Prikaži potpunu verziju : Logitech Z-5500 nece da se upale
Danas sam dobio nove zvucnike, nabavljeni preko grane (naravno zbog cene :)) i sam naslov govori o problemu. Inace sve sam prikljucio po uputstvu, a i nije neka nauka, zvucnici ko zvucnici. Inace da upalim subwoofer a on ne daje nikakve znake zivota, ama nikakav zvuk :boodala:. Takodje ni kontrolni centar ni daljinski. Za kontorlni centar i znam zato sto bi trebao da se napaja sa subwoofer-a.
Ajde ljudi pomagajte na znam sta da radim.
Master Neo
26.1.2008, 17:13
Daj jos malo detalja:Kako nece da se upale, jel nemas zvuk ili sta? Jel ti radi control center, jesi ga upalio?
Probaj da ih prikljucis na neki drugi izvor zvuka, tipa mp3 player...
Edit: aj mi posalji na pm gde si uzeo, koliko te izaslo, i td... :)
Ama bas nista. Pritisnuo dugme na subwooferu ono nista. Kao da ga nisam ni pritisnuo. Nikakav zvuk, nikakva svetiljka nista. Probao da upalim kontrolni centar ono opet nista.
Master Neo
26.1.2008, 17:32
Promeni izvor struje, ukljuci ga negde drugde, izvuci sve kablove i opet ih ukljuci ali pazljivo, i gledaj da sto bolje legnu. Ne verujem da je woofer mrtav, ako je nov.
Promeni izvor struje, ukljuci ga negde drugde, izvuci sve kablove i opet ih ukljuci ali pazljivo, i gledaj da sto bolje legnu. Ne verujem da je woofer mrtav, ako je nov.
Sve sam to probao vec, ali ne ide.
Inace nasao sam na netu, neke linkove, ali bas i ne razumem. Inace ispod onoga gde se ukljucuje kontrolni centar ima neko dugme fuse koje moze da se obrce ali ne znam koja je njegova funkcija.
http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/762961.html
http://www.computing.net/digitalhome/wwwboard/forum/217.html
Master Neo
26.1.2008, 18:12
Probaj da nadjes nekog iskusnijeg ko ce moci sva ta uputstva i sve to lepo da protumaci...
Probaj da nadjes nekog iskusnijeg ko ce moci sva ta uputstva i sve to lepo da protumaci...
Nema mi druge nego da cekam da se neko javi. Inace koliko sam razumeo ta zamena toga fuse nebi trebala da je skupa i problematicna, samo je potrebno da to neko zna:).
Mario Pavićević
26.1.2008, 18:26
Nema mi druge nego da cekam da se neko javi. Inace koliko sam razumeo ta zamena toga fuse nebi trebala da je skupa i problematicna, samo je potrebno da to neko zna:).
Fuse ili u prevodu osigurac nije nikakav problem zameniti.Odvij to mesto gde pise fuse,izvuci osigurac i ako je stakleni proveri vizuelno da li je zica unutra prekinuta.Ako je zatvorenog tipa onda pozajmi negde unimer i omski proveri da li provodi.Proveri i sta pise za ulazni napon na tim zvucnicima da nisi slucajno nabavio verziju na 110V.
Inace ispod onoga gde se ukljucuje kontrolni centar ima neko dugme fuse koje moze da se obrce ali ne znam koja je njegova funkcija.To nije dugme, već poklopac iza koga se nalazi topivi osigurač (fuse je osigurač na engleskom). U slučaju jače struje, on se istopi i prekine dovod struje, kako ne bi izgoreo ostatak uređaja. Prva stvar koju bi trebalo da proveriš je upravo osigurač.
Topivi osigurač izgleda slično ovima na slici. Ukoliko su ispravni, žičica koja se nalazi unutar stakla je cela. Ukoliko su pregoreli, prekinuta je (slično kao sijalica). Osigurači su veoma jeftini, jedino što moraš da paziš na oznake na njima, da kupiš identičan (bitna je oznaka u amperima koja označava količinu struje koju on trpi pre nego što se istopi, recimo 10A).
Inače, na onom forumu koji si dao, pričaju baš o tome.
http://www.knukonceptz.com/assets/subCatImages/AGU%20Fuse.jpg
Chivan hvala ti puno :tapsh:.
Upravo sam ga otvorio i on je izgleda kao onaj na onoj slici ali je izgleda keramican i sive je skroz boje pa se unutra nista ne vidi. Ne znam kako bih ga proverio.
