemotivniji i najzaokruženiji film za jednog obožavaoca Star Trek-a.

9. Tron (http://www.imdb.com/title/tt0084827/)

Legenda koja treba da dočara hakerski svet. Ne toliko zbog priče koliko zbog interesantnog pristupa i vanvremenskih vizuelnih efekata ovaj film se našao na listi.

10. Superman I (http://www.imdb.com/title/tt0078346/)

Komentar nepotreban. Prvi deo jedino zbog zaokruživanja priče u jednu celinu.

Covenant
15.3.2006, 2:13
4. Terminator 2 (http://www.imdb.com/title/tt0103064/)
O ovom filmu je sve već rečeno. Napomena da mislim na originalnu verziju a ne Special Edition koji ima još skoro sat vremena materijala i koji jednostavno zbog dužine ubija atmosferu i kompaktnost koju je imao originalan T2.

Indeed,jedan od mojih omiljenih filmova-James Cammeron je genije...
Gledao sam obe verzije(prvu kao klinac davne '92 kod druga na VHS-u),novu verziju na TV-u-obe su odlicne...
Plus glavnu ulogu igara moj idol iz detinjstva-Arnie!
BTW mnogi nepravedno zapostavljaju i prvi deo koji je zaista odlican-scena upada Termintaora u policijsku stanicu,ili kad popravlja saku ili oko su za pamcenje

7. Star Wars Episode III (http://www.imdb.com/title/tt0121766/)
Kao dugogodišnji fan Star Wars-a teško je izabrati koji deo je najbolji. Izabrao sam "Osvetu Sitha" iz jednostavnog razloga što nekako imam osećaj da je tek ovim filmom tehnički moguće lepo vizualizovati "Daleku Galaksiju". Inače ovaj deo dobija plus i zbog toga što zaokružuje celinu koja traje trideset godina. Apsolutno se slažem da je jedini veliki nedostatak stvarno užasna gluma Hajdena Kristijansena (Anakin) koji će nažalost posle ovog filma postati nezamenjljiva vizuelna identifikacija za lik Anakina.:boodala:

U principu si u pravu-ali prosto je za ne poverovati koliko je dobro Kristensen odradio posao u Osveti Sita(za razliku od Napada Klonova)-njegov prelazak na tamnu stranu i same te scene su odradjeni maestralno....
Ipak,sve glumce svojim kvalitetom i harizmaticnoscu zasenjuje veteran Ian Mc Darmid koji igra Palpatina/Dart Sidiusa,a tu je i uvek odlicni Kristofer Lee u 2. i 3. epizodi...
PoZ!

holodoc
15.3.2006, 3:02
Neznam meni je Kristensen mnogo "drven". Po meni je malo žalosno da su veoma retke scene gde pokazuje glumačko umeće. Čak šta više u Epizodi dva je po meni bio malkice bolji jer mu se tu "našla" uloga mladog i neiskusnog džedaja.

Ista fora kao sa Neom u Matrixu. Dok je u prvom delu bio apsolutno napravljen za tu ulogu u drugom delu nema apsolutno nikakav glumački značaj jer jednostavno "štrči".

deus[awesome]
15.3.2006, 12:51
E da,zaboravio sam na jedan film koji sam davno gleda a to je "trkach' sa Shvarcijem.Mnogo dobar film,jako zanimljiv a tu je i neizostavni 'totalni opoziv' opet sa Shvarcijem.

todos
15.3.2006, 13:41
Star wars ubedljivo najjbolji.
Osmi putnik bilo koji deo najgori za gledanje.

TheProphecy
15.3.2006, 14:25
Back to the future 1,2,3

Mario Pavićević
15.3.2006, 16:37
Star Wars verovatno na prvom mestu a Dune na drugom.Sto se tice Star Treek-a vise sam voleo serije:qliranje:

Covenant
18.3.2006, 1:55
Ah....
Upravo sam(po ko zna koji put:) )odgledao sa zadovoljstvom prvi Predator na RTS-u-sjajno,a tek Svarcika...
Meni omiljen film(uz Terminator) i svakako jedna od najboljih SF akcija svih vremena....
Inace,u prvom delu se nalazi jedna od najjacih maco izjava u filmovima-kada jedan komandos kaze drugom "Krvaris!" a ovaj drugi odgovori "Nemam vremena da krvarim!" :D

Clive
22.3.2006, 18:11
Pa ni SF nije što je nekad bio,pre dvadeset godina su mnoge stvari koje danas smatramo običnim bile u domenu SF-a.
To se najbolje vidi po filmovima.
Meni lično,na početku liste,stoje Stalker,Solaris, i Dark Star Johna Carpentera (prihvatam stav da je to parodija,ali je odličan primer kako napraviti uspešan niskobudžetni film).
Kao i prva tri nastavka Star Wars-a.
Sa njima je i počelo novo doba SF filma-specijalni efekti.
E sad je već pitanje ličnog ukusa: volite li ih puno,dozirano ili što manje, ALI uspešan SF film bez njih,danas je ko supa bez rezanaca.
To prihvatamo kao neminovnost,i idemo dalje: dobra,suvisla priča.
I sad mi staje mozak,ili ih ja nisam gledao ;) ili ih nema baš previše.
Potsetite me:

Inuyasha
22.3.2006, 19:06
Pa ima puno filmova sa tematikom sf, ali meni je jedn od naljboljih 5-ti element.

