Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Double/Dual layer rezači?

pocetnikk
6.12.2007, 9:08
Crko mi je rezač i namjeravam što prije da kupim novi. Čitam u SK o dabl lejer rezačima, no samo toliko da ih ima u prodaji, nijesam vidio da se prodaju i odgovarajući diskovi. Zna li mi neko nešto više reći o ovome, dal* da gi zemam jal njet???:eek:

polarnimeda
6.12.2007, 9:37
double layer diskovi kostaju preko 200 kinti (ili nesto manje ako uzimas najjadnije.... znaci, 10x vise kostaju a daju samo 2x vise prostora. dakle, obican disk je 5 x isplativiji (ili nesto manje ako uzmes u obzir da su ipak dual layer standard za vecu kolicinu podataka). jesu zgodni, ali nedovoljno (bar za mene) da bi ih koristio. mozda u izuzetnim prilikama :) za neke podatke koje ti bas znace ili koje bas zelis da eto imas na jednom disku, umesto na 2...
a, ispravite me ako gresim- mislim da se i ne proizvode dvd rezaci koji ne mogu da narezu double layer disk :)

Bokile
6.12.2007, 15:09
a, ispravite me ako gresim- mislim da se i ne proizvode dvd rezaci koji ne mogu da narezu double layer disk :)

Ispravka na tvoju gresku,PIONEER 111 (http://www.starmount.co.uk/productversion/535.html),reze dual layer,imam ga i isprobao sam ovo samo jednom sa nerom 6 i ovim rezacem radi odlicno...

Mario Pavićević
6.12.2007, 15:15
Ispravka na tvoju gresku,PIONEER 111 (http://www.starmount.co.uk/productversion/535.html),reze dual layer,imam ga i isprobao sam ovo samo jednom sa nerom 6 i ovim rezacem radi odlicno...
Pa u cemu si ga ispravio?Rekao je da misli da ne postoji nov dvd-rw koji ne reze DL diskove.

Bokile
6.12.2007, 16:05
Pa u cemu si ga ispravio?Rekao je da misli da ne postoji nov dvd-rw koji ne reze DL diskove.

nisam video ono NE u recenici,izvinjavam se Polarnom medi...:o

Monk Psycho
13.12.2007, 1:58
@polarni meda
DL diskovi na komad Verbatim kostaju 129 din sa PDV-om (printabilni)

glitch
13.12.2007, 2:25
Ali su zato RW-ovi skoro tri puta skuplji. Najskuplji medij po gigabajtu!

Gija
7.12.2008, 17:21
E imam pitanje mozda nekom glupo ali ne razumem se bas, zanima me , ja imam DVD rezac, e sad jel ja mogu da rezem dabl lejer CD ili ne!

kolko kontam trebalo bih da mogu ali nisam siguran!

Partybreaker
7.12.2008, 18:20
Zavisi, ali svi noviji sa cenom od 20 evra mogu da režu DL diskove. Ja sam do skora imao LG mator 4 godine, u svoje vreme plaćen 50 evra, i rezao je DL diskove, doduše prilično sporo.