Prikaži potpunu verziju : Problem sa grafickom ASUS
Imam ASUS-ovu graficku AGP V8420/TD/P/64M/A
radila je uvek super i odjednom su se pojavile neke crtice .
Naprimer ukljucujem kompjuter i kada je u dosu onda jedno slovo je normalno belo a drugo je crveno pa sledece belo pa sledece opet crveno u windowsu neke crtice .Pa sada pitam dali da je bacim ili ima neke nade za nju.Trenutno je van upotrebe posto sam stavio drugu graficku ali bih hteo da je stavim na drugi kompjuter.Dali postoji lek ili ne.
Vjerovatno se pregrijala, odnosno pregorio chip... ili neki od memorijskih chipova, a zna se desit i ako nije dobro nalegla u AGP/PCI-X slot, ponekad i zbog velikog napona AGP slota..
Ajd reci tacno koji model je u pitanju...
sad vidjeh nisam zapazio ovo prvo, imas GF4 Ti4200 Kartu sa 64 MB..
Zna se desit i da su drajveri neodgovarjuci pa da po defaultu klokuju kartu... i tako pregori...
Ovo pise na kartici ASUS V8420/TD/P/64M/A
PhAnToM_LoRd
4.2.2006, 20:49
Imam ASUS 9520 Magic/128MB i u poslednje vreme jedan problem. Ako radi kao VGA compatable, sve je, uslovno receno, OK. Ako joj instaliram driver, posle restarta se pokrene kako treba, ali nakon drugog paljenja, nece da pokrene monitor iz Stand By rezima. Sta da radim? :n-hang:
Нема превише везе с темом, ал' само сам хтео да кажем да је ово само још један доказ да се и Asus графичке подједнако кваре као и остале, чисто да људи не би имали илузије, поготово што су дотичне картице увек скупље.
Mr. Garrison
4.2.2006, 22:11
nije ni cudo sto je crkla kad je matora k'o biblija. ja po ovoj oznaci ne mogu da zakljucim ni da li je ATI ili nvidia.
btw. ljudi kupujte ATI, sta uzimate te krseve :)
uopste vas ne razumem.
nije ni cudo sto je crkla kad je matora k'o biblija. ja po ovoj oznaci ne mogu da zakljucim ni da li je ATI ili nvidia.
btw. ljudi kupujte ATI, sta uzimate te krseve :)
uopste vas ne razumem.
Немој опет да шириш ATi пропаганду, и ја сам им'о Ti4200 и то је била једна од најбољих картица свога времена, ено је и данас ради код ујака, поготово код нас где су сви куповали MX кршеве.То што си ти им'о осакаћене nVidia-е не значи да су оне лоше.Шта мислиш како је сад неком ко има неког ''дивног'' 64-bit Hyper Memory ATi-ја.
Mr. Garrison
5.2.2006, 1:53
ne razumes salu. znao sam da ces se primiti.
odgovorio sam da je karta stara pa je crkla i to je to...nije ni cudo koliko je stara. zato cesto treba menjati hardver i izvlaciti neku kintu iz njega, a ne cekati da crkne, jer je tada povracaj novca - nula :).
, и ја сам им'о Ti4200 и то је била једна од најбољих картица свога времена, ено је и данас ради код ујака, поготово код нас где су сви куповали MX кршеве.
A što su MX modeli bili krševi?! Mnogi ih i dan danas imaju i čak uspevaju i nešto da odigraju (COD2 npr.). Tačno je da je Ti serija bila mnogo jača i da je posedovala pixel shadere, ali koliko je puta bila skuplja?!MX serija je bila mnogo bolja u low segmentu u to vreme nego današnje turbocache "kartice" i promašaji tipa 5200.:boodala:
A što su MX modeli bili krševi?! Mnogi ih i dan danas imaju i čak uspevaju i nešto da odigraju (COD2 npr.). Tačno je da je Ti serija bila mnogo jača i da je posedovala pixel shadere, ali koliko je puta bila skuplja?!MX serija je bila mnogo bolja u low segmentu u to vreme nego današnje turbocache "kartice" i promašaji tipa 5200.:boodala:
Па сам си рек'о ја говорим у односу на Ti серију, ал' слажем се да је данас потребно дати више пара за пристојну графичку него пре 3 године.Иначе очекив'о сам да ће неко да ''стане у одбрану'' MX серије.
odgovorio sam da je karta stara pa je crkla i to je to...nije ni cudo koliko je stara. zato cesto treba menjati hardver i izvlaciti neku kintu iz njega, a ne cekati da crkne, jer je tada povracaj novca - nula :).
Људи имају компове, а самим тим и графичке, старије од 5 година, па им и даље раде.Старост може да значи много ил' да не значи ништа.
Probaj sa drugim drajverima, za tu ASUS kartu, nekom drugom verzijom, a mozda ti bios nije dobro podesen.. i nemojte se svadjat oko tih karti, svaka Ti je zvjerka, s obzirom kad je izasla i nije stara, meni na nekim racunarima i sad rade i TNT2 a ne da njemu nece ta... bolje bi bilo da ako imate nesto konkretno da kazete da covjeku pomognete oko problema..
Иначе очекив'о сам да ће неко да ''стане у одбрану'' MX серије.
Za te pare koliko je koštala (ja sam moj MX460 platio 80DEM) MX serija je bila vrh! Nešto gledam koliko sam igara odigrao na njoj a koliko posle nje. Koristio sam je do kraja 2004. Poslednje što sam odigrao bio je Doom3. Mislim da sam na toj kartici odigrao bar 30-ak igara. Posle sam imao 5700 i na njoj nisam odigrao ni 5 igara i već sam je se otarasio a koštala je 100e (i to sam je našao bez PDV).MX serija je odslužila svoje, ali mislim da je bila jedna od najboljih nvidijinih serija (bez obzira što je spadala u low budget).:tapsh:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.