Prikaži potpunu verziju : DirectX 10 za XP
Nasao sam DirectX 10 za Xp,ljudi za tog foruma kazu da radi 100%,posto ja nisam u mogucnosti da trenutno provjerim(starija graficka ne podrzava DirectX 10) evo linka za download (http://anonym.to/?http://rapidshare.com/files/84378702/DirectX10_WXP8_it.rar)
Evo sta se kaze na ovom sajtu:
Description:
DirectX 10 is the latest version of the DirectX suite of multimedia application programming interfaces that Microsoft has built exclusively into its latest operating system,
Windows Vista. Gaming enthusiasts will only be able to access DirectX 10 via a combination of one of the latest video cards and one of the editions of Windows Vista. These libraries allow the use of DirectX 10 games on platforms other than Microsoft Vista, and increase hardware compatibility even on Vista, by compiling Geometry Shaders down to native machine code for execution where hardware isn't capable of running it. No longer will you have to upgrade your OS and video card(s) to play the latest games," revealed Cody Brocious, Lead Engineer on the Alky Project.
With Windows Vista, Microsoft has also overhauled the DirectX driver architecture in the operating system. However, Microsoft does not offer backward compatibility with previous Windows platforms for the new Windows Display Driver Model in Vista.
These libraries allow the use of DirectX 10 games on platforms other than Microsoft Vista and increase hardware compatibility..
The current preview allows you to run a number of examples from the DirectX SDK on Windows XP. They're not the greatest thing since sliced bread, but we want to whet your appetite. We hope to release builds in the coming months progressing from demos to fully functional games.
Inside this zip is a README.TXT file with complete instructions on where to install the files (don't worry, we'll have an installer in the near future) and how to get and run the examples from the SDK.
DirectX® 10 Games for Windows Titles( some examples):
Age of Conan: Hyborian Adventures™
Hellgate: London
BioShock
Lost Planet: Extreme Condition
Company of Heroes: Opposing Fronts
Microsoft Flight Simulator X: Acceleration
Crysis®
World in Conflict
Gears of War for Windows...
Mislim da je to samo delimicno DX10 za Xp tj. ne moze jos da se igraju igre vec samo da pogledas primere iz SDK paketa...a kasnije navodno ce biti verzija s kojom se mogu igrati i i igre, al dotle cemo verovatno svi preci na Vistu i imati DX10 karte :D
sasha vukelic
29.1.2008, 15:26
dx10 necete vidjeti na xp-u, osim ako je neki hack u pitanju.
dx10 necete vidjeti na xp-u, kao sto necete vidjeti ni god of war na bilo cemu osim playstation-a...
osim ako je neki hack u pitanju.Pa ovo je valjda neki hack u pitanju,zvanicno DirectX 10 za Xp nema,a navjerovatnije ga nece ni biti.
vasiljevic
29.1.2008, 19:48
dx10 necete vidjeti na xp-u, kao sto necete vidjeti ni god of war na bilo cemu osim playstation-a...
osim ako je neki hack u pitanju.
Za DX10 se slazem da nece biti na XP, bar tako kaze i M$.
Realno dx10 jos nije dovoljno zaziveo, ali polako, ima vremena... Dotle uzivajte... :qliranje:
Bilo je toga i ranije mada je upotrebljivost bila diskutabilna. Kada bi projekat zaziveo, bio bi to jos jedan udarac za Vistu, mozda cak i K.O. :D Videcemo sta ce biti.
Sims tu mi da je Marko ipak bio u pravu.
Link na rapidshareu je ugasen a official objasnjenje je da je
" file is forbidden to be shared "
Osoblje MSa ozbiljno shvata svoj posao.:aplauz:
NjegovaWisost
8.2.2008, 3:24
Tja, nek MS izdrži još godinu dana pritiske i nema šta da se brine, svi će imati Vistu... Bogomi, kako vidim kod mene u PV, polako je počelo...
lepi kokan
10.2.2008, 18:00
Vista ?
A sto ne jednostavno Leopard ?:)
Vista ?
