Prikaži potpunu verziju : HD 3870 Crossfire vs. GeForce 8800GT SLi
mad_skillz
9.12.2007, 9:25
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=166820
8800GT SLi vs HD3870 Crossfire:
15594
8800GT single vs dual:
15595
HD3870 single vs dual:
15596
nego na komp procu je radjeno, meni ovi rezultati deluju kao da je pro usko grlo.
Inace iz ovoga se vidi ogroman pad performansi ati karatica kda se ukljuci AA.
mad_skillz
9.12.2007, 11:20
Izvorni link za test:
http://en.expreview.com/?p=53
Korischen hardver i softver:
15598
Dakle, proc je Q6600 na 3.00GHz.;)
paq predopostavio sam da je u pitanju kloknuti q6600 ali opet deluje kao usko grlo ili za drajveri zesce ne optimizovani.
mad_skillz
9.12.2007, 11:35
Teshko da je Kentsfield na 3GHz usko grlo jer ima jako malo igara koje mogu da uposle 4 jezgra, tipa Supreme Commander, a kamoli da 4 jezgra na 3GHz.
Test deluje realan, teshko da je fake, niko na xs-u ne pominje to a i deluje sasvim realno pride shto ATi ima loshije performanse sa AA i AF ukljuchenim.
Mislim da je test skroz realan, ovo se uglavnom uklapa sa onim što sam ja viđao po netu. Jedino nešto UT 2007 mnogo loše koristi dve kartice (12-15% ubrzanja za GF, odnosno 23-30% za Radeone)? :icon_scra
ma bez iskorisce nja druge kartice od min 70% ne isplati se kupovati sli varijantu.
Sta im bre to znaci, moram da kupim sli plocu(koja je naravno skupa), divljacko napajanje, jak procesor( da ne bude usko grlo), jos jednu karticu da bi na kraju dobio 50% vece performanse.......ma vazi...
mad_skillz
9.12.2007, 15:38
SLi ploche nisu nuzno skupe.
nF650i SLi chipset moze da se nadje 80,90evra. ;)
8800GT SLi varijanta nudi dosta za ulozen novac i polako SLi postaje isplativ.
Praktichno dobijesh Ultra performanse za mnogo manje novca.
A ovo gura i Corsair HX520W bez problema shto je neko normalno napajanje od 100 evra.
A cpu koji ne bi bio bottlehack je neki Conroe na 3.2GHz, shto i nije neki zadatak.:icon_stud
Sta im bre to znaci, moram da kupim sli plocu(koja je naravno skupa),
Svaka ploča koja ima 2 PEG slota može da se zbudži da na njoj rade i SLI i CF (modovani drajveri su čudo), ali pitanje isplativosti ostaje. Ja kad bih hteo dual GPU varijantu, mislim da bih ipak pre išao na ATI, jer daje bolje rezultate u tom slučaju.
mad_skillz
9.12.2007, 16:23
Da, ali treba naci dobre drivere koji nisu bez bagova.
Teshko da ATi daje bolje rezultate, kako se upale AA i AF tako fps opada.
Ko hoce naprednije da se igra uzece nV.:icon_stud
ATI koliko sam shvatio apsolutno sav akcenat ima da baci na multi-gpu resenja... Iskreno i dalje sam vise za varijantu da se ide na najjacu iz trenutne serije (nVidia) jer je ona uvek dovoljna za sve. Barem na mojih 19". Crysis je besmisleno postavljati kao argument jer je u pitanju samo jedna obicna igra i ako neko uzima SLI samo zbog toga, onda svaka mu cast.
mad_skillz
9.12.2007, 19:55
Hteo ti to da prihvatish ili ne, SLi se prodaje i nV uzima lepe pare na tome.
Marketing je chudo.
A i bolje radi nego Crossfire po svemu sudeci, i jeftinije je nego jedna Ultra.
A i bolje radi nego Crossfire po svemu sudeci, i jeftinije je nego jedna Ultra.
Otkud to:confused:.Bas sam skoro okacio neki test i dobijeni su podaci da CF u 90% slucajeva ima ubrzanje vece od 50% a SLI tek u 40% slucajeva.Toliko o tome da je SLI superioriji.
Otkud to:confused:.Bas sam skoro okacio neki test i dobijeni su podaci da CF u 90% slucajeva ima ubrzanje vece od 50% a SLI tek u 40% slucajeva.Toliko o tome da je SLI superioriji.
I meni se čini da sam gledao rezove gde su 2x3870 brži od 2x8800GT. E, sad, ne sećam se koja su bila setovanja i da li su bili uključeni AA i AF.
Pa rekao bih da su tu negde, sveukupna razlika ne znam da li bi bila veca od 2-3%(u ciju korist nemam pojma).
Nije ni bitno to nego mad kaze da je SLI efikasniji.....nekada bilo sada je drugacije.
mad_skillz
10.12.2007, 12:17
Pogresio sam, vise su egal nego sto je SLi brzi, pogledao sam ponovo test.:icon_stud
edit: I dalje ATi loshe radi sa ukljuchenim AA i AF. I to sam sad pogledao.
lijenština
10.12.2007, 12:45
Pa to je taj isti test koji si ti okačio pre desetak dana- samo je neko doneo drugačiji zaključak. :)
Evo linka u temi -
Radeoni 3800 (http://www.sk.co.yu/forum/showpost.php?p=401790&postcount=185)
Tako da cela ova tema nema potrebe da postoji.
EDIT: A možda i ima :D
Dusan Despotovic
10.12.2007, 19:45
http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQyOSwxLCxoZW50aHVzaWFzdA==
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.