Prikaži potpunu verziju : NVIDIA 3-way SLI
Dusan Despotovic
14.12.2007, 17:54
Citiram
NVIDIA je lansirala svoju 3-way SLI tehnologiju, koja za sada omogućava instalaciju tri 8800 GTX ili Ultra kartice i njihovo povezivanje u SLI polje. Time dobivate iznimne performanse u Call of Duty 4, Company of Heroes Opposing Fronts, Enemy Territory: Quake Wars i Unreal Tournamentu 3.
No, iznimne performanse imaju i svoju cijenu; visoka cijena triju kartica, veliko zagrijavanje i potrošnja električne energije. Navodno, novi 3-way SLI omogućava 2.8x puta veće performanse nego dosadašnji SLI. To znači kako će high-end gameri na rezolucijama od 2560x1600 imati i do 60 FPS-a više. Sa 3-way SLI-em bit će moguće igrati Crysis na rezoluciji od 1920x1200 uz najviše detalje i efekte. 3-way SLI zahtjeva, naravno matičnu ploču sa nForce 680 SLI čipsetom. Za sada se još ne zna budu li lower-end grafičke kartice podržane u 3-way SLI-u.
http://www.guru3d.com/article/Videocards/481/
nikola87
14.12.2007, 18:32
ali se zato i dalje dobija samo 5fps vise u farcry, sto to nisu napomenuli:to_care:
Inace, to ne da nije isplativo negoo, strasno.
Platis samo kartice 1500E + napajanje jos 200E + najajci moguci procesor znaci to jevec negde preko 2000E.
Od jednom nisam vise zainteresovan....
Koje napajanje ce da trpi ovo maltretiranje?
Al bi bila fora: upali neko ovaj komp u Srbiji i iskochi Djerdapski generator uz izazivanje parcijalne shtete na distributivnom sistemu :D
Partybreaker
14.12.2007, 20:06
Ne ovo je stvarno preslo u bolest... Dati tolike pare za igre je (nazovi normalnim) samo ukoliko ti bas igre donose pare, npr. radis u Crytek-u i pravis Crysis 2 ili si mozda pobednik svakog turnira tipa WCG... U suprotnom treba ovo gledati, samo kao neku bajku dostupnu onima koji nemaju pametnija posla ili se dave u parama...
Znaci ladno fora za ispucavanje kinte do maksimuma. Bas me zanima ima li klinaca u Srbiji koji su vec kupili sebi ferari, najvecu tozlu za oko vrata i dovoljno vutre za 5 godine unapred pa im ostalo kusura i za ovo. Normalan covek sigurno nece da pazari ovakvu nakazu...
Realno ne znam da li se neko na ovom forumu ili u Srbiji uopste igra na rezoluciji koja pocinje sa 1900... :D
ukimafija
14.12.2007, 22:04
Video sam sinoc sliku ovoga,izgleda impresivno, ali 1800e samo za graficke,stavljali su nanapjanje od 1200w.Besmisleno,Crysis ce mislim raditi sasvim ok sa Nvidia 9xxx serijom,ali do februara ima jos...
subzero r1
15.12.2007, 12:54
pa to i nije za tebe normalo da se ne isplati ali ko hoce max fps tj. preformanse i zivi da zapadu ili ovde ima neki dobar posao ili MAFIA :D :d
uzeo bi to bole ga uvo a sta je to za jednog amerikanca ili britanca ;)
ni obican SLi se ne isplati sa svakom kartom i molio bi sve da se suzdrze takvih komentara kao sto je komentar nikola87 ukimafija
Mislim da ce ovo da gura svako PSU od 1000w e sad uz quad i oc sve tri i CPU-a mislim da bi treba nesto jace 1200w npr
ko kupuje 3 sli on verovatno vec ima takvo PSU i vec jednu ili dve GTX ili ultre
http://youtube.com/watch?v=eP3Ifl9lpqQ
Ultra High 2xAA 1920x1200 Crysis.
3x Ultra
Partybreaker
31.1.2008, 0:22
Pa dobro se drze 3 Ultre. Mogao je da stavi i AA na 4X, ali bi se na 8X vec ugusila... A sto volim ove likove sto nabudze komp (u ovom slucaju daju ~2000 evra samo za graficke), a ne mogu da kupe pristojne zvucnike nego imaju one prdavce od 200 kinti... :rofl:
Kad kaze:"Still running very smooth" dodje mi da se pocepam.
Dao decko 2k eura SAMO za graficke kartice, a sad se znoji i nada da ce da izvuce 30FPS-a :rofl:
Sol-Badguy
31.1.2008, 22:59
Ima li nerdinessu kraja? Stvarno, neko ovolike pare da pukne za računar.... kakvih idiota ima... :boodala:
Ma cisto bacanje para, a i ovi iz cryteka trebali su malo vise da optimizuju crysis. Necemo sad o tome, nije ovaj lik jedini ima njih mnogo koji tako bace pare za dzabaka i za dva meseca ce tako nesto da ih kosta upola manje, a i bice dosta novih komponenti.
Sad se jos uvek razvija DX10 pa izbacuju i jedni i drugi ko nenormalni.
lijenština
31.1.2008, 23:28
Mocice uvek da ih koristi kao pritiskace za hartiju. :D
Ozbiljno, kupovati 3 kartice koje su upravo otisle EOL je cisto bacanje para.
Glupost nad glupostima. Za čovjeka kojeg je zamalo ubio prelazak s 1024 na 1280 zadnja stvar koja mi treba su takve rezolucije. Da ne spominjemo da će mi da uštedim za to tebati dok ne dođem u mirovinu:rofl:.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.