A sto ne jednostavno Leopard ?:)
Zato sto niko ne zeli da bude ogranicen OS-om. :dzavo:
crossover
10.2.2008, 18:24
Mislim da je to samo delimicno DX10 za Xp tj. ne moze jos da se igraju igre vec samo da pogledas primere iz SDK paketa..
Upravo. Falling Leaf Systems je napravio famozni Alky projekat, ali je on očekivano vaporware tj. odustali su od razvoja.
lepi kokan
10.2.2008, 18:27
Prijateljski su ih potapsali po ramenu...
Evo ponovo link (http://anonym.to/?http://rapidshare.com/files/84586798/DX10_for_Windows_XP_2008_zarksentinel_tehparadox.c om.rar) za download DirectX 10 za Xp,i link (http://anonym.to/?http://www.techmixer.com/download-directx-10-for-windows-xp/) sa malo vise objasnjenja u vezi ovog
Marko, ti si to probao?
Radi sve OK?
1. Topic je star preko godinu dana ;)
2. Svi DirectX10 za XP obavljaju rendering koji kartica ne mozhe da odradi na XP-ovom kernelu preko CPU (koji je neuporedivo sporiji od GPU), teoretski chak i da radi imao bi ochajne performanse... ima par igara koje su uspele da pokrenu to kako treba, ali kompletan DX10 za XP nece raditi tok Microsoft ne sredi XP-ov kernel (shto se nece desiti nikad jer su $ u pitanju)
ukimafija
22.2.2009, 19:11
Jos kako se palite i prckate bezveze, kazem Vam taj DX10 nece raditi na XP-u ja bih ga prvi instalirao. Ko ima takav komp i DX10 grafu nek instalira Vistu. DX10 bez DX10 grafe vam ne znaci nista A XP sigurno to ne moze da pokrene...
Ko voli culni ugodjaj slike i zvuka za sad Vista je prava stvar, a pre kraja godine to ce biti Windows 7...(ili probajte Win 7 beta)
Jos kako se palite i prckate bezveze, kazem Vam taj DX10 nece raditi na XP-u ja bih ga prvi instalirao. Ko ima takav komp i DX10 grafu nek instalira Vistu. DX10 bez DX10 grafe vam ne znaci nista A XP sigurno to ne moze da pokrene...
Ko voli culni ugodjaj slike i zvuka za sad Vista je prava stvar, a pre kraja godine to ce biti Windows 7...(ili probajte Win 7 beta)
Ja bih pre preporucio Win 7 a ne Vistu. Koristim ga vec mesec dana i stvarno je stabilniji od Viste.
Elem Win7 kao ima directx 11 instaliran ali sve igre rade perfektno na dx10 cak sam primetio i opciju za dx10.1 u Stalkeru Clear Sky!!!! :tapsh:
A ovo za xp i dx10 mlatite praznu slamu!!! :dedica:
Imam pitanjce jedno :
Sada trenuno imam xp sp3 instaliran ,crysis mi radi na max resol. i svi detalji su high, fps prosecno oko 25.
Interesuje me ako bi snimio org. vistu koja mi stoji u fioci i hvata prasinu, a odmah mogu da pokrenem igru i sa dx10 da li bi fps ostao isti? Da li ce igra raditi bolje sa dx10?
Radice ti gore jer je DX10 komplikovaniji... a pogotovo kod Crysis je izrazhena razlika na High i Very High
Radice ti gore jer je DX10 komplikovaniji... a pogotovo kod Crysis je izrazhena razlika na High i Very High
Ako ostavim na high ,a imam dx10 onda ce raditi isto jel tako. A ovu vistu da snimam ili ne..
Ako ostavim na high ,a imam dx10 onda ce raditi isto jel tako. A ovu vistu da snimam ili ne..
Radice ti loshije i pod DX10 na high (valjda, jedva da sam igrao Crysis jer mi je bio dosadan, ne znam ni koja je razlika DX9/DX10 high)... a Vistu stavi jedino ako ne mozhesh da chekash Windows 7 do kraja 2009... ja recimo drzhim XP, a ti ako bash hocesh DX10 onda stavi
NjegovaWisost
25.2.2009, 8:48
Ja bih pre preporucio Win 7 a ne Vistu. Koristim ga vec mesec dana i stvarno je stabilniji od Viste.
