PDA

Prikaži potpunu verziju : Leadtek WinFast PX8800GT 512MB

predsednik
21.12.2007, 12:06
Vase misljenje o ovoj kartici? Da li je bolja od Palit 8800gt?

MarkoZ
21.12.2007, 12:52
Ne znam za palit ali ja sam je juce uzeo i mogu da ti kazem da je extra (samo sto me tv-out zeza) klokuje se do 740/1800/2100.

Partybreaker
21.12.2007, 12:54
Lepsa od Palita jeste, ali moras da imas u vidu da Palit ima bolje hladjenje, vec je klokokovan na 650/1900 i tisi je (Sonic+ verzija), a cena je ista ili bar slicna...

ukimafija
21.12.2007, 16:02
Samo sto je vise nema,ma uzmi najjeftiniju 8800GT i stavi neki aftermarket kuler za 20-25e ako ti se daje ako ako hoces bolje hladjenje i mozda da klokujes

predsednik
26.12.2007, 17:12
A vase misljene o Asus en8800gt/hdtp/512m/a
Sta zanaci standard magistrale: PCI express 2.0 i PCI-E 16x
Da li ima tu koje je bolje...?

Rocker
26.12.2007, 17:36
Lepsa od Palita jeste, ali moras da imas u vidu da Palit ima bolje hladjenje, vec je klokokovan na 650/1900 i tisi je (Sonic+ verzija), a cena je ista ili bar slicna...
Otkud znaš da je hlađenje bolje i da je tiši Palit? Moj ortak je uzeo Sonic, ja Leadtek, nema razlike u temp i buci. A i max klokovi su isti, tako da to što je klokovan fabrički nije nikakav plus, jer i Leadtek ima 3-fazno napajanje i dobro se klokuje.
A vase misljene o Asus en8800gt/hdtp/512m/a
Sta zanaci standard magistrale: PCI express 2.0 i PCI-E 16x
Da li ima tu koje je bolje...?
Asus ima dobar hladnjak za GPU i naponsku, ali nema baš ništa za memoriju, tako da to može da predstavlja problem. Pored toga, solidno je skuplji od ostalih. Ja sam mogao da biram između njega i Leadteka i izabrao sam Leadtek. Obe kartice sam gledao pre kupovine, jednu pored druge. :)

Partybreaker
26.12.2007, 18:12
Otkud znaš da je hlađenje bolje i da je tiši Palit? Moj ortak je uzeo Sonic, ja Leadtek, nema razlike u temp i buci. A i max klokovi su isti, tako da to što je klokovan fabrički nije nikakav plus, jer i Leadtek ima 3-fazno napajanje i dobro se klokuje.

Ok nemoj da se ljutis, niko nije rekao da je tvoja grafa losa... ;)
U trenutku pisanja nisam znao da Leadtek ima veci kuler od referentnog... Neka uzme bilo koju od ove dve i nece pogresiti

Rocker
26.12.2007, 18:29
Ok nemoj da se ljutis, niko nije rekao da je tvoja grafa losa... ;)
U trenutku pisanja nisam znao da Leadtek ima veci kuler od referentnog... Neka uzme bilo koju od ove dve i nece pogresiti

Ma ne ljutim, se nego čisto da čovek ne odustane od kupovine, jer Palita neće biti skorije. Sad dok prođu praznici i dok stigne sledeća tura, ima da se načeka, a nema potrebe! :)

tomas
26.12.2007, 19:23
ee ljudi svaki 8800gt je isti (konkretno kartica bez coolera) i zato nemojte da izmisljate toplu vodu.

Garson
28.12.2007, 2:50
ee ljudi svaki 8800gt je isti (konkretno kartica bez coolera) i zato nemojte da izmisljate toplu vodu.
I nije. Palit (XpertVision), Gainward, Gigabyte sa Zalmanom i Galaxy npr. imaju neshto promenjen PCB i trofazno napajanje umesto dvofaznog.Mozda josh poneko, ali za ove proizvodjace se sigurno zna da su menjali dizajn kartice.;)

tomas
28.12.2007, 9:41
uu jeeeee al je razlika:D sta to vredi kad se sve imaju iste klokove i klokuju se isto. Par mhz gore dole,pa moze da ima i petofaznu struju ali zna se koliki je maximum gpu-a i memorije. samo je razlika u cooleru. Garsone razocarao si me:kreza:

