Prikaži potpunu verziju : Ne mogu da uđem na C: i D: particije
znaci, kad kliknem da udjem u C: ili D: izbacuje onaj prozor "Open With..." a u listi predlozenih programa nema ni jedan koji ih moze otvorit. probao sam sa windows explorer ali nece, nesto "c: is not valid win32 application". Da li je to neki virus (NOD ne nalazi nista) ili ...
U kom programu ti to klikneš na C: ili D: kad neće da ti uđe? Može neki screenshot da vidimo o čemu se konkretno radi, jer jedna slika vredi više od 1000 reči?
jednostavno udjem u My computer,pa kliknem 2 put na ikonicu harddisk c: a ono mi kaze 'open with..' kao kad ne prepoznaje fajl pa mu moras specificirat sa cim da ga otvori
Notorious B.I.G
26.12.2007, 11:51
Meni je tako bilo sa svim exe fajlovima,tako da nisam mogao da pokrenem ni jedan program.Razlog sto se to desilo bio je nestana struje,a resio sam problem reinstalacijom
a kako da ubacim ja slicicu da se vidi ispod mog texta na ovom forumu. maalo sam gluplji nego sto bi trebalo pa mi ne ide
Kad pises poruku, imas ikonicu spajalice u panelu. Klikni je, nadji sliku i upload-uj je.
Klasican bug bajatog windows-a, resava se otvaranjem c: sa explorer-om, ali preporucujem reinstalaciju windows-a.
OK, mada mi je to bila zadnja varijanta, mislio sam to rijesit brzopoteznim klikovima po misu.
Hvala za savjet, a meni srecno instaliranje xp-a po stoti put
RuleMaker
26.12.2007, 12:50
Probaj u command promptu da kucaš:
dir C:\ (trebalo bi da ti izlista direktorijume u C)Možda ćeš morati da se koristiš promptom da bi upravljao fajlovima, takođe probaj i total commander.
UUU total comander+a se nisam setio :boodala:, pametno. a i odvratan mi je nesto. ulazim ja nekako, zaobilaznicama. ali se ipak mora uradit rEinstall windowsa:n-cc2:
nighthawk
26.12.2007, 22:33
Probaj repair, mozda te spasi reinstalacije, a ako ne uspe onda reinstall. Ali jos pre toga probaj chkdsk c: /r, restartuj komp i sacekaj da chkdsk zavrsi, mozda ti samo to pomogne.
ezenkiel
27.12.2007, 11:56
Postoji šansa da si zakačio virus, ili da nije do kraja ranije očišćen.
Elem, pogledaj da li u root folderu diska C imaš fajl "autorun.inf"
Najlakše ćeš to učiniti iz "Command prompt"-a (Start -> Run -> cmd)
kucaj redom :
cd \ <Enter>
dir <Enter>
Ako u listi dobiješ "autorun.inf", onda kucaj :
del autorun.inf
Poslije obavezno odskeniraj na viruse.
Ako ti se isti problem dešava na dvoklik svakog .exe fajla, onda moraš malo kopati po registry-ju, tj :
Start -> Run -> regedit
Pređi na :
HKEY_CLASSES_ROOT -> exefile -> Shell -> Open -> Command
Sa desne strane dvoklikni na "default"
Treba da stoji samo "%1" %*, tako da ako piše nešto drugo, obavezno ovo naznačeno
P.S. Također na isti način obriši "autorun.inf" i sa D:\
Hvala za trud ali nema u root c: ili D: nikakvog autorun.inf.
Ono iz registra je u redu, pise samo %1''% ili kako vec, a ni antivirus mi ne regisruje nista.
Nighthawk rece da uradim repair windows. to sam uradio al se nije popravilo. bas gadan problemcic.
Ovo mi se ranije desavalo sa flash memorijom, ali sam mogao uc u nju preko desni klik pa explore, na HD nece
ezenkiel
27.12.2007, 17:25
Ma, i dalje mi sve smrdi na zaostavštinu nekakvog virusa ... Možeš li pogledati imaš li u root-u C diska "autoexec.bat" fajl? Ako imaš, otvori ga desnim klikom -> Edit, pa ako imaš mogućnosti samo navedi šta piše, ako nije prazan (u 99% slučajeva fajl je prazan).