Mephisto
22.3.2006, 21:14
Star Wars (Episode IV, V & VI)
The Matrix
Terminator 2

aerochivija
23.3.2006, 2:01
Star Wars nije SF, pre bih odabrao Spaceballs. I nemojte trpati Lord of the Rings u SF. Ne moze Tolkin da se poredi sa Klarkom, Asimovim, Lemom, Filipom K. Dikom, Andersonom, Herbertom...

A moj SF izbor, onako kako se prisecam:

1. Star Trek sve (puno delova, a ne zna se koji je bolji)
2. Odiseje '01 i '10
3. Blade Runner
4. Andromeda Strain
5. Contact
6. AI
7. Abbys
8. Close Encounters Of The Third Kind
9. Stargate
10. Solyaris, Tarkowski
11. Blade Runner
12. Dune
13. Bicentennial Man
14. I Robot
15. Cocoon 1 i 2
16. Existenz
17. Terminator 1 i 2
18. Lawnmower Man
19. Lost in Space
20. Sphere
21. Impostor
22. Matrix
23. Cak su i Back to the Future 1, 2, 3, My Stepmother Is an Alien, E.T, Batteries Not Included, veci SF od Star Wars-a
Da su se autori potrudili, i Battlestar Gallactica bi bio mnogo bolji film...

BTW, i dva istorijska, Right Stuff i Apollo XIII...

>NEO<
24.3.2006, 0:38
Ljudi necu nista da kazem....................., ali meni je najomiljeniji

MATRIX 1

:dedica:

striderXIII
31.3.2006, 22:09
Definitivno SW(epizode III,IV,V)
The Matrix
I mozda Pich Black

Ovaj... sta bre SW nije SF?! I Tolkien pishe epsku fantastiku(tako da sigurno ne moze da se poredi sa Asimovim i Klarkom)

REDisLAW
1.4.2006, 12:39
Star wars ubedljivo...!!!
988

Surovi
2.4.2006, 17:21
Uf...jako kompleksna tema. Najbolja ideja, najbolja realizacija, najjaci uticaj...
Postoji gomila stvari koja se moze (mora) ocenjivati kod jednog SF dela bilo koje vrste. Al' ajd' da ne trunim mnogo...
Morao sam na net da bi se prisetio svih naslova koje sam gledao, a bilo ih je mnogo jer sam bio apsolutno manijakalan kad je SF u pitanju. Pa evo:

....
A clockwork orange
- jos sam mali da bi komentarisao ovako nesto.
....

.

paklena pomorandza sf? nije valjda, ali svejedno kubric je kubric majka...

moj top 3:
1.2001: A space odyssey
2.metropolis
3.blade runner

naravno alieni swi i matrixi u vrhu, mozda cak i u top10 ali mrzi me da tipkam...

IReBooT
17.4.2006, 3:08
Star Wars naravno :)
Terminator 2
Matrix

gledao sam trailer za A Scanner Darkly www.imdb.com/title/tt0405296/ i super je ispalo ... ovo je pokusaj da se ozive romani Philipa Dicka ...nadam se da ce na tome uspjeti bar djelimicno!!

A ne mogu docekati Transformers the movie ...

drgonzo
17.4.2006, 11:09
Evo par SF filmova kojih sam uspeo da se setim ovako na brzinu:
Terminator 2
Dark City
The running man
Blade runner
Alien 2
Dune
Matrix trilogija, itd.

Grimm_SBL
17.4.2006, 11:49
Starship Troopers
Star Wars (4,5,6)
Matrix (1, ne i ostala sr*nja)
Allien (SVE)
Dune

Che_
17.6.2006, 22:39
Ako moze uopste da se matrix svrsta u SF zanr. Po meni je to jedan od najrealnijih filmova

uros@3D
10.7.2006, 16:45
Matrix 1 je po meni stvarno vrh... mislim priča je više nego originalna i tako je dobro sve uklopljeno da ostavlja veoma jak utisak. Ali što se tiče specijalnih efekata i akcije.... pihhhh... THE MATRIX RELOADED
znam da svi kažu da su efekti bolji u REVOLUTIONS ali RELOADED je za mene zakon, pogotovo ona scena sa brdom agenata (Burly Brawl) kada se svi peglaju u onom parku, pa kad Neo uzme šipku i počne da prevaspitava Smith-ove a ono sve u slowmotion-u!!!:n_klanja: :n_klanja: :n_klanja:
Muzika u ovom filmu mi se takođe sviđa, baš ga je upotpunila, uspeo sam sa neta da skinem nekoliko soundtrack-ova.:D :D :D :D :D

N!KSY
10.7.2006, 17:09
Ja mislim da su komedija i SF super kombinacija...Pa su mi zato omiljeni BACK TO THE FUTURE 1,2,3. Inače ljubitelj sam (bivšeg) časopisa Sirius, ima li nekog ovde ko ga je čitao? Ja sam pročitao 30-ak brojeva pre ~2 godine, i stvarno su super(iako se dobar deo priča ostvario) ali šta da se radi nisam mogao ranije, bio sam previše mali:aplauz:

Srlandand
11.7.2006, 18:22
Star Wars i Matrix ( 1. deo, druga dva su s***a ).

