Prikaži potpunu verziju : Kvizolino
zidan grobar
9.12.2007, 18:27
http://www.kvizolino.com/
Uzivajte
zidan grobar
9.12.2007, 21:52
Ja sam elesar
Mnogo je dobar ovaj Kviz(olino)!
Samo nekad su neuskladjeni odgovori sa pitanjem, ali nemoze i jare i pare!
Često me izbacuje.. Ne znam što...
BTW, ja sam Precisi0n...
[Imzadi]
11.12.2007, 10:09
Kviz je odličan!:aplauz:
Šteta samo što ne priznaje greške u odgovorima za jedno slovo npr. pariz - paris... Inače je kviz stvarno, super, super :D
p.s. jasa:D
zidan grobar
11.12.2007, 10:48
Molim vas da svi kazu svoje nickove.
ja sam MCiGGzy naravno :)
igrao sam ovo na krstaricinom forumu je bilo takvih stvari. Super :D
Često me izbacuje.. Ne znam što...
BTW, ja sam Precisi0n...
samo se zalis :P
iMa_NeKo_PljUgU
12.12.2007, 3:25
Extra zarazno...:D
p.s. Ja sam Okram666:D
zidan grobar
12.12.2007, 12:13
Super zabavno,preporucujem svima.:ciao:
gorillaz23
12.12.2007, 19:49
Odlican sajt!
ja sam gorillaz23
[Imzadi]
12.12.2007, 20:17
Odličan je kviz u suštini, ali cenzura pogrdnih reči mi se ne dopada ni malo. Admin je zaboravio da cenzuriše i razmake između slova ;) A nikad nije online, tako da može svaka bagra da dođe i bez ikakvog valjanog razloga da vređa ostale kvizolinaše...
Takođe i pitanja... bilo je jedno pitanje: koje boje daltonista ne može da prepozna? Ja sam odgovorila: crvenu i zelenu, dok je tačan odgovor bio: zelenu i crvenu:boodala:
Ali dobro, beta je pa mu se oprašta ;)
Sve u svemu, nije loše a posebno mi je drago kad vidim nekoga sa SK foruma :D
mcigzzy nas razbi :D
zdravkelja
12.12.2007, 21:15
Kao i meni.
I ja sam se iznervirao
Pitanje: Boje demoktratske stranke
Ja rekao zuta i plava, a trebalo plava i zuta:mad:
stojadinovicp
12.12.2007, 21:21
Ja sam ADMIN :) (a kad igram onda sam cope)
Dodjoh da se oglasim :D
Upravo ubacujem proveru ne samo za space (razmak) vec i ostale karaktere koji nisu slova :)
A za pitanja je odgovor jednostavan, ima ih 22'921 a jos me ceka 22'639. Inace, kad je pitanje "sredjeno" onda ima do 6 prihvatljivih odgovora...
Ali, zato i jeste BETA jos uvek ;)
p.s. precision, to izbacivanje se verovatno desava zbog Explorera :( radim na tome ali jos uvek bez uspeha :( IE me BASH zeza :(
;414766']Odličan je kviz u suštini, ali cenzura pogrdnih reči mi se ne dopada ni malo. Admin je zaboravio da cenzuriše i razmake između slova ;) A nikad nije online, tako da može svaka bagra da dođe i bez ikakvog valjanog razloga da vređa ostale kvizolinaše...
Takođe i pitanja... bilo je jedno pitanje: koje boje daltonista ne može da prepozna? Ja sam odgovorila: crvenu i zelenu, dok je tačan odgovor bio: zelenu i crvenu:boodala:
Ali dobro, beta je pa mu se oprašta ;)
zdravkelja
12.12.2007, 21:38
Svaka cast na ideji, bravo:aplauz:
zidan grobar
12.12.2007, 21:48
Jedva cekam da izadje puna verzija(alfa),pa ce biti jos bolje.
Shlaymara
12.12.2007, 21:52
Ja sam ADMIN :) (a kad igram onda sam cope)
Isti onaj Cope sa Preffa?
Nemoj mi reci da si batalio Preff i presao na ovo.:)
p.s. precision, to izbacivanje se verovatno desava zbog Explorera :( radim na tome ali jos uvek bez uspeha :( IE me BASH zeza :(
Ne koristim IE :) Iz igre izbacuje redovno i u Firefox-u i u Operi...
stojadinovicp
12.12.2007, 22:27
Isti onaj Cope sa Preffa?
Nemoj mi reci da si batalio Preff i presao na ovo.:)
isti i jedini ;)
Nikako nisam batalio Preff, taman posla. Apsolutna istina je da je Kvizolino nastao iz zelje za testiranjem AJAX-a za multiplay online igre. (citaj da testiram sebe da li sam dovoljno naucio ;) )
E sad, u poslednjih par dana je broj korisnika na Kvizolinu presao broj korisnika na Preff-u pa vise ne smem da gledam na Kvizolino kao na neki tamo bezveze test sajt nego moram da mu posvetim vise paznje i da ga izvucem iz BETA sto pre.