Elem Win7 kao ima directx 11 instaliran ali sve igre rade perfektno na dx10 cak sam primetio i opciju za dx10.1 u Stalkeru Clear Sky!!!! :tapsh:
A ovo za xp i dx10 mlatite praznu slamu!!! :dedica:
Beta stabilnija od Viste? Ha ha ha, vic :P i to dobar.
A ljudi što ste tvrdoglavi, ako hoćete Dx10 i možete da ga hardverski ispratite, stavite Vistu i ima komp da vam leti.
Potpisujem pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću.
Radice ti gore jer je DX10 komplikovaniji...
Zapravo je DX10 jednostavniji, e sad druga je stvar što ovi iz Cryteka nisu znali lepo da ga implementiraju.
Zapravo je DX10 jednostavniji, e sad druga je stvar što ovi iz Cryteka nisu znali lepo da ga implementiraju.
Jeste u teoriji, samo sto mislim i da se ostali nece bas potruditi.
Imam pitanjce jedno :
Sada trenuno imam xp sp3 instaliran ,crysis mi radi na max resol. i svi detalji su high, fps prosecno oko 25.
Interesuje me ako bi snimio org. vistu koja mi stoji u fioci i hvata prasinu, a odmah mogu da pokrenem igru i sa dx10 da li bi fps ostao isti? Da li ce igra raditi bolje sa dx10?
kad sve stavis na very high(tj dx10) dobices oko 15-20 fps...
+ vista je neoptimizovana sto znaci da ces u startu imati losije performanse i na high...
...
edit; auu kolko odgovora za pola minuta HAHA
Imam pitanjce jedno :
Trebalo bi glat da ti radi na toj komfi i na max podesavanjima dx10!!!
Beta stabilnija od Viste? Ha ha ha, vic :P i to dobar.
A ljudi što ste tvrdoglavi, ako hoćete Dx10 i možete da ga hardverski ispratite, stavite Vistu i ima komp da vam leti.
Potpisujem pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću.
HAHAHHA vic i to koji jedino ti razumesh!!!!!! :boodala:
Win 7 i jeste stabilniji :dedica:
Nema sanse da bude stabilniji zato sto koristi isti kernel koji koristi i ima "lepsi" graficki interfejs(koji mene neodoljivo podseca na kde4 al ajd necemo o tome ovde).Znaci da moze da bude stabilniji isto koliko i vista ili bagovitiji od viste.Da je toliko stabilan izbacili bi ga davno a vistu zaboravili.
Al si sad rekao gomilu gluposti, neverovatno.
Jel misliš da u Microsoftu rade debili a ne programeri? Da su tako programirali ko što ti pričaš, svaki sledeći sistem bi im bio lošiji od prethodnog. A nije bio.
Znaju šta su zeznuli u Visti, znaju gde su grešili, naravno da će sedmica da bude bolja jer su sačuvali sve dobre stvari iz Viste a loše popravili ili izbacili. Nije operativni sistem crna kutija u koju programer gurne ruku i džara pa šta ispadne, nego se tačno zna koje komponente treba da se šteluju za kućnu a koje za serversku upotrebu, šta je usko grlo, šta smeta itd + imaju povratnu spregu velikog broja beta testera kojima se isporučuje svaki beta build koji se napravi. Ako Win7 beta radi bolje nego Vista kad je izašla onomad, naravno da će Win7 final da sabija.
Trebalo bi glat da ti radi na toj komfi i na max podesavanjima dx10!!!
Crysis na max dx10 ? Jesmo li mi sa iste planete ? Meni na 1280x1024 ishlo na high 4xAA dx9 oko 35 fps, kada se stavi very high sa 4xAA (opet DX9, uz pomoc patcha) onda je ~20 fps... ne zhelim ni da pomislim kako bi to izgledalo na 1680x1050.Njemu bi to izgledalo ovako (http://www.tomshardware.co.uk/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/Crysis-v1.21,757.html), celih 16 fps. Rachunaj da je uz te silne optimizacije sada 20, opet igrivo na momente. Da je neka druga igra pa ajde, ali ovo neoptimizovano smece ne vredi ni komentarisati.
