PDA

Prikaži potpunu verziju : Rar & Zip problem nakon download-a


NSadian
3.1.2008, 22:39
Poštovanje svima na forumu.

Imam problem, to jest, bar mislim da ga imam. Dešava se često, odnosno skoro uvek, da kada skidam sa Rapidshare-a bilo šta što se nalazi na dva CD-a, da mi prvi CD raspakuje iz arhive savršeno, a da pri raspakivanju drugog CD-a prikazuje grešku.

To se dešava bar u 70% slučajeva, tako da je stvar vrlo iritantna. Imam Rapidshare premium nalog, a za download koristim RapGet i vrlo sam zadovoljan njime: jednostavan, brz, lako se podešava, nastavlja prekinuti download, sam prepoznaje markirane RS linkove...

Pitanja su sledeća:

1. Da li je moguće da mi RapGet pravi probleme, i ako jeste, zašto to uvek radi na drugom CD-u?
2. Da li sam nešto utripovao jer sam slučajno naleteo na loše arhive, pa sada paranoišem?
3. Da li postoji neki program koji nakon završetka download-a proverava ispravnost skinutih fajlova, odnosno, da mi označi koju deo arhive je neispravan, pa da samo njega skinem ponovo?


Šta mi onda preporučujete da uradim? Da li postoji neki bolji download manager? Ukoliko se neko već sreo sa ovom pojavom, ili ima savet za rešavanje problema je više nego dobrodošao.

Unapred hvala.

Pozdrav:ciao:

zoran845
3.1.2008, 22:55
Da li testiraš te arhive (pretpostavljam da su u pitanju RAR fajlovi) samim WinRARom i šta ti kaže?

NSadian
3.1.2008, 23:23
Da li testiraš te arhive (pretpostavljam da su u pitanju RAR fajlovi) samim WinRARom i šta ti kaže?

Sad ti govorim po sećanju, vrlo je moguće da grešim, ali izbacuje tri tipa poruka:

1. Could not extract...possible wrong password!
2. CRC (ili tako nešto) missmatch
3. kao i disc read error?! (kao da se radi o CD-u)

Kada otpakujem arhive, to radim na dva načina:

1. ili desni klik na prvi deo arhive pa ˝extract to...˝ ili
2. otvorim prvu arhivu od 100 MB u kojoj stoji fajl koji ima pravu veličinu od, na primer 700 MB, pa ga kopiram u predviđeni direktorijum a on automatski raspakuje arhive.

Nemam problema sa raspakivanjem pojedinačnih arhiva (onih manjih od 100 MB) već kada raspakujem fajl od 700 MB koji je arhiviran pa podeljen u sedam delova. Zanimljivo, uvek je u pitanju CD#2

Trenutno nemam na hardu nešto da probam, jer sam ih u naletu obrisao, ali mislim (nisam siguran) da mi je neka stara verzija WinZip-a nakon neuspelog otpakivanja prijavljivala koji deo arhive ne radi.

Inače ih nisam testirao nekim internim testerom, nisam ni znao da postoji:o, već prenosim samo poruke koje dobijem na kraju.

Mislim, nisam ti baš ko zna kako objasnio, ali nemam nijednu arhivu pri ruci pa da budem detaljniji. U svakom slučaju hvala.

zoran845
4.1.2008, 0:05
Kad drugi put budeš skinuo neku mamutsku arhivu od 700 MB, iz menija WinRARa izaberi Commands - Test archived files (ili pritisni dugme Test na "main toolbaru", ako ga imaš), i ako neki deo arhive nije u redu WinrRAR će kod njega da zapne i izbaci poruku o grešci, pa ćeš znati koji deo treba ponovo skinuti. Naravno, uvek postoji mogućnost da je taj deo arhive loš na samom serveru sa koga skidaš, a tada, nažalost, ponovno skidanje ne pomaže.

Ako ti je ranije ispadala CRC (cyclic redundancy check) greška, to je značilo da je arhiva loša (corrupted), tj. da je ili pokvarena pri daunloudu, ili da je kao loša "okačena" (postavljena na server).

NSadian
4.1.2008, 11:15
Hvala ti na pomoći, zaista. Gledaću ako se ponovi taj problem da uradim to što si predložio, pa ako odradi posao, odlično.

Hvala ti još jednom.

paja
5.1.2008, 14:57
Da li neko zna kako da otvorim igricu koja je u rar formatu, znaci takva skinuta sa neta... Kad pokusam da je otvorim javlja mi : THE ARCHIVE IS EITHER IN UNKNOWN FORMAT OR DAMAGED. Pokusao sam sa nekim programima ali bezuspesno, pa me zanima da li je uopste moguce. Hvala unapred.

ne volim
5.1.2008, 15:41
Da li neko zna kako da otvorim igricu koja je u rar formatu, znaci takva skinuta sa neta... Kad pokusam da je otvorim javlja mi : THE ARCHIVE IS EITHER IN UNKNOWN FORMAT OR DAMAGED. Pokusao sam sa nekim programima ali bezuspesno, pa me zanima da li je uopste moguce. Hvala unapred.
moras biti precizniji! koju ekstenziju ima taj fajl?

paja
6.1.2008, 2:45
ne znam na sta konkretno mislis kad kazes EKSTENZIJU, gde to da pogledam?
To je ustvari GTA san andreas. Skinuo sam ga u rar formatu, ali ne mogu uopste da ga otvorim preko winrar-a. Ne bi da te smaram, ali nisam bas expert!

VojaM
6.1.2008, 3:33
Ekstenzija je onaj nastavak posle tačke u imenu fajla. Dakle pera.zip ili mika.rar ili laza.r01 i tako to.

Željko
6.1.2008, 3:42
Pošto je moguće da ti iza fajla ne piše o kojoj ekstenziji se radi, možeš da proveriš i kada na ikonicu tog fajla lupiš :) desni klik, pa Properties i u redu gde piše Type of file ti piše o kakvom fajlu se radi..

paja
6.1.2008, 18:30
u rar formatu je, to sam vec napisao, znaci .RAR

voodoo_
6.1.2008, 18:35
Moguće je da se prosto oštećuju pri skidanju. Na torentima nema tih problema jer se sitni delovi proveravaju i automatski skidaju ponovo ako su oštećeni u "transportu", na usenetu se koriste PAR2 fajlovi za repair, jedino si preko HTTP/FTP-a "osuđen" da gledaš u pasulj da li će sve proći u redu...

zoran845
6.1.2008, 20:41
Pajo, šta se desi kad "dvoklikneš" na taj RAR? Da li vidiš fajlove koji su u njoj ili samo ispadne poruka o grešci? Ako je ovo prvo, možda su u arhivi neke druge arhive koje WinRAR ne otvara (kao fajlovi sa ekstenzijama ".7z", koje ćeš da "raspakuješ" pomoću programa 7-Zip), a ako je ovo drugo - arhiva je "corrupted" i moraš ponovo da je skineš (što ne mora da pomogne, ako je takva na serveru sa koga skidaš).

paja
7.1.2008, 1:39
Zorane, ovo drugo je, znaci kad dvokliknem odah mi javlja tu gresku. Pretpostavljao sam da necu moci nista sa igricom, ali reko mozda ima neki program koji ce to ispraviti.... Mnogo hvala u svakom slucaju!!!

Mario Pavićević
7.1.2008, 11:37
A da li si pokusao da ga popravis?Imas u Winrar-u opciju Repair sa ikonicom crvenog krsta ume ponekad da pomogne.

voodoo_
7.1.2008, 11:55
Ne pomaže ako RAR arhiva ne sadrži recovery record...