PDA

Prikaži potpunu verziju : Flashovanje 9550 na 9600??

PINGVIN
5.2.2006, 0:03
Da li neko moze i ima strpljenja da mi korak po korak objasni kako da flashujem moju karticu MSI RX9550 TD256 na 9600,posto mi nije bas neki momenat za kupovinu druge???:o
Inace moja graficka ima fabricki kuler na sebi ako to ista znaci.

Mr. Garrison
5.2.2006, 0:16
evo ja cu da ti objasnim, pazi dobro : ostavi se corava posla! to sto ti pokusavas da uradis mozes postici klokovanjem kartice, tako sto ces klok jezgra dici sa 250 na 400Mhz i to ti je onda 9600 na default. dizi klok za po 10-20Mhz da ne bi spalio karticu. zapamti, sve radis na sopstvenu odgovornost. i nemoj da ocekujes cuda u performansama. to je za danasnje igre slaba karta, pa makar je polio kokainom.
pozdrav

Ronin
5.2.2006, 0:38
Mr. Garisson mudro zbori, ali ako si bas odlucio da to odradis, iskoristi blagodeti programa Ati tool (www.techpowerup.com/atitool/).
On ce ti naci max clocka koji moze tvoja kartica da odradi bez javljanja artifikata (gresaka). Nemoj to rucno da radis, posto ces posle morati da skupljas pare za novu karticu, u svakom slucaju, a imaces jednu za pokazivanje :Freddy:

Atila
5.2.2006, 0:48
http://www.compkill.com/?otvoritest=26

[Imzadi]
5.2.2006, 4:40
Slobodno možeš da teraš na 400MHz-a GPU ali vodi računa da moraš obavezno da obezbediš bolje hlađenje od fabričkog.:nov_guita

SSgrunf
5.2.2006, 6:02
Druze slobodno flashuj karticu i nemoj da slusas ljude koje ti teorijski pricaju o tome! Ja sam je svoju Asus 9550GE flesovao pre 6 meseci i radi sasvim OK bez ikakvih problema! Trik je samo da nadjes odgovarajuci bios za svoju karticu, a njega koji biras na osnovu memorije na kartici (tip memorije i kolicina).
Ja licno mislim da je clock od 400Mhz prevelik za tu karticu, ja sam svoju flesovao biosom od ATI 9600 nonPRO, i clock radi na 325/200! Posle mozes da je dodatno clockujes i moja optimalno radi na 350/220, sto je sasvim dovoljno za karticu te klase!

By Bojan
5.2.2006, 9:19
ASUS GE probano radi, ali nisam siguran za tu tvoju MSI kartu... kako ce to podnijeti..

Mr. Garrison
5.2.2006, 15:21
@SSGrunf: pa 9600 radi na 400Mhz. ako hoce samo 325Mhz to moze i rucno da podesi. ne vidim razlog zasto bi je flesovao?

PAIN
5.2.2006, 15:48
Gde da nadjem bios 9600 koji ima identicnu memoriju 9550.Imam hynix 250/200 5.0 .

voodoo_
5.2.2006, 15:54
Ja licno mislim da je clock od 400Mhz prevelik za tu karticu, ja sam svoju flesovao biosom od ATI 9600 nonPRO, i clock radi na 325/200! Posle mozes da je dodatno clockujes i moja optimalno radi na 350/220, sto je sasvim dovoljno za karticu te klase!
Zašto misliš da je previše? Moj 9550GE recimo bez apsolutno ikakvih problema radi na 440 MHz, i šta mu fali? Greota da ne iskoristi overclock potencijal ako već može.

By Bojan
5.2.2006, 16:18
Zašto misliš da je previše? Moj 9550GE recimo bez apsolutno ikakvih problema radi na 440 MHz, i šta mu fali? Greota da ne iskoristi overclock potencijal ako već može.
Uostalom, asus ih je napravio zbog toga, jer je sve ostalo indenticno 9600Pro karti...

