PDA

Prikaži potpunu verziju : D-Link 302T i 502T

A.Sasa
30.1.2006, 13:24
U SK-u iz marta prosle godine citao sam o D-Link 502T modemu. Posto sada planiram da uvedem ADSL hteo sam da ga kupim, ali samo nalazim 302T. Da li su to isti modemi posto su po specifikacijama vrlo slicni, ako ne i isti?

SSgrunf
30.1.2006, 23:47
Najbolje je prvo da vidis sta nude provajderi kod kojih uzimas ADSL! Zasto bi kupovao modem ili router ako ih od njih dobijas na koriscenje dok si njihov klijent! Obicno je modem za dz dok se za router plati samo prvi put!

A.Sasa
31.1.2006, 13:19
Da, ali npr. Neobee nudi samo jedan modem koji nema ugradjen ruter.

Chivan
31.1.2006, 17:08
Da, ali npr. Neobee nudi samo jedan modem koji nema ugradjen ruter.
Koliko kompjutera planiras da nakacis na tu konekciju?

A.Sasa
31.1.2006, 20:50
Dva kompjutera

Chivan
1.2.2006, 13:37
Dva kompjutera

Zato sam te i pitao, pošto ti se za dva kompjutera možda najviše isplati da uključiš deljenje Internet konekcije na onom kompjuteru na kojem je modem koji ćeš dobiti od provajdera. Taj komp treba da ima fiksnu IP adresu, a na onom drugom namestiš dinamičku IP adresu. Zašto ti sve ovo pričam - zato što se javljaju problemi sa P2P programima kada koristiš ruter. E sad, ako imaš druge razloge zašto bi koristio ruter, reci, da ne pričam bez veze ovu priču, a ti sve to već znaš. :)

A.Sasa
2.2.2006, 0:04
Ako sam te dobro razumeo, ti mislis da ja povezem svoj komp sa modemom, a da zatim njega umrezim sa drugim. Tu sam ideju odbacio jer bi onda moj komp morao biti ukljucen i kada drugi pokusava da koristi net, a kako kompovi nisu u istom stanu, to bas nije prakticno.