Prikaži potpunu verziju : HDD - Seagate, WD ili Hitachi
Velikasova
1.1.2008, 20:21
Zanima me koji je po vasem misljenju najbolji i najpouzdaniji-WD 320AAKS,Seagate Baracuda 320 ili Hitachi 320. Svi su SATA2 i sa 16MB.
Hvala unapred na savetima!
Ja bi uzeo Hitachi (mislim,i uzeo sam ga :D:D)...mene sluzi savrseno. U WD nemam nesto poverenja, mada mi je drugi hdd wd, lepo radi i on. A Seagate je u stvari Maxtor koliko ja kapiram, tako da ne nikako...
Velikasova
1.1.2008, 20:42
Ali na Baracudu jedinu idu 5 godina garancije i kazu da je najtisa.
Slobodno uzmi Baracudu, ja ga archim non stop, i uzeo sam ga bas zbog toga sto ne gasim komp i sto dnevno prebacim 20-30 gb minimum. Seagate Diamondmax je onaj maxtorov krs, Baracuda je 'real deal'.
Uzmi seagate barracudu i neces pogresiti, to su pravi seagate-i. to sto ljudi non-stop mesaju seagate i maxtor samo pokazuje kolko nista ne znaju.
ako na seagate-u pise barracuda to je prava stvar, ako pise diamondmax to je golo g***o.
Zar mislite da je lako naci barakudu??? Od kako je Seagate kupio Maxtor, siromasna trzista su prepravljana sheet modelima, a barakude su retka stvar...
Ako ikako mozes da uzmes brakudu, uzmi. U suprotnom, koji hoces, svi bi trebalo da su ok, samo sto nikad ne bih uzeo Seagateov Maxtor...
Kao sto rekoh, mene Hitachi odlicno sluzi. I ovaj, i prethodni ATA od 160GG, koji vise nije kod mene.
Zavisi gde si, u BGu nije problem naci, kosta oko 55-60E.
Meni je to problem, nisam u BG-u, i ovde ga niko ne narucuje osim jedne lopovske forme gde ne bi ni prazan no name cd kupio, a ni oni stalno, nego bas bas po potrebi, po veoma velikim cenama.
Svi ostali kazu da njihovi dobavljaci nemaju to na lageru i ne mogu da nabave...provincija :D
Ok, onda definitivno baracudu verovatno od 320 ili 400GB. Svidja mi se sto su jedine sa 5 god.garancije. Jeli tacno da su najtise?
Pa tih je koliko to jedan HDD od 320 GB moze da bude.
Zadnja baracuda koju sam video je jedan od 80GB i on je dovoljno tih da ne smeta nocu dok spavas...
Za ovaj ne znam.
U svom vlasnistvu odnedavno imam Seagate Barracudu 250 GB i 16 MB cache, sa kojom sam dobio 5 godina garancije i to je vjerovatno najtisi disk koji sam ikad imao, a i najmanji. Imam ga oko 2 mjeseca i dosad nisam imao nikakvih problema. Prije toga imao sam Seagateovu Barracudu 120 GB koja je takoder radila bez problema, ali je bila daleko glasnija i disk je bio veci i tezi. Zasmetala me jedna (mozda banalna) stvar a to je da kod novih Seagate diskova ne postoji zastitni lim na elektronici koji je postojao na starijim diskovima i koju sam i ja imao na staroj Barracudi. Ali mozda sad nije ni potrebna :))
predsednik
2.1.2008, 16:41
Ja sam uzeo novi WD5000AAKS, sve on sljaka dobro, ali se po meni cuje mnogo. Imao sam pre njege Maxtor koji se duplo slabije cuo. Znaci, naglasavam po meni, probaj nesto drugo.
Zanima me koji je po vasem misljenju najbolji i najpouzdaniji-WD 320AAKS,Seagate Baracuda 320 ili Hitachi 320. Svi su SATA2 i sa 16MB.
Hvala unapred na savetima!
Imas dobre testove u SK 12/2007 i tu se lepo vidi da je Smsung najbolji.A sto se tice Seagate, oni su se poigrali recima diamond max bivsi max diamond od maxtora.Zasto su to uradili zato sto fakticki svoju firmu maxtor guraju na nase bedno trziste, dok praave i najbolje seagate salju na zapad. E sad sta odabrati od ovih bolida, evo ovim redom:Samsung, Hitachi, WD, Maxtor (zadnjeg slobodno zaobidji). Sto se tice porudbine najboje je preko post-expressa,pazari u Bg preko neta i stigne ti sutradan.
