PDA

Prikaži potpunu verziju : Asus Router WL-500G Premium - pomoć - ne mogu da dobijem internet

seizmos
29.12.2007, 2:09
Da li neko ima ideju u čemu bi mogao biti problem. Naime uzeo sam oovaj asus iz naslova i na njegov WAN povežem LAN kablom huawei adsl telekomov modem a ruterov lan1 (ima ih 4) LAN kablom na realtek mrežnu karticu od PC-ja. Iz web interfejsa pristupam konfiguraciji uređaja kucajući IP 192.168.1.1 što govori da je kabal i veza u redu. Pošto on ima DHCP nisam unosio ručno IP adrese u TCP/IP već je automatizovano odradio.
huawei inače radi sa pomenutom realtek mrežnom bez ikakvih problema ali u kombinaciji sa ovim ruterom ne mogu da dobijem internet. Da li treban neke IP adrese da unosim u WAN , LAN setovanja ili šta već? Firmware je poslednja verzija oficijalna asusova.

molim vas pomozite

seizmos
30.12.2007, 17:41
Namestio jedva pa da odgovorim sam sebi kad se niko nije uključio.Valjda su se adrese uređaja "gađale" jer su iste pa sam promenio na asus ruteru sa 192.168.1.1 u 192.168.2.1 i net sam dobio.

E sad , da li nekome torrent fajlovi rade kako treba kad se sjidaju preko rutter-a na externi HD (u offline režimu). Problem je što fajl uvek stoji kao queue u listi za download .Što se tiče običnog download-a sa http-a (ftp-a) sve radi odlično. Koliko sam mogao da vidim na netu mnogi su se žalili za skidanje fajlova preko torenta (zbog toga što ne počinje download) , ako postoji rešenje kako bih ga mogao naterati da proradi.

pozdrav