SSgrunf
5.2.2006, 18:33
Ja ne koristim nikakvo dodatno hladjenje kartice zato je nisam silio preko 350 MHz! Jel to koristis neki dodatni kuler za karticu? Na kom clocku drzis memoriju, jel moze da ide preko 220 MHz?

Gerovit
5.2.2006, 18:44
Druze slobodno flashuj karticu i nemoj da slusas ljude koje ti teorijski pricaju o tome! Ja sam je svoju Asus 9550GE flesovao pre 6 meseci i radi sasvim OK bez ikakvih problema! Trik je samo da nadjes odgovarajuci bios za svoju karticu, a njega koji biras na osnovu memorije na kartici (tip memorije i kolicina).

Ja imam Excalibur 9550 bez ikakvih dodatnih slova ili brojki u imenu. Hteo bi da je overklokujem, ali cudna stvar : meni komp prijavljuje da je ona u 9550SE ?!, iako na samoj ploci nista ne fali, nosio sam je kod vise razlicitih servisera da pitam sta joj fali i svi kazu da je ona puna verzija, ali da se zaglupila u biosu i da to ne treba da me brine! Pa ako neko ima odgovor da li je to tacno i da li opet moze da se overklokuje uz pomoc navedenog ATItool-a ?:n-cc2:

SSgrunf
5.2.2006, 18:58
Ja imam Excalibur 9550 bez ikakvih dodatnih slova ili brojki u imenu. Hteo bi da je overklokujem, ali cudna stvar : meni komp prijavljuje da je ona u 9550SE ?!, iako na samoj ploci nista ne fali, nosio sam je kod vise razlicitih servisera da pitam sta joj fali i svi kazu da je ona puna verzija, ali da se zaglupila u biosu i da to ne treba da me brine! Pa ako neko ima odgovor da li je to tacno i da li opet moze da se overklokuje uz pomoc navedenog ATItool-a ?:n-cc2:
Mora da postoji jos neki broj koji ovi iz HIS-a zovu Product Code, prema kome mozes da identifikujes o kom modelu je rec! Postoji model sa kodom H955H128E1TOA, koji ima 128MB memorije i 64-bit magistralu, evo ti link:
http://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=82&view=yes
Ako je taj model u pitanju zaboravi overclock avanture!!!

voodoo_
5.2.2006, 20:04
Ja ne koristim nikakvo dodatno hladjenje kartice zato je nisam silio preko 350 MHz! Jel to koristis neki dodatni kuler za karticu? Na kom clocku drzis memoriju, jel moze da ide preko 220 MHz?
Ne koristim nikakvo dodatno hlađenje. Memorija je "gola", radi na 240 MHz, a na procesoru je onaj neubedljivi Asusov kulerčić... sve u svemu, vrlo sam zadovoljan (da kucnem u drvo), nadam se da će kartica da mi potraje makar do isteka trogodišnje garancije :D
A drugar je kupio model sa 256 MB, njemu memorija ide do 260 MHz...

Ja imam Excalibur 9550 bez ikakvih dodatnih slova ili brojki u imenu. Hteo bi da je overklokujem, ali cudna stvar : meni komp prijavljuje da je ona u 9550SE ?!
Bez brige, u pitanju je neki zaglup u BIOS-u pa je drajveri detektuju kao SE. A kartica ima 128-bitnu magistralu (što možeš proveriti preko Everesta, na primer).

pedja
6.2.2006, 4:48
Ako baš želiš da uradiš flash kartice, možeš to da uradiš na sledeći način i na sopstvenu odgovornost:

1. nađi max clock pomoću Atitool-a ili Ati Tray Tools-a
2. "iščupaj" bios komandom dump iz navedenih programa
3. edituj taj bios programom ReBiT (izbegavaš problem korišćenja biosa neke druge kartice)
4. flashuj sa tako editovanim biosom ATIFlash-om i.....
.....nadaj se najboljem :)

Neki od ovih postupaka su ti već objašnjeni, a za ove druge pogledaj techpowerup.com
Tu možeš da pronađeš sve što ti treba, od programa do uputstva.

