Prikaži potpunu verziju : Koji hard disk SATA II, TIH?
Ljudi pomozite koji hdd sata II 250gb, mnogo mi je vazno da je tih?
Uzmi WD -AAKS seriju i bices zadovoljan
Velikasova
8.2.2008, 10:46
SEAGATE-Barracuda :aplauz:
Master Neo
8.2.2008, 10:49
I uvek Jovo na novo... WD vs Seagate...:opanachke
Bryan Fury
8.2.2008, 10:52
Hm... moj brat ima Seagate od 500GB i krlja toliko glasno da ne poveruješ. :) Ja bih razmislio i o nekom Samsung Spin Point-u. :)
Master Neo
8.2.2008, 11:02
Ne znam kakav je taj samsung sa temperaturama i performansama... Sve u svemu, kad se sabere glasnoca, performanse i temperatura, odlucio bih se za WD 250AAKS.
Ljudi pomozite koji hdd sata II 250gb, mnogo mi je vazno da je tih?
Čovek reče od 250Gb, znači WD2500AAKS!!!:dedica:
Aleksandar Tobdzic
8.2.2008, 12:05
Da vi vidite moj Maxtor Sata iz 2004.god kako taj krci to je za pohvalu:tapsh:
Glasniji HD od tog mog nisam video:)
A pre bih uzeo WD od Seagate jer cujem da je Seagate=Maxtor
E a ja na osnovu svog iskustva mogu reci AAKS NIKAKO! Mozda se od 250 i 500gb razlikuju u glasnoci i radu, ali moj aaks je bucan ko traktor i cakce i smara, zato je i komp na servisu...
A pre bih uzeo WD od Seagate jer cujem da je Seagate=Maxtor
Seagate baracuda= Seagate, Maxtorov ima m u oznaci.
U toku dana cu sklopiti komp sa Seagate Baracuda 250GB 7200, SATA II, 16MB Cache pa mogu javiti koliko se cuje iz licnog iskustva, nadam se da nece zvucati kao traktor :)
Evo ovako iz licnog iskustva preporuka je naravno Seagate. Imam trenutno bas taj Seagate 250 GB SATA2 16m cache sa 5-godisnjom garancijom i preporucujem ga svima. Sta se tice kvalitete i buke, daleko je najkvalitetniji i najtisi disk koji sam ikada imao. A imao sam ih :D. Dakle, preporuka iz mog licnog iskustva
Najtiši je Samsung, ali ne i najbrži! Dakle, ostaje preporuka za WD2500AAKS, a i Seagate je u toj klasi!!!
@Elendil: koliko si platio taj Seagate? Ne bi trebao da se previse greje, do 33-35 stepeni maksimum a ni da je suvise bucan.
Mario Pavićević
8.2.2008, 23:05
Seagate 410AS ima samo jednu plocu i samim tih je jako tih i malo se greje.Pored LC power 550w 14cm fan-a i kulera na procesoru koji se vrti na 1200 obrtaja se ne cuje.
Kakav je WD3200AAKS,jeli on tih?
Generalno gledano (po testovima), Samsung je najtishi, na drugom mestu je WD, pa onda "ostali".:D
Dobra stvar kod WDa je podrshka za acoustic management, pa kome je bucan na defaultu moze da ga utisha.Seagate s druge strane ne podrzava acoustic management.
I dosta vishe ovih postova "svaki ciga svoga konja hvali".:kreza:
Kakav je WD3200AAKS,jeli on tih?
Da, jedva se cuje.Ja imam upravo taj disk.:)
@Elendil: koliko si platio taj Seagate? Ne bi trebao da se previse greje, do 33-35 stepeni maksimum a ni da je suvise bucan.
4950 din, ima verovatno i jefinije u bg
Svidja mi se, lepo radi:aplauz:
5000? Lepo su ga zacepili, nema sta! :D Verovatno si mogao i bolje da prodjes al' sad sta je - tu je. ;) Kako se greje?
Hvala svima na savetima. Uzeh WD 3200AAKS po nekom proseku glasova sa foruma, poznanika.. ;) Nemogu reci da je tih ali je podnosljivo, videcu da se pozabavim sa tim acoustic management kasnije :D 3 godine garancije ide na WD, skoro da se ne greje prem da imam fan sa prednje strane kucista :) generalno primeran hdd preporuka.
Jel na moju plocu MSI K8N Neo-FSR moze SATA II HD-evi? Uzemo bi neki od 320GB.
Mario Pavićević
9.2.2008, 18:44
Jel na moju plocu MSI K8N Neo-FSR moze SATA II HD-evi? Uzemo bi neki od 320GB.
Mozes ih prikljuciti.Tvoja ploca ima SATA 1 kontorler tako da na SATA 2 hard disku moras spojiti jedan dzamper da bi on radio kako treba na SATA 1 kontoleru.
Generalno gledano (po testovima), Samsung je najtishi, na drugom mestu je WD, pa onda "ostali".:D
Dobra stvar kod WDa je podrshka za acoustic management, pa kome je bucan na defaultu moze da ga utisha.Seagate s druge strane ne podrzava acoustic management.
I dosta vishe ovih postova "svaki ciga svoga konja hvali".:kreza:
Da, jedva se cuje.Ja imam upravo taj disk.:)Kako se "pristupa" acoustic management-u,gdje se nalazi to podesavanje,posto ovaj moj WD320AAKS drlja ko traktor?
Trenutno imam Seagate Barracuda 400GB i on isto drlja, nisam do sada čuo toliko bučan disk.
Planirao sam da uzmem:
SATA2 750GB 16MB Western Digital Caviar® SE16 WD7500AAKS
Da li može neko ko ga ima da kaže koliko je bučan?
Ili to zavisi od primerka do primerka?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.