Bond_007
17.7.2006, 20:02
Star Wars (celi serijal)
Matrix I (II i III nikako)
Thirteenth floor
Terminator (celi serijal)
.
.
.

Matrix 1. deo definitivno jeste film cija je prica na mene te davne 1999. ostavila najjaci utisak ikada, krajnje je realan i moguc, takav SF film i takva prica dotad nije i ne verujem da ce skoro mozda biti napravljena jer je taj film olicenje genijalnosti i ideje SF filma. Ovo isto mislim i za pricu iz terminatora.
Matrix 1 je uz Fight Club i Dezurne krivce film iz cijeg se utiska ne izlazi 2 dana nakon prvog gledanja.

LordofBlood
17.7.2006, 20:15
sw
matrix 1 deo (ali matrix nije daleko od stvarnosti :a_whistli )

inace nisam neki ljubitelj sf

che daboli guz
18.11.2006, 20:29
BAD TASTE:n_klanja: :rofl:

Uzgred jeli iko gledao ovaj film?
Treba da znate da se radi o CULT FILMU (jeftine produkcije,proizveden amaterima tj. istim tipovima koji su u filmu)!

vozar.b
23.10.2011, 16:03
da malo ozivimo i ovu temu, jel moze neko da predlozi neke sf filmove?
posto ova tema nije bila aktivna nekih 5 godina verovatno je za to vreme izaslo dosta dobrih sf filmova :confused:
inace od starijih u secanju su mi ostala
- Back to the future (http://www.imdb.com/title/tt0088763/)
- Starship troopers (http://www.imdb.com/title/tt0120201/)
- The 6th day (http://www.imdb.com/title/tt0216216/)
- Stargate (http://www.imdb.com/title/tt0111282/)
- Fifth element (http://www.imdb.com/title/tt0119116/)

zone2403
23.10.2011, 21:00
Neka moja mala lista bi bila: Gataka, Blade Runner, Terminator 2, Equlibrium, Starship Troopers, Pitch Black...

vozar.b
23.10.2011, 21:58
Neka moja mala lista bi bila: Gataka, Blade Runner, Terminator 2, Equlibrium, Starship Troopers, Pitch Black...
ja zaboravio da stavim EQUILIBRIUM (http://www.imdb.com/title/tt0238380/) jako dobar film preporuka i sa moje strane a takodje sam bas sad nabavio Blade Runner (jeste da ima 30godina ali nikad ga nisam odgledao) pa se spremam da ga odgledam:)

Ice-Man
26.10.2011, 1:09
Blade Runner je valjda dobar film, ali ja sam, na zalost, prvo procitao knjigu pa tek onda gledao film i... nije da sam se razocarao, nego jednostavno se nisam odusevio koliko sam ocekivao, koliko su i svi drugi. Film mnogo povrsnije obradjuje teme kojima se bavi od knjige. Medjutim mozda i najveci znacaj ovog filma jeste kako je prikazan svet u kome se odvija radnja. To je uradjeno za svaku pohvalu.
U svakom slucaju preporucujem ljudima da procitaju knjigu.

icemama
26.10.2011, 2:09
Mozete pogledati ako niste film : Dark City (http://www.imdb.com/title/tt0118929/), odlicna prica (nesto novo), ako bih vam rekao o cemu se radi u filmu onda bi vam pokvario uzitak, od mene ima preporuku.

pedjosav
26.10.2011, 10:40
THX 1138
http://www.imdb.com/title/tt0066434/
By Geoge Lucas

hate
26.10.2011, 16:32
A Scanner Darkly (http://www.imdb.com/title/tt0405296/)
Prvi put sam video ime Filipa K. Dika 1996e u novinskom članku muzičkog magazina. Tu sam saznao da je Filip pisao svoje priče pod dejstvom paranoje i psiho-aktivnih supstanci. Tako sam zavoleo Filipa i pre nego što sam pročitao njegove knjige. Tamno skeniranje je najbolja ekranizacija Filipove paranoje. Film je animiran tehnikom rotoskopija (http://www.xna.hostoi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=18&Itemid=34), odlični vizuelni efekti, prvoklasni glumci, fenomenalna priča i nezavisna produkcija.
A tu je i Totalni Opoziv (http://www.imdb.com/title/tt0100802/), inspirisan pričom (http://en.wikipedia.org/wiki/We_Can_Remember_It_for_You_Wholesale) FKD, film koji sam obožavao kao dete.

