Prikaži potpunu verziju : Razlika u kvalitetu između analogne i digitalne veze
Večeras završio rad na nekim dokumentima i šmekam malo svoj monitor (BenQ 222 Wa, 22incha, wide) koji sam pazario još avgusta i mislim se koliko je bolji od prethodnog (LG 1730S, što ne kaže da je ovaj bio loš). Pazarih ovog BenQ-a za nekih 250 jevreja, a sada mu je cena koliko videh oko 230 (iako je na lageru većine prodavaca sada češći 222 W model). Međutim to je već manje važno..
222 Wa ima analogni priključak, dok moja grafulja ima 2 digitalna (1950 Pro). E sada, kao laika, kopka me kolika je razlika u kvalitetu slike između analogne i digitalne veze - kada sam uzimao ovaj BenQ bilo je i 22 incha digitalnih ali su im cene bile paprene (400+ ojra), ali ja se (nadam se - pametno :)) odlučih za jeftinije rešenje.
Pa ono.. ako neko ima podatke iz prve ruke kolika je razlika.. biJo bih zaFalan :)
sasha vukelic
23.1.2008, 1:34
pa ovako, najprimjetnija razlika ti je sto na digitalnom ne radi "auto" dugme ;) (tako je kod svih samsunga sto sam vidio, valjda je isti fazon i sa benq)
sjecam se starijih monitora koji nisu uvijek mogli savreseno da uhvate rezoluciju koja nije native... npr odsjeku malo sa vrha ili sa strana
ali, na kraju, ono sto tebe interesuje, to je da kod novijih monitora je u vecini slucajeva nemoguce vidjeti razliku. ja sam npr. na svom samsung 940bw koristio analogni kabl dok nisam kupio digitalni, pa kada sam kupio digitalni, ocekivao sam neki napredak. medjutim, jedini napredak je, a da se vratimo na pocetak teksta, to sto auto dugme vise ne radi ;)
Sol-Badguy
23.1.2008, 1:40
ajd da se ubacim u temu, ja sam koristio analogni kabal na mom ASUS VW192S, ali nova grafa ima 2 DVIa, pa sam preko konvertera ubo kabal, da li on nudi stvarno poboljšanje slike, ili je nužno zlo da bih ja ubo ovaj kabal u grafu?
Imam isti slucaj kao ti... Ali mislim da nema neke previle razlike koje neko ko nije profi graficar moze da primeti... U sustini ja ne bi trebalo da komentarisem na ovu temu posto ne vidim boje svejedno :o
Jedino sto jesam primetio je da je na tom ASUSu posto imam Vistu onaj deo na vrhu gde je maximizovan prozor (crna traka od bordure prozora) taj deo valjda od preteranog kontrasta kao malo zagoreo pa sad kad je neka svetla boja izgleda jos svetlija u predelu te trake od Vistinog prozora...
Ja primecujem razliku na svakom monitoru koji sam imao priliku da vidim i probam u redakciji (kad ih vec otpakujemo za slikanje sto da ih i ne probam). Ostrija i definisanija slika, zasicenije boje sa digitalnom vezom a na nekim modelima sam primetio mali moare sa analognom konekcijom...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.