Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Temperatura graficke

Guliver
15.1.2008, 20:21
Posedujem ATI HD 2600pro ddr2 koja je o/c :) temperatura u mirovanju je bila oko 54 C.Posle instalacije drugog os-a posto sam koristio oba os-a morao sam da vratim taktove na 600/800mhz da ne bih kojim slucajem ostetio karticu jer na xp-u je overklokovana ,a na visti nije jer zelim samo da probam vistu,a kada prodje 30 dana onda pa pa:)Problem je u tome sto i posle vracanja na standardne taktove 600/800 temperatura je i dalje 54 C u mirovanju(pre overkloka je bila ~34 C u idle)
CCC pokazuje istu temp. kao i Riva T.
Ne razumem zasto je temp i dalje tolika(54c u idle)??
unapred hvala

YBear
16.1.2008, 1:30
ATITool ima mnogo efikasnije resenu kontrolu brzine ventilatora, pa sam ga koristio za to a klokovao sa CCC-om (ziheraski), a proizvodjaci (oba velika), zbog smanjenja buke, setuju neka smesna podesavanja ventilatora tako da vrte na nekih 30% sve do 60. Pomaze i povremeno ciscenje ventilatora, skupi se prasine da ne poverujes! ATITool mozes naci na www.techpowerup.com

Guliver
16.1.2008, 22:43
imam ati tool ali ne snalazim se bash najbolje ma u stvari ja necu da o/c vishe nego da proverim na koliko je procenata ventilator jer je graficka necujna:) ne verujem da je prashina jer sam pre 2-3 meseca kupio komp.hvala

jjjaaa
17.1.2008, 16:07
jel ima nacina da se gleda temperatura komjutera a da se ne ulazi u bios:confused:

TROMI 93
17.1.2008, 17:19
jel ima nacina da se gleda temperatura komjutera a da se ne ulazi u bios:confused:

Ima.Instaliraj program kao sto je Riva Tuner ili ako imas ASUS_ovu graficku onda instaliraj ASUS SMART DOCTOR:icon_mrgr

jjjaaa
17.1.2008, 19:05
pa kolko ja vidim ovde moze da se gleda temperatura graficke a meni treba kompjutera tj i graficke i procesora:eek:

bojanh
17.1.2008, 19:55
ma cuo sam da ima nego zaboravi kako se zove ajd neko sigurno zna!!!!

ako hoces temperaturu procesora da gledas,imas program po imenu Everest Ultimate Edition,on ocitava temp procesora,harda,kao i ostale sitnice...
:ciao:

YBear
18.1.2008, 15:05
@Guliver, iz osnovnog otvaras settings, pa proveris opcije u temp monitoring, pa u fan control cekiras i setujes custom setovanja. U vezi prasine, veruj mi, nema veze sto je frisko kupljena grafa, skuplja ko magnet!Btw, vidim da grafa ima gddr2 memoriju, 600/800 su default klokovi(400*2), na koliko si klokovao memoriju a da je stabilno radila?

Guliver
20.1.2008, 0:44
na 1 ghz a gpu najvishe na 700mhz temp u loadu nisu prelazile 64c ne znam sad da li je ta temperatura previsoka ili ne:(

YBear
20.1.2008, 1:07
Hvala ti na odgovoru, i ja sam je kloknuo na 499,50(po rivi) i u igrama mi temperatura ide na oko 70, tako da su temperature koje dostize grafa sasvim ok. Ovo su rezultati s lap-a, grafu s desk masine sam, greskom (i samo1), oterao na 92(po rivi),tako da mozes biti spokojan oko temperatura, u normali su!