PDA

Prikaži potpunu verziju : XFX 7900GS se ponasa kao da ima 256 boja...

UniqueS
2.1.2008, 3:38
Dakle...
Postavio sam istu temu u podforum 'Kvarovi' misleci da je problem u monitoru ALI nakon sto sam na trenutak zamenio graficku razocarano sam shvatio da nije...
Problem je taj sto kao sto u naslovu pise graficka sve slike iscrtava kao da podrzava svega 256 boja!!
Pored toga, kad radim na beloj povrsini sve tamno iscrtano na njoj (npr. naslovi podforuma na forumu) kao da ima senku koja blago treperi ali ne duz celog monitora vec nekih 7-8 cm na desno, i to se ne desava na svakom delu monitora vec samo po sredini....
Kartica je bila kloknuta na 600/800, u medjuvremenu sam vratio klokove na default, probao igre sve je ok sem tog magicnog '256 boja' efekta...

:icon_smilI naravno sve najlepse u predstojecoj godini svim clanovima foruma kao i svima zaduzenim za njegovo besprekorno funkcionisanje...

WhenDarknessFalls
2.1.2008, 3:56
Da ti nije mozda "color quality" podesen na 16bit? To namestas tamo gde biras i rezoluciju, znas i sam verovatno...

Doduse, zbog tih anomalija koje primecujes (treperenje "senki"), sumnjam da nisi eventualno kojim slucajem ostetio kartu preteranim overklokom? Probaj i nove drajvere za grafu.

UniqueS
2.1.2008, 4:59
Novi drajveri instalirani, 32bit stilklirano, a upravo sam je testirao preko Ati tool-a sa klokovanim parametrima i radila je bez problema 48 minuta, ja se samo nadam da to iskljucuje ostecenje nastalo overklokom...

maska
2.1.2008, 5:04
Po svemu sudeci riknula ti je kartica i ja sam imao identicne probleme sa 6600gt i na kraju se samo vise nije ukljucivala. Na zalost mislim da sam u pravu.....

Branko035
2.1.2008, 5:11
S obzirom da imas vidne anomalije, vrlo je verovatno (99,99999999999%)da je riknula graficka...nema ti pomoci, iskesiraj za novu, ili ako imas garanciju probaj da reklamiras.

UniqueS
2.1.2008, 5:20
Mhm, tako...
Imam garanciju stara je svega par nedelja, nadam se da cu uspeti da je zamenim...
Btw, klokovi su na default, da li neko moze da 'provali' da je bila kloknuta??

Branko035
2.1.2008, 5:23
Tesko ce da provale, neki kazu da moze, neki da ne, ja bas i nisam siguran. Ali mislim da ce da je zamene bez ikakvih problema.

deksi10
2.1.2008, 13:54
Mhm, tako...
Imam garanciju stara je svega par nedelja, nadam se da cu uspeti da je zamenim...
Btw, klokovi su na default, da li neko moze da 'provali' da je bila kloknuta??

Ma nema sanse da provale, samo uninsatliraj Riva Tuner (ili preko cega si vec klokovao) pre nego sto im odneses masinu :ciao:

bojanbl
2.1.2008, 14:01
Ma nema sanse da provale, samo uninsatliraj Riva Tuner (ili preko cega si vec klokovao) pre nego sto im odneses masinu :ciao:

Slazem se i ja da mijenja karticu i da deinstalira Riva Tuner, ali sa nekim uninstaler-om koji ce ocistiti sve tragove da je postojao Riva Tuner, tipa Your Uninstaller i slicno.

Branko035
2.1.2008, 23:42
Ako si karticu kupio kao zasebnu komponentu, odensi samo nju, pa nek probaju na njihovoj masini. Ako zajedno sa masinom, deinstaliraj RivaTuner.
I ne pominji OC nikako! Moj cale pomenuo da sam OC proc. kad mi riknula ploca pre 3-4 godine, i prodavac posle 10-ak dana kaze da nije prosla reklamacija zbog OC-a. Ja ne verujem ni da je slao, tako da....... ;)

UniqueS
8.1.2008, 16:16
Uspeo sam da zamenim karticu, hvala svima na misljenju...
Btw, sad su joj klokovi 500-700...:icon_stud