Sta bre svi pljuju maxtor?Ja imam jednog maxtora koji mi radi vec 3god. bez problema.Jel mozda testirate kompjutere zemljotresima pa vam crkavaju hdd-ovi? :kreza: Nego sad stvarno, uzmes WD i ne mislis ;), sad me mrzi da objasnjavam stvari detaljno pa cu samo reci da su im hdd-ovi vrlo brzi i tihi.:D
Velikasova
2.1.2008, 20:37
Ovde u slo skoro i nema diamond max SEAGATE,samo obicni i baracuda.I daju brate najduzu garanciju.
nebojsa986
2.1.2008, 20:44
Ne znam sta se mislis, Seagate i gotovo, i ostali su dobri ali ne toliko, e sad sto se tice Maxtora, ja sam imao Diamond Max 40 gb , sluzio me 4 god bez ijednog problema a i jos uvek ga ponekad koristim, sad ja sam naleteo na dobar primerak, cinjenica je da Maxtor ima najveci procenat kvarova od svih koji se prodaju na nasem trzistu.
MAxtor ne preporucujem nikome iz razloga sto su mi 3 Maxtora crkla...da li sam ja nesreca, ne znam...
Crkao mi je jedan od 6GB davno (tad sam bio klinac, ali znam da je Maxtor, cuvam stari hardver koji ne prodam), jedan od 20 (koji sam dobio na poklon, pa me briga :D), i jedan od 80. Inace, znam jos 3 lika koji su imali taj Maxtor od 80 koji i ja, i crkli su svi, svi do jednog 1,5 godinu nakon kupovine (garancija je bila 1 godina). Mada, znam neke kojima je jos citav isti HDD, a i puno njih koji imaju Maxtor od 30 i 40GB i rade sjajno i danas...
Nikad mi nije crko WD, ali se cuje puno, i greje se.
SEAGATE od 20GB imam i dalje, radi sjajno (kad ga koristim, a to je retko :D), a HITACHI (320GB, SATA2, 16MB kes), i imao sam ATA od 160 koji sam prodao i koji je dobro radio, ni jedan ni drugi nisu bucni...
Dakle, osim Seagate DiamonMax, bilo koj je ok.
Western Digital WD3200KS sa 16mb cache i 320GB je za svaku preporuku! Brz i tih hard.
Dajem glas za WD-a 3200AAKS
Sta bre svi pljuju maxtor?Ja imam jednog maxtora koji mi radi vec 3god. bez problema.Jel mozda testirate kompjutere zemljotresima pa vam crkavaju hdd-ovi? :kreza: Nego sad stvarno, uzmes WD i ne mislis ;), sad me mrzi da objasnjavam stvari detaljno pa cu samo reci da su im hdd-ovi vrlo brzi i tihi.:D
Ma OK za stari Maxtor. Meni maxtor od 40GB radi 4,5 godina bez premca. On mi je glavni za sada a WD160 mi je hanfgar. Ali znam dosta njih kojima je Maxtor 80GB crko i nije trajao vise od godine.
Zasto tako ljudi pa ja imam maxtora 20gb i traje mi vec 9godina i dan danas radi. takdje imam maxtora od 80gb i on extra radi i necuje se!:D A WD sam uzeo i nije hteo da mi radi vec prvog dana, znaci imam averziju prema WD, tj plasim se da ih pogledam:rofl: Po meni najbolji su:
1. Samsung
2. Seagate
3. Maxtor
4. Hitachi
5. WD
E evo jedne prave top liste:D
Ma OK za stari Maxtor. Meni maxtor od 40GB radi 4,5 godina bez premca. On mi je glavni za sada a WD160 mi je hanfgar. Ali znam dosta njih kojima je Maxtor 80GB crko i nije trajao vise od godine.
Upravo tako...
Po meni:
Seagate Baracuda
Samsung ili Hitachu
WD
tim redosledom.
nista drugo ni pod tacku razno...
Ali na Baracudu jedinu idu 5 godina garancije i kazu da je najtisa.
Ako možeš, napiši mi ko daje 5 godina garancije, to je odlično. A ako bi to bila reklama, pa ne može, ajde, molim te napisi mi PM, baš me interesuje i treba mi. Ja znam za firme koje daju 3 godine. Hvala!:)
Velikasova
4.1.2008, 18:51
Hmm pa ovde u Sloveniji daju 5 god. garancije tako da............:)
FiresnakE
13.1.2008, 19:51
Moja licna preporuka je kao i od ostalih, Seagate Baraccuda ili ako uspes nekim cudom da nabavis Segate Cheetah, njihova ubedljivo najbolja serija HDD-a, doduse i najskuplja.