A inache DX10 jeste jednostavniji za programiranje, ali je i dalje komplikovaniji za izvodjenje, zbog vishe rendering procesa (da ne guglam sad, ako se ne varam geometry shader je tek u D3D10, itd.). Zbog te lakoce programiranja je vrlo moguce da ce neke buduce igre biti bolje optimizovane pod DX10 nego DX9, ali koliko ja znam to josh nije postignuto...
Shto se Windows 7 tiche, vrlo moguce da je i beta stabilnija od Viste, feedback je odlichan, svi ga hvale, mada josh nisu ubacheni neki znachajni dodaci koji ce biti u standardnoj verziji Win7
kakva je razlika izmedju directx 10 i directx 10.1 ..... ovaj 10 je za vistu a sta je sa ovim 10.1?
Skoro nikakva...
Inace, vrlo googlabilan (http://www.lmgtfy.com/?q=difference+between+directx+10+and+directx+10.1) odgovor (sto si i sam mogao da uradis). ;)
Razlika jeste na papiru vrlo mala, ali izgleda dosta znachajnom za buducnost, koliko mi se chini na anandu su pominjali mogucnost da DX10.1 kartice mogu da rade rendering pod DX11, za razliku od DX10, ali to tek treba da se potvrdi, bila bi to velika prednost za ATi, ali izgleda da ce im opet faliti par shadera... kako ce to ispasti, videcemo kada se razvije DX11 do kraja.
U sushtini, trenutno su skoro nikakve.
Nema sanse da bude stabilniji zato sto koristi isti kernel koji koristi i ima "lepsi" graficki interfejs(koji mene neodoljivo podseca na kde4 al ajd necemo o tome ovde).Znaci da moze da bude stabilniji isto koliko i vista ili bagovitiji od viste.Da je toliko stabilan izbacili bi ga davno a vistu zaboravili.
Evo ti pitanje za razmisljanje!!!!!!!
Kad je toliko dobar i stabilan zasto su posle samo godinu dana izbacili Betu Win7!!!!!!! :boodala: :boodala: :boodala:
A svi znamo da od bete do finalne verzije nema mnogo razlike :icon_stud
Crysis na max dx10 ? Jesmo li mi sa iste planete ? Meni na 1280x1024 ishlo na high 4xAA dx9 oko 35 fps, kada se stavi very high sa 4xAA (opet DX9, uz pomoc patcha) onda je ~20 fps... ne zhelim ni da pomislim kako bi to izgledalo na 1680x1050.Njemu bi to izgledalo ovako (http://www.tomshardware.co.uk/charts/gaming-graphics-charts-q3-2008/Crysis-v1.21,757.html), celih 16 fps. Rachunaj da je uz te silne optimizacije sada 20, opet igrivo na momente. Da je neka druga igra pa ajde, ali ovo neoptimizovano smece ne vredi ni komentarisati.
Da sa iste planete, sto nisi nasvirao AA na 16x pa da probash.
Tvrdim da 1280*1024 dx10 sve na max bez AA moze da ima pristojnih 30fps.
:dedica:
Ovo prelazi u off topic!!!!
ukimafija
25.2.2009, 20:47
Evo ti pitanje za razmisljanje!!!!!!!