ZoNi
27.10.2011, 10:13
saznao da je Filip pisao svoje priče pod dejstvom paranoje i psiho-aktivnih supstanci. Tako sam zavoleo Filipa i pre nego što sam pročitao njegove knjige
Haha, cool, baš si me nasmejao ;) :tapsh:

Aibo
27.11.2011, 14:39
Terminator 2 naravno. :D Zli cyborg iz budućnosti, atmosfera i stil kasnih 80ih i ranih 90ih, Guns 'n' Roses... Posle ovih stavki je sve jasno, :) ali ću ipak da dodam i savršenu režiju (za potrebe akcionog SF filma), vrhunski uklopljen CGI koji ni dan danas ne izgleda zastarelo, odsustvo glupih plavih i zelenih filtera...

Odmah tu su Alien 1 i 2, pri čemu drugi ipak više volim jer je pogodniji za pivo i kokice. :)

galebns
27.11.2011, 18:23
Preporuka za "They Live" od Dzona Karpentera, filme je iz 80-tih i B produkcije (kao i vecina Karpenterovih filmova) ali prica je takva da bez problema moze da se odnosi i na sadasnje vreme.

Picard
27.11.2011, 20:42
Ne bih mogao da izdvojim jedan film, ali oni koji su mi u vrhu su: obe Odiseje, Alien I i II, Star Trek:The Motion Picture (prvi ST film), Star Trek: First Contact i Blade Runner.:)

Ocelot
27.11.2011, 22:19
Terminator 2 naravno. :D Zli cyborg iz budućnosti, atmosfera i stil kasnih 80ih i ranih 90ih, Guns 'n' Roses... Posle ovih stavki je sve jasno, :) ali ću ipak da dodam i savršenu režiju (za potrebe akcionog SF filma), vrhunski uklopljen CGI koji ni dan danas ne izgleda zastarelo, odsustvo glupih plavih i zelenih filtera...

Samo da dodam da je to jedan od retkih, ako ne i jedini film u kome ne postoji nijedna scena za koju može da se kaže da je nepotrebna ili dosadna. Stvarno je film za sva vremena.

lijenština
29.11.2011, 18:07
Samo da dodam da je to jedan od retkih, ako ne i jedini film u kome ne postoji nijedna scena za koju može da se kaže da je nepotrebna ili dosadna. Stvarno je film za sva vremena.

Ni bivšeg Guvernera Kalifornije goli politički obraz? :D Inače ceo koncept filma je tupav. Zašto nisu jednostavno poslali terminatora sa taktičkom nuklearkom ? Bio je nebrojeno puta na nekoliko desetina metara od Konora. Detonira se i ćao đaci.

Ocelot
29.11.2011, 18:19
Zato što bi se film završio za 3 minuta.

lijenština
30.11.2011, 2:51
Zato što bi se film završio za 3 minuta.

Cela ljudska civilizacija je izbrisana u nuklearnom udaru i da bi se to vizuelno opisalo u filmu je potrošeno par kadrova skeleta u automobilima na početku i san Sare Konor... Ta destrukcija sveta u zapletu je na kraju korišćena samo kao izgovor važnosti glavnih junaka - da ne pominjemo vremenske paradokse preko kojih je pređeno - da je otac mlađi od sina.

Nespobnost mašina da se obračunaju sa daleko slabijim neprijateljem je na kraju što bi rekli Ameri - plot device iliti na srpskom ;) deux ex machina - poput negativaca iz filmova o Džejms Bondu koji ga uvek ostave samog da uspe da pobegne iz zarobljeništva. :)

Aibo
30.11.2011, 13:53
Pa ako kreneš putem traženja nelogičnosti i nerealnosti, 99% SF filmova je "pečeno". Ja zapravo trenutno ne mogu da se setim ni jednog koji je delovao potpuno logično i uverljivo. Sa moje tačke gledišta to i ne mora, sve dok te nelogičnosti nisu napadno i neukusno izražene (kao u mnogim novijim filmovima). Sad bih ja do sutra mogao da hvalim ovaj film, ti da mu nalaziš još mana i tako u krug... ali to nije zanimljivo bez piva i kikirikija. :D

Nego, kad smo već u ovoj temi, koji se film, ili više njih, po tvom mišljenju kvalifikuje za najbolji SF?

nameless1
30.11.2011, 14:05
Moja top 3 lista:

1. Blade Runner
2. Terminator 2
3. Mad Max 2 (ako se moze svrstati u ovu kategoriju)

:n_klanja:

Blade Runner je valjda dobar film, ali ja sam, na zalost, prvo procitao knjigu pa tek onda gledao film i... nije da sam se razocarao, nego jednostavno se nisam odusevio koliko sam ocekivao, koliko su i svi drugi. Film mnogo povrsnije obradjuje teme kojima se bavi od knjige. Medjutim mozda i najveci znacaj ovog filma jeste kako je prikazan svet u kome se odvija radnja. To je uradjeno za svaku pohvalu.
U svakom slucaju preporucujem ljudima da procitaju knjigu.

