PDA

Prikaži potpunu verziju : Kako da promenim IP adresu?

rade_pg
6.2.2008, 22:46
Znam unaprijed da je vec bilo slicnih tema ali mi ni jedna nije bila od koristi...

Banovan sam na jednom irc kanalu, da li postoji mogucnost da promijenim IP adresu!!!

Koristim ADSL internet, LINKSYS router...

Hvala unapred, ne znam da li sam vam dovoljno naveo podataka....

rade_pg
6.2.2008, 22:57
Sad sam vidio da sam promasio kategoriju.... sorry

vladale
7.2.2008, 15:53
Znam unaprijed da je vec bilo slicnih tema ali mi ni jedna nije bila od koristi...

Banovan sam na jednom irc kanalu, da li postoji mogucnost da promijenim IP adresu!!!

Koristim ADSL internet, LINKSYS router...

Hvala unapred, ne znam da li sam vam dovoljno naveo podataka....

Postoji, pronađi IRC proxy.

JovanK
8.2.2008, 20:52
Obični proxy će ti rješiti sve probleme, mada ti na ADSL-u bi trebao da svaki put imaš drugu IP kada se konektuješ.

nighthawk
8.2.2008, 22:44
mada ti na ADSL-u bi trebao da svaki put imaš drugu IP kada se konektuješ.

Ne mora da znaci. Prvo, dhcp server izdaje adresu jednoj masini na odredjeno vreme, ova adresa se obnavlja kada istekne polovina tog vremena ili kad se masina restartuje (mada kod adsl-a ovo mozda radi malo drugacije), a cesto se desava i da jedna masina dobije istu adresu posle obnove, tako da moze da se desi da jedan korisnik dugo zadrzi jednu istu adresu. Drugo, moguce je da provajder koristi NAT, a to je cest slucaj sa manjim provajderima, u tom slucaju svi korisnici uvek imaju istu ip adresu.

Rasa
8.2.2008, 23:07
U 99% slucajeva manjiprovajderi koriste NAT, nazalost i moj tako da ponekad imam probleme kada hocu nesto da skinem sa rapid.... a neko ko je kod istog provajdera kao ja vec skida nesto.:mad:

pekic.zeljko
12.6.2008, 1:56
rade rade..
promijeni ident, promijenice se i adresa kada restartujes rooter,
bana vise nema, pa-pa :)

Plavusica
8.4.2013, 10:11
E Jel moze neko da mi pomogne,kako da promenim adresu ip od laptopa,jer sam bila registrovana na jedan forum,i napravila drugi profil ali to je zabranjeno,dogovorila sam se sa adminima da mi obrisu taj drugi profil,a ostave prvi,medjutim greskom sam ukucala email sa prvog profila i zabranili mi ulazak na forum,kako da promenim ip adressu laptopa da im kazem da je u pitanju greska?:eek:

orange47
8.4.2013, 12:27
@Plavusica
ja bih zamolio nekog druga da prenese poruku moderatoru.

Sladjan85
8.4.2013, 16:03
E Jel moze neko da mi pomogne,kako da promenim adresu ip od laptopa,jer sam bila registrovana na jedan forum,i napravila drugi profil ali to je zabranjeno,dogovorila sam se sa adminima da mi obrisu taj drugi profil,a ostave prvi,medjutim greskom sam ukucala email sa prvog profila i zabranili mi ulazak na forum,kako da promenim ip adressu laptopa da im kazem da je u pitanju greska?:eek:

- resetuj ruter (ne znam koju konekciju imas)

- ukucaj 192.168.1.1 (page od rutera, obicno je ovaj) (release / renew)

Ili ako recimo tvoj provajder dozvoljava, idi Start, Run pa kucaj Command , pa kucaj ipconfig /release ,pa ipconfig /renew .

Ako nekim cudom bas imas fixnu adresu, mozes iskoristiti neki http proksi, kad ides na taj forum.

NjegovaWisost
9.4.2013, 15:59
Ili skini Tor Browser i preko njega idi.

orange47
11.4.2013, 17:11
Ili skini Tor Browser i preko njega idi.

tor nije resenje jer, izmedju ostalog, vecina foruma ga verovatno vec blokira zbog zloupotreba.