Prikaži potpunu verziju : San svakog gamer-a (Huge Curved Alienware Monitor)
Pogledajte ovu aždaju:
16950 16951
The Sighting: We can’t have one of these Alienware curved monitors until the second half of this year, but until then, we’ve been abducted by its four nearly seamless and sharp screens of DLP goodness. Lit by LEDs, this 2880×900 monster is well over three feet wide and is said to have an other-worldly .02ms (:eek::n_klanja:) response time, great for gaming. The Soylent Green: You can see the seams between this monitor’s four segments, but the Alienware humanoids tell us that flaw will be gone by the time this craft lands on Earth. The blacks look a bit washed out to our eyes, too. Price is yet to be determined.
izvor: Gizmodo (http://gizmodo.com/search/Alienware%20curved)
Sol-Badguy
13.1.2008, 4:14
Video još pre neki dan. Ali, ni oni nisu uspeli da poteraju Crysis kako treba :kreza:
Video sam da im zaseckuje. A još zamisli na kojojAlienware mašini su probali....
E i vi zakerate mnogo, pa vidite kolika je rezolucija ovog monstruma :eek: Kladim se da na toj istoj mashini, u 1600x1200 Crysis pichi opushteno lagodno :)
Master Neo
13.1.2008, 16:04
Trenutno ne postoji komp koji moze na ultra high u 16x12 da potera a da ne secka ;), cak ni SLI ne moze kako treba.
Trenutno ne postoji komp koji moze na ultra high u 16x12 da potera a da ne secka ;), cak ni SLI ne moze kako treba.
Ma, cim je napravljeno znaci da moze. ;)
Možda četiri HD3870 u Crossfire-u (Spider)?
16973
A kad se pojave, valjde će dva (ili četiri) HD3870X2 moći. Šta napraviše od tog Crysisa...
Video sam i ja ovaj monitor jos pre par nedelja... stvarno izgleda mocno (i geekee)... ali zato i u kutistu je potrebno imati mnogo glava cudovista...
Masina je super,ali gledajmo realno.To za nas nije bas u blizoj buducnosti.:(
FiresnakE
13.1.2008, 19:31
Joj, pa ovo je boles' imati u kuci.Pa morali bi da objave da sam otego papke.
Nema veze kupicu ga kad bude bijo 200 eurova, to je za nekoliko decenija:D:D:D
Obezbedi dovoljno novca i ja cu ga napraviti :)
Pa eto sta je danas postala fora - napravi igru toliko neoptimizovanom da bude interesantna sto duze na taj nacin sto niko nece moci da je igra normalno u zeljenom vremenskom periodu.
Ne stvarno, zamislite najnoviji Half-Life kako bi izgledao na tom monitoru, a od seckanja nema ni S! Aliii neeeee, sada je fora da igra usporava i posle 3 godine, taman koliko im treba da (ne)optimizuju novu igru koju ce da izbace na trziste...
Dizem ruke od ovih pozerskih FPS-ova.
Pa realno taj monitor je samo za FPS ili eventualno za neki MMORPG ili mozda za neki obicni RPG ako odgovara kamera.
Sto se tice ovih novijih FPS-ova , ja to sve predem za par dana a dali secka (s obzirom da nisam sve nasvirao do max-a) ni neprimetim... primer Kriza igrao na med/high zavrsio , i sad kad padne neki veci upgrade onda mozda odigram ponovo.
Dok kruga je situacija ako se igra neki online FPS primer Battlefield (2, 2140 itd) ili CS ... igre jos kako seckanje igra ulogu.
Joj, pa ovo je boles' imati u kuci.Pa morali bi da objave da sam otego papke.
Nema veze kupicu ga kad bude bijo 200 eurova, to je za nekoliko decenija:D:D:D
Ja bih se i sada zadovoljio sa neki "obicnim" 24". :D
Master Neo
13.1.2008, 21:19
Pa realno taj monitor je samo za FPS ili eventualno za neki MMORPG ili mozda za neki obicni RPG ako odgovara kamera.