Nije bio cilj Ridliju Skotu da preslika kratki roman Filipa K. Dika, vec da napravi film koji se oslanja na njega. To sto si sad ti uradio je najveca greska koju neko moze da napravi kada ocenjuje film radjen po nekom literarnom delu. Mediji su razliciti; ono sto cini dobru knjigu, ne mora nuzno da znaci da bi se dobro ovaplotilo na filmskom platnu. Film ima dubinu, odlican scenario, pokrece neka vazna filozofska pitanja, a sve je to obavijeno fantasticnom audio-vizuelnom oblandom (retko koji film moze da mu parira na ovom polju)..

orange47
30.11.2011, 15:08
13. Bicentennial Man

ah, ne ,samo to ne. ko je citao knjigu(ili bese kratka prica) i ko ima ukusa zna da je to obicno diubre od filma. isto vazi i za 'I Robot' film ali u mnogo manjoj meri.

Ghost
30.11.2011, 15:24
Не би га окарактерисао као најбољи, али ми је The Thirteenth Floor био веома интересантан.

isto vazi i za 'I Robot' film ali u mnogo manjoj meri.

Филм "I, Robot" се оригинално звао Hardwired. Да је на томе остало, а не да је некоме big wig-у у холивуду пало на памет да користе име "I, Robot", имали би типичан SF акциони филм и никог не би било брига. Овако...

ivicagmc
30.11.2011, 15:39
Pogledajte i The Chronicles of Riddick (http://www.imdb.com/title/tt0296572/)
Kao nastavak Pich black ..
U poslednje vreme nema kvalitetnih SF filmova. Kao što je slučaj i sa igrama. Tu i tamo neki biser zasija a pohlepne korporacije odmah ga ščepaju i upropaste. Odiseja u svemiru 2001 i 2010 ostaju jedan od najkvalitetnijih i sa naučne tačke najtačnijih SF filmova, što nije ni čudo kada se zna ko je radio na tim filmovima. Zvezdane staze su isto tako zastranile poslednjim nastavkom i jako mi je žao što su prestali da snimaju serijale...

ZoNi
30.11.2011, 16:32
Bilo koji Star Trek se podrazumeva :)

Od ostalih bih izdvojio npr. Equilibrium (2002)

http://i.imgur.com/cbNL5.jpg

Iris
30.11.2011, 17:32
Moram priznati da su za mene najbolji sci-fi filmovi uglavnom animirani.

U njih spada skoro ceo opus rezisera Makoto Shinkai-ja, od koga posebno preporucujem Voices of a Distant Star (http://www.imdb.com/title/tt0370754/). Zatim sjajan steampunk Steamboy (http://www.imdb.com/title/tt0348121/), pa vintage Wings of Honneamise (http://www.imdb.com/title/tt0093207/) i Castle in the Sky (http://www.imdb.com/title/tt0092067/)...

Ne smem zaboraviti i legendarne Ghost in the Shell (http://www.imdb.com/title/tt0113568/) i Applesead (http://www.imdb.com/title/tt0401233/).

Ghost
30.11.2011, 19:58
pa vintage wings of honneamise (http://www.imdb.com/title/tt0093207/)

Ово сам гледао, јако добар филм.
Највише ми се свиђао дизајн самог света и прелепа анимација.

ZoNi
30.11.2011, 22:32
Šta znači "vintage" u ovom smislu?

Inače, ja ove crtaće ipak ne posmatram isto kao "prave" filmove, iako i njih volim (japanske baš i ne).

Iris
1.12.2011, 0:08
Šta znači "vintage" u ovom smislu?

Pa...
vintage; adjective

*
denoting something from the past of high quality, especially something representing the best of its kind: a vintage Sherlock Holmes adventure

*
a. Of the best: played songs that were vintage Cole Porter.
b. Of the most distinctive: "Fatalism has coexisted with vintage American overconfidence" (Thomas Oliphant).

I to nisu "crtaći", već punokrvni i kvalitetni filmovi, samo animirani... ne znam zašto ne zadovoljavaju potrebu za kvalitetom kao "pravi"?

ZoNi
1.12.2011, 0:51
vintage Wings of Honneamise = najbolji od svih Wings of Honneamise ili najbolji od svih filmova tog tipa?

Hm, sad videh i steampunk... Nema prevoda za to na Metak.com, pogledaću kasnije na nekom drugom online rečniku ;)

zone2403
1.12.2011, 17:40
Voices of a Distant Star sam bas pogledao pre par dana, sjajan film, posebno ta melanholicna, setna atmosfera. Stvarno me je odusevio.
edit:
Steampunk is a sub-genre of science fiction, fantasy, alternate history, and speculative fiction that came into prominence during the 1980s and early 1990s.[1] Steampunk involves a setting where steam power is still widely used—usually Victorian era Britain or "Wild West"-era United States—that incorporates elements of either science fiction or fantasy.
http://en.wikipedia.org/wiki/Steampunk

Wolverine
1.12.2011, 21:57
Što se tiče vizuelnog identiteta SFa pored pomenutog Ridlija Skota i Lik Beson se može pohvaliti uspehom na ovu polju. The Fifth Element je film koji me i dan danas oduševljava fotografijom, efektima i scenografijom. Naše gore list, Bilalić Enis, or, as you may know him, Enki Bilal je vrlo lepo preneo svoj strip na film što se izgleda samog filma tiče (govorim o Immortalu). Velika je stvar reći audio-vizuelno skoro isto koliko i dobrim scenarijom.

