Prikaži potpunu verziju : Kalibracija Samung 225BW
Pozdrav narode, kupio sam pre par nedelja Samsung 225 BW koristim ga za Corel, PS....znaci stampa je u pitanju! Nisam imao za vise, a nekako mi se ucinio on dobar ( zeleo sam 22" )! Dakle....da li neko moze da mi kaze kako da ga kalibrisem da to bude priblizno stampi...priblizno, ima li ko ovde da se bavi pripremom za stampu i da poseduje ovaj model monitora, pa da mi kaze podesavanje!?
Unapred mnogo zahvalan:aplauz:
Pozdrav narode, kupio sam pre par nedelja Samsung 225 BW koristim ga za Corel, PS....znaci stampa je u pitanju! Nisam imao za vise, a nekako mi se ucinio on dobar ( zeleo sam 22" )! Dakle....da li neko moze da mi kaze kako da ga kalibrisem da to bude priblizno stampi...priblizno, ima li ko ovde da se bavi pripremom za stampu i da poseduje ovaj model monitora, pa da mi kaze podesavanje!?
Unapred mnogo zahvalan:aplauz:
Slicna je problematika kao i sa CRT monitorima. Najjednostavnije je da odradis kalibraciju sa Adobeovim Gamma wizardom, komplikovanije je da platis/kupis kalibrator mada mislim da nema mnogo smisla to raditi sa monitorima jeftinijim od 1k evra. Pronadji uzorke stampe koje si radio i uporedi ih sa radnim fajlovima iz kojih su stampani. Obrati malo vise paznje na zelene, ljubicaste, tamne i svetle povrsine kako izgledaju na papiru a kako na ekranu. Iz licnog iskustva nejteze mi je da odredim crnu i tamne delove slike kako ce ispasti u stampi ali verujem da ces se vremenom i ti prilagoditi na nov monitor :)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.