PDA

Prikaži potpunu verziju : Fruity Loops

_RaZoR_
4.2.2008, 19:25
E ovako, pošto vidim da nema niti jedne teme o fruity loopsu, da ja napravim.
Pišite ovdje sve šta vas muči, pišite fazone, cake itd

Evo za početak, ja imam problem. Pošto sam napravio više "patterna", kad pustim da svira on ide od početka. Kako da namjestim da mi svira samo odabrani "pattern". Hvala.

Jenkiduduldu
4.2.2008, 23:15
Cini mi se da pritiskom na taster F5 pozivas playlistu. U toj playlisti redjas patterne po vremenskoj liniji kada koji zelis da ti svira, naravno pre toga moras ih razvrstati i dati im imena da bi znao koji je koji. Ja obicno sve deonice svoje stvari napravim u jednom patternu i kada sam siguran da je to to onda svaki element (bubanj, cinele, itd..) iskopiram na poseban pattern pa ih onda u playlisti redjam po vremenskoj liniji. Postoji ovde jos mnogo caka kao sto su prelazi izmedju elemenata, efekti u realnom vremenu, ali bi to ukratko bilo to.

Highlander
5.2.2008, 2:28
Ja sam instalirao nekoliko puta dve verzije i nijedna nije htela ni da se pokrene... :(

fingerprint
5.2.2008, 7:46
Imas dva optionbox-a, na slici. Jedan (pat) kad je checkiran pusta samo izabrani pattern, drugi celu pesmu. Evo i screenshot-a.
Doduse, ja posedujem maotru trojku... Mozda je na novijim verzijama nesto drugacije, ali pogledaj u svakom slucaju.

Dark Had
5.2.2008, 13:48
A gde bih ja mogao naci neke tutorijale, ali na Srpskom???

Jenkiduduldu
5.2.2008, 14:12
Highlander je rekao:
Ja sam instalirao nekoliko puta dve verzije i nijedna nije htela ni da se pokrene... :(Ocito da si skinuo neispravne verzije. Meni je radila svaka i to na P3-ci. Svaka verzija posle 4-ke je dobra ali i zahtevna to je meni bio tada jedini problem.

Fingerprint je izgovorio:
Imas dva optionbox-a, na slici. Jedan (pat) kad je checkiran pusta samo izabrani pattern, drugi celu pesmu. Evo i screenshot-a.
Doduse, ja posedujem maotru trojku... Mozda je na novijim verzijama nesto drugacije, ali pogledaj u svakom slucaju.Da, ali da bi ti svirala pesma kad čekiraš dugme song, ona zapravo mora da postoji na playlisti koju sam pomenuo inače se neće čuti ništa. Postoji čak i opcija da se pesma snima u realnom vremenu korišćenjem opcije record ali ovaj sistem još nisam uspeo do kraja da dokučim. Mislim da je raspored komandi isti sve do 6-ce, 7-cu nisam probao.

Dark Had je kazao:
A gde bih ja mogao naci neke tutorijale, ali na Srpskom???Nazalost tutorijale na srpskom neces naci, barem ih nije bilo kada sam ja trazio, ali to je bilo odavno. Imas na oficijelnom sajtu Video turorijale ali njih mozes da gledas samo prvih par minuta a za posle moras da platis :D. Ali znam ja link sajta gde mozes sve da ih nadjes i da ih na miru odgledas ;).

fingerprint
5.2.2008, 14:50
Da, ali da bi ti svirala pesma kad čekiraš dugme song, ona zapravo mora da postoji na playlisti koju sam pomenuo inače se neće čuti ništa. Postoji čak i opcija da se pesma snima u realnom vremenu korišćenjem opcije record ali ovaj sistem još nisam uspeo do kraja da dokučim. Mislim da je raspored komandi isti sve do 6-ce, 7-cu nisam probao.