Sto se tice ovih novijih FPS-ova , ja to sve predem za par dana a dali secka (s obzirom da nisam sve nasvirao do max-a) ni neprimetim... primer Kriza igrao na med/high zavrsio , i sad kad padne neki veci upgrade onda mozda odigram ponovo.
Dok kruga je situacija ako se igra neki online FPS primer Battlefield (2, 2140 itd) ili CS ... igre jos kako seckanje igra ulogu.
Dobar je i za arkadnje voznje kao i za simulacije voznje.. ;)
@ACHTUNG
Tuzno je koliko si u pravu. Samo kad se setim UT2003/2004 i NFS UG i UG2, pa i Half Life 2 koji su mogli da se nateraju da rade na GF2, i to vrlo pristojno, a opet da izgledaju extra (za to vreme) na high-end kompovima. Danas svima puca prsluk za optimizacijom, lakshe je naterati korisnika da kupi neki SLI i 150 GB RAM-a, nego doraditi piece of crap koji izdaju.
mad_skillz
14.1.2008, 10:48
Potvrdjujem ovo.
Evo ja bash na ovom sakatom 7100GS 256Mb pikam tako dobre starije igre da je to blesavo, Quake 3 klizi odlichno, neke starije strategije takodje, chak i Warhammer Dawn of War na nekim nizim podeshavanjima lepo radi(dodushe tu C2D radi veliki posao), onda stari Unreal takodje, Colin McRae 4 i 5 itd. NFS Porsche Unleashed i UG 2 i sl.
Ovaj danashnji gaming je potpuno otishao u nepovrat..:odoK:
Nema dusu vise.
FiresnakE
18.1.2008, 12:08
Ma situacija je super, toliko da mi u nekim trenucima dodje da prodam komp i kupim neku konzolu i naigram se ko coek.....
Mada sada idem u off....necu vise.
Da, tu si u pravu,... Mislim mojne te teme - prodaja kompjutera, kupovina konzole, igranje Super Maria...
Mislim,.... za te izjave se seku prsti, pa ti gledaj sta ces i kako ces. :D
Sol-Badguy
19.1.2008, 19:11
Whaddya mean, "čak ni SLI". Crossfire je daleko bolji od SLIja. Konkretan primer - jedna 3870 je nešto slabija od 8800GT. 2x3870 su znatno jače od 2x8800GT. ATI je mnogo pažnje i truda uložio u Crossfire, a ja stalno pričam da će 4x 3870X2 poterati Crysis sa svim tim fenserajem od rezolucije.
Inače, bolje bi bilo da se otvori nova tema pa da se diskutuje u evoluciji gaminga (bila ona progresivna ili regresivna).
Whaddya mean, "čak ni SLI". Crossfire je daleko bolji od SLIja. Konkretan primer - jedna 3870 je nešto slabija od 8800GT. 2x3870 su znatno jače od 2x8800GT. ATI je mnogo pažnje i truda uložio u Crossfire, a ja stalno pričam da će 4x 3870X2 poterati Crysis sa svim tim fenserajem od rezolucije.
Bilo bi lepo da potkrepis tu pricu dokazima.
postuj link par uporednih testoiva npr. 3870 vs 2x3870, i 2x3870vs single8800 u crysis-u, world in coflict, gears of war, UT3 itd...
Nisam pratio desavanja zadnjih desetak dana, mozda se nesto promenilo, ali koliko za sad znam CF ili SLI ne pomazu u crysis-u, za ostale igre ne mogu da pricam nista.
Sol-Badguy
19.1.2008, 22:01
Neko je pomenuo ovde na forumima, mislim, ali stvarno nemam tačan link (znam koliko glupo zvuči, ali googlaj, jbga).
sharlo_03
19.1.2008, 22:04
Nisam pratio desavanja zadnjih desetak dana, mozda se nesto promenilo, ali koliko za sad znam CF ili SLI ne pomazu u crysis-u, za ostale igre ne mogu da pricam nista.
