Prikaži potpunu verziju : Brujanje kulera graficke u garanciji?
Imam graficku Gainward 7600gs ddr2 agp, kupljena je marta prosle godine ( garancija je 36 meseci ).Primetio sam da ukljucivanjem racunara kuler graficke intezivnije bruji 2-3 min, da bi se nakon toga sve normalizovalo.Da li brujanje kulera podleze reklamaciji, jer znam da ciscenje, podmazivanje tu samo produzuje agoniju na jos koji mesec? Inace ranije sam imao Sapphire 9600xt koja je par godina stara i nikada nije imala ovakav problem.
Ako ti servis, odakle si kupio tu grafičku, nije daleko idi pa neka vide šta je...
Bez uvrijede ali jesi li siguran da je od grafichke?
Mozhda napajanje ili cpu?
Ako je od grafichke onda (ako vec nisi) nekom chetkicom i usisivacem ocisti ventilator, a ako to ne pomogne mozhda ga stvarno budesh morao skidati i podmazivati, a ak je vec agonija onda je pretvori u Silent, potrazi negdje kakav dobar heatsink za tu GS-icu...
Mada ako je to sve u garamciji ponesi u servis pa nek se oni bakcu sa tim... ;)
Proverio sam...kuler graficke je u pitanju...otvorio sam kuciste i zvuk je bas odatle isao.Probacu malo usisivacem, mada mi je sumnjivo da ce to mnogo poboljsati situaciju...verovatno je najbolje resenje da oni to rese u servisu.Samo se bojim da ne izvrse podmazivanje...jer to samo produzuje agoniju na mesec, dva...verovatno bi trebalo staviti novi kuler.
Jeso razmisljao o nekom quiet resenju?
Npr chiller bez ventilatora?
Pasivno hladjenje...
Pa e, i ja to reko, ionako se te kartice i ne griju bash puno...
Taktovi kartice su 400/800, ali ja sam je kloknuo na 500/920 i prilicno dobro radi...stabilno.Temperatura joj obicno oko 55 stepeni, a u 3dmark-u05 ide do 74.Verovatno bi pasivnim hladjenjem morao da izbegnem klokovanje?To jeste alternativa, ali i dodatni trosak...a i to bi neko morao da mi zameni...ja to nisam do sada radio.
1) Sigurno nije teshko, a i probaj nekog frenda da nadjesh...
2) Kako mislish da "izbegnesh klokovanje"?
Mislish da necesh moci posle da klokujesh ili...?
Mislio sam da pasivnim hladjenjem nece moci kartica tako da se klokuje kao sto ce sa aktivnim.Bojim se da ce se pregrevati i u letnjim danima?
WhenDarknessFalls
5.1.2008, 13:39
Ma samo das 200-300 kinti za neki vent osmicu, i nasrafis ga na rebra pasivnog hladnjaka, i vozi. Doduse, ventilatori koji imaju i tropinsko napajanje (da bi mogao da kontrolises broj obrtaja) su obicno par stotina dinara skuplji... To ti ja predlazem.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.