Aibo
1.12.2011, 22:25
Obožavam Peti Element zbog svega što si naveo. Definitivno jedan od omiljenih. :aplauz: Immortal mi je ok, jedan od najčudnijih i najautentičnijih SF-ova koje sam gledao, mada nije baš u okvirima onoga što zaista volim. Anyway, šteta što ovakvih autentičnih izleta nema češće u SF svetu, prava šteta.

Pumbaa
2.12.2011, 0:50
naravno Blade Runner...

Od animiranih naveo bih Eve no Jikan (http://www.imdb.com/title/tt1715210/) koji ima dosta dodirnih tacaka sa Blade Runner-om.

xandar
2.12.2011, 0:56
neke japanske animirane filmove trba tretirati kao kulturno-umetnicka blaga jer zaista to zasluzuju.Pitanje za fanove takvih filmova da li mozda znate naziv animiranog japanskog filma cija radnja neodoljivo podseca na matriks i terminator triologije(tipa ''rise of the mashines'')?cini mi se da je osim japanske naravno i engleske sinhronizacije...videh pre par god na RTS-u trazio sam na netu i nisam mogao da nadjem...

jedna preporuka za dobar SF - Moon (http://www.imdb.com/title/tt1182345/), reziser Duncan Jones

Aibo
2.12.2011, 3:05
Što se Matrixa tiče on je upravo i pokupio ideju iz Ghost in the Shell (http://www.imdb.com/title/tt0113568/), koji je u par postova iznad pominjala Iris. Pretpostavljam da si na njega mislio.

Kad smo već kod animiranih dela, pridružiću se sa preporukom za Appleseed (http://www.imdb.com/title/tt0401233/), a dodao bih još i preporuku za Južno Korejski Sky Blue (http://www.imdb.com/title/tt0353014/).

ZoNi
2.12.2011, 10:39
Inače, SF film koji je, čini mi se, na mene ostavio najjači utisak je Flight of the Navigator (1986), http://www.imdb.com/title/tt0091059/

http://i.imgur.com/ytK7W.jpg

In 1978, a boy is moved 8 years into the future and has an adventure with the alien ship that is responsible for that.

Ne bih rekao d aje ovo baš najbolji SF film, ali kad sam ga gledao prvi put (u prošlom milenijumu ;) ), meni je bio izvanredan.

Bilo bi super kad bi snimili ozbiljniji rimejk! :)

orange47
2.12.2011, 19:32
mislim da nije pomenut "Do kraja sveta". kad sam ga gledao prvi put nisam bio nesto posebno odusevljen, ali ipak mi je ostao u secanju kao veoma dobar i originalan film. mozda zbog fantasticne muzike ili sto sam ga gledao na fest-u u sava centru. ima neku 'atmosferu'. interesantno je bilo videti nakon nekoliko godina kako se skoro nista nije obistinilo u 1999.

Oggy
2.12.2011, 20:22
Inače, SF film koji je, čini mi se, na mene ostavio najjači utisak je Flight of the Navigator (1986), http://www.imdb.com/title/tt0091059/

In 1978, a boy is moved 8 years into the future and has an adventure with the alien ship that is responsible for that.

Ne bih rekao d aje ovo baš najbolji SF film, ali kad sam ga gledao prvi put (u prošlom milenijumu ;) ), meni je bio izvanredan.

Jedan od omiljenih iz mog detinjstva :)

nameless1
2.12.2011, 20:45
Što se Matrixa tiče on je upravo i pokupio ideju iz Ghost in the Shell (http://www.imdb.com/title/tt0113568/), koji je u par postova iznad pominjala Iris.

Ko voli Ghost in the Shell i Blade Runner-a, neka obavezno odigra Deus Ex: Human Revolution. Igra je debelo inspirisana ovim SF klasicima, sto se itekako primecuje..

