Prikaži potpunu verziju : Opterećenje Nvidia 8600 GT
Otherside
17.12.2007, 23:39
Da li postoji neki program koji može da ovu grafičku kartu dogura do njenog maximuma odnosno da je "preoptereti" da vidim kako će onda da se " ponaša " jer mi se dešavaju neke čudne i ne objašnjive radnje, takođe bi mi trebao neki programčić koji pokazuje na kojoj temparaturi radi i koji je broj obrtaja ventilatora.
Hvala
WhenDarknessFalls
17.12.2007, 23:45
Za opterecenje graficke najbolje uzmi neku jacu igru pa izvrti da vidis kako se ponasa...
Za temperaturu i kuler koristi Riva Tuner ~> http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163
Otherside
18.12.2007, 0:23
Koliko sam skontao pomoću ovog programa se može povećati broj obrtaja coolera, na koji način i kako da vidim na kojem broju obrtaja radi ( po defaultu )?
uzmes lepo 3d mark 06 klokujes karticu, isklucis testove za procesor i stavis da se vrti 10 puta za redom ako to predje isto to uradis sa 3d mark 03 zato sto je on osetljiviji na neke greske ako i to predje sve je u redu.
Naravno obavezno posle toga pogledaj temeperaturu kartice, samo gledaj da to brzo uradis jer ona za 10sec obori tem i za po 5c.
Otherside
18.12.2007, 0:30
Ma nije sad tolika frka nego mi se desilo vec jedno 100 puta da u igri Hitman Blod Money jednostavno komp se zaledi ne pomaže ni CTRL + ALT + DEL jedino restart i to svaki put u istoj misiji dok u ostalim nisam imao problema , pa reko bolje spreciti nego leciti :D
Realno se moze desiti da je pre do igre, nego do same karte, pogotovu ako je narodna verzija igre...
Otherside
18.12.2007, 0:45
Ujedno kakvo je vaše mišljenje o ovoj karti ? ( I niko mi nije odg. za broj obrtaja coolera :( ) :D
Ujedno kakvo je vaše mišljenje o ovoj karti ? ( I niko mi nije odg. za broj obrtaja coolera :( ) :D
Karta je odlicna ja imam Gigabyte 8600GT
i evo rezultat 3dMark06
POzz.
Insecticide
18.12.2007, 1:25
@Guz
Koja je rezolucija u pitanju?
@Guz
Koja je rezolucija u pitanju?
Da li je rez. uredu?
Insecticide
18.12.2007, 1:48
Pokazuje ti poprilicno dobre rezultate
Al' jes da ti je komp bolesno overkokovan...
Pokazuje ti poprilicno dobre rezultate
Al' jes da ti je komp bolesno overkokovan...
Ovaj rez. je sa 670/900 nije kako pise u profilu.
zaboravi markove,skini fur rendering benchmark i prati temperature ,ako ti on ne izgori karticu za 10-15 minuta ,znaci da je ok...
JBT sta je to, prvi put cijem za taj program, sad ima da ga skinem
Kakav je inace?
JBT sta je to, prvi put cijem za taj program, sad ima da ga skinem
Kakav je inace?
Hajde kad ga probas javi valja li?
Izvinjavam se za :offtopic:
evo skinuo sam i dobio sam ovaj rez na 12x10
[ Score: 601 o3Marks ] - Time=60 sec
e sad nema pojma da li je ovo dobro jer prvi put koristim program
tem pre testa je 48 a sec posle testa 62 ali je odmah pala na 58 (ne znam kako)
Nije bitan skor ,ja ga ne koristim za benchmark ,ali to je program koji nabolje sluzi za ispitivanje stabilnosti ,stavis rezoluciju manju od desktopa i windowed mode ,da mozes sa strane u driverima da gledas temperaturu ...napichis aa na 32 i stavis stabiliti test ,ako ti ovo ne pregrije karticu za 15 min nece ni crysis...inace je open gl program ,savrsen za spaljvenje preklokovanih i lose hladjenih grafa...:to_care::to_care::to_care::dedica::dedica ::dedica:
ma idi JBT...ovo cudo od programa razvaljuje grafu, zanci za 210sec testa temepreatura se podigla sa 48-77c, vent je bio posatvljen na 30% u 3d performace nivou.
Pa sta ja kazem,ovo ti simulira visecasovno igranje crysisa ...ja klokove karte ispitujem sa njim ,ako ne predje 85 posle 10-ak min onda je ok...
Pa sta ja kazem,ovo ti simulira visecasovno igranje crysisa ...ja klokove karte ispitujem sa njim ,ako ne predje 85 posle 10-ak min onda je ok...
a sto posle desetak minuta, pusta ga sat vremena
Primetio sam da se posle 100sec temeperatura jako sporo menja(tj raste).
Sad je kasno pa me mrzi da pustam test sat vremena ali sutra cu verovatno da uradim.
Nemas potrebe za sat vremena jer za 10-15 min on postize maximum (bar na vazduhu) tako da ce posle sat imati istu temp...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.