Pretraži oba diska za "autorun.inf" - ne zaboravi da uključiš "all file types", "search in system folders" i slično.
Pogledaj u Start Menu -> Programs -> Startup da li se nalazi nešto sumnjivo.
Da li ti se isto dešava u Safe modu? Ukoliko ne, pogledaj u Task manageru u Normal Modu ima li nekih čudnih procesa.
Ako mi još nešto padne na pamet, javljam ....
pokusaj u safe modu ono sto ti je prvo rekao korisnik ezenkiel ... moj savet jer mi se isto desilo i tako sam uspeo ... a ako nista onda sledi ubacivanje Windows eXPirience cd-a :opanachke
asocirao si program sa otvaranjem particija, ili je to virus uradio, posto program ne postoji (deinstaliran ili kao sto rekoh ne postoji) windows trazi nesto sto ne moze da nadje.
Pogledaj u MyComputer>Tools>FolderOptions>FileTypes, sa cime su povezane particije
Ovako, pokusao sam sve sto je rekao ezenkiel i hyper, nema efekta. autorun ne postoji, autoxec je prazan. i sve to u safe modu. Jos da probam ovo sto kaze zwest, pa da ga formatiram ako nece, ko ga j...
samo sto ne znam kako da prepoznam particije u onom moru filetype-ova i na sta bi trebalo da su asocirane??:eek:
ezenkiel
28.12.2007, 10:48
Ovako, pokusao sam sve sto je rekao ezenkiel i hyper, nema efekta. autorun ne postoji, autoxec je prazan. i sve to u safe modu. Jos da probam ovo sto kaze zwest, pa da ga formatiram ako nece, ko ga j...
samo sto ne znam kako da prepoznam particije u onom moru filetype-ova i na sta bi trebalo da su asocirane??:eek:
Ne, ne asociraju se programi vezani za dvoklik na hard disk na tom mjestu ...
Ajde pogledaj još ovo :
Startuj REGEDIT
Idi na
HKEY_CLASSESS_ROOT -> Folder -> Shell -> Explore -> Command
Sa desne strane bi trebalo da postoji "(default)" promjenjiva, sa vrijednošću
%SystemRoot%\Explorer.exe /e,/idlist,%I,%L
Ukoliko nije ta vrijednost, dvoklikni na (default) i unesi gornji red.
A sta se desava u Total Commanderu? Ako je tu sve u redu, onda je zabagovan explorer, tj. verovatno nesto u reg bazi. Sad, kad si uradio repair, nemas stare checkpoint-e od Restore-a a to bi verovatno pomoglo (ako je reg baza sjbana).
sa total comanderom je ok, ja mogu cak da udjem u c: i d: na razne nacine, zaobilaznicama, al jedino nece dvoklikom na njih. :n_klanja: hvala svima na trudu, formatiranje mu sad ne gine.
mislim da se ova tema moze zatvorit! rijesio sam problem tako sto sam iz ocaja gledao koje programe mi nudi (Open with) da otvorim hard disk i medju njima ugledam 'Intenet Explorer'. Iz ciste znatizelje izaberem njega, uprem na OK i to je to. Sad radi ko Citizen. U kakvoj su oni svezi ja ne znam, ali to je dobitna kombinacija.
ne znam dal da me je sramota sto to nisam ranije uradio ili sam pak rijesio veliku svetsku misteriju:aplauz:.
dragigor
21.10.2008, 11:31
Ja resio ovaj problem instalacijom Flash Disinfector (http://www.techsupportforum.com/sectools/sUBs/Flash_Disinfector.exe). Dovoljno ga je samo pokrenuti i pratiti upute. Mozete ga preuzeti ODAVDE. (http://www.techsupportforum.com/sectools/sUBs/Flash_Disinfector.exe)
Basa Mrkalj
21.10.2008, 11:46
To je posledica malware-a a otklanja se veoma lako pomocu programa FixDrive (http://www.softpedia.com/progDownload/FixDrive-Download-108681.html)
Sratuje se program, oznaci se particija i klikne na fix sledi restart.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.