Prikaži potpunu verziju : OC Amd 64 X2 4000+
Dakle, hteo bih da oc taj procesor ali nemogu da se orijentisem. Ako je neko OC amd 4000+ pa bih molio do koliko Ghz je dogurao. Hladjenje nije problem imam u planu da uzmem neko tecno hladjenje do 100e,ali i tu mi treba preporuka.
Konfa:
AMD 64 X2 4000+
MSI K9N neo
Gainward 8600gt
1Gb ram
:a_whistli:icon_scra:confused:
Ovo (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=23092) ti je tema o overclock-u x2 4000+, pa pogledaj rezultate. Uglavnom većina ide do 3GHz.
Master Neo
10.1.2008, 14:15
;437758']Ovo (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=23092) ti je tema o overclock-u x2 4000+, pa pogledaj rezultate. Uglavnom većina ide do 3GHz.
pu bre, preduhitri me... a taman bih krenuo da se falim :D
;437758']Ovo (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=23092) ti je tema o overclock-u x2 4000+, pa pogledaj rezultate. Uglavnom većina ide do 3GHz.
Hvala!!!! Jos samo nesto koje bi hladjenje preporucio?
Branislav-GAF
10.1.2008, 14:51
Ne bih da otvaram novu temu,jer imam slicno pitanje.
ja imam AMD Athlon64 X2 i radni takt mu je 2.1GHz .Overklokovao sam ga na 2.4GHz ali ni MHz vise jednostavno nece :mad: .temperatura u full rezimu ne prelazi 50 stepeni.Znam da nForce 560 chip-set nije bas najbolji za overklok,ali da li je ovo stvarno limit???koliko znam ovaj provesor bi trebao sa BOX kulerom da radi bar na 2.5-2.6GHz. Probao sam sve varijacije na memorijom od 533.667 i 800 ali nece.jezgro je Windsor u 90nm.:(
Master Neo
10.1.2008, 15:52
Ne bih da otvaram novu temu,jer imam slicno pitanje.
ja imam AMD Athlon64 X2 i radni takt mu je 2.1GHz .Overklokovao sam ga na 2.4GHz ali ni MHz vise jednostavno nece :mad: .temperatura u full rezimu ne prelazi 50 stepeni.Znam da nForce 560 chip-set nije bas najbolji za overklok,ali da li je ovo stvarno limit???koliko znam ovaj provesor bi trebao sa BOX kulerom da radi bar na 2.5-2.6GHz. Probao sam sve varijacije na memorijom od 533.667 i 800 ali nece.jezgro je Windsor u 90nm.:(
Jesi li dizao napon pri klokovanju? moras i napon da podignes da bi isao na vece klokove.
Mozda je do jezgra. Windsor je mnogo slabiji pri kloku.
Branislav-GAF
16.1.2008, 15:40
Krenuo sam sa najmanjim dizanjem napona i sada kada pokrenem Orthos.i izbacuje mi poruku "the driver didn"t load " . Sta je sad pa to??? :confused:
Master Neo
16.1.2008, 16:16
moras i ram da podesis, povecaj voltazu ramu, olabavi latencije, smanji HT, daj mu jos struje, i dizi za po 1-2 mhz. Ima tu hiljadu zezancija. :)
Branislav-GAF
16.1.2008, 18:21
memorija je smanjena na 533MHz i sada je na 390( 780 )Mhz,inace je u pitanju Kingston na 800,tako da memorija ne moze biti problem.A i HT je na 1177MHz sto nije mnogo tako da i to otpada.Medjutim i kada smanjim klok na 2300MHz ili 2200MHz kada pokrenem orthos opet izbacuje istu poruku.Sa Prime95 nemam nikakvih problema kada ga pustim,jedino sa Orthos-om.Inace,Everest Home edition mi prikazuje temp na CPU posle nekih 30min samo 30C ???:confused: to je nerealno za 100% opterecen CPU,tako da kada pustim neki test,nemam pojma kolika je realna temp.Znas li jos koji prog za pracenje temp za CPU??:D
polarnimeda
22.1.2008, 15:25
Znas li jos koji prog za pracenje temp za CPU??:D
speedfan...
