Prikaži potpunu verziju : Ruter ne može da nađe IP adresu ako je povezan preko mrežnog kabla!
Ivan Zivanovic
5.2.2008, 12:13
Jednostavno,kad sam poslednji put izvadio mrezni kabal iz kartice,i ponovo ga vratio,ruter nije mogao da nadje IP adresu,a samim tim ja nisam imao konekciju.Medjutim,kad sam sve to prikacio preko USB-a,radi sasvim normalno.U cemu je fora?
Takodje,torent radi samo ako je ruter prikljucen preko mreznog kabla,a ne radi ako je prikljucen preko USB-a.
Inace koristim telekomov ADSL 512/64
Bryan Fury
5.2.2008, 13:20
Jesi ga resetovao posle tih promena (lan pa usb)?
Ivan Zivanovic
5.2.2008, 13:47
Ako mislis,da li sam resetovao ruter->jesam!Samo sto kod usb konekcije radi kao zmaj,a kod konekcije preko mreznog kabla(cak i posle vise resetovanja),zali se da ne moze da nadje IP adresu.
Bryan Fury
5.2.2008, 14:00
Hm, da li je uopšte ispravno tu sve? Možda bi ti mogli i zameniti modem u Telekomu.
Probaj da ubodeš mrežni kabl i da ugasiš-upališ ruter.
Naravno, nemoj istovremeno da kačiš i mrežni i USB kabl.
Treća mogućnost je da ubodeš mrežni kabl, odeš na Network connections, nađeš konekciju preko mrežne kartice, klikneš desnim tasterom miša na tu ikonu i izabereš Repair connection.
Što se tiče torrenata, nije sigurno šta se dešava. Međutim, ako je u pitanju belo-ljubičasti Huawei ruter, on je poznat po tome što ga treba restartovati posle bilo koje promene - to će ti možda pomoći. Ili da regulišeš stvar sa konekcijom preko mrežne kartice.
Inače, ti mešaš uzroke i posledice. Najverovatnije nije slučaj da ruter ne vidi mrežnu, nego mrežna ne vidi ruter ;)
Nisi rekao da li ti je mrežna konekcija podešena na Auto ili si nešto ukucao. Drugo, nisi rekao da li možeš da pristupiš ruteru kucanjem u browseru adrese 192.168.1.1 (za mrežnu konekciju) ili 192.168.1.2 (za USB)?
Ivan Zivanovic
5.2.2008, 17:53
Inače, ti mešaš uzroke i posledice. Najverovatnije nije slučaj da ruter ne vidi mrežnu, nego mrežna ne vidi ruter ;)
Nisi rekao da li ti je mrežna konekcija podešena na Auto ili si nešto ukucao. Drugo, nisi rekao da li možeš da pristupiš ruteru kucanjem u browseru adrese 192.168.1.1 (za mrežnu konekciju) ili 192.168.1.2 (za USB)?
----------------------------------------------------------------------------
Ruteru pristupam kucanjem adrese 192.168.1.1.Nisam siguran šta misliš pod mrezna konekcija.
Odeš u Start meni, pa u Control Panel, pa u Network Connections i nađeš Local Area Connection (eventualno ima neki broj iza). Klikneš desnim tasterom miša kad nađeš koja je od mrežne kartice (ako ih ima više, neka može biti od FireWire porta i slično) i izabereš Properties, pa odatle TCP/IP...
Ali pošto ne znaš o čemu govorim, verovatno ti stoji na Auto.
Ivan Zivanovic
9.2.2008, 12:03
Formatirao sam C particiju,i ponovo instalirao XP,ali konekcija preko mrznog kabla opet ne valja.Podesio sam sve parametre za konekciju u Control Panel-u.Nemam pojma o cemu se ovde radi.....Mozda je nesto sa mreznom kartom(koja je BTW integrisana na ploci)?
Jesi li instalirao drajvere od nje?
Ivan Zivanovic
9.2.2008, 17:06
Jesi li instalirao drajvere od nje?
Naravno.Sve je OK(sto se instalacije drajvera tice).Device Manager se ne zali ni po jednoj stavci!
A mrežni kabl? Jel on u redu?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.