Prikaži potpunu verziju : Naponska zastita
Mean_Machine
25.1.2006, 21:42
Koja prednaponska zastita?
Lestar ili APC.Govorim o klasicnim zastitnim uticnicama.
Da li "peglaju" napon?
Imam utisak da to rade samo UPS-ovi a oni su ipak skupi:( ,doduse ima nekih jeftinih Musteka.
Sta mislite o Musteku dza 35evra.Ne treba mi veliki kapacitet vec konstantan napon(220V/60Hz).
The Finest Serbian Since '82
25.1.2006, 21:50
APC definitivno. Jedini UPS-ovi na nasem trzistu koji vrede nesto. Jesu malo skuplji, ali oduvek je bilo "kolko para, tolko muzike"
Mustek ne bih uzimao. U domacim IT casopisima nisu dobili neke velike ocene (podbacili su).
Mean_Machine
26.1.2006, 15:17
APC definitivno. Jedini UPS-ovi na nasem trzistu koji vrede nesto. Jesu malo skuplji, ali oduvek je bilo "kolko para, tolko muzike"
Mustek ne bih uzimao. U domacim IT casopisima nisu dobili neke velike ocene (podbacili su).
Mene interesuje da li ima nesto sot nije Unlimited power supply a da pegla napon.Da li APC uticnice bez baterije peglaju napon(zener dioda,grecov spoj itd.)?
Ne peglaju. Oni imaju samo prenaponsku i prekostrujnu zaštitu u vidu jednog automatskog osigurača i jednog poloprovodničkog zaštitnog elementa, valjda trijaka ili dijaka, ne sećam se tačno.
Mene interesuje da li ima nesto sot nije Unlimited power supply a da pegla napon.Da li APC uticnice bez baterije peglaju napon(zener dioda,grecov spoj itd.)?
APC ima i jedno i drugo. Uređaji sa oznakom LE služe regulaciji napona, a oni čija oznaka modela počinje slovom P nude samo zaštitu od strujnog udara. Ista priča ti je i kod UPS-ova, pošto ima onih koji imaju samo bateriju i zaštitu od strujnog udara, i one koji uz to imaju i regulaciju voltaže. Za više informacija o APC uređajima bez baterije baci pogled ovde (http://www.apcc.com/products/category.cfm?id=12).
Nedavno u SK-u je , cini mi se u io portu, receno da se ne isplati uzimati nista sem serije SmartUps APC. Ti upsevi su kod nas PAPRENI, cak i oni koji nude svega par minuta nakon nestanka struje. Da li mozete da mi preporucite neki solidan ups koji moze da mi obezbedi 5 minuta, samo da ugasim racunar kada se desi neki kurslus sa strujom?
Takodje bi bilo dobro da poseduje regulaciju voltaze i te stvari.
Mr. Garrison
5.1.2007, 18:52
nema na cemu. pazi sada ovo, crkose mi 4121 pre neki dan. oko 3 ujutru mi se desila neka ogromna havarija sa strujom na gajbi i komp mi je preziveo jer imam neki ups, ali zvucnici cu zabodeni direktno u zid i oni su stradali. kada ih ukljucim - oni su mrtvi, ne daju znak zivota :( probacu da ih popravim, ali mi se cini da mi ne ginu ATP3 :) samo da ih iscackam...
mad_skillz
5.1.2007, 20:16
nema na cemu. pazi sada ovo, crkose mi 4121 pre neki dan. oko 3 ujutru mi se desila neka ogromna havarija sa strujom na gajbi i komp mi je preziveo jer imam neki ups, ali zvucnici cu zabodeni direktno u zid i oni su stradali. kada ih ukljucim - oni su mrtvi, ne daju znak zivota :( probacu da ih popravim, ali mi se cini da mi ne ginu ATP3 :) samo da ih iscackam...
shto nisi zab'o produzni kabl u UPS pa onda istog u struju...to sam ja uradio.