Garson
28.12.2007, 17:47
uu jeeeee al je razlika:D sta to vredi kad se sve imaju iste klokove i klokuju se isto. Par mhz gore dole,pa moze da ima i petofaznu struju ali zna se koliki je maximum gpu-a i memorije. samo je razlika u cooleru. Garsone razocarao si me:kreza:
Ja te razocarao shto se karte razlikuju?:rolleyes: Shta si ti ocekivao od ovih karti? Da dostignu 800Mhz?:rolleyes:

Pjanovic
28.12.2007, 17:58

Sve su potpuno iste. Samo od primerka (a ne od proizvodjaca) zavisi na koliko ce, a vecina ne moze i igrama da izdrzi vise od 710-720MHz, mada i to je fin klok.

Ja te razocarao shto se karte razlikuju?:rolleyes: Shta si ti ocekivao od ovih karti? Da dostignu 800Mhz?:rolleyes:

Minimalno :kreza:.

tomas
28.12.2007, 18:40
@garson
ma kakvih bre 800mhz,nego pricas kako je ova bolja od ona a iste su:)
poceo si da verujes u tarabu :kreza:

@pjanovic
pa to ti pricam:to_care:

Garson
28.12.2007, 19:00
Sve su potpuno iste. Samo od primerka (a ne od proizvodjaca) zavisi na koliko ce, a vecina ne moze i igrama da izdrzi vise od 710-720MHz, mada i to je fin klok.

Moze da izdrzi 720Mhz mnogima, pa cak i 750.
@garson
ma kakvih bre 800mhz,nego pricas kako je ova bolja od ona a iste su:)
poceo si da verujes u tarabu :kreza:
@pjanovic
pa to ti pricam:to_care:
PCB im nije isti, dokazano, pogledajte slike u temi o 8800GT.;)
Rekao sam da ima bolji PCB tj. naponsku.;)

genius
28.12.2007, 19:05
Pa da... realno je bolje... a sad ako nekome to nije bitno on nece da kupi i gotovo... ali ne moze da se kaze da su sve iste kad nisu...

Pjanovic
28.12.2007, 19:26
Moze da izdrzi 720Mhz mnogima, pa cak i 750.

Nece biti ;). Ja rekoh u igrama, a ne u 3DMakr06 ili Crysis testu, ili nesto slicno.
Mislim na testiranje od par sati u Crysisu ;).
Mnogima ne mogu toliki klokovi da izdrze, videh ovde i na benchu.
E sad ima saka srecnika kojima moze i na 750MHz da izdrzi u igrama, ali oni se mere u promilima.
Uostalom, neka postave svi vlasnici GT-a na kolikim klokovima ima rade graficke, dok igraju npr Crysis ili nesto slicno dosta zahtevno, bili bi zanimljivo videti.

nikola87
29.12.2007, 3:40
evo da vam malo pomognem oko te rasprave posto ste me smorili zesce u ove sitne sate pa sam bio dokon i procitao 45str teme 8800GT(onih 12 ostatka nisam mogao )
U svakom slucaju:
-POst br 94 grason se malo na pocetku frlja sa testovima
-Post br 184 garson govori da je brza skoro kao GTX
-Pjano se ukljucuje utemu na str 12
-Post 488 str 25 Pjano govori da cena sigurno nece pasti ispod 235E
-Post 496 Garrison je sve lepo pogodio (kao i obicno, ali sam primetio da covek jako pazi sta ce da kaze sem u slucjevima kada se spominje ati kartica:p)
-Post 516 str26 PJano vec pocinje da svaki rezultat poredi sa svojom kartico indirektno pokazujuci da kartica nije nista specijalno
-Po meni inicijalni post BR 702 by Tomas , tada pjano prvi put komenatrise zamenu 8800GTS 320 za 8800GT
-I jos nekoliko zanimljivih postova na str 38 i 43 bty Pjano
-I onda krece opste ludilo

Samo da dodam da je svoje prste dosta umesao u raspravi i genius

Rocker
30.12.2007, 19:37
MMMMMM, da, fino se vi isprozivaste ovde. Ostavi vas čovek 2 dana i vi ne možete normalno da diskutujete! :boodala: Imate sreće što je NG pa ćete proći bez kazni zbog vređanja, ali tema svakako ide pod ključ, pošto se o svemu pričalo sem o Leadtekovom 8800GT. :cool: Imate temu o svim 8800GT pa se tamo raspravljajte, ali bez ovakvih prozivki.