PDA

Prikaži potpunu verziju : Maticna Ploca Asus M3a

gilespi
10.1.2008, 19:54
Pozdrav svim forumasima.Planiram da kupim navedenu plocu pa me interesuje kakva su vasa iskustva sa njom.Ploca se inace skoro pojavila na nasem tr zistu pa me interesuje kakva je za OC i ostalo.POZDRAV

Nicolas
10.1.2008, 20:09
Moze biti od pomoci -> http://www.benchmark.co.yu/modules.php?file=article&name=BenchmarkNews&sid=13298

ukimafija
11.1.2008, 19:48
Nisam je probao licno ali ti je moja preporuka da ako ides na Amd, to je jedina ploca koju treba kupovati- 770 cipset, naravno i drugi proizvodjaci dolaze u ubzir,
ali za OC su najbolji Asus i Gigabyte, mada stvarno, ako hoces da oc,bolje kupi Intel, za iste ili slicne pare pojesces bilo koji Amd komp. Ova konkretna ploca se krece oko 80e ,mozda sad ima i jeftinije...

PAIN
11.1.2008, 19:57
Microstar K9A2 CF-F je po meni bolji izbor, pogotvu sto ima 790 cipset.A kosta 75e.

Master Neo
11.1.2008, 19:59
I meni su forumashi sa bencha preporucili Asus M3A, svi kazu da je ekstra za klokovanje.

Nicolas
11.1.2008, 20:01
I meni su forumashi sa bencha preporucili Asus M3A, svi kazu da je ekstra za klokovanje.

Sta ce tebi ta ploca? Ne vidim da ti se ta investicija isplati.

gilespi
28.1.2008, 16:50
Ocigledno da vrlo malo ljudi ima iskustva sa ovom plocom.Relativno nova ploca pa predpostavljam da je to razlog

Master Neo
28.1.2008, 17:17
Sta ce tebi ta ploca? Ne vidim da ti se ta investicija isplati.Ma do pre koji mesec sam se lozio i hteo da kupim novu plocu da maltretiram brisbane-a, ali sam odustao...

miquele
15.2.2008, 19:11
ljudi,ne zanosite se ovom plocom.verovatno najjadnija ploca sa 770 chipset-om.juce sam ubo u istu moj 5000+B.e.(Brisbane),stavio 2 ultra dual-a,wd 4000aks,chieftec-a gps 450w,gainward 7600,podigao sistem,nakon toga,;aj da dignem i drajvere za istu i za grafiku,kad.....shipak!pola drajvera jednostavno NE MOZE da se instalira.drajveri za grafiku,srecom,mogu,jer ne idu kao deo paketa uz plocu.jedva sam zeznuo komp da prihvati drajvere za zvucnu.posle tek slucajno pogledam na omot instalacionog cd-a i uzas!uz plocu dobijate iskljucivo drajvere za VISTU!!!!ni ono malo od onoga sto su sramezljivo reklamirali u vezi ove ploce,nema veze sa zivotom."cool and quiet" (ja bih ga pre nazvao"hot and loud")program nema sanse da se instalira,a bez njega cpu fan vrti na min 3100 rpm!a meni je za audio rad trebao sto tisi komp.'aj,reko',da malo udjem u bios,da pogledam jel tu mogu malo da ga utisam,nadjem opciju "q-fan"koja bi trebalo da omoguci podesenja ventilatora,kad opet....shipak!nudi neke tri njene opcije:"silent",optimal i performance.i nista vise.ukljucim ja tu silent opciju,izadjem iz biosa,dignem windows,pogledam u asus probe(system monitoring program i jedini program iz softverskog paketa koji se dobija uz plocu,a da radi!)stanje ventilatora,temperature,napone,i vidim da je ventilator procesora pao na "svega"2100 rpm...ha,ha....pa oni nisu normalni!pri tom mi prijavljuje nenormalne promene temperature cpu-a kao i suludo visoke rpm za system fan(19hiljada obrtaja!,jbt,pa na toliko se vrti ferarijev F1 motor!)
odem na par americko/kanadskih foruma i sve mi je bilo jasno.retko ko je imao srece sa ovom plocom
lepo onda razmontiram komp,vratim moju staru gigabyte plocu,ovu asus POKLONIM sestrinom klincu od 9 god,i njemu skockam komp sa athlonom 4000+ za igrice,njemu nije bitna akustika kompa,meni veoma znaci.
i svak' je zadovoljan.
a sto se tice overkloka,ne slusajte neke pausalne tvrdnje,evo iz prve ruke:da mi na procesoru nije kojim slucajem otkljucan mnozilac ,mogao bih da overklokujem isti na ovoj ploci,ali u nekom od sledecih zivota. mozda!
ploca je po pitanju promene FSB frekvencije ZAKLJUCANA!provereno!
topla preporuka za svako izbegavanje!ja sam srecom imao rezervni gigabyte,tako da mi nije problem sto sam malo experimentisao,ali ovu plocu zaobodjite u sirokom luku.ovo je moj ne prijateljski,vec bratski savet.i sto se AMD-a tice,najbolje iskustvo sam imao sa gigabyte-ovim plocama.
pozdrav

ukimafija
16.2.2008, 2:23
Au kakva bruka,da se ne radi o jednom asusu pa da razumem....A ja hvalio plocu:boodala: kao podrzava ovo ono, ali mozda ima na zvanicnom sajtu da se skine nesto od drajvera, to mi je bas cudno, jer sad maltene svi daju drajvere za oba sistema, i ja cu za neki dan da radim dual boot da cepim i vistu, ali ne bih se odrekao xp-a ni u ludilu, bar ner jos par godina....Sto se oc-a to je stvarno cudno za asus, on su uvek radili dobre ploce za oc...

MEGATRON
16.2.2008, 3:04
"Pa zar i ti, sine Brute?"

driveri samo za vistu:boodala:?? auu koj marketing:dzavo:...to od asusa nisam ochekivao moram priznati, uvek je bio kompletan shto se plocha tiche.

gilespi
1.3.2008, 22:20
Plocu sam dobro podesio i moram da kazem da skroz korektno radi.Mislim da kritike vezane za ovu plocu bas i ne stoje.Izgled ploce svakako ni je za pohvalu,ali zato sve ostalo funkcionise odlicno

PAIN
2.3.2008, 14:47
^Neki OC ako mozes da probas pa da podelis s nama.Ipak kako mi se cini 7xx nije toliko sjajni kloker kako je bilo u najavi.