Mr. Garrison
5.1.2007, 20:17
mislis UPS u produzni?
zato sto sam coban...a i nemam produzni...
mad_skillz
5.1.2007, 20:22
pa da na to sam mislio mada ide produzni u ups pa onda to u shteker , e jbt k'o da je produzni neki troshak...
Mr. Garrison
5.1.2007, 20:48
pa da na to sam mislio mada ide produzni u ups pa onda to u shteker , e jbt k'o da je produzni neki troshak...
ne znam ni gde ni koji da kupim. koji valja? i posto je?
mad_skillz
5.1.2007, 21:32
pa imash na pijacama ili u prodavnicama bele tehnike , neki sa 6 shtekera i sa onim regulatorim ( dugme sa nulom i jedinicom kao na napajanju) za napon koshta nekih 1000,1500 dinara , ja sam moj platio toliko...
Mr. Garrison
5.1.2007, 21:40
znaci bilo koji? nema neka poznata marka ili tako nesto?
nego nesto razmisljam, zasto mislis da mi ne bi zvucnici crkli da su bili zabodeni u produzni? da nema neki regulator napona u njemu ili tako nesto? cisto sumnjam...
mad_skillz
5.1.2007, 22:09
5266
na ovo sam mislio , sve kablove od pc-a stavish u produzni , produzni u ups i ups u struju i reshen problem...
Auuu,stvarno nisam znao da ima ljudi koji ne znaju sta je produzni.Oces marke?Eto ja imam produzni marke Sweex i dobio sam ga uz komp.Ima osigurac u sebi koji "ispadne" kada je napon previsok ili prenizak.Nema regulator napona...Jos ti je covek i nacrtao...:aplauz:
Jeste, bas je ok za te pare. Imas osigurac koji ispadne, dve boje da biras, i ima uticnicu za telefon. Mislim da je oko 500din. Ja za te pare i vece (do 1000) nisam nista bolje uspeo da nadjem! Dok za 2500 imas one sa 6 ili osam uticnica koji imaju mnogo napredniju zastitu...
To su APC-evi produzn.Oni izgedaju nesto kao nadr****.I jesu bolji.
Dobro, mislim da on zna toliko, cak i vise od toga! Pomenuo sam da bi neko drugi procitao i u slucaju da razmislja da kupi neku zastitu imao predstavu...
Mr. Garrison
6.1.2007, 7:20
@mad: nemam na ups-u uticnicu za normalan kabl, samo za kompjuterske...
Kako to?:confused:
mad_skillz
6.1.2007, 11:54
kakav ti je to ups , to jedino za lap-top kad radish na struju a ne na baterije pa za ne daj Boze ali ovako , koji ce ti to i gde si to kupio ffs....?
Mr. Garrison
6.1.2007, 15:04
neki no name, dobio sam ga pre 4 godine...nema veze, ionako je offtopic...
Ja imam neki budjavi OnLite kupio sam za nekih 40 evra ,i za sad me dobro sluzi, j azivim u naselju u kome je nestasica struje kao dobar dan! Samo nisam dobio kabl za monitor, pa mi cuva samo kuciste.
Mr. Garrison
9.1.2007, 2:08
imam vesti da mi je bio izgoreo trafo, ali da je sada popravljen. juhu :p
imam vesti da mi je bio izgoreo trafo, ali da je sada popravljen. juhu :p
Jos ja vidim nema te...mogu da predpostavim sta je sve pretrpeo:D
Mr. Garrison
9.1.2007, 15:16
stigose zvucnici, imao sam srece. dakle, koji produzni preporucujete da kada se desi ono sto se desilo da zvucnici prezive? ne treba mi veci produzni od 4 rupe. cuo sam za APC da je dobar. posto je on i gde ima da se kupi?
Shang Tsung
9.1.2007, 18:15
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=113826&highlight=apc
Koga zanima o naponskoj zastiti rachunara, ovde ima da se prochita dosta toga.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.