Srećno!

NjegovaWisost
6.2.2006, 15:49
Ne koristim nikakvo dodatno hlađenje. Memorija je "gola", radi na 240 MHz, a na procesoru je onaj neubedljivi Asusov kulerčić... sve u svemu, vrlo sam zadovoljan (da kucnem u drvo), nadam se da će kartica da mi potraje makar do isteka trogodišnje garancije :D
A drugar je kupio model sa 256 MB, njemu memorija ide do 260 MHz...

Bez brige, u pitanju je neki zaglup u BIOS-u pa je drajveri detektuju kao SE. A kartica ima 128-bitnu magistralu (što možeš proveriti preko Everesta, na primer).
Ja doduše nemam 9550 ali sam bezbroj puta gledao da običan 9550 ima 64 bita, što na kutijama, što na računarima u obližnjoj igraonici. GE su sa 128 bita. Ovo je što se ASUSa tiče. Najbolje je da uzmete PC Wizard 2005 (besplatan je) i vidite jel karta 64 bit ili 128 bit.

PAIN
6.2.2006, 16:00
Juce sam overclock-ovao karticu i otisao sam bestraga .Max sam izvukao 450/530 mada nije to kraj idem dalje.Stavio sam na njega jedan 8x8 kuler i to ga trenutno hladi.Medjutim sa jednim benchom mi je pokazao da tip sa manjim corom a vecim memory speedom ima bolje rezulatate.Kakav zapravo treba da bude odnos core-memory.
P.S. FPS mi se povecao izmedju 4-18 .U NFS MW 8 pri 1024x768 i max detaljima.Sada je izmedju 26-32fps.

mitrovskiigi
7.2.2006, 23:05
Ako baš želiš da uradiš flash kartice, možeš to da uradiš na sledeći način i na sopstvenu odgovornost:

1. nađi max clock pomoću Atitool-a ili Ati Tray Tools-a
2. "iščupaj" bios komandom dump iz navedenih programa
3. edituj taj bios programom ReBiT (izbegavaš problem korišćenja biosa neke druge kartice)
4. flashuj sa tako editovanim biosom ATIFlash-om i.....
.....nadaj se najboljem :)

Neki od ovih postupaka su ti već objašnjeni, a za ove druge pogledaj techpowerup.com
Tu možeš da pronađeš sve što ti treba, od programa do uputstva.

Srećno!

Sta se desava sa svim ovim ako nesto zayebes?
Da li posle mozes da vratis original Bios ili eventualno smanjis preterivanje?

SSgrunf
8.2.2006, 4:00
Naravno da mozes! Pre nego sto bilo sta pocnes da radis backup-uj originalni bios, tako da ako nesto zeznes mozes da ga vratis!
Moja preporuka je da uzmes vec gotov bios koji odgovara tvojoj kartici sa sajta: www.techpowerup.com umesto da ga cupas i editujes sa svoje!!!

mitrovskiigi
8.2.2006, 4:05
Mislim ako syebes nesto da li ce komp uopste da se podigne da mozes da vratis original?

Ilic Marko
8.2.2006, 4:38
Pozdrav!

Nisam hteo da otvaram novu (istu) temu, pa bih ovde zatrazio vase misljenje.

