PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa drajverima serije 169

Chemist
20.1.2008, 15:05
Imam graficku Gainward 7600gs ddr2 agp. Posto nove igre (timeshift)zahtevaju novije drajvere,instalirao sam novije drajvere 169.09, pa sa, probao i sa 169.21 ili 169.28 isti mi je bio rezutat...instalacija ide ok, igrica super radi, ali kada ugasim racunar i ponovo ga upalim, cim se pojavi desktop deformise se slika u vidu razlomljenih linija (od desktopa) celom duzinom ekrana, po vertikali...i tu najcesce blokira racunar..stariji drajver 163.. radi ok, ali igra trazi podrsku novijeg:(Da li tu postoji neko dodatno podesavanje, u cemu je problem?...unapred zahvalan

NikolaT
20.1.2008, 15:58
Imam graficku Gainward 7600gs ddr2 agp. Posto nove igre (timeshift)zahtevaju novije drajvere,instalirao sam novije drajvere 169.09, pa sa, probao i sa 169.21 ili 169.28 isti mi je bio rezutat...instalacija ide ok, igrica super radi, ali kada ugasim racunar i ponovo ga upalim, cim se pojavi desktop deformise se slika u vidu razlomljenih linija (od desktopa) celom duzinom ekrana, po vertikali...i tu najcesce blokira racunar..stariji drajver 163.. radi ok, ali igra trazi podrsku novijeg:(Da li tu postoji neko dodatno podesavanje, u cemu je problem?...unapred zahvalan

Вјероватно ти је заостао реп старих драјвера. Пробај да их комплетно уклониш са неким програмом типа driver destroyer или слично, а онда ове наново инсталирај.

Пробај ову процедуру:

1. Избриши драјвере
2. Рестaртуј рачунар и уђи у safe mode (држи f8)
3. Онда очисти остатке драјвера са неким програмом за ту намјерну - ја користим Driver Cleaner Pro
4. Онда исталирај нове
5. рестарт и то је то

Chemist
20.1.2008, 19:04
Sve sam uradio kako si mi napisao, ali opet isto:(.Jedino, ako sama igra (timeshift) nesto poremeti drajver, pa kada restartujem racunar ili kad ga ugasim, pa ponovo upalim...onda se poremeti slika na displeju?Kada preinstaliram drajver ponovo, recimo u vga modu ili safe modu sve normalno radi.Cudno:icon_scra

NikolaT
20.1.2008, 20:46
Sve sam uradio kako si mi napisao, ali opet isto:(.Jedino, ako sama igra (timeshift) nesto poremeti drajver, pa kada restartujem racunar ili kad ga ugasim, pa ponovo upalim...onda se poremeti slika na displeju?Kada preinstaliram drajver ponovo, recimo u vga modu ili safe modu sve normalno radi.Cudno:icon_scra

Можда ниси скинуо верификоване драјвере него неке бета које имају баг. Пробај ако ништа да нађеш omega drivere па ће можда игра са њима радити, а нећеш имати проблеме.

Chemist
20.1.2008, 22:20
Zar nisu serije 169..tzv. omega drajveri?Verzija 169.28 nije beta verzija, ali nece ni sa njom.Postoje li neki link gde mogu da skinem neke druge, a da su novi i da nisu serija 169..?

NikolaT
20.1.2008, 22:27
Zar nisu serije 169..tzv. omega drajveri?Verzija 169.28 nije beta verzija, ali nece ni sa njom.Postoje li neki link gde mogu da skinem neke druge, a da su novi i da nisu serija 169..?

Нису! Ево ти линк па пробај ове http://www.omegadrivers.net/nvidia_winxp.php

Chemist
21.1.2008, 18:55
Probao sam Nikola i omega drajvere (najnovije)....racunar blokira nakon pojave desktopa:(.
Ispada da graficka jedino radi stabilno sa serijom 163.. i starijim serijama:(.
Ima li tu jos neke pomoci ili nekih alternativnih drajvera?