PDA

Prikaži potpunu verziju : Folding@Home

donator99
12.1.2008, 20:11
Dakle, danas sam instalirao pomenutu aplikaciju.
U pitanju je mreza povezanih racunara koja sluzi za medicinska i druga istrazivanja.Razlog zasto sam ovo stavio u podforum "Konzole" je to sto je upravo PS3 najvise dorpinosi procesorskoj moci ove mreze.
Svrha ove teme je da se organizujemo i napravimo F@H tim koji ce okupiti sve vlasnike PS-a 3 sa SK foruma.Dakle, da li je jos neko zainterosovan za ovo?

SAŠA
12.1.2008, 20:30
Neznam kako bi radio taj tim i ja sam istalirao taj program pre 10 dana i oni ti posalju kao neki zadatak koji PS3 resava znaci ja sam zavrsio dva jedan je trajao 9 sati a drugi 7 jedino je steta dok on radi nemoze se nista druugo cinjeti na njemu bez slusati neku klasicnu gitaru :nov_guitai gledati one hemiske kuglice sto se vrte grozno ali JBG. pomazem svjeckoj organizaciji u borbi ko zna cega.
Jos neznam sta se postize ako se udruze vise korisnika mozda svi resavaju isti zadatak i onda je vrijeme krace i tako u nedogled jeli?

Pozzzz

donator99
12.1.2008, 20:33
Hmm, ne znam, ja sam tek sad instalirao i poceo da vrtim neke simulacije.Stavio sam da mi se skida R&C demo, valjda hoce da skida dok vrti fold.Sto se tice timova, valjda ima neko takmicenje, tj. sto se vise testova izvrti bolji plasman tim ima.Mislim, zasto bi inace pravili te timove...?
Nego, hocemo da napravimo neki i kako da se zove?

SAŠA
12.1.2008, 20:41
Nismo jos tim ni sastavili a ti vec smisljas ime:)
Cek da vidimo odziv prvo .Kakvo takmicenje jel ima neka nagrada za najbolje :kreza: ja mislim da nema jer mi smo DONATORI kao i sto pise

off-kakav ti je to R&c demo ?imas na jap dobar fudbal demo za skinut.
pozzz

donator99
12.1.2008, 20:47
R&C=Ratchet and Clank Future:Tools of Destruction, jedna od najboljih igara na konzolama atm :)
Ali pazi ovo(dijalog 2 lika u igri):

Zephyr: "Finally I can show off my amazing online capabilities!!!"
Cronk: "Yeh too bad your CPU has a 43% failure rate!"
Back to topic i nema nas puno na ovom forumu koji imamo PS3.Dakle ti, chedaboli, milos i ja.Eventualno kad bi i neko iz SK redakcije upao u tim, mozda bi nas i bilo petoro, sestoro :)
Folding@home teams

A typical Folding@home user, running the client on a single PC, will likely not be ranked high on the list of contributors. However, if the user were to join a team, they would add the points they receive to a larger collective. Teams work by using the combined score of all their members. Thus, teams are ranked much higher than individual submitters. Rivalries between teams create friendly competition that benefits the folding community. Many teams publish their own stats, so members can have intra-team competitions for top spots. Teams offer no real benefits other than ones of self-gratification, and possibly extra contributions (to add to the teams rank).
-wikipedia
Pun tekst o foldingu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Folding@home

genius
12.1.2008, 20:55
Ama to je garant program koji je CIA osmislia radi razvoja novog hemijskog oruzja a vi im pomazete...

Ako je tako hocu i ja da se ukljucim :to_care: ali nemam PS3 jos uvek pa ne mogu da vam se pridruzim u formiranju novog svetskog poretka...

SAŠA
12.1.2008, 21:03
Eto i ja mislim kao i sto rekoh u donjem postu ko zna dje idu te obradjene informacije i zasto su namijenjene a i najveci problem je sto ne mozes nista igrati dok radi folding home to je tako i napravljeno sigurno namjerno posto Cell radi u 100% rezimu posto lampica stalno bljecka dobro nije mozda 100% ovo je laicki receno
Pozzz

donator99
12.1.2008, 21:03
@genius
Hmm, nadam se da je ovo ipak u dobrotvorne svrhe :)
Koliko vidim ima i klijent za procesore(pod svim OS-ovima), kao i za ATi graficke kartice, pa mozes tako da ga vrtis :)
@SASA
Ta lampica sto bljeska je hard disk, a ne Cell :)
@Every1
Sto ste tako paranoicni :D
CIA-i da trebaju racnuari ona bi ih kupila, ne bi terala Sony da pravi klijent da skuplja moc PS-a 3 :)
Nazad na temu, ja bih da napravimo tim.Pa, ako nas je 4, nek je.
BTW moze da se skida dok Fold radi, tako da sledeci put kad budem preko noci skidao demoe ostavicu ga da vrti kalkulacije.

donator99
14.1.2008, 20:52
Nego, da li ste probali da ukljucite mod, da se protein vidi preko celog ekrana(jednom pritisnuti select).Stvarno odlicno izgleda(RSX ga renderuje, a koriste se cak i neke napredne funkcije, kao sto je HDR).Mozete ga i okretati.Meni je prilicno zabavno :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/66/Abeta-PS3.png

I jos tacnije:
http://www.youtube.com/watch?v=3DQHrGsozT0&feature=related