Prikaži potpunu verziju : Cupanje muzike iz igre
Ako ovo nije pravo mjesto za pitanje,izvinjavam se
Ima jedan dobar intro u Grandprix 3 a ceprkao sam po direktorijumu igre i nisam ga nasao....probao sam da ukljucim recording u Sound forgeu pa da pokrenem igru ali snimi tisinu
Kako da izvadim muziku iz tog introa u bilo kom formatu koji ce Sound forge da vidi,posle cu lako u mp3
Pa npr moglo bi ovako..
Instaliraj Fraps, kada udjes u igru i kada zelis da startujes snimanje filmica pritisnes F9 (u neregistrovanoj verziji snimanje je ograniceno na 30sec tako da ako je intro duzi moraces da resis problem..znas vec kako). Kada zelis da zavrsis snimanje opet F9. Mala napomena - snimljeni filmici su ''malo veci'', mada u opciji movies mozes da namestis sliku na half size pa ce dobijeni fajlovi biti manji
Onda instaliras npr ImToo video to audio converter i samo ucitas snimljeni filmic, izaberes izlazni format i eto. Program je vrlo brz...ceo DVD prebaci u audio za 15min pa ti vidi:)
E a taman sam se primio....nece fraps da radi na p2:mad:
U sound recorderu stavis recording from stereo mix ali utisas taj slajder skroz da ne bih doslo do distorzije zvuka. Uzmes NeroWaveEditor iz nera 6 ili 7 posto najmanje vuce procesorskog vremena za razliku od soundforgea ili Adobe Audition koji dok rade u pozadini igra ne moze da se izvrsava lepo tj secka i muzika. Kad snimis u nero wawe editoru mozes da obradis taj fajl ali mozes da ga snimis pa ga obradis u soundforgeu.
Obicno se uz zvucnu karticu dobija i softver preko kog mozes da podesavas inpute i outpute, mada mozda to moze i iz windowsa... Poenta je da podesis sistem da ne snima zvuk sa mikrofonskog ulaza vec zvuk (wav) iz sistema.
Npr. ja sam uz SB Live! dobio i recorder i mixer itd; u mikseti mikrofon stavim na mute (mada po defaultu bi trebalo da bude), a u recorderu umesto mic stavim da input bude Wav/Mp3:
http://www.myimagehub.com/files/278/albums/misc/recwav.gif
Onda samo podesim jacinu ulaznog zvuka cisto da rezultat ne bude preslab ili prejak, udarim Rec, pustim sta vec hocu da snimam, i posle samo u Sound Forgeu isecem, obradim po potrebi i to je to!
Za snimanje razlicitih zvukova, bez obzira odakle oni dolaze ja koristim All Sound Recorder! Mislim da ce ti on raditi bez problema na P2!
Hvala svima,probao sam nero i allsoundrec,nero dobro snimi dok ovaj drugi secne.
Nego ima malo pucketanja(ali nije strasno),sta god radio u volume properties prije snimanja ono ostaje...probao sam i smooth u sound forgeu ali isto pucka a jos se i losije cuje:p
Hvala svima,probao sam nero i allsoundrec,nero dobro snimi dok ovaj drugi secne.
Nego ima malo pucketanja(ali nije strasno),sta god radio u volume properties prije snimanja ono ostaje...probao sam i smooth u sound forgeu ali isto pucka a jos se i losije cuje:p
Pucketanje moze da bude i zbog drugih komponenata, npr. napajanja......
Nego, nisi naveo koju zvucnu kartu imas?
Pokušaj sa jednim malim programčićem koji se zove "All sound recorder XP". Nije neki kvalitet, ali može da posluži.:)
Mozda bi trebalo da sound forge zamenis Adobe auditionom 1.5 ili 2.0 posto ima sjajne denoise filtere i auto click&pops koji bit rebalo da skine to pucketanje.
Integrusu
Što u potpunosti objašnjava pojavu pucketanja, krckanja, šuštanja, zavijanja...:)
Što u potpunosti objašnjava pojavu pucketanja, krckanja, šuštanja, zavijanja...:)
To sam i pretpostavio
Aman ljudi.( tek sada sam video ovaj post)
Cupanje muzike iz igara je vrlo lako
Prvo osim u odredjenom broju slucajeva( kada je muzika dostupna u samom direktorijumu igre) uglavnom se fajlovi koje igra koristi nalaze u nekoj "VELIKOJ" arhivi- pa ih je samo potrebno extractovati
Nacin extrakcije zavisi od igre do igre
Postoji mnogo EXTRACTORA kojivam mogu pomoci
Ali ja preporucujem -http://www.watto.org/extract/
Program ima zaista pozamasan spisak igara
Evo npr- kad je bas BFME2 u pitanju - muzika su mp3 fajlovi koji se nalaze u MUSIC.BIG arhivi ( nalazi se u direktorijumu igre)
Lepo upotrebom GAME EXTRACTORA extraktujete muziku i nema problema sa pucketanjem niti bilo come slichnim
A program je zaista lak za upotrebu
Pozdrav
Carl Jonson CJ
31.3.2006, 14:41
Hvala nesonjacc! :)
kako da izvucem ziku iz soldier of fortune 2
avtobus on the run
15.2.2008, 9:16
covek je u pravu
Postoji mnogo EXTRACTORA koji vam mogu pomoc
ja koristim Dragon UnPACKer 5
http://www.softpedia.com/progDownload/Dragon-UnPACKer-Download-3152.html
http://wareseeker.com/Software-Development/dragon-unpacker-5.2.0.169.zip/238755
poenta je da slicno winrar-u preko njega otpakujete sve arhive svih formata iz igrica,
i on kad pronadje da je nesto muzicki fajl, to mozete da izdvojite i konvertujejete u npr mp3....
odnosno ne otpakujete vec se samo prosetate kroz fajlove i sve sto je muzicki fajl moze da se izdvoji i konvertuje u mp3
ali ovi programi sto si naveo se placaju daj bre reci mi kako da skinem ziku iz sof 2 igrice
Trebammmi
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.