PDA

Prikaži potpunu verziju : Dva Napajanja?!

Thecko
3.2.2008, 22:51
Posedujem c2d 4400, asus EN 8600 GT, 2g king rama, jedan SATA hard, jedan opticki uredjaj, plus jos jedan cooler na hardu, i naravno giga ds3 plocu. Uz sve to sam bio pametan i jako skupo placeno Codegen dual power 480w napajanje sam stavio unutra, sto se pokazalo kao major greska. Posto imam Aurora kuciste, koje napred ima diode(cool a?) mogu da vidim da to napajanje nije dovoljno jako, jer one trepte kada se HDD aktivira.E sad pitanje, dal je moguce da na racunaru postoje dva napajanja, tj. jedno (codegen) za plocu,cpu, graficku i mem, a drugo za optiku, hddd i coolere? Kupio bi neko bedno napajanje za drugi deo racunara,prostor i buka nisu problem, jedino pitanje je dal bi mogla oba nekako da se povezu da rade simultano? Hvala unapred.

bojanh
3.2.2008, 23:00
Posedujem c2d 4400, asus EN 8600 GT, 2g king rama, jedan SATA hard, jedan opticki uredjaj, plus jos jedan cooler na hardu, i naravno giga ds3 plocu. Uz sve to sam bio pametan i jako skupo placeno Codegen dual power 480w napajanje sam stavio unutra, sto se pokazalo kao major greska. Posto imam Aurora kuciste, koje napred ima diode(cool a?) mogu da vidim da to napajanje nije dovoljno jako, jer one trepte kada se HDD aktivira.E sad pitanje, dal je moguce da na racunaru postoje dva napajanja, tj. jedno (codegen) za plocu,cpu, graficku i mem, a drugo za optiku, hddd i coolere? Kupio bi neko bedno napajanje za drugi deo racunara,prostor i buka nisu problem, jedino pitanje je dal bi mogla oba nekako da se povezu da rade simultano? Hvala unapred.

http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=25741&highlight=napajanja

to je otprilike identicna tema,uglavnom isto se radi o spajanju dva napajanja ;P
:ciao:

deksi10
4.2.2008, 0:21
Jer si samo na osnovu treperenja tih dioda zakljucio da to napajanje nije dovoljno jako, ili si imao i neke nestabilnosti u radu tipa restartovanja, zamrzavanja sistema itd? Sudeci prema tvojoj konfiguraciji, ti tu i nemas neke velike potrosace, po meni to napajanje trebalo bi da tera tu konfu bez problema :ciao:

glitch
4.2.2008, 0:22
To napajanje bi trebalo da bude dovoljno za tu masinu (pod uslovom da nije propalo). Optereti komp necim zahtevnim pa vidi da li ce da se resetuje ili da prijavljuje neke greske. Ne razumem ovo oko dioda, sta trepti? Zelena dioda treba stalno da sljaka a crvena kada HDD radi. Za ovu drugu je normalno da treperi.

Bond_007
5.2.2008, 15:53
ako je napajanje preoptereceno (preslabo) to ce se manifestovati kao resetovanje kompa, cesto brljavljenje hard diska uz plavi ekran of death ili zamrzavanje slike gde samo reset na dugme pomaze etc.

ako sve lepo radi znaci da napajanje vrsi posao

inace kaciti dva minorna napajanja na komp je nepotrebno karabudzenje jer tako ili ce ti 2. napajanje biti na kucistu i neces moci od njega da zatvoris stranicu ili ces ga nekeko ubudziti u kuciste sto ce dovesti do dodatnog zagrevanja procesora i graficke usled novog izvora toplote i novonastale velike guzve u kucistu
najelegantnije resenje u tom slucaju je da se proda za sta moze postojece napajanje i dodaju tome pare planirane za to novo "sh" napajanje + jos malo i da se kupi neko valjano koje moze lepo single da tera komp kostace malo vise ali i vredi jer takva karabudzenja se ne isplate nimalo sem ukoliko nemas komp toliko jak da ga ni napajanje od 1kW ne moze potera pa si prinudjen koristiti 2 napajanja

Skols
5.2.2008, 16:07
Ne razumem ovo oko dioda, sta trepti?

VITO Aurora (http://www.itsvet.com/proizvod/vito-aurora-au-09/comp_comp_case/259/251) kucista imaju napred jedan deo ispod prozirne plastike koji svetli plavom bojom,tj neonke su plave boje,mislim da na to misli.

Bond_007
6.2.2008, 0:28
Au koja katastrofa od kucista ako smem da kazem ovako grubo :(

Ne znam koliko si platio to napajanje sto kazes da si ga skupo platio ali na itsvet.com codegen od 500W je 28e tako da ne vidim da je to neka velika cifra sve preko 30e ako si dao debelo si se za*bo

glitch
6.2.2008, 1:09
@Skols: moj Frontier Monarch ima isto to ali je tako traljavo odradjeno da sam otkacio molex koji ga napaja. Ako je na to mislio, nista cudno sto mu se desava a nema veze sa napajanjem. ;)
@Bond: isto to napajanje, pre jedno tri meseca platio ispod 20e, cini mi se oko 1500. ;)