Izasao je patch za crysis koji je poboljsao rad SLI i Crossfire moda u crysisu i daje pozamasne rezultate.:qliranje:
DX9 Hidh:
http://www.techspot.com/article/83-crysis-patch-performance-multigpu/page3.html
DX10 High:
http://www.techspot.com/article/83-crysis-patch-performance-multigpu/page5.html
@Sol-Badguy:
Po ovome sto ovde vidim, CF nije bolji od SLI, cak je u svakoj rezoluciji losiji.
Mislim da je sad bolje uzeti jednu 3870 ili 8800gt/gts, i sacekati sledecu generaciju uzeti high end kartu za 400-500 eura, nego baciti taj isti novac na sadasnje. U velikim rezolucijama koje su igrive na high, ne na ultra high, je poboljsanje od 40% u odnosu na single gpu, i to na nekih 30fps sto je smesno za ulozen novac. Koliko god optimizovali drivere i kod igre, nijedna varijanta 38xx ili 8800gt multi-gpu, nece moci da drzi konstantan fps iznad 30 u crysis-u na ultra high na monitoru rezolucije 16x10 a kamoli 19x12. dosta sam offtopic-ovao....
checking out:qliranje:
FiresnakE
30.1.2008, 15:51
Da, tu si u pravu,... Mislim mojne te teme - prodaja kompjutera, kupovina konzole, igranje Super Maria...
Mislim,.... za te izjave se seku prsti, pa ti gledaj sta ces i kako ces. :D
Joj!:D:D:D
TACHNO!! to sam i ranije negde napisao slicno tako..jednostavno ranije su ljudi uzivali igrajuci igru sa kockastom grafikom, jednotavno efekti nisu bili prioritetni, koncentrisan si bio samo na igru. sa pojavom Anti-aliasing-a i aniso-tropic-a ljudi su potpuno poblesavili, PREOPTERECENI SU grafikom, detaljima..pa jbt u temi crysis i drugim fps-ovima ljudi postuju svoje slike iz igre da drugi vide kako izgleda igra u full-u isl. pa jbt je li to normalno??? Naravno da nije. zaboravlja se SAMA IGRA, usredsredjenost je na grafici, grafici i samo grafici.
ljudi shvatite, igra nije grafika, vec je grafika deo igre! a igra ce mi se svideti ako je IGRIVA pre svega a ne graficki fascinantna. zato sam i glasao da recimo Witcher bude igra godine, jer nudi ono sto nijedna graficki znatno superiornija igra od nje ne moze da ponudi: pricu, igrivost i znatizelju koja te drzi i ne pusta do kraja igre. te tri osobine su davno iscezle iz danashnjih igara, i zato witcher (primer) predstavlja osvezenje za pc igracku industriju.
a shto se tiche ovog spejs-shatlja od monitora, napravljen je pre svog vremena, kao i sam crysis, bash su se nashli:).
Wastelander
2.2.2008, 10:17
TACHNO!! to sam i ranije negde napisao slicno tako..jednostavno ranije su ljudi uzivali igrajuci igru sa kockastom grafikom, jednotavno efekti nisu bili prioritetni, koncentrisan si bio samo na igru. sa pojavom Anti-aliasing-a i aniso-tropic-a ljudi su potpuno poblesavili, PREOPTERECENI SU grafikom, detaljima..pa jbt u temi crysis i drugim fps-ovima ljudi postuju svoje slike iz igre da drugi vide kako izgleda igra u full-u isl. pa jbt je li to normalno??? Naravno da nije. zaboravlja se SAMA IGRA, usredsredjenost je na grafici, grafici i samo grafici.
ljudi shvatite, igra nije grafika, vec je grafika deo igre! a igra ce mi se svideti ako je IGRIVA pre svega a ne graficki fascinantna. zato sam i glasao da recimo Witcher bude igra godine, jer nudi ono sto nijedna graficki znatno superiornija igra od nje ne moze da ponudi: pricu, igrivost i znatizelju koja te drzi i ne pusta do kraja igre. te tri osobine su davno iscezle iz danashnjih igara, i zato witcher (primer) predstavlja osvezenje za pc igracku industriju.
a shto se tiche ovog spejs-shatlja od monitora, napravljen je pre svog vremena, kao i sam crysis, bash su se nashli:).
