PDA

Prikaži potpunu verziju : Avatari na forumu


Sasa
26.1.2006, 21:35
Kao sto i sami mozete da vidite, avatara nema.

Misljenja su podeljena, neki ih zele i opravdavaju njihovo postojanje cinjenicama da se tako lakse raspoznaju korisnici i ocenama da je tako lepse i zanimljivije.
Sa druge strane su oni koji ne zele avatare jer bi to dovelo do povecanja protoka i otezanog otvaranja strana, povecalo "sarenis" na forumu i umanjilo ozbiljnost.

100 ljudi 100 cudi, svakome se svidja nesto drugacije, ali zato ovaj forum ima administratore i moderatore koji su tu da donesu konacnu odluku. A ona glasi:
"do daljnjeg nema avatara!"

Zasto? Razloga je vise, ali je jedan od vaznijih to sto je server na kome se forum nalazi prilicno slab i ogranicenog protoka, vec sada se javljaju problemi a uvodjenje dodatnih sadrzaja bi to samo dodatno pogorsalo. Dalje, vec ima prilicno problema sa korisnickim imenima, tek bi ih bilo sa avatarima. Dok ovaj forum i njegovi korisnici ali i administratori/moderatori malo ne sazreju ostaje ovakvo stanje stvari.
Kada to "vodstvo foruma" odluci avatari ce biti uvedeni, verovatno prvo za zasluznije korisnike, a tek onda, mozda, za sve ostale.

Poenta ovog threada je da zaustavimo dosadne svakodnevne topike o avatarima. Dakle, nema ih, nece ih biti do daljnjeg, a kada ih bude, svi ce biti obavesteni.

Toliko, hvala na paznji i prijatno :)

Chivan
16.1.2007, 18:29
Novina na forumu je da smo uveli avatare za stalne članove redakcije, saradnike redakcije i moderatore/super moderatore. Razlog tome je što se često dešavalo da članovi ne znaju da razlikuju ove korisnike od običnih korisnika, pa samim tim i ne shvataju "težinu" njihovih reči. Takođe, dešavalo se da neki članovi foruma mišljenje i stavove moderatora shvataju kao zvanične stavove redakcije "Sveta kompjutera". Kako bi se ovo izbeglo, uvedene su tri vrste avatara:


Svet kompjutera - Redakcija
Svet kompjutera - Saradnik
moderator
koje su dovoljno malih veličina kako ne bi usporile učitavanje foruma na lošim vezama. Avatare za sve korisnike (za sada) i dalje nećemo uvoditi.