PDA

Prikaži potpunu verziju : problem sa grafickom

duki92
10.1.2008, 17:36
pozz svima.skoro sam dobio komp na privremeno koriscenje,a imam jedan problem.maticna ploca je FOXCONN 865G7MF,sa integrisanom grafickom do 16mb.hteo sam da zakacim ATI 7500LE 64mb.AGP na maticnoj je 8x,a i graficka bi trebalo da je 8x AGP.kada sam je prikljucio,i u biosu prebacio grafiku na eksternu,radila je do sledeceg restarta...posle toga na startu dobijam 1dugi i dva kratka piska,sto po recima proizvogjaca znaci da ploca ne detektuje graficku.probao sam sa ponovnim vadjenjem graficke i namestanjem,menjao AGP APERTURE SIZE od 64MB fo 256MB i nista nisam dobio.graficka je sigurno ispravna.probao sam vracanje podesavanja u biosu na default.Da li neko ima ideju sta nije u redu i sta bih trebao jos da probam?unapred hvala

yahhoo
10.1.2008, 19:22
Pa pogledaj da ti nije ram otisao. Takav problem sa pistanjem je i moj drug imao i onda smo provalili da jedan ram u kompu nevalja. Znaci obavezno pogledaj.

nebojsa986
10.1.2008, 19:35
Da probas sa resetom biosa, mozda pomogne.

duki92
10.1.2008, 20:22
Pa pogledaj da ti nije ram otisao. Takav problem sa pistanjem je i moj drug imao i onda smo provalili da jedan ram u kompu nevalja. Znaci obavezno pogledaj.

nije ram,ne znam koliko ima ovo veze sa ramom.a ispravan je sto posto

ova 2kratka ijedan dugi znace da ne detektuje graficju

duki92
10.1.2008, 20:23
Da probas sa resetom biosa, mozda pomogne.

da li ste mislili na clear cmos?
probao sam ne pomaze

nebojsa986
10.1.2008, 20:30
Da li bios detektuje graficku ?

duki92
10.1.2008, 20:35
Da li bios detektuje graficku ?

otkud znam...jednom je radila,do restarovanja...sada dobijam signal da ne detektuje graficku...

dva kratka i jedan dugi pisak,po recima proizvodjaca znace da ne detektuje.ne xnam sta da radim

<Rio_da>
11.1.2008, 0:13
A da li mozes da upalis bios sad uopste i da vratis na integrisanu??? I sta ti znaci radila do restarta? Mislis: integrisana je radila u biosu dok si podesavao i kad si restartovao pistalo je...

Ako shvatam dobro, sad ne mozes ni da prebacis na integrisanu? Ako ne mozes... probaj da izvadis bateriju sa ploce na kratko i tako ces resetovati bios i verovatno vratiti bios na default... a ne bi bilo lose da mozes da probas sa nekom drugom grafickom... da li si siguran da je ta 7500 ispravna?

duki92
11.1.2008, 2:31
A da li mozes da upalis bios sad uopste i da vratis na integrisanu??? I sta ti znaci radila do restarta? Mislis: integrisana je radila u biosu dok si podesavao i kad si restartovao pistalo je...

Ako shvatam dobro, sad ne mozes ni da prebacis na integrisanu? Ako ne mozes... probaj da izvadis bateriju sa ploce na kratko i tako ces resetovati bios i verovatno vratiti bios na default... a ne bi bilo lose da mozes da probas sa nekom drugom grafickom... da li si siguran da je ta 7500 ispravna?

cini mi se da sam napisao da je ispravna 100%.niko ne cita...:tapsh:;)

nema veze,hvala svima,resio sam problem,zakacio sam drveni tucanj da vuce grafu na dole

pozz svima

a tema moze pod lock

nebojsa986
11.1.2008, 2:38
Nije ti to nikakvo resenje, to znaci da su ti otisli agp kontakti, moj savet ti je da u planiras novu maticnu u skorije vreme.

duki92
11.1.2008, 4:52
Nije ti to nikakvo resenje, to znaci da su ti otisli agp kontakti, moj savet ti je da u planiras novu maticnu u skorije vreme.

ma kontakti su ok...a mozda i nisu....i opet moram da ponovim da niko nista ne cita...:icon_stud:icon_stud:icon_stud komp nije moj...