Prikaži potpunu verziju : Najbolji DVD čitač/rezač
Koja je danas najbolja marka rezaca, pre svega me interesuje da moze "sve" da procita. Znam da je pre najbolji bio tikov, pa pionirov, a sada?
Master Neo
19.12.2007, 14:41
Moja preporuka za Samsung 203B. Vrlo sam zadovoljan, a i gde god pogledam drugi ga takodje hvale.
Koliko para, toliko i muzike. U vreme kada je Teac bio "marka" za CD rezače, koštao je trocifreni iznos DM.
Sada za čitavih 2.300,00 dinara ne možeš očekivati dugotrajan i kvalitetan uređaj. Zato pazari šta god nađeš i budi uveren da neće dugo trajati (bez obzira radio-ne radio i da neće pročitati baš sve). Ja imam svog miljenika ali je to čisto subjektivna stvar pa je neću iznositi jer ne mora da znači da je bolji od drugih.
Monk Psycho
19.12.2007, 17:46
Pionner 108 d :D (Cik ga nadji polovnog)
Salim se
Koliko para, toliko i muzike. U vreme kada je Teac bio "marka" za CD rezače, koštao je trocifreni iznos DM.
Sada za čitavih 2.300,00 dinara ne možeš očekivati dugotrajan i kvalitetan uređaj. Zato pazari šta god nađeš i budi uveren da neće dugo trajati (bez obzira radio-ne radio i da neće pročitati baš sve). Ja imam svog miljenika ali je to čisto subjektivna stvar pa je neću iznositi jer ne mora da znači da je bolji od drugih.
Ovim je sve receno . Jednostavno u danasnje vreme se ne moze kupiti kvalitetan DVD rezac koji kosta kao 100 Verbatimovih DVD na stapu (subjektivna procena) Kupi sada koji mislis da je najbolji, iovako cemo za godinu dana kupovati BR rezace
lazarbozo
19.12.2007, 20:43
ja koristim label flash,sta kazete za njega pozz
nebojsa986
19.12.2007, 21:33
Kratko i jasno Plextor, a ti odluci da li ti se isplati da ga kupis.
Master Neo
19.12.2007, 21:34
Kratko i jasno Plextor, a ti odluci da li ti se isplati da ga kupis.
Sto da kupuje plextor kad moze dva, cak i tri rezaca neke druge marke da uzme, i da mu traju duze, a sa istim performansama.
nebojsa986
19.12.2007, 22:21
Pa ne bas, veruj mi , duze mogu da mu traju jedino ako strujni udar sprzi Plextor, a kvalitet rezanja (naravno ako se koriste odgovarajuci mediji) je takodje neuporediv.
Problem je sto postoje uredjaji koji su kvalitetni ali ih nasi trgovci ne uvoze zbog vece cene, lakse im je da prodaju izvikane marke koje kostaju 2k-3k dinara.
Ja bi rado kupio Toshiba, Philips, Panasonic... ali nema kod nas :(
nebojsa986
19.12.2007, 23:45
Eh ja sam se bio docepao Philipsa 1648, sprzio je 3k diskova za nesto preko god dana, kad je poceo da trokira zamenio sam ga ,mogao je jos malo ali nisam hteo se izivljavam :D
TheProphecy
20.12.2007, 0:04
Verovatno bi tri jeftina uredjaja trajala duze od jednog Plextora, ali stvar je u tome sto ce plextor mozda i moze da procita neki disk koji nijedan od ova tri sigurno nece.
Master Neo
20.12.2007, 0:46
Ja ne razumem, zasto uzimate Plextor kao merilo kvaliteta? To sto je skup ne znaci da je dobar. Citao sam neke review-ove i par tzv. nekvalitetnih rezaca su kvalitetniji od plextora. Pod tim "kvalitetniji" mislim na to da brzo i kvalitetno rezu, bolje citaju... Za druge marke ne znam, ali znam da ni plextor nije vise ono sto je nekad bio...
Plextori koji se kod nas prodaju daleko su od Plextora koji se mogao kupiti ranije (malo vise ranije) kod nas.
Ovi sada traju isto maksimalno godinu dana (kod mene u lokalnoj radnji 3 prodata, 3 doneta na servis cim je istekla jednogodisnja garancija koju inace, ne daje svaka firma na DVD/CD rezace).
Ne bih NIKAD dao tolike pare na "Plextor" for Serbia.
Pioneer DVR-115D je za svaku preporuku! Odlicno i cita i snima diskove i CD i DVD.
Master Neo
3.1.2008, 11:38
Pioneer DVR-115D je za svaku preporuku! Odlicno i cita i snima diskove i CD i DVD.
