Prikaži potpunu verziju : Neobavezni pristup internetu
Koja od navedenih mogucnosti mi omogucava da kada uplatim flat idem na internet sa mogucnoscu da pauziram mesec-dva: dakle, koja me ne obavezuje na konstantnu pretplatu, a bez otkazivanja svoje usluge:
-ADSL
-ISDN
-KABLOVSKI
-BEZICNI
-neki cetvrti?
Dakle, nemam para da placam pretplatu svakog meseca, a zelim brz internet.:rolleyes: Ovi sto donose i ugradjuju modem uz ugovor - cuo sam da uzimaju kada se ne placa redovno itd.
:icon_cry:
To ti sve zavisi od provajdera. Iz mog iskustva znam da se kablovska i ADSL pretplata mora placati svaki mesec. Za ADSL sam siguran, posto je provajder u obavezi da plati tvoj prikljucak Telekomu svakog meseca. Wireless se ne mora placati svakog meseca; svaki provajder koji trazi da se tako placa, ti lepo bezi od njega kao djavo od krsta! ISDN konekcija ti je kao obican modem i koriste se satni ili full paketi koje mozes uplatiti kad hoces.
To ti sve zavisi od provajdera. Iz mog iskustva znam da se kablovska i ADSL pretplata mora placati svaki mesec. Za ADSL sam siguran, posto je provajder u obavezi da plati tvoj prikljucak Telekomu svakog meseca. Wireless se ne mora placati svakog meseca; svaki provajder koji trazi da se tako placa, ti lepo bezi od njega kao djavo od krsta! ISDN konekcija ti je kao obican modem i koriste se satni ili full paketi koje mozes uplatiti kad hoces.
Gresis kablovska ne mora da se placa svakog meseca u ugovoru pise da ako u toku od tri meseca ne uplatis ni jedan paket dolaze i odnose ti kablovski modem.
E sada, kako doci do wireless interneta? Jel to poseban modem? Kako se krecu cene modema, a kako cene interneta?
Posto Isdn ne moze, imam dvojnike...:icon_roll
BigBadVuk
29.1.2006, 11:12
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=1302
ili pogledaj sam malko unazad po forumima...Ima tema kolko oćeš..:D
Ne znam kako je kod drugih provajdera ali znam da kod Neobee-a mozes da zamrznes ADSL paket na neko vreme. To se place za nesto manje od polovine cene paketa. www.neobee.net ne znam gde to pise.
Mada u tvojoj varijanti to se ne isplati. Ovo je evetualno dobro za neki duzi put pa da ti sacuvaju prikljucak.
Ne znam kako je kod drugih provajdera ali znam da kod Neobee-a mozes da zamrznes ADSL paket na neko vreme. To se place za nesto manje od polovine cene paketa. www.neobee.net ne znam gde to pise.
Mada u tvojoj varijanti to se ne isplati. Ovo je evetualno dobro za neki duzi put pa da ti sacuvaju prikljucak.
A kako stoji stvar sa tim menjanjem ip adresa da ne moze da se skida p2p???
To mi je NAJVAZNIJE jer mi samo zbog toga i treba taj brzi internet!:boxing:
Salko Dinamitas
2.3.2006, 11:31
Ako si kod SBB-a uplati kablovski. Ispunjava uslove. Kod ADSL-a moras da placas svakog meseca koristio ne koristio. Postoji parkiranje naloga ali mislim da je skroz glupo da platis recimo 800 dinara mesecno a da ne svuces ni kilobajt. Moze i kod ISDN-a ali ISDN je samo poboljsani dial up, dakle daleko od toga da ces se nesto mnogo naskidati.
kod SBB-a je 3 meseca, kao shto neko reche, dok uglavnom kod ADSL provajdera mora da se uplacuje. Izuzeci su Beotel, gde se zamrzavanje placa 100 din mesechno, i neko je na ovom topicu pomenuo NeoBee.
Salko Dinamitas
2.3.2006, 13:26
kod SBB-a je 3 meseca, kao shto neko reche, dok uglavnom kod ADSL provajdera mora da se uplacuje. Izuzeci su Beotel, gde se zamrzavanje placa 100 din mesechno, i neko je na ovom topicu pomenuo NeoBee.
Nije 100 nego 790 dinara za 256k paket. I to je jos najbolja ponuda.
Sve u svemu ko se odluci za ADSL treba da bude spreman na oko 1700 dinara mesecno bez izuzetka.
hmm, onda me je prevario drugar, ili su njega prevarili, izvinite na dezinformaciji ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.