Od ovog vikenda sam na odmoru i bacam se na sredjivanje pitanja i odgovora.
stojadinovicp
12.12.2007, 22:29
Ne koristim IE :) Iz igre izbacuje redovno i u Firefox-u i u Operi...
e to je vec problem :(
u firefox-u imam bag da me izbaci ali samo kad ucitava novih 1000 pitanja iz baze pa kad zavrsi izbaci me. mislim da znam zasto i radim na tome. ali me osim toga nije izbacivao ni u jednom browser-u osim u IS :(
zdravkelja
12.12.2007, 23:34
Ja koristim Firefox i sve je OK, nema nikakvih problema
Mozda
i bre stavio si mi IP na crnu listu zbog ko zna koga ko ima slican i ne mogu da saljem pitanja
stojadinovicp
13.12.2007, 1:08
i bre stavio si mi IP na crnu listu zbog ko zna koga ko ima slican i ne mogu da saljem pitanja
ima samo jedan IP na crnoj listi, pocinje sa 123.202...
Ako to nije to onda koristis Proxy a to sam trenutno blokirao ali cu verovatno vratiti za nekoliko dana...
zdravkelja
13.12.2007, 17:57
E ozbiljno moras resiti ovo:
Bilo pitanje tipa koju je medalju nasa reprezentacija osvojila tad i tad...
Ja ukucao srebrnu a tacan odgovor ispao srebro.
Moras uvesti vise reci kao tacan odgovor.
EDIT: i dobijam upozorenja i kad ne ukucam ruznu rec. Jednom sam ukucao: ''Zar je vazno ciji je sajt'' i dobio sam upozorenje
zidan grobar
13.12.2007, 20:27
Pa dobro ovo je ipak BETA verzija,strpite se do ALFE pa ce sve biti u redu.
Valjda je Alfa pre Bete.. :)
zdravkelja
13.12.2007, 22:26
Naravno. Valjda ce uskoro 'full'
Ideja nije loša ali je realizacija rekao bih još uvek loša i u debeloj alfa fazi :)
Glavna zamerku bih uputio izabranoj tehnologija za relizaciju. AJAX iako nudi mogućnost realizacije ovakve jedne web aplikacije nije uopšte pogodan u slučajevima kada se vodi računa o tome da reakcija servera bude brza. Jednostavno AJAX nije predviđen još uvek za tako nešto i recimo najobičnije razlike u kvalitetu veze dovešće do toga da vremena (koja se računaju u kvizu) ne budu prikazana kako treba. To takođe znači da neće svi učesnici videti novo pitanje u istom trenutku već će korisnici sa boljom vezom da dobiju pitanje čak možda i par sekundi ranije. Ako ste se pitali zašto neki učesnici mogu tako brzo da odgovore na pitanje maltene tek što ste vi uspeli da ga vidite eto vam odgovora. Nisu oni toliko brzi već im se pitanje servira ranije. Ovakve situacije ne mogu da se vide u periodu testiranja aplikacije u lokalu ali su itekako vidljive u toku realne eksploatacije.
Dakle ako bih birao tehnologiju za realizaciju birao bih definitivno varijantu direktnog kačenja iz neke aplikacije na server koji bi bio sposoban sa browserom da komunicira direktno preko socketa, primera radi kombinacija Java apleta i Tomcat servera koji bi bio zadužen za skoro momentalni odziv. AJAX iako privlačan za oko u ovom slučaju treba zaobići u širokom luku ako ćemo da obezbedimo da svi učesnici budu ravnopravni ;)
Sledeća stavka je loša funkcionalna organizovanost gameplaya. Najveći problem se ogleda u tome što neki od igrača realno gledano kampuju na kvizu i veoma brzo dolaze u situaciju da znaju odgovore na većinu pitanja (bez obzira na navodnu brojku od preko 20 000 pitanja). Lično bih kompletan sistem potpuno drugačije uredio a kako.... Eeeee :D
Loš sistem regulisanja načina pisanja stranih naziva i nepostojanje naših slova takođe su problem koji treba rešiti :) Naravno treba napomenuti i problem cenzure (navodno) neprimerenih izraza :)
Toliko od mene :)
zasto je sad pa ovo u brbljaonici?
zasto je sad pa ovo u brbljaonici?
Zato što je tako odlučeno:)
E ovako... probaću da budem maksimalno uljudan i kulturan. Malopre sam banovan zbog rečenica tipa...
"Ana Ivanovic je bolja"
"To pitanje je bilo"
"hebote"
itd.
