Prikaži potpunu verziju : Overklokovanje Kingstona
Imam 2x1gb u dual chanel-u Kingston memorije...:D Zanima me koliko bih mogao da kloknem memoriju i kako!?:icon_stud:alealeee: Da li neko ima iskustva sa oc-om ove memorije. Konfa u profilu...:qliranje:
Zavisi koje si cipove ubo. U principu ces moci da izvuces 900 MHz ali ces morati da se zezas sa naponima. Sve iz BIOS-a.
edit: E da, ctrl+f1 otvara dodatne opcije u BIOS-u na GA plocama. ;)
Cipovi su hinyx-ovi! Kakvi su oni za oc? Cuo sam da su elpidini cipovi najbolji. Najvise sam ostvario 804mhz sa naponom od 2.05V... E sad ne znam koliko je sigurno dizati napon i koliko?:Confused: Istovremeno sam i dizao cpu-fsb! Znam za ctrl+f1, odatle sam stavio memoriju na 800 i radila je na 737... Onda sam morao da podignem fsb za 20mhz da bih dostigao 804mhz...
mad_skillz
30.1.2008, 20:32
Napon ne bi trebao da ti ide preko 2.3V ni u kom sluchaju za tu memoriju mada Hynix chipovi nisu neki poseban izbor za overklok, ne ochekuj neke velike boljitke, neki umereni overklok bi i mogli da podnesu.
Hinyx? Ako izvuces 900 da pevas. Elpida je nesto bolja mada nije ni ona za vrhunske rezultate...
Uspeo sam 831mhz bez dizanja napona, ne znam da li je ovo 100% stabilno!?To Care Paranoia
Da li ovo moze jos, mada ja vise necu...
glitch: secas se one teme o maticnoj? Sada mi je oc-ovan proc na 2.5ghz i ploca ide do 68C max pri punom opterecenju
mad_skillz
30.1.2008, 22:04
Pa podigni malo voltazu, makar za 0.1V, mada ako mozesh da dizesh i da ti radi stabilno bez podizanja napona, tako uchini. Tek kada postane nestabilno onda mu dodaj malo struje.
Povecacu napon... mada za sada nista nije kocilo i blokiralo. osim far cry-a koji mi cesto koci!!! Nemam pojma zasto, mada sumnjam na drivere, znaci samo se zamuti slika i restartuje komp...!!! Sta bi to moglo biti?
Mozda si preforsirao napajanje.
Ne znam, moguce je... Kakvo je ovo napajanje, el zna neko
Ok, ali kako to da mi blokira samo u far cry-u? Desavalo se jos ponegde...
To je tesko reci, nista psecijalno ali dovoljno da prosecna kofa ili malo jaca radi ok, mada ne bih bas rekao da je za klokove bilo kog tipa. :)
Nemas testova tih jeftinijih napajanja a pouzdanijih, jednostavno ih ne rade jer im se ne isplati. Jel ti izbacuje iz jos neke igre ili samo ta?
Mislim da je samo u ovoj, najcesce... Ali i kada je processor na defaultu ova igra i dalje baguje... Graficka je uvek klokovana, mada ne verujem da je do nje... Ma nema ni veze...
Pa probaj jos neku igru, probaj sa novijim/drugim driverima i probaj sa grafom na defu, posebno ovo poslednje!
OK! Ako mi negde blokira onda cu smanjiti grafu... A nove drajvere skidam tek sledeceg meseca, zbog dial-up konekcije! Javicu ako bude nesto...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.