Verovatno mislis na Pioneer 112D. Ne postoji 115D ;)
Verovatno mislis na Pioneer 112D. Ne postoji 115D ;)
Kako ne postoji... Pioneer DVR-115D (http://www.videohelp.com/dvdwriters/pioneer-dvr-115d/2264)
Monk Psycho
31.1.2008, 23:55
108d kosta 4 dolara na ebay :D
Moja preporuka je da kupis poseban dvd rom koji sluzi samo za citanje, on bolje cita od rezaca i mozes da ga rkas,za mene tih 15 e nije bacanje para, preporuka ide LG-ju.Kod rezaca kao citac se dosta dobro pokazao novi model Liteon-a,
Mada ja za neki dan uzimam nec 7203S i +dvd citac posebno,provereno najbolja kombinacija,i dobra je za brzo prerezivanje diskova....:qliranje:
Vise nema velike razlike izmedju DVD rezaca i zato je moj saveti uzeti uredjaj sa najduzom garancijom. :ciao:
Koliko je sve to relativna stvar podsetilo me jedno pismo nekog citalaca SK od pre par godina koji se zalio da mu je crkao CD rezac LITE-On posle nekoliko meseci a kupio ga je na osnovu testa iz SK gde je dobio sve pohvale.
Iz redakcije su mu lepo rekli da je jedno test a drugo kako ce se opticki uredjaj pokazati u eksploataciji kroz nekoliko godina.Znam samo da je naslov pisma bio super LITE-Off:rofl:
U istoj toj redakciji su, ako me secanje dobro sluzi, rasklopili nekoliko uredjaja i provalili da su iznutra skoro potpuno identicni, od optike do mehanike. Znaci, sve se to pravi na jednom mestu a ono sto svaki "proizvodjac" stavlja je sopstveni firmware...
Ja sam skoro uzeo NEC AD-7173A Optiarc, mislim da mu je tako nesto oznaka, a garancija koju sam dobio je 2 godine, i za sada sam zadovoljan kako radi.
Ja sam skoro uzeo NEC AD-7173A Optiarc, mislim da mu je tako nesto oznaka, a garancija koju sam dobio je 2 godine, i za sada sam zadovoljan kako radi.
Pazi moras da znas da ako je taj model ata lako moze da te izneveri posle 6 meseci jer je mene izneverio i poceo da me zeki. I onda sam je prirodno kupio plocu koja ima sata2 i kupio jedan PIONNER 212 koji radi extra. Znaci najaca marka je pionner.
Pazi moras da znas da ako je taj model ata lako moze da te izneveri posle 6 meseci jer je mene izneverio i poceo da me zeki. I onda sam je prirodno kupio plocu koja ima sata2 i kupio jedan PIONNER 212 koji radi extra. Znaci najaca marka je pionner.
Nije pravilo!!! Uzeo sam sestri pre mesec dana 212 SATA i već je počeo da ludi! Sa NEC-om imam najbolja iskustva, trenutno 7173 SATA razbija!!!
Nije pravilo!!! Uzeo sam sestri pre mesec dana 212 SATA i već je počeo da ludi! Sa NEC-om imam najbolja iskustva, trenutno 7173 SATA razbija!!!
Hvala na upozorenju ali ja za sada nemam problema:ciao:
Ovo da 7173 ume da zeza je sasvim tačno - meni je izdržao celih 5 meseci pre nego što je odbio dalju saradnju u lokalnoj distribuciji gusarskog materijala (posle celi 40 narezanih diskova).
E sad, da li sam ja takav maler pa sam od 9.999 dobrih uboo jednog lošeg ili ne je diskutabilno - a to dalje da istražujem uzimanjem još jednog 7173A nisam hteo, pa sam uzeo pionirov 112D (koji je za sada ok, da čuknem u drvo).
Takođe mislim da je iluzorno razglabati o tome koji je rezač dobar a koji je škart - rekao bih da je većina "tu negde" (čast izuzecima, naravno - pod uslovom da takvi postoje). Takođe, ne bih rekao ni da je marka od nekog presudnog značaja - i taj 7173 je Sony NEC. Na osnovu toga, treba da je maltene vrhunski u šta čisto sumnjam (a možda i jeste, samo što ovi primerci što dolaze kod nas nisu). Primera radi, meni je Sony Trinitron televizor crk0 posle nepunih godinu dana, a "bofl" Beko radi kao lud već više od 6..toliko o kvalitetu brenda - tako da je jako nezahvalno generalizovati šta će dobro da radi. Sve se svodi na to kako te u*ere :D
Meni, da kucnem u drvo, ASUS 1608P3S već godinu i dva meseca obavlja posao kako treba. Ili sam zabo dobar primerak ili im je cela serija dobra. Ko će ga znati? U svakom slučaju kupovina rezača u Srbiji se svodi na loto, ali 2 od 39.
zdravkelja
1.2.2008, 18:55
E, da ne otvaram novu temu.
