PDA

Prikaži potpunu verziju : Detalj


peccatum
3.2.2008, 0:34
Evo ovo je slikano pre nekog vremena u dvoristu Karlovacke gimnazije ^^
Nervira me samo sto ima puno suma u pozadini (slikano idiotom,cekam da dobijem SLR,pa da se malo igram ^^),a ja nisam bas vicna Fotosopu, pa ne znam kako da popravim :S
Elem,da ne tupim previse evo slika:

Btw,koriscen je Canon SD750

Dve verzije,u boji i uuummm,neshto,sepia valjda xD

http://i250.photobucket.com/albums/gg270/Peccatum_90/th_KapijaUBojicopy.jpg (http://i250.photobucket.com/albums/gg270/Peccatum_90/KapijaUBojicopy.jpg)
http://i250.photobucket.com/albums/gg270/Peccatum_90/th_KapijaCjnoBejocopy.jpg (http://i250.photobucket.com/albums/gg270/Peccatum_90/KapijaCjnoBejocopy.jpg)

Konstruktivna kritika je i vise nego dobrodosla,posto sam tek nedavno pocela da se bavim ovim lepim hobijem

Falja ^^

steve89
3.2.2008, 13:31
Slika kao slika, ono, stvarno ništa posebno, ništa nisam osetio gledajući je. :o :) Što se šuma u pozadini tiče, neka ga...

Za drugi put, skineš za photoshop NoiseNinja-u ili Noiseware za uklanjanje šuma, prosti su za korišćenje. Slobodno pitaj na pm da ti uploadujem negde ako ne možeš da nađeš. :)

Samo fotkaj... Potraži neke tutoriale po netu što se tiče fotografije (a i ps-a), čitaj malo to, vidi šta i kako... Obrati pažnju na kompoziciju i pravilo trećina (rule of the thirds)... :)

DarkNemos
3.2.2008, 15:16
Potpuno se slazem sa steve-om. Slika nema dusu.

alesandro
3.2.2008, 16:45
Potpuno se slazem sa steve-om. Slika nema dusu.

Ma vi nemate dusu. :D Devojka je samo iskrena. :) Hehe, salim se ja... ovi izbori uticu na mene. lol

Slazem se sa gore pomenutim. :S

kinteC
5.2.2008, 17:55
Postoji nesto sto se zove estetika, i ona moze da se forsira u fotografiji. Dakle, devojka je videla interesantan motiv, htela je da ga prikaze. Sama izvedba je losa, jer si se priblizila samom subjektu, pa je zbog objektiva slika izoblicena. Efektije bi bilo da se odmakla od kapije, pa da je zumirala. Na taj nacin bi ove vertikalne linije bile paralelne, ravnoteza bi bila bolja.

Inace da ponovim: ako mislite da ce te praviti bolje fotografije sa boljim aparatom...varate se. To su mi drugi govorili, a i sam sam se uverio u to. Dakle, taj noise je sasvim prihvatljiv za taj tip fotografije.

genius
5.2.2008, 18:29
Jedino sto ja primecujem je cinjenica da previse lici na teksturu a ne na prizor ali to je moj utisak.

Ali posto nismo istog pola recicu ti samo: Super je :D samo guraj, bas mi se svidja ;)

fingerprint
5.2.2008, 18:51
E, stvarno niste dzentlmeni :D !
KinteC, nauci je nesto, daj joj (jos) saveta, ti si profi.
@peccatum : Ovaj... Lep dan danas, a? :p

hacker_aca
5.2.2008, 22:13
Eh, pa i vi sada... :rolleyes:

Nevena, kao što je kinteC rekao, nije važno da li je aparat bolji ili lošiji. Naravno, to ne znači da možeš da fotkaš sa kamerom sa telefona. ;) Ja koristim Canon A550, pogledaj fotke što sam ovde postavio ili profil na Deviant Art-u (hacker-aca.deviantart.com). Po komentarima forumaša mislim da stvarno pravi dobre fotke. E sada, jeste da kinteCov aparat pravi bolje fotke (Canon D400, jel?) ali sve ima svoju cenu. ;) A i nije preporučljivo da uzmeš "aždaju" od kamere a da ne znaš ni šta je ISO... Mislim da ti najbolje znaš svoje poznavanje fotografije. ;)

I meni je ova kapija zanimljiva. Više mi se sviđa ova fotka u boji. Pošto fotka nije baš najbolja (ne izaziva nikakvu emociju kod posmatrača, jel) mogla si da uhvatiš još par fotki iz drugih uglova. Ja obično tako radim kada vidim nešto zanimljivo, uhvatim objekat iz skoro svih uglova. Posle na kompu biram najbolje fotke. Naravno, probaj i malo da se igraš sa makro modom. ;)

kinteC
5.2.2008, 22:32
trenutno fotkam sa canonom 30D ...a nadam se da ce biti nesto jos bolje uskoro :)

I sto rece da se nesto fotka iz razlicitih uglova..tu si u pravu, treba fotkati sto vise. (uslov je imati mnogo GB na hardu, + kartice za aparat...)

Inace, dajte bilo kom fotografu obican aparatic, i sa njim ce da pravi odlicne fotke - cinjenica.

Master Neo
5.2.2008, 22:54
Boj ne bije svijetlo oruzije, vec boj bije srce u junaka :D

oluja
5.2.2008, 23:42
Dve verzije,u boji i uuummm,neshto,sepia valjda xD

Konstruktivna kritika je i vise nego dobrodosla,posto sam tek nedavno pocela da se bavim ovim lepim hobijem

Falja ^^

Meni se vise svidja verzija u sepia tonovima :)
Vrati se na "mesto zlocina" i slikaj iz vise uglova, iz blizine neke detalje, ako ima neki deo koji je zardjao iz blizine moze odlicno da ispadne... napravi sto vise slika a kad ih prebacis u komp biraj sta ti se svidja... ja sam srecan kad od 100 snimaka izaberem 3 ili 4 da sam zadovoljan sa njima, to je normalno u svetu digitalne fotografije.

:ciao: