Prikaži potpunu verziju : 22" za 200 eura!
ljudi narucio sam smsung 223BW, i nekajem se. al juce vidim Asus VW222S
Dijagonala ekrana: 22.0" (široki format)
Rezolucija: WSXGA+ 1680 x 1050
16.7 miliona boja
Analogni interfejs (D-Sub)
Integrisani stereo zvučnici (2 x 1W)
Vreme odziva: 2 ms
Osvetljenje 300 cd/m2, kontrast 2000:1 (ASCR)
Mogućnost ugradnje na zid po VESA 100 x 100 mm standardu
Potrošnja: do 55W (standby < 2W)
Dimenzije: 513 x 405 x 210 mm
Težina: 4.8 kg
Priloženi kablovi: VGA, naponski, audio
Boja: crna
slika
http://www.ptchip.com/lojainf/images/t_00067345.jpg
neznam dali neko zna o cemu se radi ? ? kakav li je ovo monitor tacnija cena je 210 ali aj da zaokruzimo na 200 :P
Jos samo da imas graficku koja ce da tera u native rezoluciji...
pa zar nemoze svaka :P jbg nisam neki gamer ali barem moze da se ukljuci ::P
sta je nativ rezolucija ?? ova njegova 16... x 1..... sto pise dole ?
Marko069
14.12.2007, 21:04
Da 1680 x 1050.
Nikola Milosavljevic
14.12.2007, 21:51
nista ne brini, sa tim samsungom svakako nisi pogresio. sticajem okolnosti imam slican (226bw) i jedan 19" ausus od 150e u kuci, razlika je veeeeelika:)) (kvalitet izrade, kvalitet prikaza - ostrina, boje.........)
Ali nigde nema 22" za 210 eura :D, ja uzimam isti model samo od 20", nisam neki grafichar pa i nemam prevelike zahteve. Dovoljno mi je da odgledam film na jemu.
upravu si ne 210 nego 214
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-vw222s/comp_comp_monitor/20/622
upravu si ne 210 nego 214
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-vw222s/comp_comp_monitor/20/622
Cepidlako :D
Bond_007
14.12.2007, 22:05
meni 9250 izvlaci 1680x1050 tako da nema zime
ja sam ipak za varijantu 20 wide u tom slucaju ista je rezolucija i mozda nadjes nesto sa dvi, ja sam moj acer 20 wide sa dvi platio 15k dina
kako ti izvlaci u nekim strategijama ako igras :P konkretno dali si mozda probo C&C ZH ili Warcraft3 ? ? ? ? starije strategije
Ovo mi nije cudno, ovakvi Asusi se prodaju i u Metrou. Za 17-icu su trazili, ako se ne varam, oko 9000 din, pa shodno tome i 22 moze da kosta oko 200e. Jedino nisam siguran za kvalitet, jeste to Asus ali opet...mnogo je jeftin..:icon_scra
ukimafija
14.12.2007, 22:15
Ok izgleda ali nikad ne bih kupio toliki monitor bez DVI-a koji pogotovu moze da znaci u igrama tj odzivu u njima.Pojedini korisnici koji ga tvrde da nema 2ms GtG.
U principu treba da je ok,ali na tebi je odluka,moj glas za Samsung.
samsung je samsung ali i assus daje 3 godine na svoje proizvode a i sama marka nije za pocenjivanje meni je nesigurniji LG( koji je poznat po friziderima :P ) nego assus koji se bavi time :P
Bond_007
15.12.2007, 16:14
samsung je samsung ali i assus daje 3 godine na svoje proizvode a i sama marka nije za pocenjivanje meni je nesigurniji LG( koji je poznat po friziderima :P ) nego assus koji se bavi time :P
nije ti to dobar reper za ocenjivanje i mitsubishi pravi sve i svasta i opet mu je sve vrh, lg nije vrh ali bar pravi svoje panele dok asus ne
ja sam cuo da koristi samsungove panele ?? cije li koristi
Bond_007
16.12.2007, 10:32
i ja sam cuo da asus koristi samsunga
ocigledno nezna niko nista o tome :P
Asus verovatno koristi necije panele. Ako ima neko neka ga otvori i da vidimo sta mu na nalepnici pise.:to_care:
Panele prave samo Samsung i LG.Philips, svi ostali koriste njihove panele.
Meni se cini da i sony i tosiba takodje prave, ako se ne varam. Mada samsung i sony nesto kao zajednicki rade.
Marko069
16.12.2007, 20:54
Pa utoliko bolje sto koristi Samsung-ove panale,i to je preporuka vise za kupovinu ovog monitora,bolje nego da koristi svoje(kad bi ih proizvodili).
pa pazi dali neko zna stvarno o cemu je rec bre jel koristi ili nekoristi ima li neko da je negde procito da koristi ili neko da je negde procito da ne koristi
pa pazi dali neko zna stvarno o cemu je rec bre jel koristi ili nekoristi ima li neko da je negde procito da koristi ili neko da je negde procito da ne koristiCitao sam jedan tekst u kojem hvale ovaj monitor,a i ljudi na forumu ga hvale,ja licno namjeravam da ga kupim.Sto se tice cijene mislim da je to probijanje na trzistu,jer ne mogu da stave istu ili malo manju cijenu nego sto kosta recimo samsung,jer ga niko ne bi kupovao.
Pharaoh86
10.1.2008, 16:05
offtopic:Ja sam oduvek bio za Samsunga. I dan danas koristim 959NF koji sam posteno platio u ono vreme i cekam neki lcd koji moze da zadovolji moje potrebe. Vec neko vreme skuplam pare za 226cw i naravno nikako da kupim jer uvek pare odu na drugu stranu (a treba skupiti toliko para).
Sve u svemu,kum mi je kupovao novi komp(ja mu sastavljao konf.) i zapeo da uzme Asus 222S po svaku cenu. Tako je i bilo. Ja ga odgovarao mudjutim bezuspesno. Poenta price je da sam se s*****o koliko je dobar monitor za te pare. Znaci prosto nisam mogao da verujem. Mucili smo ga 6 sati sa svim zivim igricama (Crysis,Dirt,...) i nigde nisam primetio ghost-ing. Boje je potrebno dodatno kalibrisati ali nista strasno. Kvalitet izrade je takodje veoma zadovoljavajuci. Jedine zamerke koje imam su sto se tice postolja koje poprilicno lose(ne kvalitet nego anatomijom),al posto ga je kum prikacio sa 3-globnim nosacem na zid resio je problem anatomije. :) Takodje zamerka koju imam je na ugao vidljivost "od dole" koji cini mi se dosta losiji nego kod nekih drugih,ali uglovi sa strana i od gore su vise nego dobri.
Moram biti iskren da sam za nedelju dana kupio i jedan sebi. :) Sestra je ljubomorna pa sad smara caleta da i njoj kupi.
Monitor je topla preporuka,al da ne bi ispalo da vas lozim svakom preporucujem da prvo vidi kako radi monitor pa tek onda da odluci da li hoce da ga kupi. Jos mi treba vremena da se priviknem na lcd naspram crt,ali mislim da nisam pogresio sa ovom kupovinom. Inace na monitor ide 3 godine garancije.
Ako neko ima nesto da me pita nek slobodno to uradi.
Ja ne volim izjave tipa "Samsung je Samsung", shto se odnosi isto ina bilo koju oblast ili prozivodjacha,ali kad su monitori u pitanju sam veliki pobornik Samsunga...
Pre sam imao 795MB, a sada 223BW i stvarno sam odushevljen...
Dok su recimo neki moji rodjaci kupili isto 22" ali Acer mislim i posle nedelju dana im je iskochilo neverovatnih 9 mrtvih piksela!:eek:POdleze garanciji, ali mislim da je to neoprostivo...
Nravno, ne kazem ja da sem Smsunga nijedan drugi proizvodjach nema dobre monitore...
Ali jednostavno mislim da je Samsung vrh ponude...
Partybreaker
10.1.2008, 16:36
Da, ali zasto dati ~150 evra vise za 226CW, ako nesto slicno (naravno losije) dobijes za ~220 evra... Jeste cista lutrija, ali ako ti se posreci da dobijes dobar primerak, dobro si ulozio novac.
A shta fali recimo mom monitoru - 223BW !??
On je sad 285E, shto je mislim sasvim pristojna cena za ovakav monitor...
Pharaoh86
10.1.2008, 16:57
Problem kod Samsunga "novijih" generacija su ti sto to vise nije Samsung. Jel ti pise da je iz Koreje. Naravno da ne pise. I posle ove afere sa panelima (A,C,S) vise covek ne moze da zna koji je panel dobio. Trenutno kod Samsunga placas ime. I to papreno. Zelim da vam pokazem sliku koju pravi Samsung 931C. Pazi to je C edition koji bi trebao da je.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=145523
Posle ovog monitora drugar je zamenuo jos 2 i sva 3 su imali ovakvu anomaliju. Na kraju je uzeo 961bf koji kosta ~325e i ima slicne anomalije ali ne toliko izrazene. Pa brate za 325evra hocu da sve radi kako treba. Od svega najtuznije je to sto na mom monitoru (Asus 222S) nema ovakvih anomalija. Dizo sam Vistu samo da bi drugu dokazao pa sam sad opet na XP.
Partybreaker
10.1.2008, 17:13
Ne fali nista, ali neko nema tih 285 evra... Prema specifikacijama je ovaj ASUS bolji, ali su to ipak samo specifikacije. Koliko ja znam tvoj monitor ima 21.6" i 5ms, naspram ASUS-a koji ima 22" i 2ms. Ne kazem da je neka revolucionarna razlika, ali je to jos jedan + za ASUS-a...Ako hoces takve specifikacije moraces da uzmes 226BW koji je 100 i kusur evra skuplji. Ne kazem nista protiv Samsung-a i ja sam njihov korisnik, imam 206BW koji je opet skuplji od ASUS-a, a nudi (prema specifikacijama) manje, tj. 2" manje...
Ne fali nista, ali neko nema tih 285 evra... Prema specifikacijama je ovaj ASUS bolji, ali su to ipak samo specifikacije. Koliko ja znam tvoj monitor ima 21.6" i 5ms, naspram ASUS-a koji ima 22" i 2ms. Ne kazem da je neka revolucionarna razlika, ali je to jos jedan + za ASUS-a...Ako hoces takve specifikacije moraces da uzmes 226BW koji je 100 i kusur evra skuplji. Ne kazem nista protiv Samsung-a i ja sam njihov korisnik, imam 206BW koji je opet skuplji od ASUS-a, a nudi (prema specifikacijama) manje, tj. 2" manje...
tih 1cm vishe ili manje mi ama bash uopshte nishta ne znache...A te 2ms je tek posebna pricha...
Prvo: ne znam stvarno ko to primeti golim okom.
Drugo:Oni tu stave najveci odziv koji su dobili pri testiranju neke boje,tako da je pitanje kako je to realno...
Uostalom, nije ni bitno...
Inache moj monitor je proizveden u Slovachkoj...
Problem kod Samsunga "novijih" generacija su ti sto to vise nije Samsung. Jel ti pise da je iz Koreje. Naravno da ne pise. I posle ove afere sa panelima (A,C,S) vise c....
A isto tako pishe, da kada se iskljuchi neshto ta anomalija nestane ;)
Pharaoh86
12.1.2008, 15:29
A isto tako pishe, da kada se iskljuchi neshto ta anomalija nestane ;)
Nije tacno. :D "Donekle" nestane. Postane podnosljiva za oko.Vise anomalija nije 3cm2 nego mnogo manja. Covek koji je okacio taj post je moj drugar sa faksa. Trazio je zamenu monitora i dobio 2-gi isti takav. Na kraju je i taj zamenio i uzeo 961bf,koji mu zadovoljava potrebe,ali takodje ima tu anomaliju. 3-ci put nisu hteli da mu prihvate reklamaciju tako da je morao da se pomiri sa 3-cim monitorom. :boodala:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.