Treba mi DVD rezac koji treba da mi traje do jula-avgusta, da ne kosta preko 3000din.
Najvaznije mi je da kvalitetno reze (brzina nije mnogo vazna), imam vec dobar citac. Vec sam imao iskustvo sa rezacima koji narezu pa posle ne moze da se procita :mad:
Ima li neko predlog?
nebojsa986
1.2.2008, 21:08
Moja preporuka je Lite-On, evo arcim jedan vec par meseci, udarim i kopiranje i rezanje po 10ak kom zaredom, i tako bar 2,3 puta nedeljno, radi i dalje bez problema, pokazao se odlicno (sa kvalitetnim medijima ,Verbatim, TDK i sl. ove lose ni ne koristim). Mane, pa treba mu dosta vremena da zavrti disk, ali zato odmah pocne da kopira brzinom od 9,10 mb/s i malo je bucniji.
Mislim da je odgovor na naslov teme prilično jednostavan i nedvosmislen, a glasi NE POSTOJI. Šta god da kupiš, kako će raditi zavisi od toga kakav ti primerak zapadne i to je to. U to sam se lično uverio u poslednjih par godina. Prvi DVD rezač koji sam kupio bio je neki LG, ne sećam se modela... totalni promašaj... nisam narezao ni 20 diskova sa njim, a već je počeo da odbija i da čita i da reže. Rešim posle toga da idem na preporuku, i drugar mi preporuči NEC, opet se ne sećam modela, valjda beše 4501D ili tako nešto i narezao je super prvih 50-tak diskova, a onda je naprasno počeo da odbija da reže DVD-R diskove, dok je DVD+R i dalje rezao bez problema, hebem li ga šta je problem. A pošto sam teško nalazio ove druge, a ni firmver nije pomogao, rešim da ga se otarasim i uzmem neki drugi. I tako, rešim da ovaj put prvo isprobam neki model kod nekoga ko ga zaista koristi, pa tek onda da kupujem. I odem tako kod jednog ortaka koji je imao Pioneer 110D ili beše 111D (meni sve to isto :)) i kaže mi on da je narezao sa njim preko 200 diskova i da radi kao bombona i stvarno ubaci on DVD nareže ga bez ikakvih problema, čita lepo, ja mu još doneo neke diskove koje ovaj moj nije mogao da pročita i sve je pročitao bez problema i ja se oduševim, odem i uzmem taj model... opet potpuni promašaj... posle 50 diskova... ćao goodbye finito. Ok, reko možda je nešto do mene, loši kablovi tamo vamo... zamenim ATA kabl, ubacim najnoviji firmver... ali ništa... jedino što sam dobio je da mogao da pročita jedan disk koji do tada nije hteo, ali zato 9/10 opet nije mogao. I tu ja ispizdim i odem da kupim prvi koji nađem da nije NEC ili PIONEER, i tako pazarim neki LG, ne sećam se tačno modela, koji evo još uvek radi. Ali gle vraga, preporučim ISTI TAJ MODEL ortaku koji me je pitao za savet i on otišao i kupio ga u ISTOJ RADNJI gde sam i ja i zvao me posle mesec dana da me psuje što sam ga zeznuo, jer DVD neće da mu pročita pola diskova. Garancije naravno u takvim slučajevima ne vrede ništa, jer očigledno se garancija priznaje samo kad DVD rezač neće ništa da čita i reže. Tako su mi barem rekli u ovim radnjama u kojima sam nosio rezače na reklamaciju.
Dakle, rezime je, nema pravila... rezači su danas potrošna roba i nisu pravljeni da traju. Tako da, kad kupuješ, ne vrede ni testovi, ni preporuke, ni reklama, ni garancije... nego uzemš šta nađeš, pa kako ti bude. Možda je fora u tome što je poznato da u Srbiji obično završi dobar deo škart robe, a da li postoji neki metod da se to proveri pre kupovine, čisto sumnjam... najgore je što ti uređaji uglavnom rade na početku dok ne narežeš 50 diskova ili mu ne naguraš mesec dana rezačkog staža :)
nebojsa986
2.2.2008, 16:26
U pravu si, posebno za ovo da je dosta toga skart, ja sam moj prvi uspeo da dobavim iz inostranstva, i radio je odlicno i dugo, preko 2000 kom za manje od god dana, a ovaj sad sam kupio od lika kog znam par godina, tako da znam da mi nece namerno dati krs, i eto radi i dalje kako treba.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.