PDA

Prikaži potpunu verziju : Antiriad


Patton
4.1.2008, 11:39
Kao klinac obozavao sam ovu hit igru i tek sada citam koliki je zapravo uspeh postigla. Igrao sam samo C64 verziju. Grafika je bila (u ono doba naravno) nesto nevidjeno; uvodna muzika takodje. Iako je uhodavanje bilo malo teze, jednom kada se naviknete na kontrole, prelazenje cele igre ne bi trebao da predstavlja veliki problem, jer je poprilicno kratka. Radi lakseg snalazenja ja sam tada, kao i za mnoge druge igre, crtao mapu.

Igra je arkadna avantura. Vi ste u ulozi Tal-a, koji treba da oslobodi planetu od zlih vanzemaljaca. Na pocetku kamenje vam je primarno oruzje, dok se ne dokopate specijalnog odela. Da bi odelo moglo da se koristi (a ima par vrlo zanimljivih funkcija i forica) morate pokupiti 4 objekata rasutih po mapi: exploziv za unistavanje vanzemaljaca, anti-gravitaciono cudo pomocu koga mozete leteti, stit i laser. Neprijatelji su vam raznorazne mutirane zivotinje koje se krecu po predefinisanim putanjama. Ukratko, cilj vam je prvo da pronadjete odelo, zatim sva 4 objekta da bi ono postalo skroz funkcionalno, da se probijete do vanzemaljske baze i da unistite reaktor unutar njega.

* * *

Coder: Stanley Schembri
Graphics: Daniel Malone
Musician: Richard Joseph
Genre: Platformer, Multi Screen

1986, Palace Software

Muzika iz igre:
http://www.lemon64.com/music/sid/Joseph_Richard/Sacred_Armour_of_Antiriad.sid

Mapa (Spectrum verzija):
http://maps.speccy.cz/maps/Antiriad.png

Video walkthrough:
http://www.youtube.com/watch?v=_irfHZ1hRYE

Remake za PC:
http://www.ovine.net/game-antiriad.php

Oggy
4.1.2008, 16:39
Neka se Marko vise pozabavi ovim pitajem. Za mene je imresivna bila grafika, tj. svo ono ljuto drvece i kreature koje se pojavljuju. Nikada nisam duze igrao igru nazalost. A da, i glavni junak je fenomenalno animiran!

Doduse vremenom sam saznao sta i kako treba raditi (donekle, nisam znao sve sto je patton napisao), tako da mogu da konstatujem da mi je zao sto nisam vise u mladosti igrao ovu igru! Cak mislim da je do emulatora nisam ni igrao!