Ja trenutno imam, Baracudu od 120 i za sada nemam problema, a prethodni od 40 takodje Baracuda, je crkao iz meni nepoznatih razloga.:icon_scra
Cuo sam i da IBM Deskstar nisu losi hardovi ali nisam imao iskustva sa njima, u svakom slucaju neces mnogo pogresiti ni ako uzmes WD od 250 sa 16MB, moj drugar ga ima i stvarno radi extra, a pri tom se ne cuje.
Western Digital, samo nadji model sa 16mb cache i nemas brige.
Imam vec par meseci dve Seagate-a Baracude od 500 GB u RAID-u i prezadovoljan sam! Svaka preporuka je Seagate!!!
A za one koji ne znaju, Seagate je kupio Maxtor.
Ok, onda definitivno baracudu verovatno od 320 ili 400GB. Svidja mi se sto su jedine sa 5 god.garancije. Jeli tacno da su najtise?
Ja imam Seagate Barracuda 400GB SATA II 16MB i strašno je bučan, drlja...
I piše mi da garancija za HDD važi 12 meseci, kao i ostatak konfiguracije. :confused:
Ja imam Seagate Barracuda 400GB SATA II 16MB i strašno je bučan, drlja...
I piše mi da garancija za HDD važi 12 meseci, kao i ostatak konfiguracije. :confused:
I meni je Seagate bučan. Valjda tako treba:icon_scra.
Za garanciju su te blago rečeno prevarili. Pretpostavljam da si kupio gotovu konfiguraciju, pa su te "uradili" za celu konfiguraciju.
Zasto tako ljudi pa ja imam maxtora 20gb i traje mi vec 9godina i dan danas radi. takdje imam maxtora od 80gb i on extra radi i necuje se!:D A WD sam uzeo i nije hteo da mi radi vec prvog dana, znaci imam averziju prema WD, tj plasim se da ih pogledam:rofl: Po meni najbolji su:
1. Samsung
2. Seagate
3. Maxtor
4. Hitachi
5. WD
UPS Prijatelju praviš grešku, WD diskovi su jako dobri imao sam WD od 80GB na 8 MB cache memorije na njemu sam vršio pokuse, nema što nisam radio dvije i pol godine, iskljućivao racunar iz utićnice bezbroj puta opterećivao ga na sve moguće naćine radio mi je raćunar bez prekida 12 dana, zagrijavanje im je minimalno mislim da su to najhladniji diskovi,a i među najtišima ako ne i najtiši, sada imam i WD3200AAKS SATA-300, 16 MB,320 Gb, Fantastićan disk, ti si očigledno naletio na neku fabričku grešku no probaj ove bez greške i bit ćeš zadovoljan itekako..
paulvandyk68
17.6.2008, 11:41
Seagate po meni najbolji izbor. Sto rece Kuzma jos ni jednog nisam video mrtvog.:tapsh:
1. Samsung
2. Seagate
3. Maxtor
4. Hitachi
5. WD
:rofl: kakva lista? sta je ovo???
WD i Seagate su ubjedljivo najbolji diskovi... maxtor je smece da ga nema.... ti si prvi koji je rekao da mu je maxtor trajao 9 god. i u maxoru su toga svjesni ;)
ja sam promjenio na desetine diskova i svi su skoro bili wd i svi su besprjekorno radili. maxtor sam imao 2 puta i na oba je otisla elektronika i izgubio sam brdo podataka, a i znam dosta ljudi koje je maxtor iznevjerio (pogotovo slim serija)
pozdrav
Medvedenko
21.6.2008, 18:41
Uskoro i ja planiram da kupim novi hard disk, i mogu vam reći da me je moj Maxtor od 60gb služio zadnjih 6god i više... :n_klanja:
Mada kada pogledam koja su iskustva ljudi ovde sa Maxtorom, verovatno će da padne neki WD ili neki drugi brend...
Imam negde uštekano oko 4 soma pa odo po radnjama da vidim šta bi bio best buy...
Pitanje (ako admin dozvoljava ovu formu pitanja):
U Novom Sadu, gde bi bile najpovoljnije cene?:confused:
Seagate Baracuda.
Dobar,pouzdan.
Govorim iz prve ruke,imam ga pa znam,i radi zaista fenomenalno. :ciao:
I ja imam seagate ali jedno mesec dana pa nemogu nista da tvrdim,videcu vremenom kako ce se ponasati.ovaj je 250-ka sa 16 MB kesa.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.