Mac4LiF
2.12.2011, 21:12
Cargo 2009
Iako je nemacke produkcije , vrijedan je paznje dapace u HDu.

http://www.imdb.com/title/tt0381940/

Picard
2.12.2011, 21:38
Cargo je švajcarska produkcija, ako se ne varam, film je delovao obećavajuće, ali je otprilke od početka druge trećine krenulo usporavanje radnje. Po meni je dobra ideja prilično protraćena.

hate
2.12.2011, 22:21
Možda nekome bude zanimljivo, nađoh slučajno (http://www.imdb.com/list/-7fJjrdRgpA/).
Gosti iz galaksije (http://www.imdb.com/title/tt0082466/)
-3azjxDMLg0

Skenderevo
3.12.2011, 0:35
Kad se vec spominje SF, ja bih kao svoj najomiljeniji deo njega naveo:

http://cdn101.iofferphoto.com/img3/item/946/147/46/star-wars-prequel-trilogy-custom-case-dvd-set-bb6f.jpg

Po ko zna koji put pogledah mnogima omrazene prequel epizode Ratova Zvezda, koji su mi mnogo bolje od starijih delova (ne, ne zbog CGI efekata, vec zbog price obradjene u njima). Ako je neko ovo doziveo kao smrtnu uvredu, molim vas da ne ulazimo u raspravu, jer svako ima svoje misljenje :D

Medju omiljenim SF filmovima naveo bih jos i Bladerunnera, prvi The Matrix, Pitch Black (nastavak nikako) i , naravno, Terminator 2.

Aibo
3.12.2011, 3:19
Ma što omražene? Stari Star Wars su filmovi mog detinjstva i stvarno sam ih voleo, ali nikako ne mrzim ove nove. Prvi, The Phantom Menace, me je nervirao po pitanju određenih stvari ali je ipak bio zabavan film. Na druga dva nemam nikakve primedbe.

Ni originalna tri realno nisu nikakva umetnost iliti ne znam šta već... A ponavljam da sam ih strašno voleo kao klinac, i dalje ih volim. Prosto je to bilo to vreme i tada su bili nešto novo. Kada ih danas pogledam, a gledah ih sve pre mesec dana, realno su podosta naivni i nerazrađeni, ali ih svejedno i dalje volim.

Ipak treba uzeti u obzir da li se nešto prvi put gledalo sa npr. 12 god. ili sa 30, a većina "Star Wars puritanaca" to ne uzme u obzir. Što bi moja keva volela da kaže: "Ove orasnice su bile mnogo lepše kada sam bila mala", a onda malo razmisli pa doda: "a za bolje nismo ni znali". :)

orange47
3.12.2011, 8:27
nije los 'Strange Days (1995)' od relativno novijih. a treba odgledati Zardoza i Barbarelu. to su prakticno 'kultni' fimovi. e,da, i naravno Brazil.

Maverick
3.12.2011, 21:38

Pored ovog dodao bih i još jedan iz detinjstva:

http://www.imdb.com/title/tt0087597/

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/4/4c/Last_starfighter_post.jpg/220px-Last_starfighter_post.jpg

Crni021
29.12.2011, 23:36
Moj omiljeni SF Minority report (2002) (http://www.imdb.com/title/tt0181689/)

Ne interesuju me mnogo efekti u filmovima prica i ideja su mi na prvo mestu a u ovom filmu su mi bas te dve stvari na vrhunskom nivou.

Maverick
30.12.2011, 21:50
Ako gledaš samo na priču, po meni idealan primer je "The Man From Earth" (http://www.imdb.com/title/tt0756683/). Ne da nema efekata, nego nema ničeg drugog osim jedne sobe i 10-ak glumaca, nijedan jedini CGI... Ma ništa osim te sobe i priče... A priča te drži prikovanim za ekran NON-STOP (ok, možda preterujem, ali na mene je film imao takav uticaj). Inače, podržavam tvoj post.

Silent Otto
31.12.2011, 17:45
Meni omiljeni SF filmovi već su ovde pominjani, ja ću samo da dodam da jedva čekam mesec Jun i novi film Ridlija Skota "Prometheus".

Miki1987
3.1.2012, 2:13
Пети елемент као "лаки" СФ, скоро пародија. Веома забаван и после седмог гледања.

Јел воли неко Двестогодишњака (http://www.imdb.com/title/tt0182789/) ?

На мене је оставио солидан утисак.
Рађен је по књизи Исака Асимова "Позитронски човек". Сад, зашто се разликују превод наслова филма од књиге, није ми јасно.

Pegasus
3.1.2012, 2:17
Мислим да је споменут пре пар страна.

Mac4LiF
8.1.2012, 1:20
Posto smo poceli da vadimo filmove iz naftalina(poput N.Let-a,Last Star F.)
da dodam jos jedan koji je prikazivan na teveu u srbiji kad su sankcije stupile na snagu:
Enemy Mine
http://www.imdb.com/title/tt0089092/
Salu na stranu,za sva tri ova filma smatram da imaju veoma veliku nostalgijsku vrednost.