Game fever
26.1.2008, 18:44
Takodje na woferu postoji jedan potenciometar koji mozes da okreces na odredjene napone obicno 110 i 220 V. Proveri da li je prekidac na poziciji 220V
Takodje na woferu postoji jedan potenciometar koji mozes da okreces na odredjene napone obicno 110 i 220 V. Proveri da li je prekidac na poziciji 220V
Taj potenciometar ne postoji.
Pozadi samo gde se vadi taj osigurac pise.
Fuse Rating:
T2AH250W
(2A, Time
DELAYED)
Upravo sam ga otvorio i on je izgleda kao onaj na onoj slici ali je izgleda keramican i sive je skroz boje pa se unutra nista ne vidi. Ne znam kako bih ga proverio.
Ovako izgleda? Ostaje ti da ga proveriš onako kako ti je Mario rekao u postu pre mog. Verujem da možeš da ga odneseš u neku električarsku radnju i da će ti ga proveriti za nekoliko sekundi. Ili probaj da ga spojiš na bateriju i sijalicu ili elektromotor.
http://img.alibaba.com/photo/50173435/Fuses.jpg
Fuse ili u prevodu osigurac nije nikakav problem zameniti.Odvij to mesto gde pise fuse,izvuci osigurac i ako je stakleni proveri vizuelno da li je zica unutra prekinuta.Ako je zatvorenog tipa onda pozajmi negde unimer i omski proveri da li provodi.Proveri i sta pise za ulazni napon na tim zvucnicima da nisi slucajno nabavio verziju na 110V.
Proverio. Pozadi na mestu gde ulazi kabal stoji 230V-50HZ,1.5A.
Inace cela ova dva dana citam o tome. Dosta ljudi ima problema sa time. Inace na logitech site stoji
Systems Using 110/120 Volts at 60 Hz:
Z-5500 FUSE,4A,SLOBLO,5X20MM,125V,LITTELFUSE239
Systems Using 220 Volts at 50Hz:
Z-5500 FUSE,2A,SLOBLO,5X20MM,250V,BEL 5HT2
Kao sto vidite ne postoji za 230V. Smesno. A sta je jos smesnije. Posto pored tog osiguraca stoji
Fuse Rating:
T2Ah 250V
(2A,Time delaying)
I kada ga otvorim unutra je osigurac za 250V.
Procitao sam da tako bilo kod nekog lika u Australiji i da je stalno crkavalo, sve dok nije stavio od 4A.
Ja se nadam da je on crkao posto je kod nas 50Hz, i da mi treba ovaj od 2A.
Da li neko zna slucajno gde mogu da se kupe ovi osiguraci od 2A u Novom Sadu, ili Beogradu? Specificno je to i sto naglasavaju da obavezno mora biti "slow blow".
Inace kao sto sam rekao posto sam dosta citao o tome, mogu reci jedan savet za sve ljude koji poseduju ove zvucnike , na osnovu iskustva drugih, da nikako ne gase subwoofer nego da se zvucnici gase sa kontrolnog centra. E sad ako hoces da ih premestis :boodala:.
Proverio sam jutros. Definitivno osigurac.
Inace zna li neko gde ti osiguraci mogu na se nadju u Novom Sadu ili Beogradu?
Bilo koja elektro radnja bi trebalo da ga ima. U Beogradu mozesh da pogledash u Silkenu (Balkanska), BG electronic-u (bulevar kralja Aleksandra) itd.
Kao poslednje reshenje,pregoreli osigurach mozesh i da licnujesh :)
nebojsa986
28.1.2008, 12:44
Kao poslednje reshenje,pregoreli osigurach mozesh i da licnujesh :)
Da rizikuje ovakav sistem sa rucno pravljenom licnom, nije valjda toliko lud.
Probacu da ga nadjem i kupim.
Kada ga promenim, javljam rezultate.
fuckowsky
28.1.2008, 13:20
i meni se ista zvrcka desila pa sam stalno pokusavao da vadim kabal iz rupe i da ga ponovo uglavljujem ali nista,pa je dosao moj cale malo ga ispomero tamo vamo i radi kao novo:paranoia:
i meni se ista zvrcka desila pa sam stalno pokusavao da vadim kabal iz rupe i da ga ponovo uglavljujem ali nista,pa je dosao moj cale malo ga ispomero tamo vamo i radi kao novo:paranoia:
Ne razumem kako pomerao. Tumbao ga. Nije bio dobar kontakt?
Zvucnici proradili. Bio je osigurac. Inace prvi utisci su odlicni.Hvala svima na pomoci a posebno Chivan-u, i Mariu Pavicevicu.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.