Prikaži potpunu verziju : Preporuka, savet i nešto slično
Može neko da mi uporedi NWN serial sa Arcanum of Steamworks and Magick Obskura hteo bih da znam razlike koje su najočiglednije postoji li mogućnost da se igra pauzira i onda daju naređenja,kreiranje lika i napredak po nivoima i sl.?
The Witcher™
PS sto je extra ovaj ™ posebno sad kad znam da ga "pozovem"
™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™ ™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™™
Uh komšo, malo si loše formulisao naslov teme, pa se T3Va zaleteo:D
Jesi li ti igrao neku od ove dve igre? NWN sam prešao pre x godina(ne mogu da se setim tačno kada), Arcanum sam počinjao par puta da igram, a odustajao zbog nedostatka vremena...Elem, koliko se sećam u obe igre moguće je pauzirati borbu, kreiranje i razvoj lika u Arcanumu je daleko naprednije od onoga u NWN...pored toga priča u Arcanumu je za tri koplja ispred one u NWN, celokupna atmosfera u Arcanumu je po meni bolja (razvijeniji NPC-ovi pre svega, i dosta zanimljiviji svet, jbg svet u kome se prepliće magija i tehnologija se retko viđa). Daleko od toga da je NWN loša igra, dobra je i vredi je odigrati(ne pokušavaj da je igraš bez patcha jer ima jedan bolan bag negde pred kraj), ali ipak bih ti više preporučio Arcanum...I da...u NWN mi se nisu svideli henchmeni...
Red Dragon
1.2.2008, 11:00
Bolje bi bilo da si postavio u okviru teme vezane za neku od ove dve igre, nego sto si posebno.:)
A igre...paaaaa....ima slicnosti, ali ima i razlike.;)
@DeCoy:Pa,verovatno sam mogao da buem malo razumljivi ali,imam čudnu logiku pa često dolazim do nesporazuma nije namerno
NWN2 i MotB sam završio i sada sam počeo prvi deo
hteo sam da mi njih uporedite jer sam predpostavio da su sl.
Borba u Arcanumu je potezna (sa opcijom fast turn-based) ili real-time, na poteze je naravno mnogo lakse igrati. NWN ima opciju za auto pauzu.
Kreiranje lika u Arcanumu uopste nije daleko naprednije - jedna od najboljih karakteristika NWN-a je upravo detaljan razvoj lika. Dostigao sam maximalni level i u jednoj i u drugoj igri, jeste to dobro odradjeno u Arcanumu, ali NWN je sto se toga tice ipak bolji.
Arcanum ima odlicnu pricu, prilicno je dugacak, moze se slobodno istrazivati, itd, a najveca mana mu je po meni losa grafika, drugo je ok. NWN je linearan, borbe ponekad strasno smaraju, ali se to popravlja u expanzijama - Hords of the Underdark je npr. mnogo detaljniji i zanimljiviji od osnovne kampanje.
Grafiku mogu da progutam nije problem
ja tražim dobru priču,interesantne likove i dobru atmosferu
nemogu da kažem da mi grafika nije bitna ali nije mi presudna
pošto pravim spisak RPG-ova koje ću da nabavim a na njoj su
Titan Quest,The Witcher(kada kupim odgovarajući hardver),imate li još neki predlog?nešto sl. onima koje sam već napisao
Nikada nisam igrao RPG sa poteznom borbom kako to izgleda igrao sam Age of Wonders i Heroes 5 tako da znam kako to izgleda ali ovo nisam baš siguran
da li je samo borba potezna?ili i kretanje po mapi sveta?
Probaj pa ćeš jako brzo shvatiti. Obje ove igre možeš da igraš i u real time.
Nikada nisam igrao RPG sa poteznom borbom kako to izgleda igrao sam Age of Wonders i Heroes 5 tako da znam kako to izgleda ali ovo nisam baš siguran
da li je samo borba potezna?ili i kretanje po mapi sveta?
Kretanje, bilo po mapi sveta, gradovima, itd. je naravno real time. Potezna je samo borba tj. kada neko napadne tebe (ili ti sam odlucis da napadnes nekog).
Obe prešao (s tim da sam arcanum prešao 7 puta s svim likovima i klasama). arcanum ima 10 puta bolju priču, bolje borbe. Arcanum definitivno.
