Prikaži potpunu verziju : VR kacige i 3D naočare - prošlost ili budućnost?!
Da li neko zna zašto se nigde više ne pominju VR kacige ili bar 3D naočare koje su bile popularne pre nekih 7-8 godina?
Sećam se da je Asus "poklanjao" 3D naočare uz najskuplje modele tadašnjih akceleratora (GF3 čini mi se), ali od tada nigde ni reči o njima a kamoli o
pravim VR kacigama.
Zato što su te naočare neupotrebljive na TFT monitorima.
A imao sam priliku da se zezam sa Asusovim naočarima na Asusovom Džiforsu, ništa spektakularno... čisto da se kaže da je 3D...
Znam da je za pravilan prikaz sa 3D naočarima bio potreban monitor koji je mogao da izdrži 150Hz u toj rezoluciji a takvih i danas ima malo a tada ih je bilo još manje. Dobro, pretpostavljao sam da 3D naočare nisu bile nešto posebno, ali me veoma interesuju VR kacige, pogotovu modeli koji su u sebi imali žiroskope i pratili pokrete glave (zamisli samo upotrebnu vrednost ovoga u simulacijama letenja). Krivo mi je što njih više nema!:icon_sad:
Da li neko zna zašto se nigde više ne pominju VR kacige ili bar 3D naočare koje su bile popularne pre nekih 7-8 godina?
Da u pravu si...
I ja sam se par puta isto to zapitao.
Predpostavljam da je u pitanju tehnologija koja je krenula da se razvija pre svog vremena. Dakle, imali smo kacige koje su bile preteske za glavu, zatim slab odziv frejmova po sekundi, cija je posledica bila zamor u ocima i td.
VR, nece izumreti sigurno, ja predpostavljam da ce tehnologija uci u nase domove za nekih 5-7 god.
Treba samo neko da izmisli nesto revolucionarno, i da uzme dobre pare, da bi zatim svi pohrlili u razvijanje ove tehnologije (da bi uzeli pare :) ).
neki Winampovi AVS pluginovi podržavaju te naočari!
..ali me veoma interesuju VR kacige, pogotovu modeli koji su u sebi imali žiroskope i pratili pokrete glave (zamisli samo upotrebnu vrednost ovoga u simulacijama letenja). Krivo mi je što njih više nema!:icon_sad:
pre nekih 8-9 godina na sajmu informatike u novom sadu je bila varijanta da se, za tada astronomskih 20 din, isproba kaciga i rukavica u nekoj simulaciji helikoptera.to mi je bili prvi i jedini put da sam imao dodir sa tom tehnoligijom,ali osecaj je neponovljiv.
Josh je rano za u tehnologiju, da bi je koristilo shiroko puchanstvo.. kao i SLI shto je Voodoo predstavio pre vremena, i stavljao vishe GPU-ova na jednu karticu, pa propao.. :)
Ja sam pre nekih 10 godina probao VR kacigu u nekoj tadasnjoj igraonici
( pichio se Duke Nukem, Quake i Screamer ) :D
Elem, feeling je meni lično bio glupav, mislim da oko prepoznaje kada mu je nešto blizu, koliko god se trudilo da je daleko. Posle desetak minuta, glava me zabolela,
a i oči su počele da mi suze.
Samnom je bilo još oko desetak ljudi, svi su to čudo isprobali,
polovini je bilo muka, drugoj polovini ne, ali niko više nije koristio kacigu.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.