http://www.almico.com/speedfan.php
windsor nema tu fleksibilnost kao brisbane, tako sam bar čitao na forumima, ja lični imam brisbane 4000+ radi na 2.61 sa memorijom kingstone 800 koja radi na 830,. moglo je više ali meni ne treba, ovo je stabilno i hladno
Branislav-GAF
22.1.2008, 23:39
Sada je sve ok.Ne znam sta mu je bilo 2 dana ali sada radi sve ok.Malo bolje sam podesio opcije u BIOS-u tako da sam stigao do 2.65GHz,ali nije bio stabilan.na 2.6GHz je prosao ORTHOS i CPU-Burn in,i posle 1h i 30 min temp. nije prelazila 55C .Memorija je na 820MHz.Verujem da vise ne moze,bar ne sa BOX kulerom. Za svakodnevne potrebe sam ga ostavio na 2.45GHz. Hvala na predlogu za Speedfan,ali mislim da je daleko prakticniji Hardware sensors monitor .Pozdrav :ciao:
Mean_Machine
22.1.2008, 23:55
Sada je sve ok.Ne znam sta mu je bilo 2 dana ali sada radi sve ok.Malo bolje sam podesio opcije u BIOS-u tako da sam stigao do 2.65GHz,ali nije bio stabilan.na 2.6GHz je prosao ORTHOS i CPU-Burn in,i posle 1h i 30 min temp. nije prelazila 55C .Memorija je na 820MHz.Verujem da vise ne moze,bar ne sa BOX kulerom. Za svakodnevne potrebe sam ga ostavio na 2.45GHz. Hvala na predlogu za Speedfan,ali mislim da je daleko prakticniji Hardware sensors monitor .Pozdrav :ciao:
Jel vi ljudi citate SK? Pa tamo je u broju 12/2007 bilo odlicno upustvo (str. 109) bas za brisbane.
a jel ti čitaš koji on procesor ima?
Mean_Machine
23.1.2008, 2:56
a jel ti čitaš koji on procesor ima?
Aleksej nije naveo u prvoj poruci. :mad:
A Branislav-GAF ima brisbane jezgro a ne windsor jezgro. Brisbane= 2.1GHz, Windsor= 2.0GHz
Inace upustvo za Brisbane se moze primeniti na ostale AMD procesore. Upustvo je odlicno objasnjeno.
Branislav-GAF
23.1.2008, 16:19
Greska.ja imam Windsor jezgro,i po defolt-u mi je radio na 2.1GHz.U pitanju je 4200+ X2.
Mean_Machine
23.1.2008, 16:34
Greska.ja imam Windsor jezgro,i po defolt-u mi je radio na 2.1GHz.U pitanju je 4200+ X2.
E pa tako napisi. Ma upustvo koje vazi za Brisbane vazi i za ostale AMD procesore. Inace kao sto rekoh upustvo je extra ali tek tada vidis da li imas solidnu plocu ili krs. Eto ja pola opcija ne nemam u biosu. Znaci u startu krsh ali se da srediti ubacivanjem biosa bolje ploce ili nabavkom 1.10beta biosa.