Ako je ovo nepristojno onda sam ja veverica u celofanu. Mislim, ono, cenzura vam je boli glava. Dajte poradite malo na tome, isteraste sve normalne članove zbog 2 idiota. Hvala na razumevanju i nadam se da ću uskoro primiti vaše iskreno izvinjenje i 5.000 poena kao nadoknadu za pretrpljenu štetu :)
ja sam jonathan tamo :D !!
inace na mIRCU iam isto ovo.. kanal #kviz i dosta dosta je slican.. tako da ..nadam se da cu se uklopit jer sam nekada davno igrao na mIRCU
inace nije lose.. dobro je
sad malo igrao.. nesto pogodi kad kaze: sami igrate i nema poena :D
Pitanje je ko je reditelj filma "Dve čađave dvocevke" (Lock, stock and two smoking barrels) a tačan odgovor Gay Ritchie. Jedino je problem što se čovek zove Guy a ne Gay.
zidan grobar
16.12.2007, 21:35
Valjda je Alfa pre Bete.. :)
O izvini puna verzija
urial_septim
19.12.2007, 22:38
Ja sam urial_septim na kvizolinu i Triple H na www.keceri.com (http://www.keceri.com) .Provalio sam neke cheatere i cheatove,ali ih ne koristim.Da li je to dozvoljeno?
Takodje,jedan clan psuje,ali umesto opomene pise kako se duboko izvinjava zbog psovanja i vredjanja.Izgleda da je uspeo da vas uhakuje.:icon_evil
Ja sam urial_septim na kvizolinu i Triple H na www.keceri.com (http://www.keceri.com) .Provalio sam neke cheatere i cheatove,ali ih ne koristim.Da li je to dozvoljeno?
jbg nije tesko provaliti sve... zato sam i izgubio zar i volju... vlasniku sam poslao ovde PM odavno povodom toga, a ne odgovara...
Jedino moguće rešenje bi bilo da se teskt pitanja ne može da kopira.. Onda ne bi mogao odgovor da se traži preko Google-a i sl.
urial_septim
22.12.2007, 22:52
Jedino moguće rešenje bi bilo da se teskt pitanja ne može da kopira.. Onda ne bi mogao odgovor da se traži preko Google-a i sl.
Ne traze oni preko Google-a,nego preko baze podataka kviza.
Znam i adresu,ali prvo da pitam admina.
CoPe,da li smem da dajem adresu?
zidan grobar
22.12.2007, 22:59
Sram ga bilo.
Vojo porazgovaraj malo sa njim.;)
stojadinovicp
24.12.2007, 13:17
Kakvu adresu? Kako mogu da traže po bazi podataka kada nemaju pristup toj bazi? A ako je neko izhakovao login za bazu za to jurim do smrti i lomim kicmu...
Ne traze oni preko Google-a,nego preko baze podataka kviza.
Znam i adresu,ali prvo da pitam admina.
CoPe,da li smem da dajem adresu?
stojadinovicp
24.12.2007, 13:22
Hajde da ukratko objasnim neke stvari pa da bolje razumete o čemu se radi!
Dakle, do pre jedno dve nedelje nije postojala nikakva ideja o tome da Kvizolino bude nešto specijalno! Dakle, Kvizolino sam napravio da bih malo vežbao AJAX pa da posle to primenim za Preferans na Preff.net sajtu. I napravih Kvizolino čisto fore radi! Pitanja nađoh na netu kao što neko već primeti i to je to. Krenuo malo da sređujem ali bilo 50-ak ljudi, nikad više od dvoje troje u akciji i ja batalio da posvetim vreme Preff.net sajtu.
E sad, ja krenuo na odmor a Kvizolino "procvetao"! I naravno, problem...
Potrudiću se da sredim tekstove pitanja i ostale probleme ali NIŠTA ne obećavam i ne znam KADA ću to sve stići da uradim...
Sorry, ali Preff.net mi je još uvek mnogo važniji...da li će tako i ostati videćemo ;)
CoPe
Kvizolino.com
Ideja nije loša ali je realizacija rekao bih još uvek loša i u debeloj alfa fazi :)..........
Wolverine i na ovom cudu.
stojadinovicp
6.1.2008, 18:14
adresa je ????
Jeste, tu sam i nasao pitanja. Ovih dana ubacujem blokadu za Copy/Paste plus sredjivanje tekstova pitanja i nece moci da prepisuju...
CoPe
Urial Septime......kus!!!!!!sta cemo mi cheaterida radimo ako otkrijes nasu ,,HOLY DATABASE``,ej CoPe,samo da znas paste blokada neradi na bowseru ,,Opera``,tjst. radi ako kucas ctrl+v,ali neradi ako ides ono desni klik pa paste :D...Dok to ne poravis ja cu da koristim :dzavo::dzavo::dzavo:
urial_septim
4.3.2008, 13:42
pa sad više nije fora da se vara kad ima nagrada...
dok još nije bila,cheatovanje i nije bilo neki greh...
DobroslaV
13.3.2008, 15:46
Ja sam dobroslav. :D
stojadinovicp
11.4.2008, 22:14
Urial Septime......kus!!!!!!sta cemo mi cheaterida radimo ako otkrijes nasu ,,HOLY DATABASE``,ej CoPe,samo da znas paste blokada neradi na bowseru ,,Opera``,tjst. radi ako kucas ctrl+v,ali neradi ako ides ono desni klik pa paste :D...Dok to ne poravis ja cu da koristim :dzavo::dzavo::dzavo:
Eto, i posle Opera:dedica: dobar browser, c, c, c...
Ništa, od sutra ne podržavamo Operu :kreza:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.