Totalno si u pravu, ljudi i kupuju jake konfe i zahtevne igre chisto da bi nadrazili culo vida sa "eye candy". Izgleda da se i gameri kao i samo ljudsko bice vraca na zadovoljenje osnovnih instikata. Bogami ako se ovakav marketinski tempo nastavi, ode sve u "GRAND" fazon: shljashte cirkoni i nauljene cice...a sve gluupooo...gluppoooo.....
@MEGATRON
U pravu si sto se tice grafike u igrama ALI sto se tice stvari koje idu ispred svog vremena nisi. Da nema takvih noviteta ne bi bili ni napretka.
@MEGATRON
U pravu si sto se tice grafike u igrama ALI sto se tice stvari koje idu ispred svog vremena nisi. Da nema takvih noviteta ne bi bili ni napretka.
choveche pa NJIMA secka crysis na sigurno nekoj NASA mahini:boodala:
shta cu ja sa za hjih nekim bednim c2d na 3ghz??
SHTA TREBA RECI VISHE KAD TI INTRO KRIZE POKAZE "CORE2EXTREME RECOMMENDED" ?? sam procesor koji oni preporuchuju za igranje krize koshta najmanje duplo vishe nego ceo moj rachunar:confused:.
a evo do danas smo govorili da nove igre traze duboke dzepove i visoku, previsoku hardversku zahtevnost.. shta da kazemo za ovaj monitor?? shta on zahteva??? KOLIKO CE DA KOSHTA:eek:?? ne smem da pomislim...zaista ne smem:(
P.S. Izvinjavam se ako sam previshe kritichan i mozda malo pesimista.Svakako da je ovaj monitor sjajan i stvarno je san svakog true gamer-a, ALI jednostavno se teshko mirim sa chinjenicom da nam se iz godine u godinu "kompjuterski" snovi pre svega iz finansijskih(!) razloga sve teze i teze ostvaruju:(:(:(
Wastelander
2.2.2008, 16:18
choveche pa NJIMA secka crysis na sigurno nekoj NASA mahini:boodala:
shta cu ja sa za hjih nekim bednim c2d na 3ghz??
SHTA TREBA RECI VISHE KAD TI INTRO KRIZE POKAZE "CORE2EXTREME RECOMMENDED" ?? sam procesor koji oni preporuchuju za igranje krize koshta najmanje duplo vishe nego ceo moj rachunar:confused:.
a evo do danas smo govorili da nove igre traze duboke dzepove i visoku, previsoku hardversku zahtevnost.. shta da kazemo za ovaj monitor?? shta on zahteva??? KOLIKO CE DA KOSHTA:eek:?? ne smem da pomislim...zaista ne smem:(
P.S. Izvinjavam se ako sam previshe kritichan i mozda malo pesimista.Svakako da je ovaj monitor sjajan i stvarno je san svakog true gamer-a, ALI jednostavno se teshko mirim sa chinjenicom da nam se iz godine u godinu "kompjuterski" snovi pre svega iz finansijskih(!) razloga sve teze i teze ostvaruju:(:(:(
Pa pazi, uvek je za najbolje trebalo love, a Crysis ye sto se grafike tiche the best, ali nekako meni lichno sve postaje i previshe generichko s ponavljanjima,nije vishe to to....Reche Oluja da bez grafike ne bi bilo napretka, ali u kom je tachno segmentu mislio ne znam...ako je u idejnom, onda se tu ne slazem...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.