Tacno, ali nisam znao da covek nije znao za playlist :D
U svakom slucaju, _RaZoR_, dok u patternu postavljas samplove kao kockice (kasnije ces pohvatati cake, i opcije, pa ces koristiti note, oktave i filtere) u playlisti postavljas patterne kao kockice. Patterni se onda nadovezuju jedan na drugi, i cine pesmu...

_RaZoR_
5.2.2008, 23:45
Znam za playlistu. Nisam vidio ovo za chekirati :D Evo vec pravim neke male stvari. Ima tamo vec Drum Kits, ja izaberem Big Studio i udri. Nego, koju verziju imate, u mene 3... Koja verzija je najbolja?

Jenkiduduldu
6.2.2008, 2:29
Zadnju koju sam ja koristio bila je 6-ica. Sama verzija se od prethodnih ne razlikuje puno osim u jednom jedinom plugin-u koji zivot znaci, a u pitanju je Cytrus (ako se dobro secam). Ovaj plugin ti je zamena za sve zivo, a ako znas u njemu mozes napraviti sve od igle do lokomotive. Evo uzmi za primer mene, ja sam uz pomoc njega uspeo da iskopiram melodiju od "Mars na drinu" i iskombinujem je sa nekim drum-ovima na 130BPM, i izgleda zanimljivo. Ako imas sluha i znas da radis u Piano Roll mod-u stvarno mozes sve napraviti, eh sto nisam kupio neku klavijaturu...:( gde bi mi kraj bio. pa ove ritmove koje sada slusaju kod Seke Aleksic i Jelene Karleuse, itd. to sam ja pravio jos pre Hrista i jos bolje.

_RaZoR_
6.2.2008, 14:25
Jesi ti koristio neki tutorial za fruity loops na početku? Je l' možeš meni nešto da preporučiš?

Jenkiduduldu
6.2.2008, 16:45
Iskren da budem nisam koristio ni jedan, jer u to vreme kada sam se bavio Fruityjem nisam imao ADSL pa nisam mogao da nabavim. Sada se vise bavim Web dizajnom pa skidam te tutorijale.

Sto se preporuke tice, kazem ti probaj da nadjes negde (cini mi se da sam ti posla na PM) ove tutorijale sa zvanicnog sajta mislim da oni objasnjavaju sve postupke od nule, koliko sam uspeo jednom da vidim u nekih par minuta preview-a.

_RaZoR_
6.2.2008, 22:51
Iskren da budem nisam koristio ni jedan, jer u to vreme kada sam se bavio Fruityjem nisam imao ADSL pa nisam mogao da nabavim. Sada se vise bavim Web dizajnom pa skidam te tutorijale.

Sto se preporuke tice, kazem ti probaj da nadjes negde (cini mi se da sam ti posla na PM) ove tutorijale sa zvanicnog sajta mislim da oni objasnjavaju sve postupke od nule, koliko sam uspeo jednom da vidim u nekih par minuta preview-a.

Pa kako si ti uspio sve to da radiš, ja teško oko melodije radim, ajoj sve mi komplikovano nekako...:paranoia:

Jenkiduduldu
7.2.2008, 0:44
Ako imas sluha i znas Engleski nista nije toliko tesko, jesu neke naprednije stvari ali on osnovno nije. Naravno nisam ja odmah pravio prvo sam isprobavao, trazio neke nove semplove upoznavao program i nekako je vremenom doslo.

Marko 0401
7.2.2008, 1:32
eh sto nisam kupio neku klavijaturu...:( gde bi mi kraj bio. pa ove ritmove koje sada slusaju kod Seke Aleksic i Jelene Karleuse, itd. to sam ja pravio jos pre Hrista i jos bolje.

E neka je nisi kupio :D

Jenkiduduldu
8.2.2008, 18:48
E neka je nisi kupio :D

Da preformulišem svoj odgovor:
Mislio sam na ritmove iste lakoće a ne na to da sam ja preteča Seke ili Karleuše. Daleko im lepa kuća sve bi ih ukinuo.