Branislav-GAF
24.1.2008, 0:44
Ja imam ploču sa dovoljno opcija ua overklok,ali me opcije za dizanje napona nerviraju,jer idu u koracima od po 0.025V,ali ni to nije tako strašno.Uostalom,za 65evra i ne možeš da dobiješ previše toga.:( Inače u pitanju je čip-set nForce 560. Do sada nisam nikada radio update BIOS-a,tako da to neću raditi skoro,dok ne pročitam dovoljno o tome.:icon_stud
Master Neo
24.1.2008, 0:51
Ja imam ploču sa dovoljno opcija ua overklok,ali me opcije za dizanje napona nerviraju,jer idu u koracima od po 0.025V,ali ni to nije tako strašno.Uostalom,za 65evra i ne možeš da dobiješ previše toga.:( Inače u pitanju je čip-set nForce 560. Do sada nisam nikada radio update BIOS-a,tako da to neću raditi skoro,dok ne pročitam dovoljno o tome.:icon_stud
Polako citaj, ako negde zapnes pomocicemo ti ;)
Evo mene napokon,puno odgovora, moj procesor standardno radi na 2.1GHz! (mislim da je brisbane,kako mogu da proverim)
Uskoro cim bude para a ima(tesko mi se razdvoiti od njih nekako emotivno sam vezan za njih(LOL)) POCINJE OVERKLOK. Ja sam pre nekoliko dana hteo da narcim neko vodeno hladjenje ali kad sam shvatio da mi treba i novo kuciste i da nije sve do hladjenja odlucio sam da to sada ne bude vodeno nego GEMINNI II. Sutra mi stize i igra moze da pocne, ali voleo bih da mi neko kaze kolika je razlika izmedju tog vodenog i obicnog vazdusnog hladjenja i koju ram memoriju od 2GB da uzmem najbolju za owerclock? Mislim da je dosta sa pitanjima(vec sam mnogima dosadio)!!!:rofl:
Mean_Machine
27.1.2008, 23:22
Evo mene napokon,puno odgovora, moj procesor standardno radi na 2.1GHz! (mislim da je brisbane,kako mogu da proverim)
Uskoro cim bude para a ima(tesko mi se razdvoiti od njih nekako emotivno sam vezan za njih(LOL)) POCINJE OVERKLOK. Ja sam pre nekoliko dana hteo da narcim neko vodeno hladjenje ali kad sam shvatio da mi treba i novo kuciste i da nije sve do hladjenja odlucio sam da to sada ne bude vodeno nego GEMINNI II. Sutra mi stize i igra moze da pocne, ali voleo bih da mi neko kaze kolika je razlika izmedju tog vodenog i obicnog vazdusnog hladjenja i koju ram memoriju od 2GB da uzmem najbolju za owerclock? Mislim da je dosta sa pitanjima(vec sam mnogima dosadio)!!!:rofl:
Razlika izmedju vodenog i vazdusnog hladjenja nije velika. Na stranim sajtovima sam procitao da najbolja vazdusna hladjenja odradjuju posao i bolje od vodenih. Mozda je vodeno nesto tise ali to opet zavisi od proizvodjaca istog.
Realno za overklok je bolje uzeti vazdusno hladjenje jer je znatno jeftinije, lakse se montira i zauzima znatno manje mesta.
Mozda si trebao pre kupovine hladnjaka (Geminni 2) da pogledas temu o overkloku Brisbane 4000+. Tamo bi saznao koje je najbolje hladnjenje za njega. Ljudi postizu odlicne rezultate sa poliranim CM hyper tx i pastom Artic Silver 5.
Gemmini II je pre svega šmekerski hladnjak koji će ti zadati glavobolje oko motaže (naravno ako ti ga montiraš) doduše to zavisi i od samog kućišta. Da hladi dobro to je tačno.
Što se tiče memorije napiši koji ploču tačno imaš.
evo ja nesto da pitam posto ima da se roknem sa ovim procom i ovom asus plocom.
Znaci x2 3800 90nm windsor + asus m2n-e + novi bios 1401
Glavna stvar je sto ne mogu da provalim na koliko V trenutno radi proc, znaci:
ja postavm u biosu na 1.31xx on mi ocitava 1.33xx
U cpuz pise 1.21V a i core temp 1.25
JBT KAKO DA ZNAM NA KOLIKO JE TRENUTNO PROC?????:n-cc2::n-cc2:
Ovaj sa prepoznavanjem mi se i prosle godine kad sam klokovao desavalo sa starim biosom.
Inace jos sam stavio HTT na 4x memoriju na 667(5-5-5-15)@ 1.85v, iskljucio CnC .
Evo sad radi komp na 2.3(def je bio 2.0) ali mi nije nasno na kokiko je trenutno volti i da li sam ja smanjio def napon ili poveao posto nigde ne mogu da procitam na koliko je. Inace u biosu mi je prvi put(znaci na def) pisalo 1.28(bez obzira sto je def za ovaj proc 1.25)
Ta dva programa se redovno (bar meni) ne slažu oko voltaže, ali mislim da je CoreTemp (v.0.98) tačniji jer odgovara onome što sam podesio u BIOS-u. CoreTemp pokazuje 1.325v (toliko treba) a CPU-Z 1.288. I inače CPU-Z pokazuje niže vrednosti.
EDIT: Ali se Everest Ultimate slaže sa CPU-Z?! :confused: :D
ali sto u biosu pokazuje uvek za 0.02v vise nego sto sam ja postavio?
