PDA

Prikaži potpunu verziju : Gremlini, ali mozda i nisu

flame
10.12.2007, 3:26
Pozdrav, imam problem sa umrezavanjem dva laptopa- vista i xp. Ja mislim da su gremlini, ali je moguce i neiskustvo.
Wi-fi na oba- ukljucen! To znam jer hvatam razne mreze oko mene.
Pokusavali smo svasta i ad hoc umrezavanje i ono drugo (ja sam hot spot, a on se kaci, a posle i obrnuto). Kreiram mrezu, usb ubacimo i kod mene i kod njega, i obojca se zakacimo na tu moju mrezu. ALI, nasi kompjuteri ne vide jedan drugog, iako obojca vidimo mrezu.

urke
10.12.2007, 8:46
Stavite obe mašine u isti WORKGROUP i aktivirajte šerovanje fajlova i printera za taj mrežni interfejs.

flame
10.12.2007, 16:20
Nesto idalje nece, ali procackacu malo.
Ali postoji problem koji mozda utice:
Kreirali smo mrezu p2p, ali posto nije htelo obrisao sam je. I jos jednom. Kada sam ponovo kreirao mrezu istog imena, pisalo mi je MREZA 3 na koju sam mogao da se konektujem, dok se on konektovao na MREZA (jer druga ne postoji). Kako da restartujem brojac, jer brisanje ne pomaze. Sledeci put ce da bude 4, pa 5, iako je svaki put obrisem.

VojaM
10.12.2007, 19:35
Nedavno smo u redakciji lupali glavu dva dana dok se neko nije setio da uključi Simple File Sharing i onda odradi Network Setup Wizard. Samo ako je taj Simple Sharing, tom prilikom se pojavi i "čarobnjak" koji reguliše šering fajlova i tada sve proradi. Posle toga može se i isključiti Simple File Sharing.

Što se tiče "brojača" adaptera, to ne bi trebalo da bude problem.