Prikaži potpunu verziju : problem sa grafickom
pozz svima.skoro sam dobio komp na privremeno koriscenje,a imam jedan problem.maticna ploca je FOXCONN 865G7MF,sa integrisanom grafickom do 16mb.hteo sam da zakacim ATI 7500LE 64mb.AGP na maticnoj je 8x,a i graficka bi trebalo da je 8x AGP.kada sam je prikljucio,i u biosu prebacio grafiku na eksternu,radila je do sledeceg restarta...posle toga na startu dobijam 1dugi i dva kratka piska,sto po recima proizvogjaca znaci da ploca ne detektuje graficku.probao sam sa ponovnim vadjenjem graficke i namestanjem,menjao AGP APERTURE SIZE od 64MB fo 256MB i nista nisam dobio.graficka je sigurno ispravna.probao sam vracanje podesavanja u biosu na default.Da li neko ima ideju sta nije u redu i sta bih trebao jos da probam?unapred hvala
Pa pogledaj da ti nije ram otisao. Takav problem sa pistanjem je i moj drug imao i onda smo provalili da jedan ram u kompu nevalja. Znaci obavezno pogledaj.
nebojsa986
10.1.2008, 19:35
Da probas sa resetom biosa, mozda pomogne.
Pa pogledaj da ti nije ram otisao. Takav problem sa pistanjem je i moj drug imao i onda smo provalili da jedan ram u kompu nevalja. Znaci obavezno pogledaj.
nije ram,ne znam koliko ima ovo veze sa ramom.a ispravan je sto posto
ova 2kratka ijedan dugi znace da ne detektuje graficju
Da probas sa resetom biosa, mozda pomogne.
da li ste mislili na clear cmos?
probao sam ne pomaze
nebojsa986
10.1.2008, 20:30
Da li bios detektuje graficku ?
Da li bios detektuje graficku ?
otkud znam...jednom je radila,do restarovanja...sada dobijam signal da ne detektuje graficku...
dva kratka i jedan dugi pisak,po recima proizvodjaca znace da ne detektuje.ne xnam sta da radim
A da li mozes da upalis bios sad uopste i da vratis na integrisanu??? I sta ti znaci radila do restarta? Mislis: integrisana je radila u biosu dok si podesavao i kad si restartovao pistalo je...
Ako shvatam dobro, sad ne mozes ni da prebacis na integrisanu? Ako ne mozes... probaj da izvadis bateriju sa ploce na kratko i tako ces resetovati bios i verovatno vratiti bios na default... a ne bi bilo lose da mozes da probas sa nekom drugom grafickom... da li si siguran da je ta 7500 ispravna?
A da li mozes da upalis bios sad uopste i da vratis na integrisanu??? I sta ti znaci radila do restarta? Mislis: integrisana je radila u biosu dok si podesavao i kad si restartovao pistalo je...
Ako shvatam dobro, sad ne mozes ni da prebacis na integrisanu? Ako ne mozes... probaj da izvadis bateriju sa ploce na kratko i tako ces resetovati bios i verovatno vratiti bios na default... a ne bi bilo lose da mozes da probas sa nekom drugom grafickom... da li si siguran da je ta 7500 ispravna?
cini mi se da sam napisao da je ispravna 100%.niko ne cita...:tapsh:;)
nema veze,hvala svima,resio sam problem,zakacio sam drveni tucanj da vuce grafu na dole
pozz svima
a tema moze pod lock
nebojsa986
11.1.2008, 2:38
Nije ti to nikakvo resenje, to znaci da su ti otisli agp kontakti, moj savet ti je da u planiras novu maticnu u skorije vreme.
Nije ti to nikakvo resenje, to znaci da su ti otisli agp kontakti, moj savet ti je da u planiras novu maticnu u skorije vreme.
ma kontakti su ok...a mozda i nisu....i opet moram da ponovim da niko nista ne cita...:icon_stud:icon_stud:icon_stud komp nije moj...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.