I sta je cpu vcore offset voltage?
E nemoguce da je ovoliko los primeraaaakkkk:n-cc2:
Sad gledam kad upalim asus probe2 na defu mi pokazuje da proc radi na 1.3v i kad krenem da mu dizem fsb radi do 212 posle mora da se dize voltaza, to je bre nemoguce.
U biosu 1.28v
U probe 1.3V
U CPU z 1.15v
braaateeee sta je ovo, koji mu je
Dobro idemo dalje, pitanja:
1. Do koliko smem da mu dizem voltazu (ja ne bih smeo preko 1.45V)
2. Do koje temp se racuna normalna tem jezgra(u idle)
3. Kom programu, biosu ili kome vec da verujem za voltazu
Znaci hoce da radi na 2.4 @ 1.48v.....uzas, znaci za 2.7 bi mi trebalo jedno 2v..xaxaxa
Ne kapiram kako je ovliko limitiran, sta moze jos da bude problem?
Mr. Garrison
16.7.2008, 14:01
meni Core Temp 0.95.4 pokazuje 1.2625V sto je default voltaza za moj pentium, iako sam ga digao u biosu na 1.4V :)
ma meni core temp pokazuje stalno 1.25 sta god da radim, ono pise 1.25...shit
Nego sta mislis u cemu je fora, sto se ovako gubi procesor?
Mr. Garrison
16.7.2008, 15:35
meni je klokovanje X2 procesora spansko selo, ali da nije do mem. delioca?
pazi ovako: Meni je memorija inace na 667mhz, ja sam podesio ovako(naravno sa raznima varijacijama):
FSB 230
HTT 4x
Memorija na 667(posle sam je stavljao i na 533)
e sad jednostavno proc NECE da poredje 215 bez dizanja napona ali onda dolazim do onog problema, GDE DA OCITAM TACAN NAPON i do koliko smem da ga dizem?
Mr. Garrison
16.7.2008, 16:23
ja bih se usredsredio na napon u biosu i u cpu-z. a dokle maximalno da teras pitaj gugleta...
btw. koliko se ja secam kada dizes FSB dize se i memorija, tako da ne radi na 667 nego na vise. mozda te ona kara? digni joj napon na 1.9V za svaki slucaj pa vidi...
Nikola posalji nekom drugu taj procesor da probas na nekoj drugoj ploci pa ces da vidis sta te koci. Taj Windsor bi trebalo da radi na 1.35v kako mi se cini.Umesto auto u BIOSu postavi neku v pa kad ti se iscitavanja iz cpuz poklope sa onim kao kad je na auto onda imas pravu v.
Ajde bac koju fotku tvog biosa. Najbolje bi bilo sto vise slika.....
ok
ajd da vidimo i to, ali gotvo sam 100% siguran da nigde ne gresim.
Znaci stavio sam ovako:
FSB na recimo 230
napon proca mora na min 1.45(znaci nece ni win da digne bez tolikog napona)
tada memorija koja je na 667 jos uvek nije dostigla ni 800mhz(tako da me ona ne koci a i stavio sam joj 1.95v za svaki slucaj)
Iskljucio sma sve one fore CnC,,,,blablabla.
HTT 4x i latencije za memoriju 5-5-5-15
One fore samo rokni:
HTT 4x
FSB 250
Vcore 1.4
i sve ce da leti kod mene ne piju vodu
kad predjem 220fsb onda moram za svih 5fsb da podignem napon proca za 2 stupnja(min).
Iskreno boli me k, ali me samo kopka sta ga toliko limitira
Pazi ti imas neki verovatno stari stepping F2. Oni su bas kenjkavi tako da me i ne cudi sto je tako los oc.
Ja sam moj 4000+ klokovao na 3.43ghz.Ako vec nisi extremni overkloker moj savet ti je da ne diras nista oko kloka.Za vise informacija pisi na pp
pazi da sam extremni nisam, da znam kako se radi, znam. E sad ovaj moj krs nece vise od 2.46 pa sta god da mu radim. Jedan dan je rekao pain da ce da navrati da vidi sta se to dogadja.
da ne sirimo vise temu...pozzz
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.