Danas sam svoj Asus 9550GE 128/128 (sa fabrickim hladjenjem- samo kuler sa ventilatorom na CPU) pustio kroz AtiTool da vidim dokle ce dogurati. CPU je stao na 484,tj. radio testiranje ali nije vise podizao, a memorija (samsung) je pukla na 488(244), na 488 u trenutku , na samo par mhz manje nista - jednostavno se na ekranu pojavile resetke isprekidanih linija sa nekim kvadraticima na svakih par cm i podrhtavala je slika- i ja brzo reset dugme i sve je normalno jer po podizanju sistema vrati na fabricka podesavanja-nisam (jos) istalirao drajvere koji skidaju zastitu.
Planiram da stavim CoolVivu ili neki Titanov kuler za graficku i drzim ga na 460/460 sto je 20-ak manje od Atitool limita.
Da li bi ta brzina(460/460) bila ok?? Ako ne moze li neki savet za drugacije?

Pozdrav! :)

voodoo_
8.2.2006, 11:10
Mislim ako syebes nesto da li ce komp uopste da se podigne da mozes da vratis original?
Ako nešto krene naopako, uzmeš od nekog PCI grafičku, zabodeš i nju, digneš komp s obe (prethodno u biosu namestiš da se koristi PCI grafiku), i flešuješ ispravan bios u s****nu AGP kartu.

PAIN
8.2.2006, 23:45
Pozdrav!

Nisam hteo da otvaram novu (istu) temu, pa bih ovde zatrazio vase misljenje.

Danas sam svoj Asus 9550GE 128/128 (sa fabrickim hladjenjem- samo kuler sa ventilatorom na CPU) pustio kroz AtiTool da vidim dokle ce dogurati. CPU je stao na 484,tj. radio testiranje ali nije vise podizao, a memorija (samsung) je pukla na 488(244), na 488 u trenutku , na samo par mhz manje nista - jednostavno se na ekranu pojavile resetke isprekidanih linija sa nekim kvadraticima na svakih par cm i podrhtavala je slika- i ja brzo reset dugme i sve je normalno jer po podizanju sistema vrati na fabricka podesavanja-nisam (jos) istalirao drajvere koji skidaju zastitu.
Planiram da stavim CoolVivu ili neki Titanov kuler za graficku i drzim ga na 460/460 sto je 20-ak manje od Atitool limita.
Da li bi ta brzina(460/460) bila ok?? Ako ne moze li neki savet za drugacije?

Pozdrav! :)
Je sam svoju klokovao dosta dobro.450/530 sam danas uspeo .Hladim je 8x8 kulerom zato sto igram igrice s tim klokom .Ja sam postavio temu na slicno pitanje ali niko ne odgovara.Cuo sam da ima nekih pravila o namestanju .

pedja
9.2.2006, 16:32
@mitrovskiigi

Pošto sam citiran, red je da se javim i samo ću da potvrdim ono što su SSgrunf i Voodoo_NBGD rekli.
U svakom slučaju je bolje da prvo pokušaš da pronađeš odgovarajući bios, pa tek ako ga ne nađeš iskoristi onu opciju sa editovanjem.

A ako ne možeš da nađeš pci grafičku, uvek možeš da vratiš stari bios na slepo :D :D :D

Gerovit
11.2.2006, 3:08
Ok imam punu HIS Excalibur 9550, e a sada da li neko moze da mi kaze do koliko mogu da je navijem a da ne pregori, sada mi je na 330MHz i 210Mhz, smem li da je ostavim na ovoj vrednosti bez dodatnog hladjenja ( kartica na sebi ima cooler, a ne pasivno hladjenje).

PAIN
11.2.2006, 18:19
Ok imam punu HIS Excalibur 9550, e a sada da li neko moze da mi kaze do koliko mogu da je navijem a da ne pregori, sada mi je na 330MHz i 210Mhz, smem li da je ostavim na ovoj vrednosti bez dodatnog hladjenja ( kartica na sebi ima cooler, a ne pasivno hladjenje).
Ma to treba da radi bez problema .Ja svoju drzim stalno bez dodatnog kulera 400/460.Mada kada stavim na 450/530 mora kuler.Jer nema sanse da se izbori sa Battlefield-om2 i npr Quake4.Slobodno tako furaj.