Koliko može da se vodi likova i da li može da se utiče na njihovo napredovanje?
Ljudi moze li neko da mi preporuci rpg tipa diablo 2, titan quest ali gde ima dasta dosta da se budzi ??
Ljudi moze li neko da mi preporuci rpg tipa diablo 2, titan quest ali gde ima dasta dosta da se budzi ??
1. Dungeon Siege (http://en.wikipedia.org/wiki/Dungeon_siege_2)1 i 2
2. Sacred
3. Silverfall (http://en.wikipedia.org/wiki/Silverfall)
4. Nox
5. Eventualno Loki u nedostatku boljeg izbora
P.S> Silverfall štucka na 9600. Dungeon Siege i Sacred su ti definitivno best bet.
1. Dungeon Siege (http://en.wikipedia.org/wiki/Dungeon_siege_2)1 i 2
2. Sacred
3. Silverfall (http://en.wikipedia.org/wiki/Silverfall)
4. Nox
5. Eventualno Loki u nedostatku boljeg izbora
P.S> Silverfall štucka na 9600. Dungeon Siege i Sacred su ti definitivno best bet.
dungeon 2 siege sam igrao i smorio se imao sam lika 65 level, a silverfall mi je glupav strasno mi se ne svidja; kakav je nox i sacred ??
Sacred je super, ali obavezno uzmi Sacred Gold, pečovan najnovijim patchom inače je bagovit da ne mož` da se igra:n-cc2:
Sacred je super, ali obavezno uzmi Sacred Gold, pečovan najnovijim patchom inače je bagovit da ne mož` da se igra:n-cc2:
sto znaci u prevodu da "nabavis" Sacred + expanziju Underworld i da instaliras poslednji patch 2.28 i bices u mogucnosti da igras igru sa otklonjenim bagovima ,jer je igra uzasno bagovita bez patcha...
kakav je nox i sacred ??
DeCoy ti je već odgovorio za Sacred.
Nox mi je se jako svideo - hackNslash na fazon diabla, sa sve 2D izometrijskim okruženjem.
Opis. (http://www.gamespot.com/pc/rpg/nox/review.html)
Screenshotovi. (http://www.angelfire.com/ca5/VideoGames/Nox/Screenshots.html)
+ radio ga je Westwood Studios :)
Red Dragon
9.3.2008, 22:12
A sto lepo ne probas Planescape*Torment? Pa da vidis sta je zabava.:D
Odlucio sam da igram dungeon siege 2 broken world sa novim likom dryad blood assassin tako nesto; pa cu kasnije sacred mada mi se nesto bas i ne svidja isto je kao diablo 2D; zato mi je najbolji dungeon :D
btw kakva je ova igra koju si mi preporucio i o cemu se radi ??
Ima li neki jos neki rpg na taj fazon sa malo boljom grafikom 3D ....????
Odlucio sam da igram dungeon siege 2 broken world sa novim likom dryad blood assassin tako nesto; pa cu kasnije sacred mada mi se nesto bas i ne svidja isto je kao diablo 2D; zato mi je najbolji dungeon :D
btw kakva je ova igra koju si mi preporucio i o cemu se radi ??
Ima li neki jos neki rpg na taj fazon sa malo boljom grafikom 3D ....????
Planescape: Torment je sušta suprotnost (u RPG žanru) Diabla 2! U PS:T imaš mnogo kompleksniju priču, složeniji razvoj likova, borbe imaš jako malo, dok u Diablu (Hack&Slash žanr) veći deo posla se svodi na bitku. Tako da Torment možes slobodno posmatrati kao hibrid RPG\avantura! Ja preferiram igre sa složenijom pričom dakle Torment, Baldurs Gate..! Dok je Dungeon Siege zamena za Diablo!
:ciao:
Red Dragon
10.3.2008, 19:56
Torment je nesto sto se ne propusta, ali ako ti se vec igra nesto na foru Diabla, uz sve navedene naslove jedino bih jos mogao da dodam Fate(ovo bas ima shmeka),Divine Divinity i Dawn of magic...i ne mogu vise niceg da se setim.:)
arcanum ima najbolju pricu od svih igara tu nema kompromisa oko tog pitanja ako pitas mene...
jednostavno neprevazidjena prica...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.