Od novijih S.F. filmova bih vam preporucio:
Space Battleship Yamato
http://www.imdb.com/title/tt1477109/
Film je japanske proizvodnje i predstavlja praznik za oci i usi svakog hard-core ljubitelja naucne fantastike. Iako je sniman kao Wing Commander(CGI) i ima par dodirnih tacaka ne predstavlja falinku vec naprotiv.
Sama gluma kao i interakcija izmudje glumaca predstavlja neopisiv "muzicki tobogan".Zelim reci da su "oscilacije" isuvise prisutne po pitanju naracije...ali posto su u pitanju japanci,tu smo spremni da im oprostimo.Takodje se postavlja pitanje da li je sve to tako i zamisljeno ili se radi o "neuspjelom" projektu.Npr.scena u komandnom tornju,po unistavanju znatno jaceg neprijatelja svi ustaju i skacu od radosti ali "sa kakvim tonom"??!!! :eek: :rofl:
Da li se mozda radi o sprdnji??!!!To vjerovatno nikad necu saznati.
Takodje scena sa kapetanom koji lezi u krevetu i koji uzima tabletu(bombonu) za svoju boljku i "mota preko zuba" izaziva osecaj W.T.F. :eek: :kreza: :tapsh: .
Sama muzicka pozadina se moze okarekterisati kao siromasna ali na momentat mozete itekako imati osecaj da upravo slusate muziku iz filma Cashern. Po samom toku filma imat cete osecaj da gledate klise za kliseom i taman kad mislite da znate koja je sledeca scena dogodit ce se nesto nepredvidivo. Sami cgi efekti kao i ext/enterijer su na nivou sam malim odstupanjima.

Nedvojbeno je da se radi o prvoklasnom mixu S.F. , akcije i humora.
Ovako nesto se definitivno mora drzati u video kolekciji.

Martok
8.1.2012, 2:05
Space Battleship Yamato
http://www.imdb.com/title/tt1477109/
...

Meni se nije svideo, nisam ni odgledao do kraja. Karakteri su mi delovali previse histericno/euforicno. Dogadja se to nekad kod japanaca ... :)

Aj kad vec spamujem

Hunter Prey (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1270291/

Ko sto neko u komentarima na imdb.com rece. "Zasto SciFi kanal ne snima ovakve filmove?" Znaci, gledajte ga kao TV film, ne ocekujte nista i bicete prijatno iznenadjeni.

toxic
12.1.2012, 5:04
Ako gledaš samo na priču, po meni idealan primer je "The Man From Earth" (http://www.imdb.com/title/tt0756683/). Ne da nema efekata, nego nema ničeg drugog osim jedne sobe i 10-ak glumaca, nijedan jedini CGI... Ma ništa osim te sobe i priče... A priča te drži prikovanim za ekran NON-STOP (ok, možda preterujem, ali na mene je film imao takav uticaj). Inače, podržavam tvoj post.
Jedan od retkih filmova koje cuvam na hardu i koji mogu da gledam iznova bez Fast Forward komande. Fenomenalna prica, odlicna gluma. Preporuka za sve koji nisu gledali.

King SRB
9.2.2013, 13:33
Joooj pa bas za jedan nemogu nikako da se odlucim al evo naj najuze sto mogu 5 top filmova
1: Terminator al samo 1 i 2
2 Alien 1 , 2 , 3
3 Galaxy Quest (Tim Alan)
4 Star Trek Nemisis
5 Robotech (animirani crtani 1981)

Sent From My UltraSpeed S.E Xperia Arc S 1,4GHz Gaming Edition

Budimir_Trajkovic
9.2.2013, 16:45
Joooj pa bas za jedan nemogu nikako da se odlucim al evo naj najuze sto mogu 5 top filmova
1: Terminator al samo 1 i 2
2 Alien 1 , 2 , 3
3 Galaxy Quest (Tim Alan)
4 Star Trek Nemisis
5 Robotech (animirani crtani 1981)

Sent From My UltraSpeed S.E Xperia Arc S 1,4GHz Gaming Edition
Pa pobogu čoveče odakle izvadi Nemesis pored Wrath of Khan-a? :eek:
Ubedljivo najbolji ST film, a i moj omiljeni SF ikada. A ne smem zaboraviti ni ST First Contact koji je isto genijalan.

Acanen
9.2.2013, 18:58
Soylent Green (http://www.imdb.com/title/tt0070723/)

Mozda nije najbolji sf film ali vredi ga pogledati.

King SRB
9.2.2013, 19:21
Pa pobogu čoveče odakle izvadi Nemesis pored Wrath of Khan-a? :eek:
Ubedljivo najbolji ST film, a i moj omiljeni SF ikada. A ne smem zaboraviti ni ST First Contact koji je isto genijalan.

Pa kad ne moze da stane inace stavio bi ja sve Star Trek filmove ali sam morao da se odlucim za neki a ovaj mi je ostavio dubok trag! Mada i First Contact je vrh, eto nisam se setio, pa kad kazu jedan a ja stavio pet. A kad bi mene pitali napravio bih pitanje otvorenog tipa, npr: Vasa lista najboljih SF naslova :)
Ali niko me ne pita ;)

Mac4LiF
11.2.2013, 23:51
Soylent Green (http://www.imdb.com/title/tt0070723/)

Mozda nije najbolji sf film ali vredi ga pogledati.

Ne da nije najbolji nego je antalogijski !!!
Sa veoma jasnom vizijom buducnosti.
I sto je kud i kamo sve bliza sa sadasnjoshcu.