Kad je toliko dobar i stabilan zasto su posle samo godinu dana izbacili Betu Win7!!!!!!! :boodala: :boodala: :boodala:
A svi znamo da od bete do finalne verzije nema mnogo razlike :icon_stud
Pa da bi napravili bolji sistem koji ce im povecati prodaju i koji ce biti optimizovaniji, posto hrpa ljudi sa prosecnim ili ispod procesnim masinama nece da predje na Vistu sa XP-a. A Vistu pljuj tek kad budes proveo malo vise sa njom...Ona jeste vrlo stabilna, ali je neoptimizovana...Inace je pametniji sistem od XP-a, ali zna da bude dosadna ponekad...Mnoge stvari i igre koje nisu htele da mi rade na XP-u htele su na Visti. Tako da mnoge price ne stoje, a onaj ko nema da kaze nista pametno sem da pljuje Vistu, bolje nek se ne izjasnjava tek tako, nije objektivno uvek...Ako zanemarimo neoptimizovanost i podrsku za 4-5 god stari hardwer, sistem je sasvim solidan...A Naravno da ce Win 7 biti dosta bolji...
Win 7 je mnogo optimizovaniji, ima mnoge nove mogucnosti, i bice pravi naslednik XP-a...
Da sa iste planete, sto nisi nasvirao AA na 16x pa da probash.
Tvrdim da 1280*1024 dx10 sve na max bez AA moze da ima pristojnih 30fps.
:dedica:
Ovo prelazi u off topic!!!!
S tim shto on ima T220, znachi da igra na 1680x1050 ;) Max podrazumeva i AA i AF nasvirane do maksimuma... mozhe da bude very high, ali max bez toga nije. Da, prelazi u offtopic tako da cu ovde stati.
Pa da bi napravili bolji sistem koji ce im povecati prodaju i koji ce biti optimizovaniji, posto hrpa ljudi sa prosecnim ili ispod procesnim masinama nece da predje na Vistu sa XP-a. A Vistu pljuj tek kad budes proveo malo vise sa njom...Ona jeste vrlo stabilna, ali je neoptimizovana...Inace je pametniji sistem od XP-a, ali zna da bude dosadna ponekad...Mnoge stvari i igre koje nisu htele da mi rade na XP-u htele su na Visti. Tako da mnoge price ne stoje, a onaj ko nema da kaze nista pametno sem da pljuje Vistu, bolje nek se ne izjasnjava tek tako, nije objektivno uvek...Ako zanemarimo neoptimizovanost i podrsku za 4-5 god stari hardwer, sistem je sasvim solidan...A Naravno da ce Win 7 biti dosta bolji...
Win 7 je mnogo optimizovaniji, ima mnoge nove mogucnosti, i bice pravi naslednik XP-a...
- tačno stabilna je i dosadna takođe ali zato i gladna resursa, pa mi na njoj zahtevne igre FC2 ili Crysis rade 15-20% sporije nego na XP-u, znači glista prosto vapi za 4 GB Ram-a, e sad da li je to dovoljno za podjednako dobar rad kao na xp-u ne znam...
- DooMchE je objasnio šta je "ful" podešavanje za grafiku i ako bi tako posmatrali 4850 nije dovoljna za "ful" ni u 1024/768 u mnogim igrama koje sam probao FC2, Crysis, stalker cs, gta4...
- jednostavno kad fps padne ispod 25 nema više govora o normalnom doživljaju i uživanju u datom naslovu...
4850 nije dovoljna za "ful" ni u 1024/768 u mnogim igrama koje sam probao FC2, Crysis, stalker cs, gta4...
Uh, rekao bih da te gushi procesor, ili neka visha sila. Meni bar na DX9 sve radilo na maximum na 1280x1024, ako ne rachunamo Crysis, GTA IV nisam probao na svom rachunaru, ali mozhe sigurno da radi ako se lepo tweakuje. FC2 bogami leti na 40 fps... Bioshock i na 1680x1050 sa force AA i AF u Catalyst CC-u isto 50+ fps... FC2 cu da instaliram opet za par dana da vidim, ne treba josh potcenjivati 4850.
Otishli smo u neki deseti offtopic, najbolje da stanemo ovde. Uglavnom, dobio je odgovor za DX10 i performanse, shto je i bila tema.
DX10 je OK ko ima jaku mashinu,ali na XP NEEEEEEEEEEEEEEEEE...
da valja (cast pojedinim stvarima) "MALI MEKANI" bi ga sebi pripisao:dedica:
DX10 za XP ne postoji. Otišli se u debeli off, koji nikako nije za ovu sobu. :cool:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.